הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות ביחס לגיל

ofir135

משתמש פעיל
728
371
נק' מוניטין:
661
728
371
אם ניקח מתאמן מתחיל, אדם בריא.
אם יתחיל בגיל 20 תהיה לו התקדמות לינארית של כמה קילו כל אימון כמובן.
מה ההתקדמות שהייתה יכולה להיות לו אם היה מתחיל להתאמן בגיל 12/13? ומה ההתקדמות שתהיה לו אם יתחיל בגיל 50?

בגיל 12/13 ההתקדמות תהיה אפילו פחות טובה לדעתי, אלא אם מדובר בילד שכבר התחיל להתפתח ממש מוקדם. גם בדרך כלל בגילאים כאלה צעירים יותר קשה ללמוד טכניקה וזה גם מעכב את ההתקדמות. אם כבר גיל 14-16 ההתקדמות תהיה יותר משמעותית

בגיל 16-17 הרמתי אולי את אותו משקל שאני מרים היום ושקלתי 20 קילו פחות .
אני לא יודע לגבי גיל 12-13 תלוי מאוד גם בבגרות של הילד , אבל בגיל 16-17 לדעתי זה הגיל שהאדם יכול להגיע לשיא שלו .
גם כמה שהאדם יותר מבוגר הוא סוחב יותר פציעות גם אם לא בהכרח עסק בספורט מקצועני , כאבי גב , ברכיים וכדו' ככה שלהתחיל בגיל 50 כמובן שיגיע להישגים אבל לדעתי תיהיה לו כבר מגבלה ותקרת זכוכית

• פותח/ת השרשור
בגיל 12/13 ההתקדמות תהיה אפילו פחות טובה לדעתי,
ברור, בגלל זה שאלתי.
אם כבר גיל 14-16 ההתקדמות תהיה יותר משמעותית
אני שואל אבל על גיל 12/13 ספציפית
גם כמה שהאדם יותר מבוגר הוא סוחב יותר פציעות גם אם לא בהכרח עסק בספורט מקצועני , כאבי גב , ברכיים וכדו' ככה שלהתחיל בגיל 50 כמובן שיגיע להישגים אבל לדעתי תיהיה לו כבר מגבלה ותקרת זכוכית
כתבתי בכוונה אדם בריא בשביל לשלול פציעות וכאלה.
אני מבין שלא ניסחתי טוב את השאלה: ידוע שמתאמן בן 20 יצליח להתקדם לינארית כל אימון (נניח הוא עושה ss), ואני לצורך העניין לוקח מתאמן בגיל 12 ומתאמן בגיל 50, בריאים לגמרי. איך ההתקדמות שלהם הייתה נראית (כי לעשות ss כמו הבחור בן 20 הם כנראה לא יצליחו)?

ברור, בגלל זה שאלתי.

אני שואל אבל על גיל 12/13 ספציפית

כתבתי בכוונה אדם בריא בשביל לשלול פציעות וכאלה.
אני מבין שלא ניסחתי טוב את השאלה: ידוע שמתאמן בן 20 יצליח להתקדם לינארית כל אימון (נניח הוא עושה ss), ואני לצורך העניין לוקח מתאמן בגיל 12 ומתאמן בגיל 50, בריאים לגמרי. איך ההתקדמות שלהם הייתה נראית (כי לעשות ss כמו הבחור בן 20 הם כנראה לא יצליחו)?
אני בספק שילד בן 12 יצליח להתקדם כל אימון. אבל שוב יש יוצאי דופן

בגיל 16-17 הרמתי אולי את אותו משקל שאני מרים היום ושקלתי 20 קילו פחות .
אני לא יודע לגבי גיל 12-13 תלוי מאוד גם בבגרות של הילד , אבל בגיל 16-17 לדעתי זה הגיל שהאדם יכול להגיע לשיא שלו .
מה אתה שח?......

תראה את @elchonon של היום, תראה את המאמן שלו ובאיזה גיל דרך במכון, תראה את האנשים במכון בגיל 16 ואנשים במכון בגיל 20-30.

שנות ניסיון, הבנה... להיות בשיא בגיל 16-17 זה אומר להתחיל מתי??
עריכה: אם התכוונת בפאן הפיזי ההתקדמות בגיל 16-17 לעומת גיל אחר, אה. לא יודע, אעדכן עוד עשור!(לא באמת נכון יהיה בגלל שכבר אהיה אחרי המון שנים של אימונים, וההתקדמות לבטח תפחת!)

בגיל 16-17 לדעתי זה הגיל שהאדם יכול להגיע לשיא שלו .
לא חושב, אולי הוא בשיא מבחינת פוטנציאל אבל בשביל בפועל להגיע לשיא צריך שנים של אימון שילד בגיל 16-17 אין סיכוי שצבר אותן

מה אתה שח?......

תראה את @elchonon של היום, תראה את המאמן שלו ובאיזה גיל דרך במכון, תראה את האנשים במכון בגיל 16 ואנשים במכון בגיל 20-30.

שנות ניסיון, הבנה... להיות בשיא בגיל 16-17 זה אומר להתחיל מתי??
איך זה סותר ?
יכול להיות שהיום יש להם יותר ידע .
אבל אני מאמין שאם בגיל 17 לדוגמא אלחנן היה יודע את מה שהוא יודע היום , והיה משקיע אז את מה שהוא משקיע היום לדעתי הפוטנציאל בגיל צעיר הוא גבוה יותר , דרך אגב אני לא יודע בן כמה הוא היום . אבל ההתייחסות בשאלה הייתה גיל 12 , גיל 20 , גיל 50 , לדעתי גיל 16-17 להתחיל זה גיל מצויין וזה הגיל האידאלי להתחיל ולהגיע לשיא , אל תשכח שלהגיע לשיא יכול לקחת גם 4 שנים .
אתה מדברים על גיל מבחינת יכולת פיזית או גיל מבחינת ידע ויכולת ביחד ? ברור שלא משנה כמה יכולת פיזית יש אם אין ידע איך הוא יגיע לשיא ? אני מדבר נטו יכולת פיזית .
בגיל 17 אדם שיש לו את הבגרות המתאימה ובוחר להשקיע בזה אם יש לו את הידע , מאמן טוב לדעתי הוא יגיע לשיא .

נתחיל מהסוף ברור שבגיל 50 יכולת ההתקדמות שלך תהיה איטית יותר מאשר אם התחלת להתאמן בגיל 20.
מעל גיל 40 אתה נמצא במצב שבו אתה נלחם בהדלדלות מסת שריר.

כנל לגבי גיל 12 רק מהכיוון השני אתה קטן וחלש יותר מאשר תהיה בסוף גיל ההתבגרות ולכן ההתקדמות שלך תהיה איטית יותר

• פותח/ת השרשור
נתחיל מהסוף ברור שבגיל 50 יכולת ההתקדמות שלך תהיה איטית יותר מאשר אם התחלת להתאמן בגיל 20.
מעל גיל 40 אתה נמצא במצב שבו אתה נלחם בהדלדלות מסת שריר.
לכל מי שלא הבין, ברור לי שההתקדמות בשני המקרים תהיה איטית יותר. השאלה זה מה הקצב של ההתקדמות, לא אם זה יותר או פחות מהיר מגיל 20.

לכל מי שלא הבין, ברור לי שההתקדמות בשני המקרים תהיה איטית יותר. השאלה זה מה הקצב של ההתקדמות, לא אם זה יותר או פחות מהיר מגיל 20.
אם מדובר באותו בנאדם וזה חשוב כי יש מקרי קיצון לכל הכיוונים, בדוגמא שנתת קצב ההתקדמות יהיה הכי מהיר בגיל 20.

• פותח/ת השרשור
אם מדובר באותו בנאדם וזה חשוב כי יש מקרי קיצון לכל הכיוונים, בדוגמא שנתת קצב ההתקדמות יהיה הכי מהיר בגיל 20.
שוב אני אומר, אני לא מדבר על מה יותר מהיר גיל 20 או 12 או 50. אני שואל אם בנאדם בריא לדוגמא יעשה ss הכל לפי הספר, יאכל טוב ישן טוב, רק שהוא בגילאים שציינתי, מה יהיה קצב ההתקדמות שלו?

שוב אני אומר, אני לא מדבר על מה יותר מהיר גיל 20 או 12 או 50. אני שואל אם בנאדם בריא לדוגמא יעשה ss הכל לפי הספר, יאכל טוב ישן טוב, רק שהוא בגילאים שציינתי, מה יהיה קצב ההתקדמות שלו?
תשאל נביא.
וברצינות אין דרך לדעת את התשובה הזו, יש שוני בין אנשים ואין נוסחה או מספר קבוע שאפשר להדביק בתכנית מסוימת לבנאדם מסוים.
נ.ב
אתה חייב לי חצי שעה מהחיים.

• פותח/ת השרשור
וברצינות אין דרך לדעת את התשובה הזו, יש שוני בין אנשים ואין נוסחה או מספר קבוע שאפשר להדביק בתכנית מסוימת לבנאדם מסוים.
עובדה שלאנשים צעירים נותנים תוכניות לינאריות לא מותאמות אישית והם מתקדמים בהגדרה מוכרת מראש: מעלים משקל מאימון לאימון. באופן כללי אני לא מאמין כלכך בגנטיקה בשלבים מוקדמים של התהליך, אני מאמין שרק כשמגיעים לרמה גבוהה אפשר לראות באמת הבדלים בגנטיקות, ושהגופות של אנשים הרבה יותר דומות ממה שהתרגלנו לחשוב.
אתה חייב לי חצי שעה מהחיים.
חח הרגת אותי. מוזמן לבוא ולקחת.

כל הגופים עובדים לפי אותו מנגנון של סטרס-התאוששות-הסתגלות וחוזר חלילה. כל אחד יהיה מעט שונה מהשני לפי יכולות ההתאוששות הגנטיות שלו, ההשקעה שלו בהתאוששות והמוטיבציה. ילדים קטנים עדיין לא מפותחים הורמונלית ולכן יכולות ההתאוששות פחות טובות, ובדרך כלל הם גם לא יאכלו מספיק.

מה שיותר בעייתי אצל ילדים צעירים לדעתי זה בעיקר היכולת המנטלית להתחזק ולדחוף מעבר למה שנוח, זה משהו שדורש מעט בגרות.

לשאלתך אם הבנתי נכון , אין הגדרה בSS לפי גיל של עד גיל 15 לעלות 3 קילו באימון , גיל 20 5 קילו באימון וגיל 50 7 קילו באימון .
דרך אגב גם מתאמן בגיל 20 זה משתנה מאדם לאדם .

כל אחד צריך להתחיל את התוכנית ולראות תוך כדאי תנועה איך הוא עם הטכניקה של התרגיל , ומתי הוא נתקע . מאוד תלוי במצב שלו כמה אוכל , ישן וכדו' .

בכל אופן לא חושב שאם אדם יש לו את הידע / מאמן צמוד צריך לחשוב בתוכנית שלו על הגיל , אם הוא מעוניין בכוח שיקח תוכנית כוח , מעוניין בפיתוח גוף שיקח את התוכנית המתאימה . לא שמעתי על התאמת תוכנית לפי גיל .

עובדה שלאנשים צעירים נותנים תוכניות לינאריות לא מותאמות אישית והם מתקדמים בהגדרה מוכרת מראש: מעלים משקל מאימון לאימון. באופן כללי אני לא מאמין כלכך בגנטיקה בשלבים מוקדמים של התהליך, אני מאמין שרק כשמגיעים לרמה גבוהה אפשר לראות באמת הבדלים בגנטיקות, ושהגופות של אנשים הרבה יותר דומות ממה שהתרגלנו לחשוב.
גם בגיל 50 בנאדם יכול להתחיל SS ולהתקדם כל אימון, אבל בן 20 ימשוך את ההתקדמות הזאת עד למשקלי עבודה גבוהים יותר. אי אפשר לדעת עד כמה גבוהים יותר.

אם ניקח מתאמן מתחיל, אדם בריא.
אם יתחיל בגיל 20 תהיה לו התקדמות לינארית של כמה קילו כל אימון כמובן.
מה ההתקדמות שהייתה יכולה להיות לו אם היה מתחיל להתאמן בגיל 12/13? ומה ההתקדמות שתהיה לו אם יתחיל בגיל 50?
גם בגיל 20 אפשר להתקדם ממש מהר אם אתה מתאמן מתחיל. מ-16-25+ רמות הטסט של גברים(רוב הגברים לפחות ומי ששומר על הבריאות שלו) הם ברמה מאד גבוהה ולכן ההתאוששות מאימונים איכותית יותר... בגיל 50 יש כאלו שעוברים טיפולי TRT אז הם יכולים להתקדם יחסית מהר באימונים, אבל בגילאים מבוגרים יותר פחות שמים דגש על נפח ומנסים לכוון את ההתקדמות לכיוון העצימות

גם בגיל 50 בנאדם יכול להתחיל SS ולהתקדם כל אימון, אבל בן 20 ימשוך את ההתקדמות הזאת עד למשקלי עבודה גבוהים יותר. אי אפשר לדעת עד כמה גבוהים יותר.
בקרוב אצלך 🙃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית