הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאה ממילואים

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך
ולגבי הגנה על משפחתי, מצטער חבר. אין לי מושג איך חיילים שמגינים על מתנחלים בחברון או שיורדים גז מדמיע על פלסטינים שמפגינים נגד הפקעת אדמות בכפר קאדום או נאבי סלאח מגינים עליי או על משפחתי. ממש אבל ממש אין לי מושג.
כי אם הם לא היו עושים את זה הערבים היו משתלטים על השטחים ותאמין לי שהם לא היו מסתפקים בזה.
אני בעד שמי שמאמין שהשטח הזה צריך להיות שלנו שילך וישרת שם ומי שלא לא מאוד פשוט.
1. נגיד שבאידיאל זה נכון, כמו שאמרתי:
אז כן, אי אפשר להתחשב בכל אחד ואחד כי זה מקצועי
2. יש פה עניין של למלא פקודות גם אם אתה לא מאמין בהם. שמעתי פעם מרופא שביצע ביחד עם עוד כמה ניתוח מסוכן, והוא חלק על הרופא הבכיר מה צריך לעשות בשביל להציל את המטופל. הוא הקשיב לבכיר בניגוד לאינסטינקט שלו, ובסוף באמת הדרך של הבכיר עבדה והניתוח עבר בשלום.
מסקנה: החיילים הפשוטים צריכים לעשות גם דברים שהם לא מאמינים בהם אם הדרג הבכיר קבע שכן. כנראה שהוא מבין יותר טוב מהם.

הערבים היו משתלטים על השטחים
חמאס* היה משתלט על השטחים. אתה לא רוצה אותם שם. הם מנסים כל הזמן, כי גם ההנהגה הנוכחית שם לא בדיוק יציבה.
ישראל עושה בשכל שהיא לא מפקידה את השטחים אצל הנהגה שכזאת.
לצערי אנשים חיים בלה-להלנד.

כי אם הם לא היו עושים את זה הערבים היו משתלטים על השטחים ותאמין לי שהם לא היו מסתפקים בזה.

1. נגיד שבאידיאל זה נכון, כמו שאמרתי:

2. יש פה עניין של למלא פקודות גם אם אתה לא מאמין בהם. שמעתי פעם מרופא שביצע ביחד עם עוד כמה ניתוח מסוכן, והוא חלק על הרופא הבכיר מה צריך לעשות בשביל להציל את המטופל. הוא הקשיב לבכיר בניגוד לאינסטינקט שלו, ובסוף באמת הדרך של הבכיר עבדה והניתוח עבר בשלום.
מסקנה: החיילים הפשוטים צריכים לעשות גם דברים שהם לא מאמינים בהם אם הדרג הבכיר קבע שכן. כנראה שהוא מבין יותר טוב מהם.

לגבי 1, נסכים שלא להסכים.

לגבי הרופא, בתור מנתח בעצמי, ברור שמקשיבים לבכיר אבל ההבדל הוא שאני בחרתי להיות מנתח ולא כפו עליי להיות כזה.
גם מעולם לא אמרתי שצריך לסרב פקודה אלא שלא צריך לגייס בכפייה. מי שרוצה בכיף ומי שלא, בכיף
חמאס* היה משתלט על השטחים. אתה לא רוצה אותם שם. הם מנסים כל הזמן, כי גם ההנהגה הנוכחית שם לא בדיוק יציבה.
ישראל עושה בשכל שהיא לא מפקידה את השטחים אצל הנהגה שכזאת.
לצערי אנשים חיים בלה-להלנד.

הכל טוב ויפה. זה רק לא מסביר למה ממקמים שם אזרחים ולא צבא בלבד. יש פה אינטרס קולוניאלי ולא ביטחוני היות ואם היה מדובר רק באינטרס ביטחוני, לא היו מקימים התנחלות אחת אלא רק בסיסים צבאיים

לגבי 1, נסכים שלא להסכים. מסכים.

לגבי הרופא, בתור מנתח בעצמי, ברור שמקשיבים לבכיר אבל ההבדל הוא שאני בחרתי להיות מנתח ולא כפו עליי להיות כזה.
גם מעולם לא אמרתי שצריך לסרב פקודה אלא שלא צריך לגייס בכפייה. מי שרוצה בכיף ומי שלא, בכיף הלוואי שזה היה ככה, אבל במדינה מוקפת אויבים אין לך כלכך ברירה.

אין סיכון בלקבל נפשי בתיק שלך, היום זה רק על מניע אישי על מנת לא לפגוע בעתיד של אותו חייל.

אני בא ממשפחה דתיה, וחזרתי בשאלה לפני כמה שנים, אבל אין פה מקום להשוואה, אני אף פעם לא אזלזל במסורת ותמיד אוהב אותה, אבל זה לא מה שישמור על העם שלנו בצורה מעשית כלפיי אוייבינו.
זה פשוט לא מקום שניתן להשוות, ולבוא ולומר ״חשבת ללמוד 3 שנים תורה״ זה פשוט לא נכון.
הייתי ביחידה קרבית והיה איתי אדם דתי כיפה שחורה הדוק בתורה, אפילו בטירונות הוא נתן 15 דקות לימוד לפני השינה, זה לא מנע מימנו להמשיך לקיים לימוד תורה, ברכת המזון וכו׳.. אם אדם דתי לא מעוניין להתגייס רק כי הוא רוצה ללמוד תורה זה כי הוא הגיע למסקנה שלפחות לדעתי קל לו יותר להישאר באיזור הנוחות שלו, ובעיניי זה מדהים לשלב את שני העולמות.
שלא נדבר על זה שהיום הוא קצין, אחראי על צוות, נשוי, וממשיך בקיום התורה ומצוות, אז כן אכבד אדם שעשה את כל זה מאשר אחד שבחר רק צד אחד כי נוח לו יוצר וזה אפשרי לו.
אני מעריך את דעתך.
אנחנו לא חייבים להסכים בנוגע למה שומר על עם ישראל.

יפה, הבאת דוגמה של חייל שיודע לשלב חיי הלכה עם שירות צבאי. לא נוכל להסיק מסקנה מאותו חבר בלבד. לי יש כמה חברים שנהיו חילונים גמורים בצבא, האם אני יכול להסיק שהצבא הופך אותך לחילוני?

אני לא דן איתך האם אפשר לשמור תורה ומצוות בצבא. אני מציין שני עובדות.
1. הצבא לא רוצה הלכה ודת בתוכה, ואין לה סבלנות לשריטות של החרדים. היא ברובה רוצה שנתגייס ונהיה כמותם. עכשיו לך תאשים מישהו שלא רוצה לבוא למקום שרוצים לשנות אותו.
2. גם אם הצבא היה מנוהל כולו על ידי רבנים חרדים, דעתם של החרדים היא שתורה זה במקום הראשון בחשיבות שלה, וצבא מקום שני, למי שקשה ללמוד, שיתגייס (אולי היום כבר לא לפי איך שמתייחסים לחרדים).

ושאלה קצת אישית. אם בצבא היה כפיה דתית ברמה של הטרדות מיניות שם, או ברמה של הטרדות דת שם. מי היה מתגייס מהחילונים?
אם רוב החילונים שהתגייסו היו יוצאים בסוף חרדים, מי היה מתגייס או שולח את הילדים שלו לשם בלי חשש?

תאר לעצמך צבא מנוהל בפאנאטים שמאמינים שהעולם נוצר לפני 6,000 שנה מבורא דמיוני, ושהשירות שלך הוא לרכון על גמרא שעות ברציפות כי זה המלחמה האמיתית. היית מתגייס?

באופן אישי, זה לא היה קל יותר ללכת לישיבה, נראה לי היה לי קושי שווה. הייתי הכבשה השחורה במשפחה שלי, היה יכול להיות הרבה יותר נוח להתגייס.
אני לא דתי, בעבר הייתי, וכרגע אני משרת בחיל הרבנות כמשק דת.
כמות ההיענות לצרכים של החיילים הדתיים היא מטורפת.

שיחות על פקודות וזכויות לחייל הדתי(ודברים שנוגעים לכולם) שוב ושוב(כולל למפקדים בנפרד).
ביקורת מטבחונים עם רמת הכשרה גבוהה.
יום ישיבה אחת לחודש מטכלי+כל ערב שיעור תורה שלא.
רב אורח שמגיע כל שבת להעביר עונג שבת+משק דת שדואג לחיילים.
כל בוקר נמצא בתפילה משק דת שמחוייב להעלות אנשים לתורה כדי לחסוך זמן למתפללים.
בכל מבנה קיים לוח רבנות עם הודעות, ומספרי טלפון של אנשי קשר רלוונטים.
ציוד דת, כיתות גיור, ראיונות זקן... קורה אצלנו.
מבנים נפרדים, שעות נפרדות במכון.

ולמרות כל זה אצלנו, למרות כל ההשקעה של הרבנות, אי אפשר להתעלם מהעובדה שמסתובבות בבסיס כמויות של בחורות בטייץ'(מד"ס).

ומניח שבכל מקום בעיה משלו.

בסיס חרדי? 🍻

הכל טוב ויפה. זה רק לא מסביר למה ממקמים שם אזרחים ולא צבא בלבד. יש פה אינטרס קולוניאלי ולא ביטחוני היות ואם היה מדובר רק באינטרס ביטחוני, לא היו מקימים התנחלות אחת אלא רק בסיסים צבאיים
האנשים שגרים שם מאמינים שהשטחים צריכים להיות מיושבים על ידינו. תאמין לי שהצבא לא אוהב את ההתנחלויות הקיצוניות כמו חברון שהזכרת ונלחמים בהם גם.

אני לא דתי, בעבר הייתי, וכרגע אני משרת בחיל הרבנות כמשק דת.
כמות ההיענות לצרכים של החיילים הדתיים היא מטורפת.

שיחות על פקודות וזכויות לחייל הדתי(ודברים שנוגעים לכולם) שוב ושוב(כולל למפקדים בנפרד).
ביקורת מטבחונים עם רמת הכשרה גבוהה.
יום ישיבה אחת לחודש מטכלי+כל ערב שיעור תורה שלא.
רב אורח שמגיע כל שבת להעביר עונג שבת+משק דת שדואג לחיילים.
כל בוקר נמצא בתפילה משק דת שמחוייב להעלות אנשים לתורה כדי לחסוך זמן למתפללים.
בכל מבנה קיים לוח רבנות עם הודעות, ומספרי טלפון של אנשי קשר רלוונטים.
ציוד דת, כיתות גיור, ראיונות זקן... קורה אצלנו.
מבנים נפרדים, שעות נפרדות במכון.

ולמרות כל זה אצלנו, למרות כל ההשקעה של הרבנות, אי אפשר להתעלם מהעובדה שמסתובבות בבסיס כמויות של בחורות בטייץ'(מד"ס).

ומניח שבכל מקום בעיה משלו.

בסיס חרדי? 🍻

רק להוסיף, איפה שאני שירתתי, אם חלילה אחד המפקדים היה מחרבן משהו שקשור לכשרות / דת / זמני תפילה, הדלת של הרב בבסיס תמיד פתוחה, ובוא נגיד שלרב החטיבה יש קו ישיר למח״ט...
זה והנגדי מטבח, ידוע שלא מתעסקים איתם

יש כל כך הרבה להגיב והשבת מתקרבת.

כמ נקודות חשובות להבהיר שלפי התגובות התפספס.
  1. הצבא מנסה לבוא לקראת הדתיים במינימום האפשרי ובלי תקשורת מה הדתיים רוצים. יש אוכל כשר, אבל איזה הכשר? ואם נגיד יביאו הכשר שגם חסידי בעלז יאכלו, יהיו שם בחורות מסתובבות, והחרדי שלא התמזל מזלו לקבל פטור זקן כי בכיתה א' הוא למד בבית ספר ליטאי.
  2. החיילים והמפקדים ברובם רוצים חרדים בצבא ומכבדים אותם בלי לנסות לשנות אותם, אולי. הבעיה זה הממסד, הכללים והחוקים לא סלחניים לחרדי שרוצה לשרת. ובדברים מסוימים זה בדיוק ההיפך, הממסד יקבע שאסור לנשים להיכנס לאזור של הפלוגה של החרדים, אבל המפקד, חיילים וחיילות מסוימים אומרים "תתגברו" "אנחנו עוברים על הכללים". או "זה חיוני למבצע..." כשזה לא.
  3. אנחנו לא סומכים על החלטות צה"ל ברמה שמונע הצדקה של "שירות חובה" ושהחיילים כולם מגינים עלינו. כששולחים חיילים רגלית לעזה במקום טילים, זה שימוש בחיילים ישראלים לא להגן על יהודים, זה כדי לא להיראות בצורה מסוימת בעולם על חשבון חיי חיילים. לא רק שזה מעצבן לאדם ציוני, זה גם אולי לא מתיר חילול שבת שמתבקש מהחרדים.
יש עוד מה להאריך, אבל שבת שלום בנתיים.

יש כל כך הרבה להגיב והשבת מתקרבת.

כמ נקודות חשובות להבהיר שלפי התגובות התפספס.
  1. הצבא מנסה לבוא לקראת הדתיים במינימום האפשרי ובלי תקשורת מה הדתיים רוצים. יש אוכל כשר, אבל איזה הכשר? ואם נגיד יביאו הכשר שגם חסידי בעלז יאכלו, יהיו שם בחורות מסתובבות, והחרדי שלא התמזל מזלו לקבל פטור זקן כי בכיתה א' הוא למד בבית ספר ליטאי.
  2. החיילים והמפקדים ברובם רוצים חרדים בצבא ומכבדים אותם בלי לנסות לשנות אותם, אולי. הבעיה זה הממסד, הכללים והחוקים לא סלחניים לחרדי שרוצה לשרת. ובדברים מסוימים זה בדיוק ההיפך, הממסד יקבע שאסור לנשים להיכנס לאזור של הפלוגה של החרדים, אבל המפקד, חיילים וחיילות מסוימים אומרים "תתגברו" "אנחנו עוברים על הכללים". או "זה חיוני למבצע..." כשזה לא.
  3. אנחנו לא סומכים על החלטות צה"ל ברמה שמונע הצדקה של "שירות חובה" ושהחיילים כולם מגינים עלינו. כששולחים חיילים רגלית לעזה במקום טילים, זה שימוש בחיילים ישראלים לא להגן על יהודים, זה כדי לא להיראות בצורה מסוימת בעולם על חשבון חיי חיילים. לא רק שזה מעצבן לאדם ציוני, זה גם אולי לא מתיר חילול שבת שמתבקש מהחרדים.
יש עוד מה להאריך, אבל שבת שלום בנתיים.
1.
אז כן, אי אפשר להתחשב בכל אחד ואחד כי זה מקצועי
2. ויש מצב שגם הממסד וגם המפקדים שומרים על הכללים, ויש מצב שאף אחד. אתה מדבר על מקרים שיכולים לקרות, ובאמת המצבים האלה לא בסדר אבל זה תקלות מקומיות שצריך לטפל בהם בהתאם, זה לא בעיה של כל הארגון.
3.
יש פה עניין של למלא פקודות גם אם אתה לא מאמין בהם. שמעתי פעם מרופא שביצע ביחד עם עוד כמה ניתוח מסוכן, והוא חלק על הרופא הבכיר מה צריך לעשות בשביל להציל את המטופל. הוא הקשיב לבכיר בניגוד לאינסטינקט שלו, ובסוף באמת הדרך של הבכיר עבדה והניתוח עבר בשלום.
שבת שלום אלחנן.

1.

2. ויש מצב שגם הממסד וגם המפקדים שומרים על הכללים, ויש מצב שאף אחד. אתה מדבר על מקרים שיכולים לקרות, ובאמת המצבים האלה לא בסדר אבל זה תקלות מקומיות שצריך לטפל בהם בהתאם, זה לא בעיה של כל הארגון.
3.

שבת שלום אלחנן.
חרשנו את הנושא, אני מבין שהמצב כמו שהוא כי "ככה זה".
אני רק מנסה להסביר את ההימנעות החרדית מהצבא. אם מישהו בעל השפעה בצה"ל קורא את ההודעות כאן, אני מקווה שיראה שיש דרך לשלב חרדים בצבא, ולא על ידי חוקים, כי חוקים לא יעבדו על אנשים שהדת שלהם חשובה יותר מהחיים עצמם.

ואולי גם החילונים שקוראים יראו שחרדים לא אנוכיים בהחלטות שלהם, זה לא נובע מעצלות, זה אידיאולוגיות שאין מי שיכבד אותם בצבא.

אם שינוי לא יבוא מהשיח הזה, לפחות הבנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית