- פותח/ת השרשור
אני אסביר, מפקד שהוא לא דתי כמה שינסה להתחשב בחיילים דתיים לא תמיד הוא יבין את הצרכים שלהם.
דוגמא מחבר שלי. הוא שירת באחת מיחידות המודיעין, והם היו צריכים לעבוד בזוגות ויצא שציותו לו בת.
כל רגע שהוא איתה לבד במקום שלא סביר שייכנס מישהו זה עבירה. אני מניח שהמפקד לא העלה את זה על דעתו. וכשהבייניש רוצה ציוות אחר המפקד אומר ״אין החלפה לא משנה מה.״
הבחור לא רוצה כלא או שבת מה הוא היה יכול לעשות..
אבל שוב, זה מאוד מינורי ולכן אני כן חושב שיש חובה להתגייס גם מהיבט דתי וגם מהיבט מוסרי לאומי.
החלטות מבצעיות בהחלט נלקחות לפי ההלכה. מותר לחלל שבת בשביל כל מלחמה. דיני מלחמה שונים מאוד מהדינים שאתה מכיר.
מעולם לא ראיתי שום דבר שקשור לשגרה מבצעית שמשתנה בשבת, ולא על בסיס שום דבר שקשור להלכה. לא בקו לבנון ולא באיו"ש, לאף אחד מהדתיים גם לא הייתה בעיה עם זה כל עוד זה באמת היה מבצעי, היה גם הרבה תחומים אפורים וגם הרבה עבירות על החוקים בקטע הזה על ידי קצינים חילונים (מפ ומעלה). מלחמה לא הייתי ולא מכיר
ד"א מבין את מה שקרה לחבר שלך, ראיתי הרבה דברים לא נעימים כאלה קורים (שירתתי עם הרבה בני ישיבות) אבל האמת ששמנו לב כולנו ביחד שאם כבר מי שיותר נוח לדתיים כמפקד זה דווקא אדם חילוני שמבין שהוא לא מבין ופשוט מכבד ונותן להם את מה שהם צריכים, משמע נותן להם את הזמן שלהם דואג למה שהם מבקשים לדאוג.
הרבה מהמפקדים הדתיים לעומת זאת בטוחים שהדרך שלהם זאת הדרך היחידה שנכונה וכל שוני בדת שהם רואים הם לא מקבלים, ראיתי את זה קורה המון. זמני תפילה למשל ועוד המון ויכוחים שפחות הבנתי, מניח שבתור אדם מאמין תוכל כבר לתאר לעצמך את הקונפליקטים
נערך לאחרונה: