הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה - סקוואט

רצית כל דגש קטן, אז הנה:
1. הנעליים לא יציבות, עדיף סוליה קשה ושטוחה.
2. אתה לא יציב על מרכז הרגל, המשקל גוף שלך נע קדימה ואחורה.
3. לא יורד מספיק עמוק.
4. חסר כיווץ שכמות ויציבות מוט על הגב.
5. ראש מורם מנסה לכפות על חוסר כיווץ של הכתפיים.
6. מפרק הזרועות לא ישרות ונעולות.
7. הקשתת יתר בגב מחוסר כיווץ בטן.

חשוב להבין, הרבה מהשגיאות קשורות אחד בשני, תפתור אחד והשני נפתר מעצמו.
דבר שני, לא כל שגיאה צריך או אפשר לשפר מיד, יש דברים שלוקחים זמן.

@elchonon
אני חושב שאולי שווה לבקש ממנו להעלות סרטון שהוא עושה סקוואט עם מוט ריק, וסט עם 40 קילו, רק בשביל לראות את הטכניקה עצמה, במנותק מהמשקל.
ככה יהיה קל יותר להבחין האם הטכניקה לקויה בכלל שהמשקל גבוה - או שהיא לקויה כי היא לא מבוצעת נכון נקודה.
או לחלופין, לבדוק כמה מהטכניקה נפגעת בגלל המשקל, וכמה ממנה נפגע בגלל פרמטרים אחרים...

אכן, עדיף נעלי סקוואט, זה ממש ממש ממש שינה לי את הסקוואט העקב שמוגבה בסנטימטר בקושי אבל זה אחלה נעליים.
מה שרואים זה שבחלק של הירידה יש קריסה של הגוף קדימה ככל הנראה בעקבות שרירי ליבה חלשים ביחס למשקל ולשרירי הרגליים.

אגב זה אולי נראה קצת שהמוט מונח נמוך על השכמות וזה קצת גורם לגוף לקרוס קדימה בירידה בגלל שכביכול אתה מנסה איכשהו כן לשמור על מרכז כובד אבל במחיר של קריסה קדימה...

נכון. זה תלוי ב-mobility של הקרסול בעיקר
זה לא ככ נכון, הכל תלוי בבן אדם. אני למשל HB לא יכול לעשות בלי נעל עם עקב הגבהה בגלל מובילטי בקרסול כמו שציינת אבל בLB אני מבצע יחף(בבית) או נעל עם סוליה שטוחה וקשיחה.

לא יודע.
האוטוריטה העיקרית עבורי בסקוואט היא אבא שלי.
למה?
42 שנים של ניסיון כמתחרה וכמאמן בהרמת משקולות. הביקורת שלו יותר קפדנית משל כל אחד שיצא לי לפגוש. ואיכשהו תמיד הוא צודק. גם כשאני בודק אותו בדרכים מגוונות ושונות.

לא יודע.
האוטוריטה העיקרית עבורי בסקוואט היא אבא שלי.
למה?
42 שנים של ניסיון כמתחרה וכמאמן בהרמת משקולות. הביקורת שלו יותר קפדנית משל כל אחד שיצא לי לפגוש. ואיכשהו תמיד הוא צודק. גם כשאני בודק אותו בדרכים מגוונות ושונות.
הכל טוב ויפה שאבא שלך מתחרה ומאמן אבל בסופו של דבר כל אדם שונה. הטכניקה משתנה וגם שימוש בנעלי הרמה משתנה מבן אדם לבן אדם. לך יותר נוח לעשות עם נעלי הרמה ולי לא. מה הבעיה בזה ?

הכל טוב ויפה שאבא שלך מתחרה ומאמן אבל בסופו של דבר כל אדם שונה. הטכניקה משתנה וגם שימוש בנעלי הרמה משתנה מבן אדם לבן אדם. לך יותר נוח לעשות עם נעלי הרמה ולי לא. מה הבעיה בזה ?
אין בעיה
גם הוא אמר שהכל תלוי מתאמן, והוא עבד עם סקוואטרים שהיו יורדים עם 220 לחמישייה כשהם יחפים. לא אמרתי שאתה טועה.
@Snorlax jr
כשהוא הסתכל עליי הוא אמר שאני עובד הרבה יותר נכון עם נעליים מתאימות לעומת יחף.
ממה שהבנתי ממנו הכל שאלה של גמישות, טווח תנועה ושמירה על מרכז כובד.

אגב אין לי שמץ של מושג האם אני עושה hb או lb, אני פשוט מניח את המוט על השכמות בנקודה נוחה שאני מרגיש איתה סבבה וזה הכל.

בדיעבד כשאני חושב על זה נדמה לי שאני עושה hb...

אין בעיה
גם הוא אמר שהכל תלוי מתאמן, והוא עבד עם סקוואטרים שהיו יורדים עם 220 לחמישייה כשהם יחפים. לא אמרתי שאתה טועה.
@Snorlax jr
כשהוא הסתכל עליי הוא אמר שאני עובד הרבה יותר נכון עם נעליים מתאימות לעומת יחף.
ממה שהבנתי ממנו הכל שאלה של גמישות, טווח תנועה ושמירה על מרכז כובד.

אגב אין לי שמץ של מושג האם אני עושה hb או lb, אני פשוט מניח את המוט על השכמות בנקודה נוחה שאני מרגיש איתה סבבה וזה הכל.

בדיעבד כשאני חושב על זה נדמה לי שאני עושה hb...
תראה לנו מה הניב להיות בן של אדם כל כך מוכשר.
סרטון סקוואט אולי.
לא פחות מ200.

תראה לנו מה הניב להיות בן של אדם כל כך מוכשר.
סרטון סקוואט אולי.
לא פחות מ200.

@elchonon
חחחחח סקוואט 200 לא יקרה אצלי בחיים.
אבא שלי שקל 82.5 ק"ג כשהתחרה, הוא לא גבוה, 1.70מ'.
השיאים שלו?
  • 220 ק"ג סקוואט לשלישייה(אבל דיפ, אס טו גראס).
  • הנפה 135 ק"ג, דחיקה 160 ק"ג.
  • דדליפט 260 ק"ג לשלישייה. אבל הוא לא היה מתאמן על זה הרבה.
רוב שנותיו לא היה לו מאמן.
הוא לא ידע בכלל שצריך לחזק כתפיים בשביל לשפר את הדחיקה וההנפה, התאמן בלי ידע, בלי ציוד, וכמובן בלי חומרים, בתקופתו לא הייתה מודעות כל כך לאפשרות הזאת בכלל.

אבל המבנה גוף שלי אחר משלו.
אם אי פעם אעשה סינגל של 130 בסקוואט זה יהיה נס. אני בימים אלה מנסה לחזור לאט לאט לאיזשהו סוג של כושר אחרי שנה וקצת של אפס פעילות ומחלת שרירים הזויה. מבחינתי לעשות חמישייה עם 90 יהיה מדהים בשבילי כרגע(חמישייה טובה עם טכניקה סבבה).

מחר בבוקר אני עושה אימון סקוואטים, אנסה לשלוח משהו. אם הילדה שלי תיתן לי לישון בלילה....

לא יודע למה להדגיש את זה
מה שמשנה זה אם שובר מקביל

כי זה תמיד היה נראה לי פחות נפוץ, ותמיד התרשמתי מזה וכל פעם אני רואה מרימי משקולות עושים את זה ואני אומר לעצמי טפייי איזה גמישות ואיזה ברכיים..

אחי, אני יורד דיפ עם קיסם שיניים והברך שלי מתפרקת!

כי זה תמיד היה נראה לי פחות נפוץ, ותמיד התרשמתי מזה וכל פעם אני רואה מרימי משקולות עושים את זה ואני אומר לעצמי טפייי איזה גמישות ואיזה ברכיים..

אחי, אני יורד דיפ עם קיסם שיניים והברך שלי מתפרקת!
הכל טוב, המונח דיפ שמדגישים זה בדרך אצל ה gym bros שאין להם מושג בהרבה דברים.. בסה"כ אפשר להגיד שובר מקביל וזהו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית