הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיווץ שריר בזמן תרגיל

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
הכוונה כמו שאומרים לחשוב על השריר , לכווץ את השריר שעליו עובדים בזמן התרגיל.
הכרחי ? מוסיף ? מועיל ? אין תועלת / תועלת קטנה ?

אשמח לתגובות שלכם . מה דעתכם בנושא ?

שאומרים לחשוב על השריר אני חושב הכוונה ללדעת כמה שיותר להפעיל את השריר הרצוי במקום אחרים בעת הביצוע.
מה שמשפיע גם על הכיווץ קשור לטווח התנועה ו- tut.
הייתי אומר שכשאתה חושב ליישם את העקרון אז מה שהכי משמעותי זה בחירת התרגילים. סתם דוגמא אם תעשה הנפה לצדדים לכתפיים בישיבה או בעמידה תשים לב בהבדל של המשקלים ותבין כמה אתה יכול להיעזר בשרירים אחרים או צ'יטים (תנופה נגיד) שבסופו של דבר יעבדו לך פחות על השריר הרצוי. פחות גירוי סביר להניח פחות גדילה

נערך לאחרונה:
תלוי במטרה
אבל גם אם אתה ממש נטו באדי בילדינג היתרונות של זה מאוד מינורים אם בכלל
*בהינתן טכניקה טובה

אז בשום מטרה זה לא מועיל לפי מה שאתה אומר.
ככל הנראה כן, המחקרים על הנושא הזה מאוד מאוד מעטים אם בכלל וגם הבודדים שיש לא מראים יתרון משמעותי לקבוצה שבצעה מיינד מאסל קונקשן

אני אומר פשוט להתרכז כמה שיותר בעקרונות הבסיסיים, progressive overload ולוודא שאתה מתקדם מאימון לאימון, בלי להתעסק בזוטות
יש להמוןן מתאמנים נטיה להפוך את הדברים הכי קטנים להר, הופכים סינטזת חלבון, TUT, MMC, וכל הדברים הסופר סופר מינורים האלה מעצימים אותם ועושים אותם ככ חשובים שהם כבר שוכחים את העקרונות הבסיסיים שהרבה יותר חשובים

כיווץ שריר בתרגיל אתה תעשה בכל מקרה, השאלה היא באיזו יעילות
עם טכניקה טובה ותרגיל נכון והתנגדות מתאימה אתה תעשה את הרוב המכריע של העבודה בכיווץ..

שמבצעים MMC פשוט יותר קל להתמקד בשריר המטרה ולא לערב שרירים לא רצויים,
להגיד שזה לא משפיע כלל? לא יכול. להגיד לך שזה מה שיעזור לך לגדול? לא יכול גם כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית