הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתח +40KG \\ יד אחת

מתחיל בחדר כושר

משתמש מתחיל
40
9
נק' מוניטין:
18
40
9
אני עושה עליות מתח כשאני עם 42 קילו עלי (משקל גוף 63)

אני רוצה לעבור למתח ביד אחת

לוותר לגמרי על הסטים עם ה 42 קילו ולהשקיע את כל הכוח על מתח יד אחת? איך לעשות את המעבר הזה?

כי גם וגם לא נראה לי אפשרי בגלל ששני המקרים זוללים את הכוח \ אנרגיה בצורה דרסטית
מה גם שלפני הסטים של המתח אני עושה עליות כוח( +14KG) למשך 3 סטים ורק אז אני עובר לסטים של המתח

לעשות את הסטים של העליות כח כרגיל ואז לעבור למתח יד אחת כמתוכנן?
- בדקתי ואני כן מצליח לעלות מיד נעולה - כנראה בגלל המתח עם המשקל נתן לי בווסט ואיכשהוא אני כן מצליח חזרה וחצי \ 2

דעתכם? טיפים? המלצות ?

• פותח/ת השרשור
די ברור שאתה יודע מה שאתה עושה, יש לך הישגים מרשימים, בלי ספק.

קשה לי באמת למקד את ההמלצה שלי בלי לשנות את כל התוכנית שלך. אבל בגדול, הייתי אולי מתחיל עם 10 סטים לחזרה בכל יד, ואחרי זה מתח בלי משקל ל5×5, ומוסיף כל שבוע 2 חזרות במתח יד אחת, ו5 ק"ג למתח עד שתגיע ל25 ק"ג במתח עם משקל 5×5, ו20 חזרות מתח יד אחת, ומשם מוריד סטים ומעלה חזרות ביד אחת, נגיד 5 סטים כל יד, וכל שבוע מוסיף חזרה.

ושוב, אני לא סגור כמה פעמים בשבוע הייתי ממליץ לעשות את זה, ואיזה תרגילים אחרים, זה מגיע בהתאם לחולשות שלך, ובלי להכיר אותך, לא אכיר אותם.

וכן, נפח זה הקרבה במשקל עבודה לצורך יותר סטים וחזרות מרובות שיתרמו לכוח, אני גם אוהב להקריב משקל עבור התאוששות וטכניקה, אבל זה כבר עניין אחר.

מגיע שלב מסוים באימונים שבלי תוכנית של מתי, מה, כמה ואיך להרים לא תתקדם, אולי זה עוד לא הגיע אצלך, אבל כשהגעתי ל150 ק"ג בנץ' תחרותי, דדליפט 230, מתח עם 70 ק"ג עלי הבנתי שבלי תוכנית אני תקוע. ורק אז נפתחתי לזה.

אני מקווה לפרסם כאן מאמר מורחב על הכנת תוכנית בימים הקרובים בעז"ה, תעקוב. זה נושא טעון ולא אצליח להקיף את כולו, אבל טעימה קטנה שאולי תעזור לך ואחרים זה שווה.

אם תרצה, תקרא כמה מאמרים קודמים שאולי יעזרו לך
מידע - למה אתם חלשים ונשארים חלשים?
מידע - הטכניקה שלכם זוועה. אל תרימו.
מידע - בלי החימום הזה, אל תתאמנו.
מידע - כל מה שלא ידעתם על סקוואט
מידע - בנץ' זה המדד האמיתי של גבר
מידע - דדליפט הביטוח שלכם לחיים
מידע - ידע זה כוח???

תודה, בקשר למתח (עשיתי עם 45 קג כמו שאמרתי לפני) אז להוריד לגמרי את המשקל? אני חושב שלא תהיה בעייה עוברי לעשות גם עם 20KG ל5 לאחר ההתשה של המתח יד אחת
בקשר להתאוששות התרגיל הזה מוציא הרבה מאד כח גם אם אני לא ארגיש את זה לאחר האימון אני חושב שאעדיף לקחת לפחות את ה 48 שעות מנוחה כדי לא לגרום נזק בתרגיל האינטנסיבי הזה

מגיע שלב מסוים באימונים שבלי תוכנית של מתי, מה, כמה ואיך להרים לא תתקדם, אולי זה עוד לא הגיע אצלך, אבל כשהגעתי ל150 ק"ג בנץ' תחרותי, דדליפט 230, מתח עם 70 ק"ג עלי הבנתי שבלי תוכנית אני תקוע. ורק אז נפתחתי לזה.

כשאגיע לזה אשמח להתייעץ \ לרכוש את עזרתך אני לא ממש קרוב ככ למשקלים האלה אולי כנראה גם בגלל המשקל גוף שלי (63) אבל אני מתקדם לאט לאט

תודה על המאמרים כשאחזור אני אתעמק בהם רק מלקרוא את הכותרות נשמע מעניין.

תתחיל עם מתח יד אחת ל20 סטים חזרה אחת בכל יד. ואח"כ תעשה את האימון מתח ועליות מתח שלך עם משקל.

ותוסיף חזרות ביד אחת בהדרגה.

את כל התכנון השבועי הייתי מתאים לתוכנית, אבל זה בגדול.

במידה ואני מצליח לעשות 2 חזרות ברצף באותה יד למשך 5 סטים (שיצא שוב 10 בכל יד רק הפעם 2 חזרות ברצף)
עדיף מאשר לעשות שוב פעם 1 1 בכל יד למשך 20 סטים ?
דרך אגב איך השריר האחורי נתפס אתה יודע? נתפס לי היד אחורית רק ביד ימין זה היה לא מובן ומוזר וזה מנע ממני את החזרה העשירית למעשה[/QUOTE]
יד אחורית זה שריר אנטוגניסט לבייספס, אז אם הטרייספס שלך היה מאוד מאוד תפוס(לדוגמה עבדת עליו המון או עשית תרגיל שאתה לא רגיל אליו שהטרייספס פועל בו) אז הגיוני שתרגיש אותו קצת במתח

תודה, בקשר למתח (עשיתי עם 45 קג כמו שאמרתי לפני) אז להוריד לגמרי את המשקל? אני חושב שלא תהיה בעייה עוברי לעשות גם עם 20KG ל5 לאחר ההתשה של המתח יד אחת
בקשר להתאוששות התרגיל הזה מוציא הרבה מאד כח גם אם אני לא ארגיש את זה לאחר האימון אני חושב שאעדיף לקחת לפחות את ה 48 שעות מנוחה כדי לא לגרום נזק בתרגיל האינטנסיבי הזה
הסיבה שאני מוריד את כל המשקל זה כדי לתת מקום להתקדם כל שבוע, אם תעשה 5×5 עם 20 ק"ג, סביר להניח שלא תוכל להתקדם 2.5 או 5 ק"ג כל שבוע. למושג הזה קוראים "פוגרסיב אוברלואד" וזה קריטי בתוכנית.

זמן המנוחה הנדרש הוא בהתאם לנפח ועצימות. אם תעשה מתח בלי משקל לדוגמה ל5×5, כנראה שלא תצטרך אפילו יום אחד מנוחה, אבל עם 20 ק"ג גם 48 שעות לא יספיקו.

זמן המנוחה הנדרש הוא בהתאם לנפח ועצימות. אם תעשה מתח בלי משקל לדוגמה ל5×5, כנראה שלא תצטרך אפילו יום אחד מנוחה, אבל עם 20 ק"ג גם 48 שעות לא יספיקו.
?
לא הבנתי, למה לא מספיק?

?
לא הבנתי, למה לא מספיק?
תנסה לעשות 5×5 מתח עם 80% מהRM1.

עשית אם אני זוכר 40 ק"ג (זרום) + 90 = 130.
130 × 0.8 = 104.
104 - 90 = 14.

תנסה 5×5 עם 15 ק"ג שלוש פעמים בשבוע, זה אפשרי, אבל לא קל. אתה עדיין תרגיש את זה באימון שאחרי.
והנה הבלוג והמאמר החדש
מידע - התוכנית המושלמת, כאן ועכשיו!
פשוט פאוורליפטינג.

תנסה לעשות 5×5 מתח עם 80% מהRM1.

עשית אם אני זוכר 40 ק"ג (זרום) + 90 = 130.
130 × 0.8 = 104.
104 - 90 = 14.

תנסה 5×5 עם 15 ק"ג שלוש פעמים בשבוע, זה אפשרי, אבל לא קל. אתה עדיין תרגיש את זה באימון שאחרי.
והנה הבלוג והמאמר החדש
מידע - התוכנית המושלמת, כאן ועכשיו!
פשוט פאוורליפטינג.
ספציפית על מתח אתה מדבר? כרגע עושה מקבילים עם 32.5 קילו ל5×5 ואני לא חושב שאני קרוב ל60 קילו לחזרה...

או שממש טעיתי בחישוב.
עכשיו אני קולט שאת השיא מתח שלי לחזרה אחת אני מבצע ל-5 סטים ול-5 חזרות במקבילים.

ספציפית על מתח אתה מדבר? כרגע עושה מקבילים עם 32.5 קילו ל5×5 ואני לא חושב שאני קרוב ל60 קילו לחזרה...

או שממש טעיתי בחישוב
כי לא פיתחת את המיומנות של חזרה בודדת כבדה.

כשלא עובדים על זה אי אפשר לדעת עם יש לך גם 45 עד שתעשה בפועל.

אם אתה לא יודע, אין לך תוכנית.
נכון. התכוונתי כשאגיע ל-40 קילו מקבילים עם התוכנית שאני מקווה שלא תבגוד בי(שיודע לזקוף לזכותה שהביאה אותי ל30 - המטרה הקודמת) אני לא יודע מה אעשה.
וזה ידרוש תוכנית.

• פותח/ת השרשור
הסיבה שאני מוריד את כל המשקל זה כדי לתת מקום להתקדם כל שבוע, אם תעשה 5×5 עם 20 ק"ג, סביר להניח שלא תוכל להתקדם 2.5 או 5 ק"ג כל שבוע. למושג הזה קוראים "פוגרסיב אוברלואד" וזה קריטי בתוכנית.

קצת עדכון
עשיתי 3 סטים של 2 חזרות מתח יד אחת (פעמיים יד שמאל ירדתי פעמיים יד ימין ירדתי)
בסט השלישי לא הצלחתי ביד ימין את הסט השני נחתי ולאחר מכן השלמתי את הנוסף ועצרתי לאחר מכן (לא המשכתי לעשות חזרה אחת בכל יד)
בגלל סוג של כאב ביד ימין (בגב בערך באיזור של הטרס מייג'ור)
לאחר מכן רציתי לעשות מתח עם משקל (12.5KG) ושעשיתי עם שתי ידיים עדיין הרגשתי בגב בצד ימין כמו שהרגשתי במתח יד אחת באותו איזור של הטרס מייג'ור , הפסקתי לגמרי מתח בגלל הכאב - כן יכולתי להמשיך אבל העדפתי לעצור כל עוד הכאב הוא "עקצוץ" כזה שלא יתפתח ליותר חמור
התרגיל מתח יד אחת הוא אינטנסיבי ועדיף לא למתוח את הגבול יותר מדי לכן עצרתי להיום , אתן עוד 3 ימי מנוחה כמו בפעם הקודמת שעשיתי את ה10 סטים

בנוגע למה שרשמת קודם

"אם תעשה מתח בלי משקל לדוגמה ל5×5, כנראה שלא תצטרך אפילו יום אחד מנוחה, אבל עם 20 ק"ג גם 48 שעות לא יספיקו.[/QUOTE]"

אממ אבל עשיתי עם 45 קילו קודם לכן , למה לא יספיק לי יומיים מנוחה אם זה יותר מחצי שאוריד מהמשקל ? נראה שלא הבנתי ככ את הנקודה

קצת עדכון
עשיתי 3 סטים של 2 חזרות מתח יד אחת (פעמיים יד שמאל ירדתי פעמיים יד ימין ירדתי)
בסט השלישי לא הצלחתי ביד ימין את הסט השני נחתי ולאחר מכן השלמתי את הנוסף ועצרתי לאחר מכן (לא המשכתי לעשות חזרה אחת בכל יד)
בגלל סוג של כאב ביד ימין (בגב בערך באיזור של הטרס מייג'ור)
לאחר מכן רציתי לעשות מתח עם משקל (12.5KG) ושעשיתי עם שתי ידיים עדיין הרגשתי בגב בצד ימין כמו שהרגשתי במתח יד אחת באותו איזור של הטרס מייג'ור , הפסקתי לגמרי מתח בגלל הכאב - כן יכולתי להמשיך אבל העדפתי לעצור כל עוד הכאב הוא "עקצוץ" כזה שלא יתפתח ליותר חמור
התרגיל מתח יד אחת הוא אינטנסיבי ועדיף לא למתוח את הגבול יותר מדי לכן עצרתי להיום , אתן עוד 3 ימי מנוחה כמו בפעם הקודמת שעשיתי את ה10 סטים

בנוגע למה שרשמת קודם

"אם תעשה מתח בלי משקל לדוגמה ל5×5, כנראה שלא תצטרך אפילו יום אחד מנוחה, אבל עם 20 ק"ג גם 48 שעות לא יספיקו.
"

אממ אבל עשיתי עם 45 קילו קודם לכן , למה לא יספיק לי יומיים מנוחה אם זה יותר מחצי שאוריד מהמשקל ? נראה שלא הבנתי ככ את הנקודה[/QUOTE]
אתה מתעלם מנפח.
כשאתה עושה עוד סטים, או עוד חזרות, זה הרבה יותר קשה ומתיש, וממילא דורש יותר מנוחה.

עשית 45 לכמה חזרות וסטים?

אתה חייב תוכנית, אם תמשיך להגיע לכשל ולתת את הכל בכל אימון, לא תתקדם או שגרוע, תפגע בעצמך.

הגעת לרמה שפשוט ל"היקרע" בכל אימון לא יעבוד.

לא יודע אם קראת, אבל אני ממליץ לך לקרוא מה שמתחת לכותרת "התוכנית הכי טובה".
פשוט פאוורליפטינג.

איפה היית מעביר את הגבול הזה? אפילו בצורה שרירותית ברור לי שזה תלוי בהמון גורמים
הוא מתאר מיומנות לבצע תרגיל מורכב שמתיש אותו מלעשות עוד סטים וחזרות, מתאמן מתחיל לא מצליח להתיש את עצמו ככה, למתאמן מתחיל אין באמת RM1.
כאב מאימונים לכשל, זה ניחוש שלי שדרוש כאן תוכנית שתיתן לו יותר התאוששות אבל עדיין גירוי.

אולי אני טועה, אולי הוא יכול למשוך עוד זמן עם חגיגות הכשל אם שיפור תזונה, שינה והתאוששות. אבל אני זורק ניחוש מושכל.

הוא מתאר מיומנות לבצע תרגיל מורכב שמתיש אותו מלעשות עוד סטים וחזרות, מתאמן מתחיל לא מצליח להתיש את עצמו ככה, למתאמן מתחיל אין באמת RM1.
כאב מאימונים לכשל, זה ניחוש שלי שדרוש כאן תוכנית שתיתן לו יותר התאוששות אבל עדיין גירוי.

אולי אני טועה, אולי הוא יכול למשוך עוד זמן עם חגיגות הכשל אם שיפור תזונה, שינה והתאוששות. אבל אני זורק ניחוש מושכל.
אחדד את השאלה: מאיזה שלב באימונים (ולפי מה נמדד-שנים משקלים וכו') היית מכניס למתאמן עבודה עם RPE ותכנית סדורה ולא ALL OUT או קרוב לזה כל אימון?

אחדד את השאלה: מאיזה שלב באימונים (ולפי מה נמדד-שנים משקלים וכו') היית מכניס למתאמן עבודה עם RPE ותכנית סדורה ולא ALL OUT או קרוב לזה כל אימון?
אני לא עובד עם RPE, או וותק וכוח. מה שמעניין אותי איך הוא שורד את האימונים שלו, ואיך הוא מתאושש, שזה בעצם קשור אחד בשני.

ברגע שלהגיע לכשל לא עובד, ברגע שSS ותוכניות של מתחילים לא עובד, צריך להתאים את התוכנית להתאוששות, ולאט לאט ללמוד מה הגוף יכול לתת ומה הוא צריך כדי להגיע רחוק.

אם אתה מתקדם כשאתה תמיד מגיע לכשל, וזה גם כיף לך, תמשיך. אם אין לך בעיה עם טכניקה לא אופטימלית, תהנה, אין בעיה.

אבל תמיד עם טכניקה ותוכנית טובה נגיע רחוק יותר, רק שיש שלה שבלי זה לא נזוז, או גרוע מכך ניפצע.

אי אפשר לקבוע בוודאות מתי זה, אבל אפשר לנחש כשרואים מתאמן תקוע, כואב, נכשל או משהו כזה. וגם אז זה יכול להיות תזונה ושינה ועוד דברים.

• פותח/ת השרשור
"

אממ אבל עשיתי עם 45 קילו קודם לכן , למה לא יספיק לי יומיים מנוחה אם זה יותר מחצי שאוריד מהמשקל ? נראה שלא הבנתי ככ את הנקודה
אתה מתעלם מנפח.
כשאתה עושה עוד סטים, או עוד חזרות, זה הרבה יותר קשה ומתיש, וממילא דורש יותר מנוחה.

עשית 45 לכמה חזרות וסטים?

אתה חייב תוכנית, אם תמשיך להגיע לכשל ולתת את הכל בכל אימון, לא תתקדם או שגרוע, תפגע בעצמך.

הגעת לרמה שפשוט ל"היקרע" בכל אימון לא יעבוד.

לא יודע אם קראת, אבל אני ממליץ לך לקרוא מה שמתחת לכותרת "התוכנית הכי טובה".
פשוט פאוורליפטינג.[/QUOTE]

אממ 3 חזרות 5 סטים (לא היתה הגעה לכשל יכולתי להמשיך עוד)
אבל ככה התקדמתי מ 20KG ל 45 כשהצלחתי 3 חזרות ממשקל אז העלאתי בפעם הבאה ועשיתי 3 3 2 משהוא כזה עד שלא הייתי ממש חזק ובטוח שיש לי 3 עליות טובות ונשאר לי הרבה כוח אז נשארתי על המשקל הנוכחי ורק לאחר מכן העלאתי משקל לאחר שיש בידי ידיעה שכנראה אצליח אימון הבאה 3 3 2 לפחות

בקשר ל "תוכנית הכי טובה" כשאחזור היום אסתכל פשוט ההייתי עמוס בימים האחרונים לא היה לי ככ זמן לפורום \ מחשב

בקשר למתח יד אחת לאחר יומיים מנוחה מה שתיארתי קרה שוב
הצלחתי בפעם שהתלוננתי שנתפסה לי היד אחורית ביד ימין - 3 סטים ביד שמאל 2 ביד ימין (של 2 עליות כל פעם בכל סט) ואז השלמתי ביד ימין 1 1 ועצרתי את המתח באותו יום (לגמרי לא עליות כח לא מתח עם משקל) כי המתח יד אחת התיש אותי

אז לאחר יומיים מהתלונה הזאת
אחרי שנחתי שוב 48 שעות
עשיתי הפעם 4 סטים יד שמאל ו3 סטים יד ימין עד ששוב פעם נתפס ביד ימין היד האחורית
יד ימין משום מה נוטה להתפס כל פעם (יד אחורית)
כן היה התקדמות של סט אחד של 2 חזרות בכל אחת מהידיים
התחושה היא שאני יכול לסיים 5 סטים של 2 אפילו שיש התשה דיי גדולה בכך אבל אני מרגיש שאני יכול , אני עוצר בכוונה כדי לא לפרק לעצמי לגמרי את היד אחורית וגם משום שאני לא יכול זה מגביל אותי ממש התפיסה הזאת וזה קורה רק בסט השני \ שלישי ביד ימין.. לא מבין\יודע למה..

אממ 3 חזרות 5 סטים (לא היתה הגעה לכשל יכולתי להמשיך עוד)
אבל ככה התקדמתי מ 20KG ל 45 כשהצלחתי 3 חזרות ממשקל אז העלאתי בפעם הבאה ועשיתי 3 3 2 משהוא כזה עד שלא הייתי ממש חזק ובטוח שיש לי 3 עליות טובות ונשאר לי הרבה כוח אז נשארתי על המשקל הנוכחי ורק לאחר מכן העלאתי משקל לאחר שיש בידי ידיעה שכנראה אצליח אימון הבאה 3 3 2 לפחות

בקשר ל "תוכנית הכי טובה" כשאחזור היום אסתכל פשוט ההייתי עמוס בימים האחרונים לא היה לי ככ זמן לפורום \ מחשב

בקשר למתח יד אחת לאחר יומיים מנוחה מה שתיארתי קרה שוב
הצלחתי בפעם שהתלוננתי שנתפסה לי היד אחורית ביד ימין - 3 סטים ביד שמאל 2 ביד ימין (של 2 עליות כל פעם בכל סט) ואז השלמתי ביד ימין 1 1 ועצרתי את המתח באותו יום (לגמרי לא עליות כח לא מתח עם משקל) כי המתח יד אחת התיש אותי

אז לאחר יומיים מהתלונה הזאת
אחרי שנחתי שוב 48 שעות
עשיתי הפעם 4 סטים יד שמאל ו3 סטים יד ימין עד ששוב פעם נתפס ביד ימין היד האחורית
יד ימין משום מה נוטה להתפס כל פעם (יד אחורית)
כן היה התקדמות של סט אחד של 2 חזרות בכל אחת מהידיים
התחושה היא שאני יכול לסיים 5 סטים של 2 אפילו שיש התשה דיי גדולה בכך אבל אני מרגיש שאני יכול , אני עוצר בכוונה כדי לא לפרק לעצמי לגמרי את היד אחורית וגם משום שאני לא יכול זה מגביל אותי ממש התפיסה הזאת וזה קורה רק בסט השני \ שלישי ביד ימין.. לא מבין\יודע
בגדול, תקרא את המאמר, זה יחסוך לי הרבה כתיבה חוזרת.
ספציפית על פוגרסיב אוברלואד, הרעיון הזה של עבודה קלה כדי שישאר מקום להתקדם.
גם את שאר המאמרים שרלוונטים אולי אליך.

• פותח/ת השרשור
בגדול, תקרא את המאמר, זה יחסוך לי הרבה כתיבה חוזרת.
ספציפית על פוגרסיב אוברלואד, הרעיון הזה של עבודה קלה כדי שישאר מקום להתקדם.
גם את שאר המאמרים שרלוונטים אולי אליך.
נהנתי לקרוא את המאמר !

כן בגדול בגלל שהיד האחורית נתפסת לי אז אני לא ממצא את הכל...
עשיתי אתמול סט התחלתי של 3 עליות כל יד סט שני גם כן 3 וסט שלישי זה כבר דעך בגלל יד ימין הבעייתית - למרבה ההפתעה היד אחורית הפעם לא זאת שתקעה אותי , אלא הגב , כנראה הטרז מייגור
פשוט יד ימין כנראה חלשה יותר ..
אבל תמיד יש התקדמות כל 48 שעות

לא מכיר תחרויות מתח רציניות

בחו"ל יש המון מהתחום הזה וכמובן שיש כללים ברורים
נהנתי לקרוא את המאמר !

כן בגדול בגלל שהיד האחורית נתפסת לי אז אני לא ממצא את הכל...
עשיתי אתמול סט התחלתי של 3 עליות כל יד סט שני גם כן 3 וסט שלישי זה כבר דעך בגלל יד ימין הבעייתית - למרבה ההפתעה היד אחורית הפעם לא זאת שתקעה אותי , אלא הגב , כנראה הטרז מייגור
פשוט יד ימין כנראה חלשה יותר ..
אבל תמיד יש התקדמות כל 48 שעות

למה שתעשה עליות כוח יד יד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית