הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח לעזרה - היפוגונדיזם וקלומיפן ציטראט

dorbats

משתמש מתחיל
27
3
נק' מוניטין:
6
27
3
אהלן,

אני בן 33, עקב דום נשימה בשינה מזה כ-12 שנה רמות ההורמונים שלי ירדו מאוד והגיעו לשפל.
מסת השריר והעצם שלי ירדה לתהומות, אובחנתי עם אוסטיאופורוזיס ובחצי השנה האחרונה פשוט אין לי חשק מיני. עקב כך גם נמנע מקיום זוגיות וזה הורס אותי.
אני מסוגל להגיע לזקפות כשיש חשק ולגמור, אלא שזה קורה אחת לחודש בערך לכל היותר.

בדיקות דם:
מלפני 3 שבועות -
TESTOSTERONE- TOTAL 13.07 nmol/L
SHBG 34.00 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX 38.4%

מאוקטובר 2020 -
LH 1.5 IU/L
FSH 3.6 IU/L
PROLACTIN 343 mIU/L

כפי שניתן לראות, ה-LH מעט מתחת לסקאלה, ה-FSH גם נמוך וכמובן שהטסטוסטרון טוטאל עלוב, ודאי למישהו בגילי.

שאלות כדלקמן -

1. אני מעוניין להתחיל לנטול קלומיפן ציטראט (כלומיד)/טמוקסיפן - מה עדיף לדעתכם?

2. לצערי מאחר שבשנים האחרונות בישראל אימצו את הורדת גבולות המינימום לטסטוסטרון (בצורה כזו שעד שאתה לא אישה זה לא נחשב) - הרופא לא מוכן לרשום לי כי אמר שמבחינתו זה על הסקאלה וזה בסדר ומפנה אותי לסקסולוג (בחיי שהכל בסדר בראש).
האשכים שלי נהיו קטנים בהתאם, כמובן.

אם מישהו יוכל לומר לי שם של רופא שלהערכתו יסכים לרשום לי את הנ"ל - אשמח.

תודה רבה מראש

נערך לאחרונה:
אשמח אם מישהו יוכל לפנות אליי בפרטי ולחבר אותי עם מישהו אמין שימכור לי כלומיד/טמוקסיפן/להסביר לי איך אני אמור להגיע למישהו שימכור לי? מאוד לא מנוסה עם כל זה.
תקרא את חוקי הפורום.

תשמע חבריקו ,

וכמובן שהטסטוסטרון טוטאל עלוב
הטסט טוטאל בסדר גמור, והוא ממש ממש לא הבעיה.

כפי שניתן לראות, ה-LH מעט מתחת לסקאלה, ה-FSH גם נמוך

האשכים שלי נהיו קטנים בהתאם
LH ו FSH , גונדוטרופינים , הם אולי הגורמים הכי חשובים בכל מה שקשור לגודל האשכים,ייצור זרע וייצור טסטוסטרון והם כן מעט נמוכים
הם כרגע הסיבה שהאשכים מעט מכווצים ואתה כן תצטרך לראות רופא בשביל להבין איפה בציר ה HPTA יש כשל. (Hypothalamus-Pituitary-Testes-Axis)
צריך לראות אם הבעיה מתחילה במוח היפותלמוס\היפופיזה (שניהם במוח) או באשכים.

1. אני מעוניין להתחיל לנטול קלומיפן ציטראט (כלומיד)/טמוקסיפן - מה עדיף לדעתכם?
איך הגעת לכלומיד ולמה? הוא לא מתאים לך בשום צורה.
הוא עובד על מנגנון ספציפי של חסימת אסטרוגן במוח וגורם לגוף בתגובה לייצור LH \ FSH כי לכאורה יש חוסר באסטרוגן.
כל עוד הבעיה שלך היא לא E2 גבוה מהרגיל , כלומיד זה לא הפתרון.
וכל זה בנוסף לעובדה שהוא פשוט פחות יעיל מנולבדקס(טמוקסיפן).

נולבדקס יכול לסייע לעלות את הגונדוטרופינים ואולי לשפר את המצב. מדובר בתרופה יחסית בטוחה שנלקחת לשנים ארוכות ואפילו לכל החיים על ידי אנשים מסויימים הזקוקים לה .
אבל שוב, צריך לברר מאיפה מתחיל הכשל בHPTA. כי בלי בירור מעמיק לקחת נולבדקס זה רק לשים פלסטר
כי אמר שמבחינתו זה על הסקאלה וזה בסדר
הטסט בסדר גמור, צריך עוד פרמטרים בבדיקות דם בשביל להבין מה הבעיה.
יש לך SHBG וE2 ?

• פותח/ת השרשור
@frozen

תודה על התשובה המנומקת

אז ככה -

1. אני לא מבין איך הטסט טוטאל יכול להיות תקין אם ה-FSH וה-LH נמוכים והאשכים קטנים (מדגיש שמעולם לא עשיתי שימוש בסטרואידים/הורמונים אחרים). אני גם לא מבין איך הטסט הזה תקין.
נבדקתי לאורך חיי 4 פעמים (מאחר והבעיה הזו לא מהיום, אך נהייתה גרועה מאוד לאחרונה) - תוצאות הטוטאל היו 18.5/14/13.5/13.
התקופה שהתפקוד והחשק היו תקינים היא גם התקופה בה יצא 18.5, אגב.
אם האשכים הם שמייצרים את הטסטוסטרון בתגובה ל-FSH ו-LH - איך ייתכן קיטון שלהם לצד טסט תקין?

2. למיטב הבנתי טמוקסיפן וכלומיד שניהם SERM ודומים מאוד בפעולתם. שניהם מתיישבים על קולטנים לאסטרוגן ומגרים את ההיפותלמוס לייצר עוד GNRH ובהמשך לכך את ההיפופיזה לייצר LH ו-FSH.
כמובן שאשמח לתיקון אם הבנתי לא נכון.
מעיון ברשת לא הצלחתי להבין מהו ההבדל הקריטי בין טמוקסיפן לכלומיד.

אגב, אני גם חושש משימוש ארוך טווח בנ"ל - שלא יפגע ביכולת העצמונית של ההיפותלמוס שלי לייצר GNRH.

3. SHBG כתבתי בהודעה המקורית (34.00 nmol/L).
אין לי בדיקה של E2.

למיטב הבנתי טמוקסיפן וכלומיד שניהם SERM ודומים מאוד בפעולתם. שניהם מתיישבים על קולטנים לאסטרוגן ומגרים את ההיפותלמוס לייצר עוד GNRH ובהמשך לכך את ההיפופיזה לייצר LH ו-FSH.
כן, אבל בדרכים מאוד שונות.
טמוקסיפן עובד בעיקר על ידי חסימת אסטרוגן ברקמות החזה.(התרופה הומצאה ומשמשת כטיפול הורמונלי בסרטן השד)
כלומיד לעומתו גם מעלה את הshbg, מה שיפחית לך את הtest free בדם.
אם האשכים הם שמייצרים את הטסטוסטרון בתגובה ל-FSH ו-LH - איך ייתכן קיטון שלהם לצד טסט תקין?
זה באמת מה שצריך לברר בצורה מעמיקה.
"על הנייר" הטסט טוטאל בסדר גמור.

• פותח/ת השרשור
@frozen

אשמח אם תוכל להרחיב על ההבדל שבים טמוקסי לכלומיד.

מעבר לטיפול בבעיות השינה שלי (כל הזמן על זה) - מהי תכנית העבודה שהיית ממליץ?

לפי האתר הזה לכלומיד השפעה חזקה יותר.
אגב, אם אני מבין ממך נכון בין השורות - ג'ינקומסטיה תתכן בשימוש בכלומיד ובטמוקסיפן היא הרבה פחות סבירה?

אשמח אם תוכל להרחיב על ההבדל שבים טמוקסי לכלומיד.
כבר כתבתי על זה הרבה בפורום, תנסה להריץ חיפוש.
בקצרה ו"בשפת רחוב", כלומיד משקר למוח שהאסטרוגן מאוד נמוך והמוח בתגובה שולח אותות להגביר ייצור גונדוטרופינים.

טמוקסיפן גם גורם למשוב שלילי בהיפותלמוס רק על בסיס מנגנון מעט שונה ובנוסף גורם להפחתה של ההמרת אסטרוגן בגוף,בדגש על איזור החזה מה שמשאיר לך יותר טסט חופשי בדם(מכיון שהוא אינו מומר לe2) .
שוב מזכיר,זה תרופה שנועדה להפחית אסטרוגן ברקמות השד אצל חולות סרטן

- מהי תכנית העבודה שהיית ממליץ?
כמו שאני נוטה לציין ברוב הפוסטים שלי, אני לא סגל רפואי ולא ממליץ על שום דבר.
אני באופן אישי הייתי בודק על עצמי אם טמוקסיפן או לטרוזול משפר את המצב, במקביל להמשך בדיקה אצל רופא.

ג'ינקומסטיה תתכן בשימוש בכלומיד ובטמוקסיפן היא הרבה פחות סבירה?
הייעוד של טמוקסיפן זה חיסול תאי סרטן השד הניזונים מאסטרוגן, על ידי הפחתת אסטרוגן ברקמות החזה.
ככה שמן הסתם ג'ינו זה לא דאגה איתו

לפי האתר הזה לכלומיד השפעה חזקה יותר
כבר פירסמתי בעבר פה מחקרים בנושא, טמוקסיפן יעיל יותר לרוב המוחלט של הפרמטרים וברוב המוחלט של המקרים, אתה כמובן יכול להריץ חיפושים בעצמך
צירופים של - tamoxifen gnrh study וכו' יניבו לך תוצאות בגוגל.

• פותח/ת השרשור
@frozen

אז -

טסט טוטאל
פרולקטין
אסטרדיול E2
SHBG
LH
FSH
אלבומין (?)

עוד משהו?
אגב, אנדוקרינולוגית בייעוץ אינטרנטי אמרה לי שהיא שולחת לבדיקה של Bioavailable testosterone באיכילוב ושמבחינתה זה המדד האולטימטיבי (לבדוק 3 פעמים).
ממה שקראתי זה מדד שמשקלל טסט טוטאל, SHBG ואלבומין, אבל היא טוענת שלא כך ושבאיכילוב מודדים את ה-Bioavailable testosterone "ישירות".
יודע משהו על זה?

• פותח/ת השרשור
@frozen

אגב, מזכיר שהבדיקות של ה-LH, FSH, PROLACTIN אצלי הן מלפני קצת למעלה מחצי שנה, כשהתופעה הנוכחית של העדר ליבידו מוחלט היא רק של הזמן האחרון.
הבדיקות העדכניות הן אלה של הטסט טוטאל וה-SHBG.
יש לך השערה מה יכול להיות לא תקין (יש לי תור לאנדוקרינולוגית עוד שבוע, רוצה לדעת על מה להתעקש)?

• פותח/ת השרשור
מתוך סקרנות..
אתה על מרשם תרופות קבועות?
משתמש בכדורים מסויימים באופן תדיר?
כלום, רק בעיית שינה חריפה מאוד במשך למעלה מ-12 שנים רצופות.
עוד אינדיקציה לבעיה הזו, כפי שציינתי בהודעה הפותחת, זה שכבר נוצרה אצלי אוסטיאופורוזיס שאובחנה לפני שנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית