לתת לחברה החרדית פיסה משלהם בארץ ולהתנתק מהם באופן מוחלט.
ומה נעשה כשחמאס ירה עליהם טילים? אני לא חושב שהם מבחינים בין חרדים לחילונים, מבחינתם כל היהודים לים...
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לתת לחברה החרדית פיסה משלהם בארץ ולהתנתק מהם באופן מוחלט.
ומה נעשה כשחמאס ירה עליהם טילים? אני לא חושב שהם מבחינים בין חרדים לחילונים, מבחינתם כל היהודים לים...
צודק, אופציה 4. הורגים את כל היהודים בארץ. זה כבר קרה עשרות פעמים בהיסטוריה כאן בארץ ובעולם. זה יכול לקרות גם עם צבא, היהודי הדתי מאמין שזה בידיים של אלוקים ותלוי בקיום התורה והמצוות ולא בכוח הזרוע.אתה אמיתי? הערבים לא "ינסו" לסגור ישיבות, הם יטבחו בכל יהודי בין הים לירדן. אני בשוק שאתה משווה בין בני העם שלך לערבים שרוצים לזרוק אותך לים. זה עוד יותר אבסורדי כשלוקחים בחשבון את העובדה שהרבה מאורח החיים החרדי ממומן על ידי חילונים.
שמע, אתה נשמע בחור טוב. אישית אין לי משהו נגדך. אבל ככל שיוצא לי לדבר עם חרדים ולחקור את המצב אני מאמין שהפתרון היחיד בשביל שתי האוכלוסיות הוא הפרדה. חיה ותן לחיות. זה בטח לא ישים פרקטית, אבל אני מבחינתי הייתי תומך לתת לחברה החרדית פיסה משלהם בארץ ולהתנתק מהם באופן מוחלט.
אבל תהיה יותר ספציפי, את כל החרדים? זרם מסויים שלמדת על דרכיו שאתה רוצה שיסתדר בעצמו?לא נעשה כלום. זו ההגדרה של התנתקות. הם יהיו ריבונים לעצמם והם ישאו באחריות לביטחונם לטוב ולרע.
גם הגדולים נקראים בעיניי כולם "רוקי"?תמיד ״רוקי״ כי תמיד יש עוד מה ללמוד.
ברור לי שזה לא ישים , אבל בכלל החילונים יכלו להרוויח עם איזה הצעה מפתה בתנאי שיפנו את בני ברק ... מרכז הארץ , יעשו מגדלים .ככל שיוצא לי לדבר עם חרדים ולחקור את המצב אני מאמין שהפתרון היחיד בשביל שתי האוכלוסיות הוא הפרדה. חיה ותן לחיות. זה בטח לא ישים פרקטית, אבל אני מבחינתי הייתי תומך לתת לחברה החרדית פיסה משלהם בארץ ולהתנתק מהם באופן מוחלט.
צודק, אופציה 4. הורגים את כל היהודים בארץ. זה כבר קרה עשרות פעמים בהיסטוריה כאן בארץ ובעולם. זה יכול לקרות גם עם צבא, היהודי הדתי מאמין שזה בידיים של אלוקים ותלוי בקיום התורה והמצוות ולא בכוח הזרוע.
בוא לא ניכנס לנושא של מימון, אלא אם כן בא לך לקפוץ לקפה ולדבר על זה באריכות איתי.
עצוב שהדרך היחידה שלך לחיות עם האחר זה לשנות אותו. לי לא איכפת שתהיה חילוני, ואני חרדי.
לא אשתף פעולה עם תנועה שמנסה להכחיד אותי, אבל לא אנסה לשנות את האידאולוגיה שלך, אני רק מבקש לחיות בארץ הזאת לפי האידיאולוגיה שהביאה אותי לכאן.
תן לי זכויות שוות כאזרח, אל תשלם את הכסף שלך לישיבות, ולא את הכסף שלי למשחקי כדורגל ובילויים שאינם חרדים.
חרדים בלייקווד וארה"ב מנהלים את הקהילות שלהם יופי בלי כספי החילונים ובלי שלוקחים מהם כסף. יש לך שירות רפואי מלא בלי ביטוח בריאות, שמעת על חמד? שירות בריאות בלייקווד ממומן על ידי חרדים המעניק שירות חינם לחרדים חילונים וגויים בלי קשר מה הצבע שלך. שמעת על ארגון הצלה בעולם? חסדי נעמי? אחי, אנחנו עוזרים לכולם ורוצים לחיות איתכם, רק עם הזכות לחיות כיהודי דתי כאן.
זה פשוט עצוב שאתה לא יכול לחיות איתנו, זה קיבעון מחשבתי ואם כבר כפיה, זה נשמע שאם אי אפשר לכפות אותנו להשתנות לא תוכל לחיות איתנו, מה אני אגיד לך, נשמע כמו כל הגויים שטבחו בנו, אתה לא חושב?
גם הגדולים נקראים בעיניי כולם "רוקי"?
יש אנשים שנקראים "רב" גם בלי הסמכה...
יותר פז"ם מזה??
הם לא מנוגדות, או לפחות לא צריכות להיות כאלו.האידאולוגיות שלנו מנוגדות. אני לא נכנס למי כן צודק ומי לא צודק, אתם קבוצה בתוך המדינה שלא מאמינה בציונות ורואה את המנהיגים הפנימייים שלה כבעלי הסמכות האמיתית (ראה לדוגמא- הוראות הרבנים בתקופת קורונה). איך נחיה יחד? אתם רוצים להיות מדינה בתוך מדינה.
כל עוד אין צורך מבצעי/פיקוח נפש הלכה זה בנזט...באופן כללי צה״ל מתנהל ע״פ ההלכה. (אני עדיין לא בצהל כדי להעיד, אבל אולי @אלפא123 יוכל)
כל עוד אין צורך מבצעי/פיקוח נפש הלכה זה בנזט...
אין כמו לראות את הפרצוף של המפקד שקולט שיש ארוחת ערב רק עוד שעה כי לא עברו 6 שעות 😃😃😃
איפה סופגים לדעתך יותר ערכים?
ֿולצערי, עם מטרה להכחיד מה שנשאר מהפנאטים שבגלליהם אנחנו כאן (להכחיד אותי).
אם עד עכשיו היית בישיבה וזאת השאלה שאתה שואל, אולי ערכים ספגת, אבל בגרות לא - זאת שאלה של ילד לא בוגר בכלל, מזכיר בנוסח ״למי יש יותר גדול״.
חותם על הטרייד אוף הזה בכל יום.אולי ערכים ספגת, אבל בגרות לא
אגב, אני לא יודע לאן אתה מתגייס, אבל אני חושב שצה״ל עשוי לבגר אותך. עכשיו אל תגיב לי כאילו קראתי לך אידיוט.
ובכל אופן כמו שאמרתי אני מניח שזה תלוי זרם וישיבה, ולא בכל ישיבה מנחילים את המחשבות האלו.
(עובדתית, ביינישים התגייסו ומתגייסים לצבא, ואפילו לחוד החנית
כך משתמע מדבריך.ֿאם אתה חושב שיש פה תחרות אולי השאלה עשויה להיראות ככזאת..
יש לא מעט אנשים שהצבא (בעיקר תפקידים משמעותיים כמו מודיעין או לוחמה) משנים להם את העולם הפנימי לטובה ואפילו מאוד. נכון שמטרת העל של הצבא היא להתכונן/לנצח מלחמה (ולא לשנות את העולם הפנימי) ולשם כך במתכונת הנוכחית כולם נקראים להתגייס.. אבל אתה משווה בין מוסד שהתפקיד שלו להגן על מדינה לבין מוסד שהתפקיד שלו הוא לשנות לך את העולם הפנימי.
חותם על הטרייד אוף הזה בכל יום.
אבל אני יודע שיחד עם זאת בהכרח הוא ישפיע עליי גם בדרכים פחות חיוביות.
גם אני אתגייס בעזה, אבל צאו מהסרט בבקשה שצבא שווה ערך לישיבה מבחינת חינוך. בבקשה.
אני בסה״כ בן 18, אני לא חושב שאני ילדותי לגילי ומצד שני לא מתיימר להיראות בוגר לגילי.עוד ניצנים של חוסר בגרות
אני לא חושב שהבנת את דבריי, ניסיתי לעמוד על כך שערכים חשוב פי כמה מבגרות. ללא תלות בשאלה האם אפשר להחזיק בשתי התכונות יחד.מקווה שבצבא או במסגרת כזו או אחרת תצליח להבין שלא חייב להיות פה שום טרייד אוף.
מי שמשחק עם אש שלא יתפלא שהוא נכווה.נכון, מקווה שתשתמש בכלים שקיבלת בישיבה בשביל להתמודד עם זה. זה חלק מהחיים, אתה מגיע למקומות ונחשף לדברים שעלולים להסיט אותך מהמסלול. ככה בונים אופי
עניין של סבירויות.תלוי מי בדיוק חינך אותך וניסה להנחיל לך ערכים.
צה"ל בפער...בתור בחור שהיה גם בישיבה וגם בצהל.
איפה סופגים לדעתך יותר ערכים?
פשוט מאוד, אתה חושב שצבא זה X ואז מגיע וחוטף את הזאפטה כשאתה מבין מזה צבא....מעניין לשמוע איך אדם עובר צד מבחינת אידיאולוגיה - בא לך לפרט?
צה"ל בפער...
אפילו לשקשק את המכלול בתאום זה ערך...
מה אני מגדיר כערך או מה הצבא?🙄מסקרנות, מה אתה מגדיר כערכים?
מה אני מגדיר כערך או מה הצבא?🙄
אני לא חושב שיש אחד בישיבה שחלם שלסגור קליפסים בתיקים זה ערך...אמרת שבצבא סופגים יותר ערכים. השאלה הייתה לגבי אילו ערכים סופגים בדיוק שלא ניתן לספוג במקומות אחרים (לאו דווקא ישיבה)
אני לא חושב שיש אחד בישיבה שחלם שלסגור קליפסים בתיקים זה ערך...
המפקדים ממצאים ערכים בקצב שמא"ג שיורה...כמובן שם לא מחוייבים להם...
גם לגבי ערכים רציניים הצבא יכול לתרום יותר מהסיבה הפשוטה שלאדם דתי יש גבול לכמות הערכים שיש לו מהסיבה הפשוטה שמי שמגדיר את הערכים זאת התורה, אדם שאינו ממאין יכול לאסוף ערכים ללא הגבלה, כי מי קובע מזה ערך ומזה לא?