הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתח +40KG \\ יד אחת

מתחיל בחדר כושר

משתמש מתחיל
40
9
נק' מוניטין:
18
40
9
אני עושה עליות מתח כשאני עם 42 קילו עלי (משקל גוף 63)

אני רוצה לעבור למתח ביד אחת

לוותר לגמרי על הסטים עם ה 42 קילו ולהשקיע את כל הכוח על מתח יד אחת? איך לעשות את המעבר הזה?

כי גם וגם לא נראה לי אפשרי בגלל ששני המקרים זוללים את הכוח \ אנרגיה בצורה דרסטית
מה גם שלפני הסטים של המתח אני עושה עליות כוח( +14KG) למשך 3 סטים ורק אז אני עובר לסטים של המתח

לעשות את הסטים של העליות כח כרגיל ואז לעבור למתח יד אחת כמתוכנן?
- בדקתי ואני כן מצליח לעלות מיד נעולה - כנראה בגלל המתח עם המשקל נתן לי בווסט ואיכשהוא אני כן מצליח חזרה וחצי \ 2

דעתכם? טיפים? המלצות ?

לא דיברתי על RPE דיברתי על משקלים , כן זה מאוד הגיוני שככל שהמשקל כבד יותר הסיכוי לפציעה עולה, מאמין שיש לזה לא מעט גיבוי ברשת בסוף זה עניין הסתברותי בלבד

אוקיי בוא נעשה סדר.

משקלים ביחס למה ולמי?
RPE מתייחס לרמת המאמץ של מתאמן, אז אם כבר משקלים שיכולים ״לפגוע״ במתאמן זה RPE גבוה שלא מתאים לו ולא ״משקל גבוה״.
לאחד 100 קג יהיה צ׳יפס והשני ישבר תחת המוט.

ואין לזה גיבוי למיטב ידעתי, השערה שלך שאין לה שום סימוכין. אם יש לך אשמח שתשתף.

אוקיי בוא נעשה סדר.

משקלים ביחס למה ולמי?
RPE מתייחס לרמת המאמץ של מתאמן, אז אם כבר משקלים שיכולים ״לפגוע״ במתאמן זה RPE גבוה שלא מתאים לו ולא ״משקל גבוה״.
לאחד 100 קג יהיה צ׳יפס והשני ישבר תחת המוט.

ואין לזה גיבוי למיטב ידעתי, השערה שלך שאין לה שום סימוכין. אם יש לך אשמח שתשתף.
נניח שניהם בRPE 8, אתה באמת חושב שלבחור שמרים 400 יש סיכוי זהה להיפצע לאורך זמן מאשר הבחור שמרים 100 ?

נניח שניהם בRPE 8, אתה באמת חושב שלבחור שמרים 400 יש סיכוי זהה להיפצע לאורך זמן מאשר הבחור שמרים 100 ?

במידה ושניהם העלו עומסים כמו שצריך אז כן.
(כמובן בהנחה ומדובר ב2 אנשים זהים במדוייק)

חוץ מזה שאתה לוקח מקרי קיצון.

בוא ניקח טווח יותר הגיוני כמו 50 קג מול 250 קג, במידה ושניהם העלו עומסים הדרגתית והגיעו לשם (כל אחד בקצב שלו) בתכנון נכון אין שום סיבה שהבחור של ה250 קג יהיה יותר חשוף לפציעה מהבחור של ה50 קג.

במידה ושניהם העלו עומסים כמו שצריך אז כן.
(כמובן בהנחה ומדובר ב2 אנשים זהיום במדוייק)

חוץ מזה שאתה לוקח מקרי קיצון.

בוא ניקח טווח יותר הגיוני כמו 50 קג מול 250 קג, במידה ושניהם העלו עומסים הדרגתית והגיעו לשם (כל אחד בקצב שלו) בתכנון נכון אין שום סיבה שהבחור של ה250 קג יהיה יותר חשוף לפציעה מהבחור של ה50 קג.
מקרי קיצון כדי להמחיש את הנקודה חוץ מזה שמי קובע מה המספר שממנו יש השפעה ומה המספר שממנו אין ? וגם ב 250 מול 50 בהנחה והטכניקה זהה והגנטיקה זהה והמשקל גוף זהה אתה לא חושב שהבחור של ה 50 קג יותר רחוק מפציעה ? לא סתם חלק מהבילדרים המקצועיים מנסים לעבוד עם משקלים כמה שיותר קלים שעדיין יאתגרו אותם עם טכניקה מתאימה (כמובן שלא כולם ככה אבל יש לא מעט כאלה שלא דוגלים בזה)

מקרי קיצון כדי להמחיש את הנקודה חוץ מזה שמי קובע מה המספר שממנו יש השפעה ומה המספר שממנו אין ? וגם ב 250 מול 50 בהנחה והטכניקה זהה והגנטיקה זהה והמשקל גוף זהה אתה לא חושב שהבחור של ה 50 קג יותר רחוק מפציעה ? לא סתם חלק מהבילדרים המקצועיים מנסים לעבוד עם משקלים כמה שיותר קלים שעדיין יאתגרו אותם עם טכניקה מתאימה (כמובן שלא כולם ככה אבל יש לא מעט כאלה שלא דוגלים בזה)

לא.
מה קשור המ.ג שלו?
זה שהפוטנציאל שלו יהיה גבוה יותר זה נכון אבל שים לב שרשמתי בהנחה ומדברים על 2 אנשים זהים.

פציעה נובעת מניהול עומסים לקוי ולא מהמשקל שאתה מרים.

לצורך העניין יכול להיות שהבחור של ה50 קג שנה הבאה כבר יהיה ב270 קג מה זה אומר? שעכשיו הוא קרוב לפציעה?

קצת מוריד מרמת הדיון וממך השורה הראשונה שלך ...
צודק.
"להיות מושבת בכאילו כל החיים" לא ידעתי שלא לרדוף אחרי משקלים זה נחשב להיות מושבת
מושבת בכאילו, רשמתי במפורש.
אגב אני בטוח שאם תפצע פציעה חמורה שתשבית אותך לזמן של כמה חודשים דעתך תשתנה
אולי,
אבל אני תוהה איך היו נראים חיי אם כך הייתי פועל.

כמה כאבה לי הרגל כשדרכתי על מסמר. וכמה מסוכן זה היה אם לא הייתי מחוסן.
וכמה מזל שלא מנעתי מעצמי לאסוף קרשים.
כמה חוויות נצברו.

כל הפעמים בהם סובבתי את הקרסול היו משחקי כדורגל, והפעם ההיא ששברתי את האצבע(שאגב לעולם לא תשאר כשהייתה מבחינה אסתטית) הייתה מכדורסל. ובכל זאת, היה מאוד שווה לי הסיכון(כמה פציעות יש בכדורגל וכדורסל? לא מעט. וגם ללא משקל) כל השנים האלו.

גם לנסוע זה מאוד מסוכן, כי יותר אנשים מתים מדי שנה ממתאמנים טבעיים. אבל אתה עושה "סיכוי מול סיכון". ומאוד שווה לי התחביב שאני כה אוהב, שנותן לי הרבה גם מעבר לאימון, לעומת הסיכון שאולי אפצע(ואגב לא מובטח בכלל)...

וכמות הפעמים שאנשים סביבי חוו כאבים והיו מושבתים לפרקי זמן מסויימים כי הם לא מתאמנים היא מטורפת.
ואחד מהם למשל היה כשניסה להרים משקל שנפל שהוא לא היה מסוגל לעמוד בו. ומה אם כן היה? פציעה רצינית שאולי הייתה נמנעת.

אז אולי באמת אצטער שזה קרה ואומר הלוואי והפעם הספציפית הזאת לא הייתה קוראת.
אבל מפה ולומר שהלוואי והייתי נשאר עם משקלים נמוכים כל הזמן? זה היה כואב לי יותר.

לא.
מה קשור המ.ג שלו?
זה שהפוטנציאל שלו יהיה גבוה יותר זה נכון אבל שים לב שרשמתי בהנחה ומדברים על 2 אנשים זהים.

פציעה נובעת מניהול עומסים לקוי ולא מהמשקל שאתה מרים.

לצורך העניין יכול להיות שהבחור של ה50 קג שנה הבאה כבר יהיה ב270 קג מה זה אומר? שעכשיו הוא קרוב לפציעה?
תאורטית כן, גם בקריירה של פאוורליפטר ככל שהוא יותר מתקדם הסיכוי לפציעה עולה(בהנחה ומההתחלה הטכניקה שלו הייתה בדיוק אותו דבר ומושלמת נניח)
המג קשור כי אם הוא שוקל 10 קג ומרים 50 והוא שוקל 150 ומרים 250 זה משפיע, נכון פציעה נובעת מניהול עומסים לקוי אבל פציעה זה משהו הסתברותי ונכנסים למשוואה הרבה משתנים וגודל המשקל הוא אחד מהם זה כל מה שאני טוען
צודק.

מושבת בכאילו, רשמתי במפורש.

אולי,
אבל אני תוהה איך היו נראים חיי אם כך הייתי פועל.

כמה כאבה לי הרגל כשדרכתי על מסמר. וכמה מסוכן זה היה אם לא הייתי מחוסן.
וכמה מזל שלא מנעתי מעצמי לאסוף קרשים.
כמה חוויות נצברו.

כל הפעמים בהם סובבתי את הקרסול היו משחקי כדורגל, והפעם ההיא ששברתי את האצבע(שאגב לעולם לא תשאר כשהייתה מבחינה אסתטית) הייתה מכדורסל. ובכל זאת, היה מאוד שווה לי הסיכון(כמה פציעות יש בכדורגל וכדורסל? לא מעט. וגם ללא משקל) כל השנים האלו.

גם לנסוע זה מאוד מסוכן, כי יותר אנשים מתים מדי שנה ממתאמנים טבעיים. אבל אתה עושה "סיכוי מול סיכון". ומאוד שווה לי התחביב שאני כה אוהב, שנותן לי הרבה גם מעבר לאימון, לעומת הסיכון שאולי אפצע(ואגב לא מובטח בכלל)...

וכמות הפעמים שאנשים סביבי חוו כאבים והיו מושבתים לפרקי זמן מסויימים כי הם לא מתאמנים היא מטורפת.
ואחד מהם למשל היה כשניסה להרים משקל שנפל שהוא לא היה מסוגל לעמוד בו. ומה אם כן היה? פציעה רצינית שאולי הייתה נמנעת.

אז אולי באמת אצטער שזה קרה ואומר הלוואי והפעם הספציפית הזאת לא הייתה קוראת.
אבל מפה ולומר שהלוואי והייתי נשאר עם משקלים נמוכים כל הזמן? זה היה כואב לי יותר.
זה כבר דיון פילוסופי, אם אתה אוהב פאוורליפטינג, אדרבה, אתה יכול גם לאהוב לעשות פעלולים בסקייטבורד וכאלה ואין עם זה שום דבר לא בסדר כל אחד עושה את השיקולים שלו

תאורטית כן, גם בקריירה של פאוורליפטר ככל שהוא יותר מתקדם הסיכוי לפציעה עולה(בהנחה ומההתחלה הטכניקה שלו הייתה בדיוק אותו דבר ומושלמת נניח)
המג קשור כי אם הוא שוקל 10 קג ומרים 50 והוא שוקל 150 ומרים 250 זה משפיע, נכון פציעה נובעת מניהול עומסים לקוי אבל פציעה זה משהו הסתברותי ונכנסים למשוואה הרבה משתנים וגודל המשקל הוא אחד מהם זה כל מה שאני טוען

שוב, רשמתי 2 מתאמנים זהים לחלוטין.

בכל מקרה, אני חושב שאתה מסתכל על פאוורליפטרים שהם לא טבעיים אז אתייחס לזה.

מתאמן שעושה סייקלים ומתאמן כבד מה שקורה זה שהשרירים והחוזק גדלים יותר מידי ביחס לרצועות והגידים ומפה נובעות הפציעות שלהם לרוב.
(הרצועות לא עומדות בעומס ובמשקל שהשרירים מסוגלים להרים)
*יתקנו אותי אם אני טועה אני פשוט לא מומחה בתחום הסייקלים @frozen

לגבי פאוורליפטר טבעי אני לא רואה סיבה שיפצע אם הוא מרים משקל כבד במידה וניהל עומסים נכון.
במיוחד שאתה אומר שבלי קשר לRPE שהוא עובד בו.

מתאמן שעושה סייקלים ומתאמן כבד מה שקורה זה שהשרירים והחוזק גדלים יותר מידי ביחס לרצועות והגידים ומפה נובעות הפציעות שלהם לרוב.
נכון זה גם נכנס למשוואה, כשיש חומרים בעסק צריך להיות יותר זהירים עם התקדמות במשקלים
לגבי פאוורליפטר טבעי אני לא רואה סיבה שיפצע אם הוא מרים משקל כבד במידה וניהל עומסים נכון.
במיוחד שאתה אומר שבלי קשר לRPE שהוא עובד בו.
אני לא יודע אם יש מחקר בנושא ואיך אפשר לחקור את זה בכלל, אולי, בכל מקרה מדבר מניסיון אישי וממה שראיתי ואני מתאמן כמעט עשור. פציעות זה עניין הסתברותי ולמשוואה נכנסים RPE משקל עבודה חומרים טכניקה גנטיקה ועוד ועוד

אגב סתם מחשבה - אחת הסיבות שבבילדינג יש גם הרבה פציעות ( טבעי ולא טבעי) זה בגלל שהם עובדים בהרבה מאוד סטים ב RPE10 וממש סוחטים את הכשל אפילו שהמשקלים נמוכים , בפאוורליפטינג לרוב פאוורליפטר מקצועי לא יסחט את עצמו בכשלים ודרופ סטים, אה וכמובן שבממוצע טכניקה של בילדרים תהיה גרועה יותר ( בנצ בילדרים )

נכון זה גם נכנס למשוואה, כשיש חומרים בעסק צריך להיות יותר זהירים עם התקדמות במשקלים

אני לא יודע אם יש מחקר בנושא ואיך אפשר לחקור את זה בכלל, אולי, בכל מקרה מדבר מניסיון אישי וממה שראיתי ואני מתאמן כמעט עשור. פציעות זה עניין הסתברותי ולמשוואה נכנסים RPE משקל עבודה חומרים טכניקה גנטיקה ועוד ועוד

אגב סתם מחשבה - אחת הסיבות שבבילדינג יש גם הרבה פציעות ( טבעי ולא טבעי) זה בגלל שהם עובדים בהרבה מאוד סטים ב RPE10 וממש סוחטים את הכשל אפילו שהמשקלים נמוכים , בפאוורליפטינג לרוב פאוורליפטר מקצועי לא יסחט את עצמו בכשלים ודרופ סטים, אה וכמובן שבממוצע טכניקה של בילדרים תהיה גרועה יותר ( בנצ בילדרים )

שמע אני לא מסכים איתך ואם יהיה לך סימוכין לטענות שלך אשמח לראות.

כל עוד העומס עלה בהדרגה אני לא רואה מה זה משנה איזה משקל אתה מרים לפציעות.

בכל מקרה חבל על הויכוח אחי בלי רפרנסים הדיון לא יגמר.

עריכה, קח רפרנס (לא מלא אבל לפחות חלקי)

Upper extremity weightlifting injuries: Diagnosis and management

אפשר ליצור סטרס בטווח חזרות יותר גבוה ועם עבודה יותר איכותית מן הסתם (דגש על טכניקה נכונה), לא צריך להיות גאון כדי להבין שמסקוואט 100 קילו הסיכוי להיפצע יותר נמוך מאשר סקוואט עם 400 קילו גם אם המשקל באופן יחסי כבד למתאמן באותה מידה

ולראייה- תראה איך בילדרים שעובדים קל ומכונות ולא מחפשים משקלים מזדקנים ואיך בילדרים שהרימו כבד וצעקו light weight baby מזדקנים
במשקל נמוך התוכנית פחות מורכבת כי התאוששות זה לא פקטור. עם 400 ק"ג התאוששות זה נושא רציני, ואם פחות מידי התאוששות, ותוכנית דפוקה, יותר קל להיפצע. אבל זה לא המשקל שפצע, זה התכנון.

כמו שטענתי, משקל כבד קשור במידה רבה לבריאות ועצמות חזקות, וגידים חזקים ובריאים יותר. מה שאתה משווה לבילדרים מוזרקים, לא השוואה, פציעות בבילדינג אמור להיות מחזה נדיר. זה ספורט בטוח שמעל הכל דואג להתאוששות ובידוד תרגילים שיוצר עוד פחות תשישות. ואין כמעט ספורט בעולם שלא למד מבילדינג איך לאכול.

למה נפצעים? צירוף של שני סיבות.
  1. סטרואידים גורמים לשריר חזק אבל פחות לגידים.
  2. אולי מהסטרואידים הבן אדם מאמין באשליה שאם הוא גדול הוא גם חזק, ובלי תכנון הוא מנסה להרשים את החנון בחדר כושר עם בנץ' בשיפוע חיובי עם 150 ק"ג.
פיתוח גוף טבעי הוא הספורט כמעט הכי בטוח, אולי אפילו יותר משחיה (פאוורליפטינג זה הכי בטוח, כי אני עושה את זה:sarcastic:, סתם, בגלל שהם לא עושים אירובי אף פעם ומפתחי גוף כן:sarcastic:😱).
לפי ההגיון שלך רוב פריצות הדיסק צריכים להיות נחלתם של ספורטאים. מעניין שרובם קורים ממשקל מאוד נמוך אצל אנשים לא פעילים.

אני לא מכיר אף פריצת דיסק אצל ספורטאי (ואני בטוח שיש), ואני מכיר מעל 10 אצל אנשים שלא דרכו במכון, וזה אפילו נהיה הסיבה שהם לא מתאמנים. ואני מכיר המון מתאמנים בארץ.

פציעות זה דבר יותר נפוץ אצל מי שלא מרים, ממי שמרים כבד.

(הרצועות לא עומדות בעומס ובמשקל שהשרירים מסוגלים להרים)
אני נפצעתי ככה ל13 חודשים בגיל 21
אבל גם את זה, תכנון עומסים נכון יפתור.
פשוט הייתי חמור שמנסה כל שבוע מחדש להוסיף פלטה(ולמרבה הצער הצלחתי)

להשוות ספורטאי עלית בויכוח על בריא או לא בריא זה דיי בעייתי. ספורטאי עלית תחרותי (400 סקוואט) זה לא בריא, וספורטאי עלית מקריב את הבריאות שלו בשביל הקריירה בידיעה שזה כך.

בין 50 קג דדליפט ל150 קג אפשר להשוות. ולדעתי אין בכלל שאלה שיותר בריא להסתובב כשיש לך 150 קג דדליפט, לבין להיות חלש.

בין 50 קג דדליפט ל150 קג אפשר להשוות. ולדעתי אין בכלל שאלה שיותר בריא להסתובב כשיש לך 150 קג דדליפט, לבין להיות חלש.
זה בטוח , 150 זה לא משקל גבוה בכלל , אבל האם כדאי להגיע ל 250 ? איפה הגבול ? זה מאוד אינדבידואלי כנראה

זה בטוח , 150 זה לא משקל גבוה בכלל , אבל האם כדאי להגיע ל 250 ? איפה הגבול ? זה מאוד אינדבידואלי כנראה

לדבר באוויר בלי אדם ספציפי עם ד.נ.א ספציפי זה בלתי אפשרי לדעת מה הגבול, כי יהיו אנשים מוכשרים שיקח להם להגיע ל250 חצי שנה של אימונים. אבל כל מתאמן עם אייקיו ממוצע או לחלופין מאמן סביר יצליחו להבין מתי המתאמן הגיע לשלב שהוא צריך להקריב קצת יותר כדי להמשיך ולהתקדם.

בקיצור, לך תנסה לאמן גברת בת 70 עם 70 דדליפט שבשביל להגיע ל75 היא צריכה בלוק נפח של 6 שבועות. זה לא הגיוני, לא שווה את המאמץ, היא כנראה גם לא תצליח לעשות את זה. ודיי קל להבין שהיא הגיעה לגבול שיותר חזק לאו דווקא יתורגם ליותר בריא.

כל עוד אתה לא פוגע בבריאות שלך בתהליך עם חומרים מסוכנים, או עם סיכונים בתכנון לצורך אגו ותחרויות. ולא מזניח התאוששות כמו תזונה ושינה, הכל טוב.
כשהמשקל כבד, הדרישה לאנרגיה והתאוששות גדולה יותר, אם אתה לוקח את זה בחשבון, אתה משפר את הבריאות שלך עם כל ק"ג.

• פותח/ת השרשור

תתחיל עם מתח יד אחת ל20 סטים חזרה אחת בכל יד. ואח"כ תעשה את האימון מתח ועליות מתח שלך עם משקל.

ותוסיף חזרות ביד אחת בהדרגה.

את כל התכנון השבועי הייתי מתאים לתוכנית, אבל זה בגדול.[/QUOTE]

במידה ואני מצליח לעשות 2 חזרות ברצף באותה יד למשך 5 סטים (שיצא שוב 10 בכל יד רק הפעם 2 חזרות ברצף)
עדיף מאשר לעשות שוב פעם 1 1 בכל יד למשך 20 סטים ?
דרך אגב איך השריר האחורי נתפס אתה יודע? נתפס לי היד אחורית רק ביד ימין זה היה לא מובן ומוזר וזה מנע ממני את החזרה העשירית למעשה

תתחיל עם מתח יד אחת ל20 סטים חזרה אחת בכל יד. ואח"כ תעשה את האימון מתח ועליות מתח שלך עם משקל.

ותוסיף חזרות ביד אחת בהדרגה.

את כל התכנון השבועי הייתי מתאים לתוכנית, אבל זה בגדול.

במידה ואני מצליח לעשות 2 חזרות ברצף באותה יד למשך 5 סטים (שיצא שוב 10 בכל יד רק הפעם 2 חזרות ברצף)
דרך אגב איך השריר האחורי נתפס אתה יודע? נתפס לי היד אחורית רק ביד ימין זה היה לא מובן ומוזר וזה מנע ממני את החזרה העשירית למעשה[/QUOTE]
היד אחורי נתפס כי זה תרגיל טכני, וכנראה שביד ימין אתה מבצע טכניקה מעט שונה.

אתה צריך תוכנית עם התדירות שתעשה את התרגיל (כמה פעמים בשבוע), נפח (כמה סטים וחזרות) ותכנון התקדמות (כמה להוסיף וכל כמה זמן).

כל אלו הם תפקיד של מאמן, אשמח לאמן אותך אם תרצה, רק תשלח לי הודאה פרטית.

בלי להכיר אותך ולהיכנס עמוק מידי, היה נראה לי שהרבה סטים לפחות חזרות יעזור לפתח טכניקה עיקבית, שתתרום לכוח. לגבי התדירות וכל השאר, זה דורש שאכיר את כל התוכנית שלך ומה עוד אתה עושה.

אם אתה יודע מה אתה עושה, קח את העיצה שלי בעניין הרבה סטים פחות חזרות לתקופה מסוימת ותמשיך לעשות מה שאתה עושה. ואם תרצה מאמן, אשמח לעזור.

• פותח/ת השרשור
דרך אגב איך השריר האחורי נתפס אתה יודע? נתפס לי היד אחורית רק ביד ימין זה היה לא מובן ומוזר וזה מנע ממני את החזרה העשירית למעשה
היד אחורי נתפס כי זה תרגיל טכני, וכנראה שביד ימין אתה מבצע טכניקה מעט שונה.

אתה צריך תוכנית עם התדירות שתעשה את התרגיל (כמה פעמים בשבוע), נפח (כמה סטים וחזרות) ותכנון התקדמות (כמה להוסיף וכל כמה זמן).

כל אלו הם תפקיד של מאמן, אשמח לאמן אותך אם תרצה, רק תשלח לי הודאה פרטית.

בלי להכיר אותך ולהיכנס עמוק מידי, היה נראה לי שהרבה סטים לפחות חזרות יעזור לפתח טכניקה עיקבית, שתתרום לכוח. לגבי התדירות וכל השאר, זה דורש שאכיר את כל התוכנית שלך ומה עוד אתה עושה.

אם אתה יודע מה אתה עושה, קח את העיצה שלי בעניין הרבה סטים פחות חזרות לתקופה מסוימת ותמשיך לעשות מה שאתה עושה. ואם תרצה מאמן, אשמח לעזור.[/QUOTE]

כן אני די יודע מה אני עושה (לקחתי פה גם ייעוץ בעבר) ואני עובד לפי מה שנתנו לי בעבר רק ששיפרתי דברים
פשוט רק בעניין הזה רציתי להתייעץ כי אחרי ה 10 סטים של המתח יד אחת זה די זולל את הכוח
אתה בטוח שגם להוסיף את הסטים של המשקל של ה 45KG לכל החגיגה הזאת זה יוצא שאני יהיה על המתח דיי הרבה זמן (ואם בכלל יהיה לי את הכח לעשות את זה)
עושה יד יד נח איזה דקה וחצי 2 , אז ל 10 סטים יוצא 20 דקות+
ואז לעשות את הסטים של הכוח אחרי שאני תשוש מהיד אחת בגלל זה אני לא יודע אם כדאי לשלב את זה נראה לי עומס יתר כזה למרות שכן חשוב לעבוד עם המשקל אבל בא לי יותר להשקיע ביד אחת , זאת הדילמה שלי

* בקשר לנפח מה זה אומר בעצם? שעדיף לעשות פחות סטים אבל יותר חזרות על מנת להתחזק ממה שאני מבין לא?

כן אני די יודע מה אני עושה (לקחתי פה גם ייעוץ בעבר) ואני עובד לפי מה שנתנו לי בעבר רק ששיפרתי דברים
פשוט רק בעניין הזה רציתי להתייעץ כי אחרי ה 10 סטים של המתח יד אחת זה די זולל את הכוח
אתה בטוח שגם להוסיף את הסטים של המשקל של ה 45KG לכל החגיגה הזאת זה יוצא שאני יהיה על המתח דיי הרבה זמן (ואם בכלל יהיה לי את הכח לעשות את זה)
עושה יד יד נח איזה דקה וחצי 2 , אז ל 10 סטים יוצא 20 דקות+
ואז לעשות את הסטים של הכוח אחרי שאני תשוש מהיד אחת בגלל זה אני לא יודע אם כדאי לשלב את זה נראה לי עומס יתר כזה למרות שכן חשוב לעבוד עם המשקל אבל בא לי יותר להשקיע ביד אחת , זאת הדילמה שלי

* בקשר לנפח מה זה אומר בעצם? שעדיף לעשות פחות סטים אבל יותר חזרות על מנת להתחזק ממה שאני מבין לא?
די ברור שאתה יודע מה שאתה עושה, יש לך הישגים מרשימים, בלי ספק.

קשה לי באמת למקד את ההמלצה שלי בלי לשנות את כל התוכנית שלך. אבל בגדול, הייתי אולי מתחיל עם 10 סטים לחזרה בכל יד, ואחרי זה מתח בלי משקל ל5×5, ומוסיף כל שבוע 2 חזרות במתח יד אחת, ו5 ק"ג למתח עד שתגיע ל25 ק"ג במתח עם משקל 5×5, ו20 חזרות מתח יד אחת, ומשם מוריד סטים ומעלה חזרות ביד אחת, נגיד 5 סטים כל יד, וכל שבוע מוסיף חזרה.

ושוב, אני לא סגור כמה פעמים בשבוע הייתי ממליץ לעשות את זה, ואיזה תרגילים אחרים, זה מגיע בהתאם לחולשות שלך, ובלי להכיר אותך, לא אכיר אותם.

וכן, נפח זה הקרבה במשקל עבודה לצורך יותר סטים וחזרות מרובות שיתרמו לכוח, אני גם אוהב להקריב משקל עבור התאוששות וטכניקה, אבל זה כבר עניין אחר.

מגיע שלב מסוים באימונים שבלי תוכנית של מתי, מה, כמה ואיך להרים לא תתקדם, אולי זה עוד לא הגיע אצלך, אבל כשהגעתי ל150 ק"ג בנץ' תחרותי, דדליפט 230, מתח עם 70 ק"ג עלי הבנתי שבלי תוכנית אני תקוע. ורק אז נפתחתי לזה.

אני מקווה לפרסם כאן מאמר מורחב על הכנת תוכנית בימים הקרובים בעז"ה, תעקוב. זה נושא טעון ולא אצליח להקיף את כולו, אבל טעימה קטנה שאולי תעזור לך ואחרים זה שווה.

אם תרצה, תקרא כמה מאמרים קודמים שאולי יעזרו לך
מידע - למה אתם חלשים ונשארים חלשים?
מידע - הטכניקה שלכם זוועה. אל תרימו.
מידע - בלי החימום הזה, אל תתאמנו.
מידע - כל מה שלא ידעתם על סקוואט
מידע - בנץ' זה המדד האמיתי של גבר
מידע - דדליפט הביטוח שלכם לחיים
מידע - ידע זה כוח???

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית