הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Texas method אשמח לביקורת

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
החלטתי שאני רוצה להתחיל להתרכז יותר בפוואר ליפטינג מה שלא עשיתי עד עכשיו בכל מקרה רק אציין את המשקלי עבודה שלי כדי שאם מישהו חושב שאני עדין לא מוכן לתוכנית כזאת..
אף פעם לא בדקתי את ה1rm שלי השבוע אני מתכנן לבדוק אני כן יכול להגיד לכם אבל את ה5rm שלי.
squat=130kg - 5rm - ( 100%)
Deadlift=145kg-5rm (100%)
bench=92.5kg-5rm (100%)
press=55kg -5rm (100%)
powerclean=60kg - 5rm - עדיין עובד על טכניקה למרות שאני די טוב בה אבל לא באמת השתמשתי בו בתוך תוכנית אז אני מתחיל ממשקל יחסית נמוך לתרגל.

מצאתי את הsheets הזה באנטרנט ושמתי לב שהוא מאוד נפוץ אז השתמשתי בו אשמח אם תכווינו אותי אם בכלל הוא טוב לשימוש ואם יש בכלל צורך לשנות בו תרגילים כלשהם..
ואשמל בהמשך להוסיף תרגילי אקססוריז אשמח שתגידו לי איך אוכל ומתי אוכל לשלב אותם.
upload_2021-6-15_13-10-2.png

upload_2021-6-15_13-10-18.png

• פותח/ת השרשור
אין שום סיבה שבעולם שתעשה קלין. זאת לא תנועה שבונה שריר ולא בונה כוח.
מה קורה :D
תקרא את התגובות אח אולי לא הסברתי עצמי טוב בנושא הראשי.. קלין זה תרגיל שאני מאוד אוהב לבצע ואני מאוד רוצה להשתפר בו

בודדים המתאמנים שעדיין עושים את הרוטציה בין הבנץ' לפרס, זה כבר עבר מהעולם. לרוב או שמתמקדים בהרמה אחת ומבצעים אותה פעמיים בשבוע, או שעושים אימון 1 נפח בנץ, אימון 2 נפח פרס, אימון 3 עצימות בנץ ועצימות פרס.

בודדים המתאמנים שעדיין עושים את הרוטציה בין הבנץ' לפרס, זה כבר עבר מהעולם. לרוב או שמתמקדים בהרמה אחת ומבצעים אותה פעמיים בשבוע, או שעושים אימון 1 נפח בנץ, אימון 2 נפח פרס, אימון 3 עצימות בנץ ועצימות פרס.
למתאמן הבינוני,לא יווצר עומס על הכתף(חשש לפציעה) בעקבות אימון של שתי עצימויות?

למתאמן הבינוני,לא יווצר עומס על הכתף(חשש לפציעה) בעקבות אימון של שתי עצימויות?

אולי, אי אפשר לדעת. גם אם כן זה לא קורה בבום ויהיה קצת סימנים מקדימים. למרות שלדעתי רוב הכתפיים כן יסבלו את זה כי עצימות פרס מדובר במשקלים נמוכים והעומס לא גבוה.

• פותח/ת השרשור
מה אתה חושב אז על מה שעשיתי שהחלפתי את הפרס לבנץ? מה שיוצר 3 אימוני בנץ בשבוע

זה חלק מהטכניקה. קלין זה תרגיל טכני של זריזות תנועה. מדובר על בנייה של "כוח מתפרץ" וזה דבר שבודיבילדר ופווארליפטר לא צריכים לעבוד עליו
פאוורליפטר לא צריך לעבוד על כוח מתפרץ?😳

• פותח/ת השרשור
קטונתי אבל אני חושב שקלין דווקא כן עובד על שרירים בניגוד למה שנאמר פה... כתפיים,טרפזים,רגליים,תאומים... אמנם לא כמו תרגילים מבודדים או דדליפט וכמו סקוואט או פרס אבל עדיין הם עובדים בוואריציה שונה של כוח מתפרץ
וזה גם לנפש זה תרגיל שאני מאוד נהנה לבצע אותו בתקווה שבחדר כושר הצפוף שלי אני לא יעיף למישהו פלטה לפנים D:

פאוורליפטר לא צריך לעבוד על כוח מתפרץ?😳

לא ברמה של לבצע קלין. באף אחד משלושת התרגילים אתה לא "מעיף" את המשקל כמו שאתה עושה בקלין. כי שוב, בקלין אתה "זורק" את המשקל למעלה, נותן למוט דחיפה עם האגן ואז מהר נכנס מתחת למוט. מדובר על תרגיל שהוא נטו טכניקה וזריזות ומעט "כוח". בדיוק כמו ג'רק. אתה לא מרים את המשקל מעל הראש אלא אתה דוחף את עצמך מתחת למוט לגובה כזה שמאפשר לך לנעול את המרפקים עם שימוש מינימאלי בכוח.

ובלי קשר, קלין הוא תרגיל עם פוטנציאל גבוה לפציעות כתף אם אתה לא עושה אותו כמו שצריך (והספויילר הוא שכמעט אף אחד לא עושה אותו כמו שצריך ללא מאמן שמלמד את הטכניקה בצורה טובה).
קטונתי אבל אני חושב שקלין דווקא כן עובד על שרירים בניגוד למה שנאמר פה... כתפיים,טרפזים,רגליים,תאומים... אמנם לא כמו תרגילים מבודדים או דדליפט וכמו סקוואט או פרס אבל עדיין הם עובדים בוואריציה שונה של כוח מתפרץ
וזה גם לנפש זה תרגיל שאני מאוד נהנה לבצע אותו בתקווה שבחדר כושר הצפוף שלי אני לא יעיף למישהו פלטה לפנים D:

פספסתי את זה שאתה אוהב לעשות את התרגיל. בשביל ההנאה תעשה אבל שוב, אם המטרה שלך היא כוח, אין סיבה שתקריב תרגילים אחרים בשבילו. אתה יכול לעשות אותו בנוסף אבל לא במקום (לדעתי)

לא ברמה של לבצע קלין. באף אחד משלושת התרגילים אתה לא "מעיף" את המשקל כמו שאתה עושה בקלין. כי שוב, בקלין אתה "זורק" את המשקל למעלה, נותן למוט דחיפה עם האגן ואז מהר נכנס מתחת למוט. מדובר על תרגיל שהוא נטו טכניקה וזריזות ומעט "כוח". בדיוק כמו ג'רק. אתה לא מרים את המשקל מעל הראש אלא אתה דוחף את עצמך מתחת למוט לגובה כזה שמאפשר לך לנעול את המרפקים עם שימוש מינימאלי בכוח.

ובלי קשר, קלין הוא תרגיל עם פוטנציאל גבוה לפציעות כתף אם אתה לא עושה אותו כמו שצריך (והספויילר הוא שכמעט אף אחד לא עושה אותו כמו שצריך ללא מאמן שמלמד את הטכניקה בצורה טובה).

פספסתי את זה שאתה אוהב לעשות את התרגיל. בשביל ההנאה תעשה אבל שוב, אם המטרה שלך היא כוח, אין סיבה שתקריב תרגילים אחרים בשבילו. אתה יכול לעשות אותו בנוסף אבל לא במקום (לדעתי)
אני אישית לא עושה כי הוא לא מטרה בשבילי. אבל יש לו יתרונות לכוח מתפרץ, ובסקוואט ודדליפט לדעתי תראה ממנו שיפור. שוב, אני ממש לא חושב שהוא הכרחי, אני גם לא עושה אותו, אבל יש לו יתרונות לכוח. הרי אם הוא נטו טכניקה, אז איך מתאמן מתחיל/ בינוני/ מתקדם לא ירימו את אותו משקל (בהנחה שהטכניקה זהה)? אתה צריך כוח בשביל להרים משקל לא משנה באיזה צורה, ובכוח מתפרץ בכלל צריך כוח.

אני אישית לא עושה כי הוא לא מטרה בשבילי. אבל יש לו יתרונות לכוח מתפרץ, ובסקוואט ודדליפט לדעתי תראה ממנו שיפור. שוב, אני ממש לא חושב שהוא הכרחי, אני גם לא עושה אותו, אבל יש לו יתרונות לכוח. הרי אם הוא נטו טכניקה, אז איך מתאמן מתחיל/ בינוני/ מתקדם לא ירימו את אותו משקל (בהנחה שהטכניקה זהה)? אתה צריך כוח בשביל להרים משקל לא משנה באיזה צורה, ובכוח מתפרץ בכלל צריך כוח.

הכוח הגס שאיתו אתה מצליח להרים את המשקל בקלין בהתחלת התנועה מגיע מהדדליפט. יש carry over מהדדליפט לקלין ולא להפך.
שוב, לדעתי מדובר בתרגיל חסר ערך למטרות שהן לא הנאה או הרמת משקולות. אבל שוב, זאת דעתי

קלין הוא כוח מתפרץ עם דרישה טכנית מאוד גבוה ולכן הוא לא תורם הרבה לתחומי ספורט אחרים.
אם תרצה להיות מהיר ומתפרץ בסקוואט, טוב תעשה אם תעשה סקוואט עם 60% מהRM1 לכמה חזרות בודדות למהירות שיא.

אי אפשר שלא להסכים שקלין עובד על שרירים מסוימים, אבל ברמה נמוכה בהרבה מכמעט כל תרגיל אחרת בגלל המורכבות של הטכניקה.

לכן, עם תרומה כל כך נמוכה לכוח ומהירות, הסיבה היחידה שאני רואה לעשות אותו זה אם מישהו רוצה, וזה נכון לכל ספורט, אפשר לשחק כדורגל או כדורסל, לתרגל אומנויות לחימה או לרכב על אופניים בלי שהם תורמים הרבה לפיתוח גוף או פאוורליפטינג, אלא רק בגלל שזה כיף או מגניב.

האם וכמה פאוורליפטר צריך לעבוד על מהירות? התשובה היא שצריך, אבל כמה בדיוק? לואי סימונס ממליץ כל שבוע, אבל אולי רק כי מדובר בפאוורליפטינג עם ציוד שבו מהירות הרבה יותר חשוב, כי צריך הרבה תנופה עם החליפה כדי לעבור את הנקודות הקשות, הרבה יותר מראו.
אולי טיפה ריכוז זה מספיק, אולי בסטים של חימום זה מספיק, ואולי בתקופות מסוימות.

הנה סרטון יפה שמראה את אנדי בולטון עם רמת הדיוק והמהירות בחימום הדדליפט שלו.

קלין הוא כוח מתפרץ עם דרישה טכנית מאוד גבוה ולכן הוא לא תורם הרבה לתחומי ספורט אחרים.
אם תרצה להיות מהיר ומתפרץ בסקוואט, טוב תעשה אם תעשה סקוואט עם 60% מהRM1 לכמה חזרות בודדות למהירות שיא.

אי אפשר שלא להסכים שקלין עובד על שרירים מסוימים, אבל ברמה נמוכה בהרבה מכמעט כל תרגיל אחרת בגלל המורכבות של הטכניקה.

לכן, עם תרומה כל כך נמוכה לכוח ומהירות, הסיבה היחידה שאני רואה לעשות אותו זה אם מישהו רוצה, וזה נכון לכל ספורט, אפשר לשחק כדורגל או כדורסל, לתרגל אומנויות לחימה או לרכב על אופניים בלי שהם תורמים הרבה לפיתוח גוף או פאוורליפטינג, אלא רק בגלל שזה כיף או מגניב.

האם וכמה פאוורליפטר צריך לעבוד על מהירות? התשובה היא שצריך, אבל כמה בדיוק? לואי סימונס ממליץ כל שבוע, אבל אולי רק כי מדובר בפאוורליפטינג עם ציוד שבו מהירות הרבה יותר חשוב, כי צריך הרבה תנופה עם החליפה כדי לעבור את הנקודות הקשות, הרבה יותר מראו.

אף פעם לא אמרתי שחייב קלין, ואפילו אמרתי שאני לא עושה אותו, פשוט אמרתי שזה לא נכון שאין לו שום תרומה לפאוורליפטינג.
אין בעיה לזרוק את המוט ככה מבחינת זה שהפלטות הן ברזל חשוף ולא במפר או לפחות גומי?

איזה חיה הוא! ואוו
ויחסית למשקל ולגודל שלו גם גמיש

*זה גוף וכח מ ט ר ה!!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית