הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה: סאונה אחרי אימון

• פותח/ת השרשור Eden87
  • פורסם בתאריך

Eden87

משתמש מתחיל
46
5
נק' מוניטין:
8
46
5
1.שלום רציתי לדעת האם יש משמעות לעשות סאונה אחרי אימון כושר.

2.בעבר הומלץ לי ע"י נריוכירוג לבצע פעילות שחייה ולפני זה לשהות 10 דק' בסאונה על מנת לשחרר את השרירים התפוסים,וע"י זה השחיה תהיה סימטרית ותעבוד שווה על השרירים.(נניח ויש שרירים תפוסים)

לא.

2.בעבר הומלץ לי ע"י נריוכירוג לבצע פעילות שחייה ולפני זה לשהות 10 דק' בסאונה על מנת לשחרר את השרירים התפוסים,וע"י זה השחיה תהיה סימטרית ותעבוד שווה על השרירים.(נניח ויש שרירים תפוסים)

לא יודע איך הוא הגיע למסקנה הזו, מיטב החוקרים לא מצאו עדיין דרך חד משמעית לשפר DOMS.

הי הוא מנתח עמוד שדרה,וסך הכל יש הגיון להרפות שרירים לפני אימון

יש היגיון ויש הבדל בין להרפות שרירים לבין לשחרר DOMS.

ואין שום קשר בין מנתח עמוד שדרה לDOMS.

גם חשמלאי רכב יכל לתת לך את אותה התשובה בדיוק, עניין הDOMS לא מבוסס מחקרית.

משמעות יותר מידי אין אבל זה מזרים דם, מרגיע גם את הגוף וגם את הנפש, מוציא כל מיני רעלים החוצה ולי אישית עושה ממש טוב
כל דבר שיזרים דם זה נחמד אם זה אירובי סאונה או מתיחות, פשוט אל תצפה לקסם או משהו מיוחד

מקלחת תעשה את העבודה..
לגבי DOMS , תעשה מסאזים , קח מגנזיום , תדאג לעשות שחרור אחרי אימון.

לא.

לא יודע איך הוא הגיע למסקנה הזו, מיטב החוקרים לא מצאו עדיין דרך חד משמעית לשפר DOMS.
הוא לא מדבר על DOMS.

למיטב ידיעתי חום מרפה שרירים לעומת קור שמכווץ, נשמע הגיוני לחמם את השרירים לפני שחיה לתנועה זורמת יותר. למשקולות החום קצת מעייף ומרדים הייתי מעדיף מתיחות וחימום לגמישות הרצויה בתרגיל.

אחרי אימון, אין לי הוכחה שזה משפר התאוששות, אבל בזמנו שהייתי יושב בסאונה אחרי האימון הרגשתי שזה עזר לי לבוא לאימון הבא טוב יותר, וזה סתם תענוג שחבל לוותר עליו.

היום מקלחות חמות זה כל מה שמתאפשר לי אבל מתגעגע לסאונה.

חשוב לי לציין שהזעה כמו בסאונה דורשת צריכה גבוה יותר של מלח ומינרלים. וזה מאוד מסוכן לא להשלים את המינרלים אחרי סאונה, אני הייתי שותה מיץ ירקות בסאונה ואוכל אצות ים ופשוט מזון עשיר במלחים בזמן הזה. וכמובן לשתות הרבה.

אז מה הכוונה בזה:
אני חשבתי נוקשות וחוסר אלסטיות בשריר, מין תחושה שמגיעה אחרי האימון שמתיחות או חימום יכול לעזור איתם.
לדומס, אני חושב שלי זה עוזר ממש טיפה כל הדברים של חום, כמו שמן ממטה, מקלחות חמות וסאונה.

לדומס, אני חושב שלי זה עוזר ממש טיפה כל הדברים של חום, כמו שמן ממטה, מקלחות חמות וסאונה.

מעולה, מדובר במשהו אינדיבידואלי ואחד אחר יגיד שקומפרסים קרים יעבדו לו.

אם הוא דיבר על פשוט ״לשחרר״ את הגוף אז שיעשה סאונה או מה שטוב לו, להזיק זה לא.

מעולה, מדובר במשהו אינדיבידואלי ואחד אחר יגיד שקומפרסים קרים יעבדו לו.
זה לא סותר, שניהם עובדים.
כמו שגם חום וגם קור קיצוני גורמים לשריפה קלורית גבוה יותר, גם חום וגם קור יכולים לעודד התאוששות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית