הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לעבור לתוכנית ABC תכנסו בבקשה זה דחוף

אופק123

משתמש מתחיל
19
1
נק' מוניטין:
1
19
1
שלום לכולם.
אני בן 16 ואני מתאמן בערך כשלוש שנים.
עד לפני שנה הייתי סתם מתאמן בתרגילי בסיס בבית כגון מתח ,מקבילים ,שכיבות סמיכה ולפעמים הייתי מתאמן בחדכ אימונים לא מסודרים וכבר בתקופה הזאת היה לי כח עצום(בן 14 וחצי והרמתי בבנץ פרס 60 קילו ל12 חזרות, וזה אחרי שהגעתי שלוש פעמים למכון). בגיל 15 התחלתי להתאמן פול באדי רציני בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע, ופשוט נמאס לי. האימון האחרון שעשיתי היה בשלישי שעבר, היה אימון טוב מאוד אבל פשוט האימונים ניהיו משעממים.
אני רוצה לעבור לabc :
A=גב+יד קדמית
B=חזה +יד אחורית
C=כתפיים+רגליים
לדוגמא:
ראשון A
שני B
שלישי C
רביעי מנוחה
חמישי A
שישי B
שבת C
ראשון מנוחה וכו..

קצת נתונים:
בן 16
גובה. 1.61
מסה-62
אחוז שומן: 18
וכרגע אני בחיטוב

האם אתם ממליצים לי?
ואם כן יש למישהו אימון abc טוב לתת לי?

לא רואה סיבה לעבור תוכנית בגלל שהיא משעממת , אולי תגוון תרגילים אבל כל עוד התוכנית היא אפקטיבית לך אין בשביל מה לרוץ , צריך לחשוב גם קדימה אין עניין לקפוץ גבוהה מדי , וחודשיים אחרי ABC מה תעשה ?

לדעתי תמשוך את הFBW , במידה ומיצית אותה ולא יכול להתקדם/להתאושש מהאימון , תעבור לAB שזה 4 פעמים בשבוע .

דרך אגב מה המשקל גוף וגובה ? ובגיל 14.5 הרמת 60 קילו בנץ כמה היום אחרי שנה וחצי ... ?

• פותח/ת השרשור
לא רואה סיבה לעבור תוכנית בגלל שהיא משעממת , אולי תגוון תרגילים אבל כל עוד התוכנית היא אפקטיבית לך אין בשביל מה לרוץ , צריך לחשוב גם קדימה אין עניין לקפוץ גבוהה מדי
דרך אגב מה המשקל גוף וגובה ? ובגיל 14.5 הרמת 60 קילו בנץ כמה היום אחרי שנה וחצי ... ?

כתבתי את המשקל והגובה.
ולגבי כמה אני מרים עכשיו בפול באדי אני לחזה לרוב אני עושה שכיבות סמיכה אבל כרגע עם דמבלים אני מרים 16 קילו כל צד ל12 חזרות. אני מאמין שאני יכול הרבה יותר כי אני עושה סופר סט של שכיבות סמיכה פלוס בנצ פרס בדמבלים

לא יודע מה המטרה שלך אבל בין אם זה כוח ובין אם זה לגדול מהתשובה שרשמת לא נראלי שאתה כלכך עובד נכון , אתה כן תראה תוצאות כי סביר להניח שאתה עדיין בסוג של התחלה אבל אתה יכול למקסם ולראות יותר לדעתי .

בכל מיקרה זה רק מחזק את דעתי שאין לך שום סיבה כרגע לעבור לABC , אם כבר אולי קצת לשנות את FBW ולשים לב לדגשים כמו עלייה במשקל/חזרות/סטים.
הדבר העיקרי זה - שזה נשמע שאתה לא עובד נכון , אל תתעסק באיזה תוכנית לעשות תלמד קצת את הנושא, יותר חשוב מאיזה תוכנית לבצע , חשוב לבצע אותה נכון .

• פותח/ת השרשור
האימון שהייתי אושה עד עכשיו זה:
שלושה סטים של סופר סט שכיבות סמיכה לכשל פלוס דחיקת חזה דמבלים לכשל.
שלושה סטים שכבס שלילי לכשל
שלושה סטים שכבס חיובי לכשל.

מתח רגיל שלוש סטים לכשל.
מתח סופינציה שלושה סטים לכשל.
בנט אובר עם דמבלים שלושה סטים לכשל.

לחיצת כתפיים שלושה סטים לכשל.
הנפות ידים עם דמבלים שלושה סטים לכשל.

כפיפת מרפקים עם דמבלים שלושה סטים לכשל.
כפיפת מרפקים עם דמבל אחד צמוד לחזה שלושה סטים לכשל.
כפיפת מרפקים עם מוט דבליו שלושה סטים לכשל.

כפיפת מרפקים בשכיבה שלושה סטים לכשל(יד אחורית)

לרגליים הייתי עושה שלושה סטים כשאר בין כל סט דקה מנוחה.

סקוואט עם משקל עד 20 קילו עד כשל ולאחר מכן ישר קפיצות עם הרמת ברכים לחזה רגל רגל עד כשל ולאנגים עד כשל. זה סט אחד.

אני יודע שזה לא אימון פול באדי טוב. רוב הפול באדי שיש הם קצרים ומשעממים ולכן לקחתי אחד קשה. אבל גם זה משעמם אותי ונמאס לי כבר לבצע אותו. וכן הוא ארוך ולפעמים אין לי זמן לזה ,אבל גם אימון פול באדי קצר טוב שהיה לי פעם גם לא בא בחשבון.

סקווט
דדליפט
לחיצת חזה
חתירה
לחיצות לכתפים
בייספס כפיפת מרפקים יד יד
יד אחורית כפיפת מרפקים ופשיטה

כל תרגיל שלושה סטים בין 12-15 חזרות

לכן אני רוצה לעבור לABC כדי שאגיע לכשל בכל תרגיל ותרגיל וארגיש שעבדתי עליו וגם שזמן האימון יהיה קצר.

נ.ב לא אכפת לי להתאמן כל יום

אחי מזה התוכנית הזאת ? אתה לדעתי לא עובד נכון בכלל ! תלמד קצת את הנושא .
אם תרצה בפורום פה יעזרו לך , תעזוב כרגע את הנושא של ABC אתה ממש לא שם .
איזה תכנון יש פה עם כל אימון מגיעים לכשל ? איפה ההתקדמות ? לא עובדים בצורה כזאת .

תעשה תוכנית מסודרת , עם התקדמות במשקלים שגם יהיה לך עניין אין סיבה בסופר סט אם אתה לא ממהר סתם מתיש ולא מוציא את המקסימום מהסט השני .
מה אתה עושה ? מאיפה התוכנית הזאת ?
אימון לדוגמא עבורך
חזה
3 סטים בנץ - דגש התקדמות במשקלים
3 סטים בנץ בשיפוע חיובי - דגש על התקדמות במשקלים או חזרות גבוהות יותר .
אם אתה כלכך אוהב שכיבות שמיכה עוד 2 סטים שכיבות שמיכה .

גב
2 סטים של מתח 8 חזרות עם הוספת משקל
פולי עליון 3 סטים
חתירה במכונה/דאמבל 3 סטים (מתי שנתקע במשקלים מעלה חזרות או מחליף לבנט אובר כנגד מוט

כתפיים
לחיצת כתפיים 3*8 דגש עלייה במשקל מאימון
הנפה לצדדים 2*10

כפיפת מרפקים 3*10
פשיטת מרפקים 3*10

סקוואט - 3*6-8 חזרות עם דגש עלייה במשקל
כפיפת ירך - 2*10

ושוב פעם אני אומר תקרא בנושא בשביל שתבין למה זאת תוכנית לדוגמא יותר טובה מהתוכנית שעשית , תבין את העקרונות . שיהיה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אחי מזה התוכנית הזאת ? אתה לדעתי לא עובד נכון בכלל ! תלמד קצת את הנושא .
אם תרצה בפורום פה יעזרו לך , תעזוב כרגע את הנושא של ABC אתה ממש לא שם .
איזה תכנון יש פה עם כל אימון מגיעים לכשל ? איפה ההתקדמות ? לא עובדים בצורה כזאת .

תעשה תוכנית מסודרת , עם התקדמות במשקלים שגם יהיה לך עניין אין סיבה בסופר סט אם אתה לא ממהר סתם מתיש ולא מוציא את המקסימום מהסט השני .
מה אתה עושה ? מאיפה התוכנית הזאת ?
אימון לדוגמא עבורך
חזה
3 סטים בנץ - דגש התקדמות במשקלים
3 סטים בנץ בשיפוע חיובי - דגש על התקדמות במשקלים או חזרות גבוהות יותר .
אם אתה כלכך אוהב שכיבות שמיכה עוד 2 סטים שכיבות שמיכה .

גב
2 סטים של מתח 8 חזרות עם הוספת משקל
פולי עליון 3 סטים
חתירה במכונה/דאמבל 3 סטים (מתי שנתקע במשקלים מעלה חזרות או מחליף לבנט אובר כנגד מוט

כתפיים
לחיצת כתפיים 3*8 דגש עלייה במשקל מאימון
הנפה לצדדים 2*10

כפיפת מרפקים 3*10
פשיטת מרפקים 3*10

סקוואט - 3*6-8 חזרות עם דגש עלייה במשקל
כפיפת ירך - 2*10

ושוב פעם אני אומר תקרא בנושא בשביל שתבין למה זאת תוכנית לדוגמא יותר טובה מהתוכנית שעשית , תבין את העקרונות . שיהיה בהצלחה
תודה רבה אני מעריך מאוד את מה שעשית.
אני יודע שהתוכנית שלי ממש מוגזמת אבל אני אוהב את זה שאני מרגיש גמור זה ממש מספק אותי.

אם אני עושה אימון שהוא פחות משעה וחצי אני משתגע. זה לא נחשב בשבילי אימון

ההרגשה היא לא בהכרח המדד להצלחה , לפעמיים שאתה מרגיש שעשית אימון בתכלס הגוף העמיס על עצמו והשריר לא יגדל מזה יותר להפך מתכון לפציעה .
העניין לתת לשריר גירוי כל פעם יותר מהקודם שכל פעם יהיה סיבה לשריר להבין שהוא צריך לגדול יותר מימה שהוא היה ולהתמודד עם העומס החדש , בזמן אימון השריר מתרפק ואז במנוחה הוא בונה את עצמו מחדש בשביל להתמודד עם עומס גדול יותר , מה המטרה שלנו באימון הבא ? לתת לו עומס יותר גדול מימה שהיה בשביל שיתפרק שוב , ושוב במנוחה יגדל יותר מימה שהיה וכך הלאה .

שיהיה בהצלחה תקרא תלמד אתה בגיל צעיר שאם תבין עכשיו את הנקודות החשובות ותשקיע , תוכל להגיע להישגים מרשימים אם לפני שנה וחצי דחקת 60 קילו ל12 אין סיבה שהיום אחרי שנה וחצי לא תדחוק 100 קילו ל8 , והמטרה לא להרים כמה שיותר כי המטרה שלך היא לא כוח , אבל המטרה היא כן להגדיל את העומס על השריר בשביל שהוא יבין שהוא צריך לגדול ולהתמודד עם עומסים גדולים יותר ממקודם .

שיהיה בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית