הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר מתכנית AB לABC

noam2323

משתמש מתחיל
11
1
נק' מוניטין:
1
11
1
אהלן, אני מתאמן כבר כמה שנים וכרגע אני בחיטוב אחרי מסה ואני מתאמן כבר שנה וחצי בתכנית AB כל כמה חודשים מחליף ומגוון תרגילים עם כמות סטים של 10 באימון לשריר גדול ו7 לשריר קטן, בנוסף אני עושה תרגילי בטן בסוף כל אימון.
אני כרגע שוקל 82 ק"ג גובה 185.
השאלה שלי מתי לדעתם אני אוכל לעבור לתכנית ABC כדי להוסיף עוד 4 סטים לכל שריר? לחכות לסיום החיטוב או שאפשר מעכשיו?
תודה 😃

• פותח/ת השרשור
מה המטרה? אתה לא מצליח להתקדם במשקלים?
המטרה עכשיו היא להוריד באחוז שומן (כרגע עומד בערך על 15) להגיע לסביבות 12-10 אחוז ולהתחיל מסה שוב פעם.
בחצי שנה של החיטוב אני כמעט ולא מתקדם במשקלים בחלק התרגילים אפילו ירדתי קצת מאז המסה, אבל עדיין אני מגיע לשמונה חזרות כשאני נאבק על השתיים האחרונות

המטרה עכשיו היא להוריד באחוז שומן (כרגע עומד בערך על 15) להגיע לסביבות 12-10 אחוז ולהתחיל מסה שוב פעם.
בחצי שנה של החיטוב אני כמעט ולא מתקדם במשקלים בחלק התרגילים אפילו ירדתי קצת מאז המסה, אבל עדיין אני מגיע לשמונה חזרות כשאני נאבק על השתיים האחרונות
לדעתי השאלה של אור היא לא מה המטרה בכללי אלא מה המטרה לעבור לabc. אם אתה לא צריך אין סיבה לעשות משהו מסובך יותר, מסבכים את הדברים רק כשלא מצליחים להתקדם במשהו פשוט יותר. אז שוב, מה המטרה לעבור לabc?

• פותח/ת השרשור
לדעתי השאלה של אור היא לא מה המטרה בכללי אלא מה המטרה לעבור לabc. אם אתה לא צריך אין סיבה לעשות משהו מסובך יותר, מסבכים את הדברים רק כשלא מצליחים להתקדם במשהו פשוט יותר. אז שוב, מה המטרה לעבור לabc?
הבנתי אז המטרה היא לגעת בעוד שרירים ספציפיים בגוף ובשביל זה אני צריך להוסיף תרגילים, השאלה אם אני יכול עכשיו שאני בחיטוב לעשות את זה בלי לפגוע בעצמי

בגדול אין בעיה לעבור לabc אבל לא ניראלי שאתה צריך את זה, ואם אתה לא צריך את זה זה מיותר ועדיף שלא. תנסה בזמן הקרוב להוסיף עומס קטן כל אימון (עוד חזרה או 2, עוד סט, עוד משקל, משהו אחר) ותראה אם אתה מצליח להתקדם. בעיקרון אם אתה מצליח להתקדם אז אין סיבה שתחליף תוכנית ואפילו עדיף שלא. ואם אתה לא מתקדם אז בעיקרון צריך להחליף תוכנית, אבל אם אתה לא מתאמן מתחיל (ואני לא יודע אם אתה כן או לא) אתה יכול לא להתקדם או אפילו טיפה לחזור אחורה בגלל החיטוב. עוד כמה זמן אתה מסיים את החיטוב?

• פותח/ת השרשור
בגדול אין בעיה לעבור לabc אבל לא ניראלי שאתה צריך את זה, ואם אתה לא צריך את זה זה מיותר ועדיף שלא. תנסה בזמן הקרוב להוסיף עומס קטן כל אימון (עוד חזרה או 2, עוד סט, עוד משקל, משהו אחר) ותראה אם אתה מצליח להתקדם. בעיקרון אם אתה מצליח להתקדם אז אין סיבה שתחליף תוכנית ואפילו עדיף שלא. ואם אתה לא מתקדם אז בעיקרון צריך להחליף תוכנית, אבל אם אתה לא מתאמן מתחיל (ואני לא יודע אם אתה כן או לא) אתה יכול לא להתקדם או אפילו טיפה לחזור אחורה בגלל החיטוב. עוד כמה זמן אתה מסיים את החיטוב?
בעיקרון אני לא מתאמן מתחיל אני מתאמן קרוב ל6 שנים פשוט בתפיסה שלי בחיטוב אי אפשר לעלות במשקלים כי השריר עצמו לא גדל אבל אם אתם אומרים שכן אז כנראה שאני טועה. אני מסיים חיטוב עוד משהו כמו חודשיים עד שאגיע ל78-79 ק"ג בערך. אני גם רוצה לגעת בעוד שרירים מה שאני לא יכול עם תכנית AB אבל השאלה שלי אם זה נכון בזמן חיטוב. בכל מקרה תודה על התשובה!

בעיקרון אני לא מתאמן מתחיל אני מתאמן קרוב ל6 שנים
זה לא ההגדרה לרמת המתאמן.
כמה זמן החיטוב לוקח לך מההתחלה עד הסוף?
אני גם רוצה לגעת בעוד שרירים מה שאני לא יכול עם תכנית AB
אני אגיד את זה שוב, (בלי קשר לחיטוב מסה או ניטרלי, אני אומר לך בכללי) אם אתה מצליח להתקדם בab אז עדיף לך להישאר בתוכנית כזאת, אם אתה נתקע ובאמת לא מצליח להתקדם במטרות מסוימות בגלל חוסר בנפח אז תחליף תוכנית. השאלה זה אם אתה מצליח להתקדם או לא.

• פותח/ת השרשור
זה לא ההגדרה לרמת המתאמן.

כמה זמן החיטוב לוקח לך מההתחלה עד הסוף?

אני אגיד את זה שוב, (בלי קשר לחיטוב מסה או ניטרלי, אני אומר לך בכללי) אם אתה מצליח להתקדם בab אז עדיף לך להישאר בתוכנית כזאת, אם אתה נתקע ובאמת לא מצליח להתקדם במטרות מסוימות בגלל חוסר בנפח אז תחליף תוכנית. השאלה זה אם אתה מצליח להתקדם או לא.
מבחינת משקל אני די תקוע מעלה אולי פעם בחודש קצת אבל מרגיש שלא יותר מידי זז. אז אתה אומר להחליף תכנית לAB אחרת או לABC?
בנוגע לזמן החיטוב אין לי זמן מדויק זה עד שאני מגיע לתוצאה התחלתי לפני משהו כמו חצי שנה ואני מעריך שעוד חודשיים בערך אסיים.
מה היא ההגדרה לרמת המתאמן?

מבחינת משקל אני די תקוע מעלה אולי פעם בחודש קצת אבל מרגיש שלא יותר מידי זז. אז אתה אומר להחליף תכנית לAB אחרת או לABC?
השאלה זה אם אתה לא מעלה כי אתה באמת לא יכול, או שזה מנטלי או בגלל תכנון לא טוב. יכול להיות שזה גם בגלל החיטוב. יכול להיות שזה בגלל נפח לא מספק, ואז צריך לעבור לתוכנית יותר גדולה באמת. לא יודע.
בנוגע לזמן החיטוב אין לי זמן מדויק זה עד שאני מגיע לתוצאה התחלתי לפני משהו כמו חצי שנה ואני מעריך שעוד חודשיים בערך אסיים.
סיום החיטוב מבחינתך זה נכון, תפסיק אותו כשתהיה מרוצה מהחיטוב. אבל חצי שנה זה הרבה זמן לחיטוב, התחלת עם עודף שומן? כמה אתה יורד בשבוע?
מה היא ההגדרה לרמת המתאמן
האמת שאני לא יודע איך זה עובד בבודיבילדינג, בפאוורליפטינג זה לפי כמה זמן לוקח לך להוסיף משקל(יום אחד/ שבוע/ חודש/ שנה). תשאל את אור.
אני כרגע שוקל 82 ק"ג גובה 185.
עכשיו ראיתי את זה, זה משקל ממש לא גבוה, אפילו נמוך אם אין לך מסת שריר גדולה. למה אתה עושה חיטוב כזה? יש לך מטרה להתחרות? או שאני טועה ואתה באמת על א.ש גבוה?

• פותח/ת השרשור
השאלה זה אם אתה לא מעלה כי אתה באמת לא יכול, או שזה מנטלי או בגלל תכנון לא טוב. יכול להיות שזה גם בגלל החיטוב. יכול להיות שזה בגלל נפח לא מספק, ואז צריך לעבור לתוכנית יותר גדולה באמת. לא יודע.

סיום החיטוב מבחינתך זה נכון, תפסיק אותו כשתהיה מרוצה מהחיטוב. אבל חצי שנה זה הרבה זמן לחיטוב, התחלת עם עודף שומן? כמה אתה יורד בשבוע?

האמת שאני לא יודע איך זה עובד בבודיבילדינג, בפאוורליפטינג זה לפי כמה זמן לוקח לך להוסיף משקל(יום אחד/ שבוע/ חודש/ שנה). תשאל את אור.

עכשיו ראיתי את זה, זה משקל ממש לא גבוה, אפילו נמוך אם אין לך מסת שריר גדולה. למה אתה עושה חיטוב כזה? יש לך מטרה להתחרות? או שאני טועה ואתה באמת על א.ש גבוה?
לגבי המשקלים אני באמת לא יודע למה כל כך קשה לי להעלות.
החיטוב לוקח לי המון זמן בגלל שהיו גם סוג של הפסקות באמצע מצטבר של איזה חודש שהחזירו אותי קצת אחורה. התחלתי עם משהו כמו 18 אחוז שומן עכשיו אני בערך 14. לא כל כך סגור על האחוזים אבל יכול לשלוח תמונות אם זה יעזור.
השבוע נשקלתי ואני כבר 79.5-80 אין לי מטרה להתחרות יש לי מסה לא גדולה מידי, אני לא יודע למה המשקל כזה נמוך יחסית לאחוז שומן, אבל יש עוד איפה לרדת לדעתי לפחות עוד 2 קילו.
תודה על התגובות המהירות גבר!

לגבי המשקלים אני באמת לא יודע למה כל כך קשה לי להעלות.

מה המשקלי עבודה שלך?

השבוע נשקלתי ואני כבר 79.5-80 אין לי מטרה להתחרות יש לי מסה לא גדולה מידי, אני לא יודע למה המשקל כזה נמוך יחסית לאחוז שומן, אבל יש עוד איפה לרדת לדעתי לפחות עוד 2 קילו.

המשקל שלך לא נמוך.
אין עלייך כנראה הרבה מסת שריר אבל הוא לא נמוך.

אתה יכול להמשיך בירידה.

אני 1.84, שיא מסה הייתי על 85.5 ק"ג, שיא חיטוב תחרותי 71.5 ק"ג.

לא מצפה שתגיע למספרים האלו אבל תבין שהמנעד רחב.

מה המשקלי עבודה שלך?

המשקל שלך לא נמוך.

אתה יכול להמשיך בירידה.

אלה מספרים שרואים רק באולימפיה! 🥷

אור אתה לא דוגמא לכלום, אתה רמה גבוהה מאוד ולא מדובר כאן על רמה כזאת. אני פשוט תוהה כמה אפשר להיות "שמן" אם אתה 1.85 ושוקל 80. כן, גם אם אין מסה גדולה. הוא בטוח לא ברמה שלך אור, ככה שנשמע לי שהוא סקיני פאט, ואז החיטוב לא באמת יעזור לו.

אור אתה לא דוגמא לכלום, אתה רמה גבוהה מאוד ולא מדובר כאן על רמה כזאת. אני פשוט תוהה כמה אפשר להיות "שמן" אם אתה 1.85 ושוקל 80. כן, גם אם אין מסה גדולה. הוא בטוח לא ברמה שלך אור

בגלל זה רשמתי את זה-

ככה שנשמע לי שהוא סקיני פאט, ואז החיטוב לא באמת יעזור לו.

לא יודע אישית לא פגשתי אותו בחיים, ואתה?

לא פגשתי אותו, בגלל זה כתבתי 'נשמע' ולא 'חד משמעית'. אמרתי את זה לפי הנתונים שהוא הביא, אם הוא יעלה תמונה מה רע.

אני משתדל לא לתת עצות לאנשים בלי לדעת מיהם.

ששואלים אותי על תהליך שנמצאים בו ואם אפשר להמשיך בו אני נותן את דעתי.

בטח לא אקבע הרכב גוף של מישהו לפני המשקל והגובה שלו.

יכול להיות שהמטרה שלו זה להיות רזה מאוד וחטוב.

• פותח/ת השרשור
מה המשקלי עבודה שלך?

בנץ' 50 וגם דדליפט וסקוואט.

המשקל שלך לא נמוך.

אתה יכול להמשיך בירידה.

אני משתדל לא לעבוד עם משקלים גבוהים מידי ולתת יותר דגש על איכות החזרה באיטיות. אני אעלה תמונה כדי שתוכלו להבין אולי יותר על מה מדובר. לגבי המספרים תודה עשיתה לי קצת סדר בראש

אור אתה לא דוגמא לכלום, אתה רמה גבוהה מאוד ולא מדובר כאן על רמה כזאת. אני פשוט תוהה כמה אפשר להיות "שמן" אם אתה 1.85 ושוקל 80. כן, גם אם אין מסה גדולה. הוא בטוח לא ברמה שלך אור, ככה שנשמע לי שהוא סקיני פאט, ואז החיטוב לא באמת יעזור לו.
צפה בקובץ המצורף 67386
אני לא חושב שאני שמן פשוט יש לי עוד שומן שאני רוצה להוריד. WhatsApp Image 2021-06-22 at 16.13.08.jpeg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית