הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאה ממילואים

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך

Ger

משתמש פעיל
832
335
נק' מוניטין:
922
832
335
אהלן. בגדול התגייסתי בשיא המוטיבציה להיות לוחם, היה מה שהיה במהלך ה3 שנים האלו והאידיאולוגיה השתנתה מקצה לקצה, מה שנקרא דברים שרואים משם לא רואים מכאן
מעוניין לצאת בדרך היעילה ביותר ממערך המילואים. משוחרר 7 חודש, כבר קראו לי 3 פעמים,נמצא במסגרת קרבית שמתאמנת הרבה ויש לי הרבה הכשרות יחסית ככה שלא יוותרו עלי שם בקלות. טפו טפו בריא לגמרי ככה שהורדת פרופיל בעייתי.

בגדול- אמרו לי פשוט להתעלם מהם אבל יש השלכות ומעוניין לצאת בצורה הכי נקיה שאפשר. מה שגם לא התייצבתי עד עכשיו ולא מתכוון להתייצב
אשמח לטיפים ממי שמכיר

אהלן. בגדול התגייסתי בשיא המוטיבציה להיות לוחם, היה מה שהיה במהלך ה3 שנים האלו והאידיאולוגיה השתנתה מקצה לקצה, מה שנקרא דברים שרואים משם לא רואים מכאן
מעוניין לצאת בדרך היעילה ביותר ממערך המילואים. משוחרר 7 חודש, כבר קראו לי 3 פעמים,נמצא במסגרת קרבית שמתאמנת הרבה ויש לי הרבה הכשרות יחסית ככה שלא יוותרו עלי שם בקלות. טפו טפו בריא לגמרי ככה שהורדת פרופיל בעייתי.

בגדול- אמרו לי פשוט להתעלם מהם אבל יש השלכות ומעוניין לצאת בצורה הכי נקיה שאפשר. מה שגם לא התייצבתי עד עכשיו ולא מתכוון להתייצב
אשמח לטיפים ממי שמכיר

אתה מזכיר לי את עצמי.

סיימתי שירות קרבי וכל מה שעניין אותי זה לא לעשות מילואים,
אישית אמרתי להם שיש לי עסק בחובות וכל מיני חרטוטים, לא התבקשתי להוכחות.

הדרך הטובה ביותר היא לפנות ישירות למ"פ מילואים שלך ולדבר לליבו, לבקש שיגיש עלייך המלצה
להעברת תפקיד / שחרור מהמילואים.
להגיד לו שזה חשוב לך אבל כרגע זה לא מתאפשר ושיש דברים יותר חשובים שאתה לא יכול לוותר עליהם.

זה מה שעשיתי ואחרי כמה זמן התקשרה קצינת קישור ואמרה לי שהיא מעבירה אותי לתפקיד ביישוב שאני גר בו
של 24-48 שעות בשנה, בפועל לא התייצבתי למילואים מ2014.

תסמוך על החרדים לסדר אותך, חחח...

אחי לקראת סוף השירות שלו השתחרר על סעיף נפשי, חשב שזה יהיה הכי קל ככה. וזה באמת עשה לו בעיות באזרחי, לא יכל להוציא רשיון כמה שנים.

ואחי השני השתחרר מוקדם על פרופיל אחרי פציעה בצבא, אבל לא נראה שזה אופציה עבורך.

במצב שלך אני רק מכיר שחרורים על נפשי, וחלק נדפקו מזה, וחלק לא. רובם לא, אבל זה סיכון.
בטח שכח מאיפה הוא בא ואת העבר של העם שלו או משהו כזה בסגנון
או שהתחבר לאן שבא ממנו, והחליט שמה שמקיים את העם שלו זה לא צה"ל, סתם אופציה.

סתם לדוגמה, אני הייתי הראשון שהחליט לא לשרת בכל המשפחה המורחבת שלי. זה לא היה החלטה קלה עבורי, לא פחדתי או ברחתי, להיפך, חשבתי על זה הרבה והחלטתי שיש משהו יותר חשוב ותורם לעם שלי לדעתי.

זה לא מוריד מהכבוד והערכה שלי לחיילים.
כמו שאני בטוח שלך יש כבוד והערכה לאחים/ות, רופאים/ות, כבאים, מתנדבי מד"א והצלה וכו'...

סתם לדוגמה, אני הייתי הראשון שהחליט לא לשרת בכל המשפחה המורחבת שלי. זה לא היה החלטה קלה עבורי, לא פחדתי או ברחתי, להיפך, חשבתי על זה הרבה והחלטתי שיש משהו יותר חשוב ותורם לעם שלי לדעתי.
תגובות שלך בנושא דת ומדינה גורמות לי לfacepalms ולאיבוד תקווה מהעובדה שגם אנשים שחיים בציביליזציה עם חיבור לאינטרנט ולא בכת חשוכה חושבים בצורה כזו

בלי לשפוט או משהו, לא חשבת על לתת את ה3 שנים האלו מתוך כבוד והערכה לכל מי שכתבת שעשה את זה לפניך ויעשה את זה אחריך ואז לחזור למה שאתה חושב שתורם יותר לשימור העם?

תסמוך על החרדים לסדר אותך, חחח...

זה לא מוריד מהכבוד והערכה שלי לחיילים.
כמו שאני בטוח שלך יש כבוד והערכה לאחים/ות, רופאים/ות, כבאים, מתנדבי מד"א והצלה וכו'...

אני לא מכיר אותך ואת סיבותיך אבל להגיד "תסמוך על החרדים לסדר אותך" באופן ציני ואז להגיד שלא שירתת בצבא(כפי שנראה מאידאולוגיה גם) זה די צבוע.. ולצערי במדינה כמו ישראל עם כמות הפיגועים והמבצעים הצבאיים והאוייבים מסביב כן צהל זה מה שמקיים את העם שלנו, ואגב לא חייב להתגייס לקרבי יש המון יחידות שתורמות לעם לא רק בצד הצבאי אלא גם בהיבטים אזרחיים, חשוב לתרום ואם לא בשירות צבאי אז שירות לאומי ששם לא חסר דרכים לתרום

תגובות שלך בנושא דת ומדינה גורמות לי לfacepalms ולאיבוד תקווה מהעובדה שגם אנשים שחיים בציביליזציה עם חיבור לאינטרנט ולא בכת חשוכה חושבים בצורה כזו

בלי לשפוט או משהו, לא חשבת על לתת את ה3 שנים האלו מתוך כבוד והערכה לכל מי שכתבת שעשה את זה לפניך ויעשה את זה אחריך ואז לחזור למה שאתה חושב שתורם יותר לשימור העם?
לא ציפיתי לפחות ממך.
חשבת לתת 3 שנים ללימוד תורה?
למה שאתן 3 שנים לצבא?
חשבת להתנדב גם לאח, מד"א או הצלה בנוסף?
אני לא מכיר אותך ואת סיבותיך אבל להגיד "תסמוך על החרדים לסדר אותך" באופן ציני ואז להגיד שלא שירתת בצבא(כפי שנראה מאידאולוגיה גם) זה די צבוע.. ולצערי במדינה כמו ישראל עם כמות הפיגועים והמבצעים הצבאיים והאוייבים מסביב כן צהל זה מה שמקיים את העם שלנו, ואגב לא חייב להתגייס לקרבי יש המון יחידות שתורמות לעם לא רק בצד הצבאי אלא גם בהיבטים אזרחיים, חשוב לתרום ואם לא בשירות צבאי אז שירות לאומי ששם לא חסר דרכים לתרום
לדעתי לימוד התורה תורם הכי הרבה לעם שלי. אשמח לשוחח איתך על זה פעם.

לא ציפיתי לפחות ממך.
למה שאתן 3 שנים לצבא?

אלחנן במלחמת מצווה אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה.

אלחנן במלחמת מצווה אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה.
נכון, במלחמת מצווה.
וכאן נשאלת השאלה מהי מלחמת מצווה?
שנצטוו על ידי נביא, מפי האורים ותומים? זה לא עניין פשוט.

והאם לא הכרחי שהמלחמה תתנהל על פי ההלכה? שמי שבנה בית ולא חנכו ישוב לביתו? ירא ורך לבב אשר חושש שעוונותיו רבים מידי, ישוב לביתו?

דיברתי עם אחד הרבנים במרכז הרב, לדעתו שצריך לשרת בצה"ל, זה רק למי שנשוי עם ילדים, ומעל גיל 20, כמו בכל מלחמת מצווה. ומעניין לציין שאף אחד מהילדים שלו לא שירתו למיטב ידיעתי.

וכאן נשאלת השאלה מהי מלחמת מצווה?

יש קריטריונים ברורים.
מלחמה על ארץ ישראל - היא מלחמת מצווה
״והורשתם את הארץ וישבתם בה״
מלחמה בהגנה על ישראל מיד צרה - היא מלחמת מצווה ״לא תעמוד על דם רעיך״

והאם לא הכרחי שהמלחמה תתנהל על פי ההלכה? שמי שבנה בית ולא חנכו ישוב לביתו? ירא ורך לבב אשר חושש שעוונותיו רבים מידי, ישוב לביתו?

באופן כללי צה״ל מתנהל ע״פ ההלכה. (אני עדיין לא בצהל כדי להעיד, אבל אולי @אלפא123 יוכל)

ירא ורך לבב - חושש מעוונתיו זה פירוש אחד. פירוש אחר- מי שלא יכול לראות זוועות של מלחמה, אלו בדרכ באמת פטורים.
דיברתי עם אחד הרבנים במרכז הרב, לדעתו שצריך לשרת בצה"ל, זה רק למי שנשוי עם ילדים, ומעל גיל 20, כמו בכל מלחמת מצווה. ומעניין לציין שאף אחד מהילדים שלו לא שירתו למיטב ידיעתי

מי שהקים את ישיבת מרכז הרב יחלוק עליו.

@elchonon
הקרע בין הדת לצבא,כל כך גדול..לא נראה לי שזה ישתנה לעולם.

יש חייל במוצב
ויש חייל על הסטנדר

העיקר שנקבל את אחד השני,וכמה שפחות מלחמות בנינו אמן!

לא ציפיתי לפחות ממך.
למה שאתן 3 שנים לצבא?
בחיי שרציתי לקבל תשובה אמיתית מתוך סקרנות נטו ולא שתהפוך את השאלה עליי, החלק הראשון של מה שכתבתי היה מיותר אבל דעתי הכנה

• פותח/ת השרשור
יש קריטריונים ברורים.

באופן כללי צה״ל מתנהל ע״פ ההלכה. (אני עדיין לא בצהל כדי להעיד, אבל אולי @אלפא123 יוכל)

ירא ורך לבב - חושש מעוונתיו זה פירוש אחד. פירוש אחר- מי שלא יכול לראות זוועות של מלחמה, אלו בדרכ באמת פטורים.

מה הכוונה במשפט הזה?
לא בדיוק יש תחושה של חופש דת בצהל (פסח למשל 😣) יש מאמץ מטורף סביב הכשרות והשבת ברמה שבצורה שזה מתנהל זאת כפייה, אבל "מתנהל סביב ההלכה" זה מרחיק לכת. החלטות ושיקולים מבצעיים בשטח בטח לא נלקחים על פי ההלכה בשום צורה

לא ציפיתי לפחות ממך.
למה שאתן 3 שנים לצבא?

אני לא יודע אם אתה רציני או ציני בגלל זה גם מאוד קשה לי לנהל דיונים וירטואליים, מה שכן המאמרי כוח שלך ברמה גבוהה ולדעתי זה הכי חשוב

מה הכוונה במשפט הזה?
לא בדיוק יש תחושה של חופש דת בצהל (פסח למשל 😣) יש מאמץ מטורף סביב הכשרות והשבת ברמה שבצורה שזה מתנהל זאת כפייה, אבל "מתנהל סביב ההלכה" זה מרחיק לכת. החלטות ושיקולים מבצעיים בשטח בטח לא נלקחים על פי ההלכה בשום צורה

אני אסביר, מפקד שהוא לא דתי כמה שינסה להתחשב בחיילים דתיים לא תמיד הוא יבין את הצרכים שלהם.

דוגמא מחבר שלי. הוא שירת באחת מיחידות המודיעין, והם היו צריכים לעבוד בזוגות ויצא שציותו לו בת.
כל רגע שהוא איתה לבד במקום שלא סביר שייכנס מישהו זה עבירה. אני מניח שהמפקד לא העלה את זה על דעתו. וכשהבייניש רוצה ציוות אחר המפקד אומר ״אין החלפה לא משנה מה.״

הבחור לא רוצה כלא או שבת מה הוא היה יכול לעשות..

אבל שוב, זה מאוד מינורי ולכן אני כן חושב שיש חובה להתגייס גם מהיבט דתי וגם מהיבט מוסרי לאומי.

החלטות מבצעיות בהחלט נלקחות לפי ההלכה. מותר לחלל שבת בשביל כל מלחמה. דיני מלחמה שונים מאוד מהדינים שאתה מכיר.

בחיי שרציתי לקבל תשובה אמיתית מתוך סקרנות נטו ולא שתהפוך את השאלה עליי, החלק הראשון של מה שכתבתי היה מיותר אבל דעתי הכנה
אני מתנצל אם התגובה שלי קצת קשה.

אבל ברצינות, יש כל כך הרבה דברים חשובים שאני מכבד ומעריך, לא אשקיע 3 שנים בכל אחד מהם. מכיוון שתורה זה כל כך חשוב בעיני, השקעתי בו לא רק שלוש שנים, אלא את כל חיי.

ואני מבין את מי שרואה את הצבא או את הרפואה ככה, אני מכבד גם אותם.

אתה היית מוכן להשקיע 3 שנים במה שאני חושב שחיוני לעם שלנו? היית משרת 3 שנים בישיבה?
יש קריטריונים ברורים.
דנתי בנושא עם הרבנים של התנועה שלך ושלי, ואני מבין את שני הצדדים. אבל מה אעשה שאני הולך אחרי רבותי כמו שאתה הולך אחרי שלך.

כמו שכתבתי, כל המשפחה שלי שרתו, הגיעו מחו"ל רק לשרת כאן בארץ, וביחידות מובחרות.
התנהלות על פי ההלכה זה שקר גמור. יש דברים הלכתיים שנשמרים כי אין ברירה או המדינה מחייבת, אבל זה רחוק מלהתנהל על פי ההלכה. תראה לי פוסק אחד שמתיר לנשים לשרת בצבא. בנחל החרדי לא היה להם מנין הרבה תפילות כי פשוט רוב החיילים לא התפללו.

הטיעון הלאומי אומרת שלא צריך צבא הלכה כדי לשרת.
לא נראה לי, הם מעודדים בחורים לשרת אחרי הנישואין למיטב ידיעתי.
אני אסביר, מפקד שהוא לא דתי כמה שינסה להתחשב בחיילים דתיים לא תמיד הוא יבין את הצרכים שלהם.

דוגמא מחבר שלי. הוא שירת באחת מיחידות המודיעין, והם היו צריכים לעבוד בזוגות ויצא שציותו לו בת.
כל רגע שהוא איתה לבד במקום שלא סביר שייכנס מישהו זה עבירה. אני מניח שהמפקד לא העלה את זה על דעתו. וכשהבייניש רוצה ציוות אחר המפקד אומר ״אין החלפה לא משנה מה.״

הבחור לא רוצה כלא או שבת מה הוא היה יכול לעשות..

אבל שוב, זה מאוד מינורי ולכן אני כן חושב שיש חובה להתגייס גם מהיבט דתי וגם מהיבט מוסרי לאומי.

החלטות מבצעיות בהחלט נלקחות לפי ההלכה. מותר לחלל שבת בשביל כל מלחמה. דיני מלחמה שונים מאוד מהדינים שאתה מכיר.
הכרתי מפקדים מעולים, אני אוהב את הצבא ומה שהמשפחה שלי קיבלה מהם, אני לא חושב שהצבא זה רע, אסון ומושחתים. אני רק חושב שאני יכול לתרום יותר עם לימוד התורה.

בקרבי אוהבים אנשים חזקים עם ראבק, ואם יש זיקה ואמונה אז זה בכלל טוב. אולי אתה בכל זאת מתאים.
They can't afford me 🤩

בוא נכשיר את הצבא באמת על פי ההלכה, שכל צעד יעשה רק על פי הרבנים החרדים, אפילו פלוגה אחת בלבד. יש סיכוי שתראה אותי שם אם המשכורת תהיה מפתה.

נצח יהודה היה אמור להיות משהו כזה, אבל הצבא לא שיתף פעולה. לא הלכה ולא נעליים.

אבא של חבר שלי היה אחד המקימים של הפלוגה, הוא קיבל את הברכה של הרב שטיינמן זצ"ל מי שהיה מנהיג הבלתי מעורער של הציבור החרדי, והרב שטיינמן המליץ לכמה מהחברים שלי לשרת שם. אבל לצערי זה לא היה מה שזה היה אמור להיות.

אף אחד בצה"ל לא רוצה חרדים, הלכה וכל השריטות שלנו, אני לא מאשים אותם, אבל תפסיקו לבקש שנתגייס אם רק מבקשים מאיתנו להקריב המון ולשלם מחיר כבד בלי שבאים לקראתינו.

בכל אופן, בקרוב המשיח יבוא, יהיה אחדות, ונשרת יחד בצבא, בניין בית המקדש וכל מה שיהיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית