שילוב ליפטינג עם ריצה

אנונימי7797

משתמש מתחיל
217
14
נק' מוניטין:
62
217
14
בן 18 וחצי, חזרתי לרוץ לא מזמן אחרי שברי מאמץ.

המטרה שלי היא לבוא מוכן ליום סיירות.

כרגע נמצא בין מסגרות מחוץ לבית, ולכן יש לי חודשיים שלמים עם גישה לחדר כושר. האם וכיצד ניתן לשלב במידה מסוימת אימוני ליפטינג עם תכנית ריצה שמכילה ריצות נפח ואינטרוואלים?

@yanivgoft
@kotzer
@Mike
@hanan
@SmokingSnake
@yujinius

אם המטרה היא להתכונן ליום סיירות הייתי ממליץ ללכת לאחרי וכל המקומות האלה. כמו בכל ספורט - ספציפיות זה שם המשחק. אם אתה רוצה להשתפר בריצות עם ווסט, אלונקה וזחילות - זה מה שאתה צריך לתרגל.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה היא להתכונן ליום סיירות הייתי ממליץ ללכת לאחרי וכל המקומות האלה. כמו בכל ספורט - ספציפיות זה שם המשחק. אם אתה רוצה להשתפר בריצות עם ווסט, אלונקה וזחילות - זה מה שאתה צריך לתרגל.

בעבר הייתי בתכנית דומה של כושר קרבי - נפצעתי פעמיים מהר מאוד. התכנית שאני עובד בה כרגע אכן מכילה עבודה בסביבה חולית ויהיו בה גם אלמנטים של זחילה וכו'. השאלה היא אם בסופו של דבר עבודת כח (סקוואט בנץ דדליפט) לא תשפר את הביצועים (הקשחת גב, כוח מתפרץ, חיזוק שרירי ליבה וכו')?

בעבר הייתי בתכנית דומה של כושר קרבי - נפצעתי פעמיים מהר מאוד. התכנית שאני עובד בה כרגע אכן מכילה עבודה בסביבה חולית ויהיו בה גם אלמנטים של זחילה וכו'. השאלה היא אם בסופו של דבר עבודת כח (סקוואט בנץ דדליפט) לא תשפר את הביצועים (הקשחת גב, כוח מתפרץ, חיזוק שרירי ליבה וכו')?
באופן כללי כן. בחודשיים זה לא יעזור כמו עבודה ספציפית על מה שרלוונטי ליום סיירות. אם היה לך עכשיו שנה להתכונן זה היה רלוונטי, אבל בחודשיים לא יהיה יותר מדי הבדל מהאימונים במכון גם ככה אז עדיף להשקיע בדברים אחרים

• פותח/ת השרשור
באופן כללי כן. בחודשיים זה לא יעזור כמו עבודה ספציפית על מה שרלוונטי ליום סיירות. אם היה לך עכשיו שנה להתכונן זה היה רלוונטי, אבל בחודשיים לא יהיה יותר מדי הבדל מהאימונים במכון גם ככה אז עדיף להשקיע בדברים אחרים

גם אם האימונים לא יועילו למטרה יותר מדי, האם לדעתך ניתן לחזור לחודשיים, אפילו אם רק בשביל התחושה והגעגוע?

גם אם האימונים לא יועילו למטרה יותר מדי, האם לדעתך ניתן לחזור לחודשיים, אפילו אם רק בשביל התחושה והגעגוע?
אם זה משהו שאתה רוצה לעשות בשביל ההנאה שלך - לך על זה. זה פשוט לא יתרום למטרה שלך של הכנה ליום סיירות

ממליץ לך ללכת לארגון שיעזור לך בהכנה, לדעתי כל מקום יבין את המקום שבו אתה נמצא כרגע בפן הפיזי, ככה שאתה תתחיל בהדרגה מסויימת ותעלה ברמת קושי כדי לא להיפצע.
כוח לא משהו שיעבוד באופן ישיר על יום סיירות, זה יכול לתרום אבל זה פחות קריטי מאשר לשפר את הסיבולת ובעיקר את המיינדסט, בסופו של דבר אתה תגיע לאקטים שאתה פשוט לא תרצה להמשיך, יש קול בראש שכל הזמן יגיד לך "תפסיק אתה לא צריך את זה" מאוד חשוב להבין שכולם גמורים, לכולם קשה, "השופטים" רוצים להבין מי נושך שפתיים וממשיך למרות הכל.

האם תכנית SS זו אופציה?
כל דבר הוא אופציה. הכל זה משחק של עלות מול תועלת. בגלל שאתה במצב שבו התועלת של האימונים במכון היא אפסית ככל שתעשה תכנית תובענית יותר במכון היא תפגע בהתקדמות שלך מחוץ לחדר כושר בהכנה ליום הסיירות. שוב אני אגיד - אם זה מה שאתה נהנה ממנו תעשה את זה. כנ"ל לגבי איזה תכנית. פשוט תהיה מודע להשלכות שלה על המטרה הנוספת שלך של הכנה ליום סיירות. אני מבין שאתה מחפש ממני איזשהו "אישור" למה שאתה רוצה לעשות אבל אתה לא תקבל כזה פשוט כי זה עניין אישי שלך. אתה יכול לעשות SS, פשוט תדע שזה יפגע במטרה שלך של הכנה ליום סיירות

בתור לוחם משוחרר, כוח טהור של סקוואט בנץ' ודדליפט זה לא מה שיועיל לך הכי הרבה בצבא. זה יעזור מן הסתם, אבל אם המטרה שלך זה לבוא מוכן ליום סיירות תצטרף לכושר קרבי, אין טעם להתחיל להיכנס לתוכניות כמו SS ולעלות במשקל גוף מה שיכביד עליך בצבא.

כושר קרבי.
סקוואט/דדליפט לא יתרום לך בשום דבר שקשור לצבא גם לא לסחוב משקל כבד למרחקים כן גם לא זה.
כושר קרבי חד משמעית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית