אהלן,
אני בן 33, עקב דום נשימה בשינה מזה כ-12 שנה רמות ההורמונים שלי ירדו מאוד והגיעו לשפל.
מסת השריר והעצם שלי ירדה לתהומות, אובחנתי עם אוסטיאופורוזיס ובחצי השנה האחרונה פשוט אין לי חשק מיני. עקב כך גם נמנע מקיום זוגיות וזה הורס אותי.
אני מסוגל להגיע לזקפות כשיש חשק ולגמור, אלא שזה קורה אחת לחודש בערך לכל היותר.
בדיקות דם:
מלפני 3 שבועות -
TESTOSTERONE- TOTAL 13.07 nmol/L
SHBG 34.00 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX 38.4%
מאוקטובר 2020 -
LH 1.5 IU/L
FSH 3.6 IU/L
PROLACTIN 343 mIU/L
כפי שניתן לראות, ה-LH מעט מתחת לסקאלה, ה-FSH גם נמוך וכמובן שהטסטוסטרון טוטאל עלוב, ודאי למישהו בגילי.
שאלות כדלקמן -
1. אני מעוניין להתחיל לנטול קלומיפן ציטראט (כלומיד)/טמוקסיפן - מה עדיף לדעתכם?
2. לצערי מאחר שבשנים האחרונות בישראל אימצו את הורדת גבולות המינימום לטסטוסטרון (בצורה כזו שעד שאתה לא אישה זה לא נחשב) - הרופא לא מוכן לרשום לי כי אמר שמבחינתו זה על הסקאלה וזה בסדר ומפנה אותי לסקסולוג (בחיי שהכל בסדר בראש).
האשכים שלי נהיו קטנים בהתאם, כמובן.
אם מישהו יוכל לומר לי שם של רופא שלהערכתו יסכים לרשום לי את הנ"ל - אשמח.
תודה רבה מראש
אני בן 33, עקב דום נשימה בשינה מזה כ-12 שנה רמות ההורמונים שלי ירדו מאוד והגיעו לשפל.
מסת השריר והעצם שלי ירדה לתהומות, אובחנתי עם אוסטיאופורוזיס ובחצי השנה האחרונה פשוט אין לי חשק מיני. עקב כך גם נמנע מקיום זוגיות וזה הורס אותי.
אני מסוגל להגיע לזקפות כשיש חשק ולגמור, אלא שזה קורה אחת לחודש בערך לכל היותר.
בדיקות דם:
מלפני 3 שבועות -
TESTOSTERONE- TOTAL 13.07 nmol/L
SHBG 34.00 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX 38.4%
מאוקטובר 2020 -
LH 1.5 IU/L
FSH 3.6 IU/L
PROLACTIN 343 mIU/L
כפי שניתן לראות, ה-LH מעט מתחת לסקאלה, ה-FSH גם נמוך וכמובן שהטסטוסטרון טוטאל עלוב, ודאי למישהו בגילי.
שאלות כדלקמן -
1. אני מעוניין להתחיל לנטול קלומיפן ציטראט (כלומיד)/טמוקסיפן - מה עדיף לדעתכם?
2. לצערי מאחר שבשנים האחרונות בישראל אימצו את הורדת גבולות המינימום לטסטוסטרון (בצורה כזו שעד שאתה לא אישה זה לא נחשב) - הרופא לא מוכן לרשום לי כי אמר שמבחינתו זה על הסקאלה וזה בסדר ומפנה אותי לסקסולוג (בחיי שהכל בסדר בראש).
האשכים שלי נהיו קטנים בהתאם, כמובן.
אם מישהו יוכל לומר לי שם של רופא שלהערכתו יסכים לרשום לי את הנ"ל - אשמח.
תודה רבה מראש
נערך לאחרונה: