הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתח +40KG \\ יד אחת

מתחיל בחדר כושר

משתמש מתחיל
40
9
נק' מוניטין:
18
40
9
אני עושה עליות מתח כשאני עם 42 קילו עלי (משקל גוף 63)

אני רוצה לעבור למתח ביד אחת

לוותר לגמרי על הסטים עם ה 42 קילו ולהשקיע את כל הכוח על מתח יד אחת? איך לעשות את המעבר הזה?

כי גם וגם לא נראה לי אפשרי בגלל ששני המקרים זוללים את הכוח \ אנרגיה בצורה דרסטית
מה גם שלפני הסטים של המתח אני עושה עליות כוח( +14KG) למשך 3 סטים ורק אז אני עובר לסטים של המתח

לעשות את הסטים של העליות כח כרגיל ואז לעבור למתח יד אחת כמתוכנן?
- בדקתי ואני כן מצליח לעלות מיד נעולה - כנראה בגלל המתח עם המשקל נתן לי בווסט ואיכשהוא אני כן מצליח חזרה וחצי \ 2

דעתכם? טיפים? המלצות ?

• פותח/ת השרשור
יש לך סרטון שלך מבצע את זה?
סתם מעניין לראות
את מה את המתח יד אחת או עם ה 40+ קילו?
שניהם מיד נעולה עד שאתה עובר את הסנטר (מעדיף לא להחשף ..) אבל הטכניקה היא כמו שאתה עושה מתח בלי משקל וזה קל אז אותו דבר שמרתי על הטכניקה עובר מלא עם הסנטר את קו המתח , יורד עד למטה יד נעולה מחכה שניה ואז עולה שוב ללא "תנופת ירידה"
בנוגע למתח ביד אחת לא שמתי לב לרגליים ככ אבל לא מאמין ש"בעטתי" או משהוא כזה אולי קצת קיפול אבל זה נראה די טוב כשהסתכלתי על זה מהצד

עריכה : כמובן שגם את המתח יד אחת מתחיל בתלייה יד נעולה מחכה שניה ורק לאחר מכן עולה

את מה את המתח יד אחת או עם ה 40+ קילו?
שניהם מיד נעולה עד שאתה עובר את הסנטר (מעדיף לא להחשף ..) אבל הטכניקה היא כמו שאתה עושה מתח בלי משקל וזה קל אז אותו דבר שמרתי על הטכניקה עובר מלא עם הסנטר את קו המתח , יורד עד למטה יד נעולה מחכה שניה ואז עולה שוב ללא "תנופת ירידה"
בנוגע למתח ביד אחת לא שמתי לב לרגליים ככ אבל לא מאמין ש"בעטתי" או משהוא כזה אולי קצת קיפול אבל זה נראה די טוב כשהסתכלתי על זה מהצד

עריכה : כמובן שגם את המתח יד אחת מתחיל בתלייה יד נעולה מחכה שניה ורק לאחר מכן עולה
כל סרטון עם המשקל הנל יהיה אחלה
לא אכפת טכניקה רק מעוניין לראות שבאמת מצליח

• פותח/ת השרשור
מה יתן לך לעשות מתח עם יד אחת ? אני אישית חושב שרב הנזק על התועלת , לא כדאי ולא מועיל בעיקר שיש לך דרך להתקדם בהוספת משקל ואין לך בעיה של משקולות
זה תרגיל שאני מאד רוצה לעשות
חותר גם לעליית כח ביד אחת אני אוהב את האתגרים האלה

בגלל שאני לא מפתח ככ גוף ולא והשגתי כמות נאה של כח למשקל גוף שלי אז חשבתי לנסות ולכסות כמה תרגילי משקל גוף כמו פלאנץ מתח יד אחת וכו'

לדעתי כן כדאי להמשיך לעבוד על מתח עם משקל, תוך כדי על מתח יד אחת.

מתח יד אחת זה מאוד טכני, ולא מאמץ את אותם שרירים של מתח רגיל.

הייתי עובד עם גומיות למתח יד אחת כדי להצליח יותר חזרות כדי שתוכל לבנות תוכנית עם יותר נפח.

מתח יד אחת זה מאוד טכני, ולא מאמץ את אותם שרירים של מתח רגיל.
עשית פעם מתח יד אחת או את אחת ההתקדמויות אליו ? זה ממש רחוק מתרגיל " טכני" כנראה שמי שמצליח מתח יד אחת מצליח מתח עם הרבה מאוד משקל עליו גם מבלי לעשות לעולם מתח עם משקל

עשית פעם מתח יד אחת או את אחת ההתקדמויות אליו ? זה ממש רחוק מתרגיל " טכני" כנראה שמי שמצליח מתח יד אחת מצליח מתח עם הרבה מאוד משקל עליו גם מבלי לעשות לעולם מתח עם משקל
עשיתי מתח יד אחת, זה דומה להנפה ביד אחת. כשאני כותב שזה תרגיל מאוד טכני, זה לא אומר שלא צריך כוח לבצע אותו, גם סומו דדליפט יותר טכני מדדליפט קלאסי, הנפת משקולות זה שיא הטכני, בלי פרונט סקוואט חזק, אין סיכוי להצליח את זה.

עשיתי מתח יד אחת
נו ולא היה לזה carryover מטורף למתח עם משקל ? לא יודע גם כמה "נקי" ביצעת את זה אבל אני מניח שכל בן אדם במשקל רגיל יחסית ופרופורציות רגילות שמצליח חזרה אחת בכל יד נקייה מנעילה עד עלייה בלי ציטינג (הרמת ברכיים וכו) כנראה יפמפם עליו בלי בעיה מתח עם 40+ קג

סתם כהערת אגב - להרבה אנשים יש נטייה לרמות במתח בצורה שהם חושבים שהם לא מרמים או שהם חושבים שזה רמאות "בקטנה" שמוסיפה להם מעט מאוד ביצועים והם טועים, זה הבדל של שמיים וארץ . כבר יצא לי לראות אנשים שמוסיפים עליהם 30 קילו ואז כשעוברים לטכניקה 100% נקייה עושים משקל גוף בלבד

נו ולא היה לזה carryover מטורף למתח עם משקל ? לא יודע גם כמה "נקי" ביצעת את זה אבל אני מניח שכל בן אדם במשקל רגיל יחסית ופרופורציות רגילות שמצליח חזרה אחת בכל יד נקייה מנעילה עד עלייה בלי ציטינג (הרמת ברכיים וכו) כנראה יפמפם עליו בלי בעיה מתח עם 40+ קג

סתם כהערת אגב - להרבה אנשים יש נטייה לרמות במתח בצורה שהם חושבים שהם לא מרמים או שהם חושבים שזה רמאות "בקטנה" שמוסיפה להם מעט מאוד ביצועים והם טועים, זה הבדל של שמיים וארץ . כבר יצא לי לראות אנשים שמוסיפים עליהם 30 קילו ואז כשעוברים לטכניקה 100% נקייה עושים משקל גוף בלבד
כל המושג "צ'יטינג" צריך להיכנס לפורופורציה, הדרך שתצליח לבצע את הפעולה בקלות הרבה ביותר זה הטכניקה שלך. לבעוט עם הרגליים זה לא צ'יט. קריסת ברכיים בסקוואט, גב עגול בדדליפט, ישבן מתרומם בבנץ' זה לא צ'יט. אם זה עומד בקריטריונים של התחרות זה עובר, אחרת זה נפסל.

להחזיק רחב בבנץ' ולקמר את הגב ככה שיש שני סנטימטר טווח תנועה זה צ'יט? זה עומד בקריטריונים של התחרות, וזה עובר.

אין תחרות מתח יד אחת, לכן בעיטות ומה שלא יהיה שיעזור לך לבצע את התרגיל, כשר. מי שחפץ בטכניקה קשה יותר עבורו בגלל אגו או מה שלא יהיה, זה בסדר, אבל זה לא הדרך להיות חזק, להיות חזק זה לנצל טכניקה כדי לבצע פעולה, בכל תרגיל כוח אנו מחפש את הטכניקה שנרים הכי הרבה משקל בתוך התנאים המותרים.

לבעוט עם הרגליים זה לא צ'יט.
זה כן ובתחרויות של מתח של street workout וכאלה אני דיי בטוח שהגוף צריך לא לזוז - התנועה היחידה באה מהידיים שמושכות אחרת זה לא נחשב
מי שחפץ בטכניקה קשה יותר
מי שחפץ כנראה במקסימום היפרטרופיה ( כוח זה כבר עניין של הגדרה) ופחות אכפת לו להשוויץ בריש גלי שהוא מוסיף על עצמו 40 קג במתח

כנראה גם שבכל התרגילים לאדם הממוצע שרוצה להוסיף על עצמו מסת שריר ולהתחזק בשביל הבריאות (לא בשביל להעלות לפה סרטון שלו עושה סקוואט עם הרבה משקל) עדיף להרים כמה שפחות כל עוד הוא עומד בטווחים של היפרטרופיה וזה לא הופך לעבודת אירובי וככה הוא נשאר כמה שיותר רחוק מפציעה, ימשיך להיות בריא בסיכוי גבוה יותר ויזכה לקריירת אימונים ארוכה יותר בחייו (כנראה מקסימלית)

כנראה גם שבכל התרגילים לאדם הממוצע שרוצה להוסיף על עצמו מסת שריר ולהתחזק בשביל הבריאות (לא בשביל להעלות לפה סרטון שלו עושה סקוואט עם הרבה משקל) עדיף להרים כמה שפחות כל עוד הוא עומד בטווחים של היפרטרופיה וזה לא הופך לעבודת אירובי וככה הוא נשאר כמה שיותר רחוק מפציעה, ימשיך להיות בריא בסיכוי גבוה יותר ויזכה לקריירת אימונים ארוכה יותר בחייו (כנראה מקסימלית)
להרים כמה שפחות משקל ב"טווח של היפרטרופיה" לא יתן הרבה. יכול להרים מוט עם 40 קילו לאלתר בטווח של 8-15 חזרות.
אתה מדבר גם אם בנאדם שמתאמן עשור, שבר שיאי ישראל ומעולם לא נפצע(אלחונון, הייתי חייב).

מה שכן, נוטה להסכים עם מה שאמרת לפני כן,
ואני מחכה לתגובה מבחור מאוד מרשים בתחום הstreet lifting.

להרים כמה שפחות משקל ב"טווח של היפרטרופיה" לא יתן הרבה. יכול להרים מוט עם 40 קילו לאלתר בטווח של 8-15 חזרות.
אתה מדבר גם אם בנאדם שמתאמן עשור, שבר שיאי ישראל ומעולם לא נפצע(אלחונון, הייתי חייב).
40 קילו באיזה תרגיל ? כמובן שהתכוונתי שאתה בטווח של היפרטרופיה ומגיע לכשל בסט האחרון או 1-2 חזרות לפני כשל, אם המשקל קל לך התנאים לא יתקיימו וזה כנראה כן יתן משהו
רשמתי לאדם הממוצע, יכול להיות שאלחנן בטופ 3 אחוז של הגנטיקה לפאוורליפטינג אבל זה רחוק מכלל האוכלוסיה, בלי קשר הרבה פציעות יכולות לקרות גם עשור קדימה משום מקום... עם העלייה בגיל גדלים הסיכויים זה עניין הסתברותי לגמרי שתלוי בכמה משתנים

עדיף להרים כמה שפחות כל עוד הוא עומד בטווחים של היפרטרופיה וזה לא הופך לעבודת אירובי וככה הוא נשאר כמה שיותר רחוק מפציעה, ימשיך להיות בריא בסיכוי גבוה יותר ויזכה לקריירת אימונים ארוכה יותר בחייו

יש לך גיבוי לדברים האלה? 🙁

מה קשור RPE לפציעה? פציעה קשורה לעומס שלא מתאים לרמת המתאמן ולא לעצימות התרגיל.

40 קילו באיזה תרגיל ? כמובן שהתכוונתי שאתה בטווח של היפרטרופיה ומגיע לכשל בסט האחרון או 1-2 חזרות לפני כשל, אם המשקל קל לך התנאים לא יתקיימו וזה כנראה כן יתן משהו

רשמתי לאדם הממוצע, יכול להיות שאלחנן בטופ 3 אחוז של הגנטיקה לפאוורליפטינג אבל זה רחוק מכלל האוכלוסיה, בלי קשר הרבה פציעות יכולות לקרות גם עשור קדימה משום מקום... עם העלייה בגיל גדלים הסיכויים זה עניין הסתברותי לגמרי שתלוי בכמה משתנים
אולי אתה מ-97% האנשים שלא יודעים על מה הם מדברים?

ובתכלס, אם אחרי הרבה ניסיון וזהירות אני אפצע בהמשך החיים, תלוי בפציעה, אבל כנראה אעדיף להיות מושבת באמת תקופה קצרה מלהיות מושבת בכאילו כל החיים.
תלוי גם איפה זה יתפוס אותי. וכמובן יכול להיות שבהמשך דעתי תשתנה.

• פותח/ת השרשור
או אה איזה דיון בזמן שלא ההיתי כאן חח
תוצאות : עשיתי 10 סטים של מתח יד אחת (עריכה עליתי עם יד ימין ירדתי, לאחר מכן יד שמאל ירדתי - ככה במשך 10 פעם - מנוחה של דקה וחצי בערך בין סט ל סט )
עליתי עם יד ימין (יד ישרה ונעולה ועד צוואר מעבר ל BAR ) אולי היו כפיפות ברכיים ואולי בסט 9 היו סוג של בעיטות (לא משוגעות מדי אני בכללי עושה את זה די בסדר אבל עדיין מתח יד אחת תרגיל קשה.)

סט עשירי לא הצלחתי עם יד ימין , נתפס לי היד אחורית משום מה , עברתי ל שלילי ביד ימין וכשהגעתי חזרה לנקודה של היד אחורית לא הצלחתי להחזיק וירדתי במהירות . יד שניה הצליחה את כל ה 10.

הצעות טיפים ? - לא בוצע היום מתח עם משקל כלל (בדרך כלל עושה 5 סטים של 45 קילו מתח למשך 3-4 חזרות) גם לא בוצעו העליות כח עם משקל (14 KG ) בשל חוסר זמן , אולי אעשה היום מאוחר יותר(את העליות כוח) , לא יודע עד כמה קריטי..

זה כן ובתחרויות של מתח של street workout וכאלה אני דיי בטוח שהגוף צריך לא לזוז - התנועה היחידה באה מהידיים שמושכות אחרת זה לא נחשב

מי שחפץ כנראה במקסימום היפרטרופיה ( כוח זה כבר עניין של הגדרה) ופחות אכפת לו להשוויץ בריש גלי שהוא מוסיף על עצמו 40 קג במתח

לא מכיר תחרויות מתח רציניות, השתתפתי ב3 תחרויות מתח ללא משקל, רק למקסימום חזרות, ואני די בטוח שהתפרפרתי עם הרגליים.
תראה לי כללים כלשהם למתח באיזשהו תחרות, וגם אם תמצא (ואני בספק) זה עדיין לא קובע שזה מה שכל מבצע מתח צריך להקפיד.

ומה הקשר פציעה? פחות משקל זה ההגנה מפציעה? אולי גם פחות חזרות וסטים, למה לא.
יש לי גנטיקה של חולה קרוהן עם רגל בקבר, אני לא חסין נגד פציעות, אני יודע לדאוג היטב להתאוששות שלי, ולהכין תוכניות טובות.

אם הדרך שלך בדיון זה לומר שאני עלול להיפצע עוד כמה שנים, וזה מוכיח משהו, אנחנו בבעיה, כי אין כאן טיעון.

תראה לי קשר בין משקל כבד ופציעה, זה פשוט מגוכח. אני יכול להראות לך קשר בין משקל כבד ומניעת פציעות, כמו חיזוק העצמות והגידים והשרירים, סטרס יוצר הסתגלות, אם אתה טוען שסטרס יוצר שחיקה, תוכיח.
הצעות טיפים ? - לא בוצע היום מתח עם משקל כלל (בדרך כלל עושה 5 סטים של 45 קילו מתח למשך 3-4 חזרות) גם לא בוצעו העליות כח עם משקל (14 KG ) בשל חוסר זמן , אולי אעשה היום מאוחר יותר(את העליות כוח) , לא יודע עד כמה קריטי..
תתחיל עם מתח יד אחת ל20 סטים חזרה אחת בכל יד. ואח"כ תעשה את האימון מתח ועליות מתח שלך עם משקל.

ותוסיף חזרות ביד אחת בהדרגה.

את כל התכנון השבועי הייתי מתאים לתוכנית, אבל זה בגדול.

יש לך גיבוי לדברים האלה? 🙁

מה קשור RPE לפציעה? פציעה קשורה לעומס שלא מתאים לרמת המתאמן ולא לעצימות התרגיל.
לא דיברתי על RPE דיברתי על משקלים , כן זה מאוד הגיוני שככל שהמשקל כבד יותר הסיכוי לפציעה עולה, מאמין שיש לזה לא מעט גיבוי ברשת בסוף זה עניין הסתברותי בלבד

אולי אתה מ-97% האנשים שלא יודעים על מה הם מדברים?

ובתכלס, אם אחרי הרבה ניסיון וזהירות אני אפצע בהמשך החיים, תלוי בפציעה, אבל כנראה אעדיף להיות מושבת באמת תקופה קצרה מלהיות מושבת בכאילו כל החיים.
תלוי גם איפה זה יתפוס אותי. וכמובן יכול להיות שבהמשך דעתי תשתנה.
קצת מוריד מרמת הדיון וממך השורה הראשונה שלך ... "להיות מושבת בכאילו כל החיים" לא ידעתי שלא לרדוף אחרי משקלים זה נחשב להיות מושבת
אגב אני בטוח שאם תפצע פציעה חמורה שתשבית אותך לזמן של כמה חודשים דעתך תשתנה
תראה לי קשר בין משקל כבד ופציעה, זה פשוט מגוכח. אני יכול להראות לך קשר בין משקל כבד ומניעת פציעות, כמו חיזוק העצמות והגידים והשרירים, סטרס יוצר הסתגלות, אם אתה טוען שסטרס יוצר שחיקה, תוכיח.
אפשר ליצור סטרס בטווח חזרות יותר גבוה ועם עבודה יותר איכותית מן הסתם (דגש על טכניקה נכונה), לא צריך להיות גאון כדי להבין שמסקוואט 100 קילו הסיכוי להיפצע יותר נמוך מאשר סקוואט עם 400 קילו גם אם המשקל באופן יחסי כבד למתאמן באותה מידה

ולראייה- תראה איך בילדרים שעובדים קל ומכונות ולא מחפשים משקלים מזדקנים ואיך בילדרים שהרימו כבד וצעקו light weight baby מזדקנים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית