Texas method אשמח לביקורת

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
החלטתי שאני רוצה להתחיל להתרכז יותר בפוואר ליפטינג מה שלא עשיתי עד עכשיו בכל מקרה רק אציין את המשקלי עבודה שלי כדי שאם מישהו חושב שאני עדין לא מוכן לתוכנית כזאת..
אף פעם לא בדקתי את ה1rm שלי השבוע אני מתכנן לבדוק אני כן יכול להגיד לכם אבל את ה5rm שלי.
squat=130kg - 5rm - ( 100%)
Deadlift=145kg-5rm (100%)
bench=92.5kg-5rm (100%)
press=55kg -5rm (100%)
powerclean=60kg - 5rm - עדיין עובד על טכניקה למרות שאני די טוב בה אבל לא באמת השתמשתי בו בתוך תוכנית אז אני מתחיל ממשקל יחסית נמוך לתרגל.

מצאתי את הsheets הזה באנטרנט ושמתי לב שהוא מאוד נפוץ אז השתמשתי בו אשמח אם תכווינו אותי אם בכלל הוא טוב לשימוש ואם יש בכלל צורך לשנות בו תרגילים כלשהם..
ואשמל בהמשך להוסיף תרגילי אקססוריז אשמח שתגידו לי איך אוכל ומתי אוכל לשלב אותם.
upload_2021-6-15_13-10-2.png

upload_2021-6-15_13-10-18.png

אף פעם לא אמרתי שחייב קלין, ואפילו אמרתי שאני לא עושה אותו, פשוט אמרתי שזה לא נכון שאין לו שום תרומה לפאוורליפטינג.
אין בעיה לזרוק את המוט ככה מבחינת זה שהפלטות הן ברזל חשוף ולא במפר או לפחות גומי?
לא ציטטתי אותך, זרקתי את הדברים שלי לאוויר הפתוח.
אין בעיה לזרוק את המוט ככה מבחינת זה שהפלטות הן ברזל חשוף ולא במפר או לפחות גומי?
יש בעיה, המשקולות יכולים להישבר.

• פותח/ת השרשור
שאלה קצת טיפשה לשלב זה אבל הכרחית
האם צריך לקיים דילאוד בתוכנית או בגלל שיש את היום ריסט אז אין צורך?
ואם כן יש צורך כל כמה זמן ? או שזה כבר תלוי בי ובגוף שלי

שאלה קצת טיפשה לשלב זה אבל הכרחית
האם צריך לקיים דילאוד בתוכנית או בגלל שיש את היום ריסט אז אין צורך?
ואם כן יש צורך כל כמה זמן ? או שזה כבר תלוי בי ובגוף שלי
לא צריך דילואד עכשיו.
כדאי לעשות דילואד/ריסט כשסיימת את התוכנית. מה זה לסיים תוכנית? חלק יגידו כשל, חלק יגידו שהטכניקה מתפרקת, וחלק יגידו רק אחרי שאתה נפצע.

לדעתי אם הטכניקה ממש מתחרבשת, או יש כשל זה סימן שסיימת.

• פותח/ת השרשור
חשבתי על זה וכנראה אלך על ה3 בנץ בשבוע ואוותר על הפרס במידה וארצה לשפר פרס בהמשך חיי חחח אשנה את זה..

בכל מקרה יש לי שאלה קטנה בקשר לאירובי.. אם בוא נגיד יש לי רצון עז לשחק כדורגל או לעשות ריצה קטנה באיזה ימים הייתם ממליצים לי?
לדוגמא ביום רביעי שזה יום ריסט זה בסדר או שעדיף ביום מנוחה כמו שבת אחרי יום אינטנסיביות

חשבתי על זה וכנראה אלך על ה3 בנץ בשבוע ואוותר על הפרס במידה וארצה לשפר פרס בהמשך חיי חחח אשנה את זה..

בכל מקרה יש לי שאלה קטנה בקשר לאירובי.. אם בוא נגיד יש לי רצון עז לשחק כדורגל או לעשות ריצה קטנה באיזה ימים הייתם ממליצים לי?
לדוגמא ביום רביעי שזה יום ריסט זה בסדר או שעדיף ביום מנוחה כמו שבת אחרי יום אינטנסיביות
תתפלא, אבל לדעתי דווקא אחרי האימון נפח הראשון בשבוע.
זה הכי פחות יפריע לאימון שאחרי שגם ככה קל, ויהיה לך זמן להתאושש עד האימון העצים.
אבל אתה בקושי תצליח לזוז בשלב מסוים, אז אם אתה רוצה לשחק טוב, אולי אחרי האימון השלישי שלך, אבל זה כן עלול להפריע לאימון נפח שלך אם תשחק הרבה.

• פותח/ת השרשור
אז התחלתי את התוכנית היום לאחר האימון הראשון הסטים כן היו מאתגרים אבל הרגשה די מוזרה, אולי בגלל החוסר פאמפ אני די חדש בכל מה שנוגע לפווארליפטינג טהור..
חשבתי אולי להוסיף תרגילי אקססוריס או יום אחד של אקססוריס אחרי יום נפח... אשמח לעצות איך להוסיף ואילו סוג של תרגילים להוסיף ..

בכל מקרה מי שמעוניין להתבונן בתוכנית שהתחלתי ( טקסס )

upload_2021-6-20_19-12-10.png

שאלה לגבי הבנץ פרס שימו לב ששינתי את הבנץ עשיתי אותו אותו סגנון כמו הסקוואט רק השארתי לו את הימי עצימות לסינגלים זה נראה לי מעניין השאלה האם זה אפקטיבי !!

תודה רבה לעוזרים

מה המטרה שלך? כוח? מאסה? שילוב של שניהם?
על מנת לדעת אם תוכנית כוח עובדת, צריך סבלנות. אבל מה שבטוח (מחוויה אישית), "פאמפ" אתה לא תרגיש

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך? כוח? מאסה? שילוב של שניהם?
על מנת לדעת אם תוכנית כוח עובדת, צריך סבלנות. אבל מה שבטוח (מחוויה אישית), "פאמפ" אתה לא תרגיש
כוח כמובן ומסה
כן את זה הבנתי כבר באימון הראשון..
הייתי מתאמן עד עכשיו על פיתוח גוף לא יודע כמה תרגילי אקססוריז יעזור אך לא הייתי רוצה להזניח את זה יותר מדי

כוח כמובן ומסה
כן את זה הבנתי כבר באימון הראשון..
הייתי מתאמן עד עכשיו על פיתוח גוף לא יודע כמה תרגילי אקססוריז יעזור אך לא הייתי רוצה להזניח את זה יותר מדי
מתמכרים מהר לטווח חזרות 1-3-5
תרגילי עזר/נפח,הם לא לקישוט,ועדיף לבחור אותם בקפידה,הם כשמם עוזרים לתרגילי הבסיס.
לדוגמא: לחיצה צרפתית תעזור לחזק יד אחורית,כדי לנעול את תנועת הבנץ פרס.

קטונתי מהמומחים פה,זו דעתי
תצליח אח

אז התחלתי את התוכנית היום לאחר האימון הראשון הסטים כן היו מאתגרים אבל הרגשה די מוזרה, אולי בגלל החוסר פאמפ אני די חדש בכל מה שנוגע לפווארליפטינג טהור..
חשבתי אולי להוסיף תרגילי אקססוריס או יום אחד של אקססוריס אחרי יום נפח... אשמח לעצות איך להוסיף ואילו סוג של תרגילים להוסיף ..

בכל מקרה מי שמעוניין להתבונן בתוכנית שהתחלתי ( טקסס )

צפה בקובץ המצורף 67306

שאלה לגבי הבנץ פרס שימו לב ששינתי את הבנץ עשיתי אותו אותו סגנון כמו הסקוואט רק השארתי לו את הימי עצימות לסינגלים זה נראה לי מעניין השאלה האם זה אפקטיבי !!

תודה רבה לעוזרים
כן, זה נורמלי לא להרגיש פאמפ אחרי אימון כוח, אבל תתכונן בהמשך להרגיש כאילו דרס אותך משאית.
תוסיף את כל האקססוריז המבודדים שתרצה אחרי יום נפח, והאמת, גם אחרי יום עצימות. רק שהיו מאוד מבודדים, לא פרס, אלא הנפות כתפיים, לא מתח, אלא מכשיר לגב. תנסה למצוא תרגילים שיתנו מנוחה לעמוד השידרה והרגליים.

הייתי עושה קצת בילדינג לידיים, כתפיים, גב ובטן.

גם תעשה הרבה חזרות ומשקל נמוך בהם, אפילו 15-20 חזרות.
זה בסדר, רק שהייתי עושה גם 5 סטים לבנץ' באימון עצימות. בנץ' צריך יותר נפח מסקוואט.

• פותח/ת השרשור
כן, זה נורמלי לא להרגיש פאמפ אחרי אימון כוח, אבל תתכונן בהמשך להרגיש כאילו דרס אותך משאית.
תוסיף את כל האקססוריז המבודדים שתרצה אחרי יום נפח, והאמת, גם אחרי יום עצימות. רק שהיו מאוד מבודדים, לא פרס, אלא הנפות כתפיים, לא מתח, אלא מכשיר לגב. תנסה למצוא תרגילים שיתנו מנוחה לעמוד השידרה והרגליים.

זה בסדר, רק שהייתי עושה גם 5 סטים לבנץ' באימון עצימות. בנץ' צריך יותר נפח מסקוואט.
תודה רבה אחי פשוט סידרת לי את הראש לגמרי

אתה אומר אפשר גם אחרי יום הנפח וגם אחרי העצימות ? או שזה יוץר מדי נפח לשבוע ועדיף יום אחד של אקססוריז

תודה רבה אחי פשוט סידרת לי את הראש לגמרי

אתה אומר אפשר גם אחרי יום הנפח וגם אחרי העצימות ? או שזה יוץר מדי נפח לשבוע ועדיף יום אחד של אקססוריז
אני חושב שאפשר גם וגם, כמובן בגבול הטעם הטוב.

הנה הצעה למה שאתה יכול לעשות בסוף אימון נפח ועצימות שלך:

חתירה במכשיר, 3-2 סטים 20-30 חזרות לא קרוב לכשל, RPE6.
בייספס עם דאמבלים 3-2 סטים 20-30 חזרות לא קרוב לכשל, RPE6.
טרייספס עם דאמבלים 3-2 סטים 20-30 חזרות לא קרוב לכשל, RPE6.
הנפות כתפיים לצדדים 3-2 סטים 20-30 חזרות לא קרוב לכשל, RPE6.
וקצת עבודת בטן.

הרעיון זה לא לעבוד קשה מידי בשני האימונים הראשונים כדי שלא תהיה תפוס באימון שאחריו, אבל להתקרב לכשל במבודדים בשבועות שאחרי. נגיד, כבר בשבוע שאחרי תעבוד עם RPE8. ובשבוע שאחריו גם RPE10.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית