ייעוץ אימוני ליפטינג עם עקמת

• פותח/ת השרשור BaVa
  • פורסם בתאריך

BaVa

משתמש מתחיל
26
9
נק' מוניטין:
9
26
9
היי
אשמח לשמוע ממתאמנים עם עקמת/מאמנים שאימנו כאלה, האם ישנן בעיות להתאמן עם עקמת? האם יש דברים ספציפיים שצריך לקחת בחשבון?
אני מדבר בעיקר על אימוני כוח...סקוואט, דד, פרס, בנצ'.

אני שואל כי התחילה להתאמן אצלי מתאמנת עם עקמת תחתונה. רציתי לדעת אם מעבר לטכניקה נכונה והתקדמות זהירה ואיטית יותר במשקלים, יש עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון, מניסיונכם.

תודה

היי
אשמח לשמוע ממתאמנים עם עקמת/מאמנים שאימנו כאלה, האם ישנן בעיות להתאמן עם עקמת? האם יש דברים ספציפיים שצריך לקחת בחשבון?
אני מדבר בעיקר על אימוני כוח...סקוואט, דד, פרס, בנצ'.

אני שואל כי התחילה להתאמן אצלי מתאמנת עם עקמת תחתונה. רציתי לדעת אם מעבר לטכניקה נכונה והתקדמות זהירה ואיטית יותר במשקלים, יש עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון, מניסיונכם.

תודה
היי,
האם העקמת מאובחנת ע"י איש מקצוע?
בכמה מעלות מדובר?
האם מדובר בסקוליוזיס מולד?

הייתי בודק אם היא טופלה אצל פיזיו ומתייעץ איתו מבחינת תרגילים.
בכל מקרה מהצד שלך הייתי שם דגש על העומסים ועל תנועות שמעוררות כאב אצל המתאמנת,
אין לך איך לאבחן / "לטפל" בסקוליוזיס, הכי טוב שתוכל לעשות זה להתייעץ עם פיזיו בהתאם לממצאים
ולהתאים תוכנית אימון עם תנועות ועומסים שיתאימו למצב שלה.

• פותח/ת השרשור
היי,
האם העקמת מאובחנת ע"י איש מקצוע?
בכמה מעלות מדובר?
האם מדובר בסקוליוזיס מולד?

הייתי בודק אם היא טופלה אצל פיזיו ומתייעץ איתו מבחינת תרגילים.
בכל מקרה מהצד שלך הייתי שם דגש על העומסים ועל תנועות שמעוררות כאב אצל המתאמנת,
אין לך איך לאבחן / "לטפל" בסקוליוזיס, הכי טוב שתוכל לעשות זה להתייעץ עם פיזיו בהתאם לממצאים
ולהתאים תוכנית אימון עם תנועות ועומסים שיתאימו למצב שלה.
1. כן, אובחנה על ידי איש מקצוע.
2. 18 מעלות נכון לבדיקה אחרונה.
3. היא אובחנה לראשונה בגיל 12.

ובדקתי, היא טופלה אצל פיזיו, והוא באמת נתן לה תרגילים... אבל כמו שלצערי היה אפשר להניח אלה תרגילים על פיתה בעיקר... לא תרגילים שאני אטה לתת למתאמנת שמשלמת לי בשביל שאעזור לה להתחזק.

יש לך אולי פיזיו מומלץ? שמכיר בחשיבות של אימוני כוח?

ובדקתי, היא טופלה אצל פיזיו, והוא באמת נתן לה תרגילים... אבל כמו שלצערי היה אפשר להניח אלה תרגילים על פיתה בעיקר... לא תרגילים שאני אטה לתת למתאמנת שמשלמת לי בשביל שאעזור לה להתחזק.
הכוונה הייתה להתייעץ עם הפיזיו לגבי מגבלות ולבנות תוכנית מסביב לזה.
יש לך אולי פיזיו מומלץ? שמכיר בחשיבות של אימוני כוח?
כמובן,
יש את ניר קריגר מהפורום, כרגע לא מצליח לתייג אותו משום מה אבל אתה יכול לחפש באינטגרם / פייסבוק.

Nir Kriger.

• פותח/ת השרשור
הכוונה הייתה להתייעץ עם הפיזיו לגבי מגבלות ולבנות תוכנית מסביב לזה.

כמובן,
יש את ניר קריגר מהפורום, כרגע לא מצליח לתייג אותו משום מה אבל אתה יכול לחפש באינטגרם / פייסבוק.

Nir Kriger
תודה רבה

מדובר בעקמת קלה, ואין שום מגבלה או צורך לטפל בעקמת כזאת, גם לרוב כאבים שנובעים מעקמת בדרגה הזאת נובעים מחולשה שרירית, מה שאימונים אמורים לפתור.
כן צריך לשים לב שלפעמים יכולה להיווצר אסימטריה מסויימת בביצוע התרגילים, אבל זה לא מחייב התערבות או שינוי בתרגילים או בטכניקה אלא אם זה גורם לכאבים חוזרים בצד אחד על פני השני

• פותח/ת השרשור
מדובר בעקמת קלה, ואין שום מגבלה או צורך לטפל בעקמת כזאת, גם לרוב כאבים שנובעים מעקמת בדרגה הזאת נובעים מחולשה שרירית, מה שאימונים אמורים לפתור.
כן צריך לשים לב שלפעמים יכולה להיווצר אסימטריה מסויימת בביצוע התרגילים, אבל זה לא מחייב התערבות או שינוי בתרגילים או בטכניקה אלא אם זה גורם לכאבים חוזרים בצד אחד על פני השני
מעולה. זה גם הרושם שקיבלתי אחרי שדיברתי עם ניר.
תודה קוצר

יש לי כמה מתאמנים עם עקמת.
הנה סרטון של מתאמן בן 19 שוקל בערך 67 ק"ג עם 240 ק"ג דדליפט.

קישור לצפייה: https://www.instagram.com/reel/CmMcWkuMgmn/?igshid=NTdlMDg3MTY=
הרבה במכון ניגשים אליו לספר לו כמה שזה מסוכן איך שהוא מרים, ושהוא צריך ליישר את הגב ולהרים ישר. אני עובד איתו כמעט שנתיים, לא זכור לי שהוא סבל מאף כאב באימונים (הוא עבר שבר ביד בתהליך, אבל זה היה מחוץ למכון), והתכנון שלי עבורו בדיוק כמו התכנון שלי לכל מתאמן אחר.

מה שכן, בבנץ' קשה לו לייצב את הכתפיים ולהשיג לג דרייב טוב, בעיה שאני חושב שהיא כללית לעקמת. והתרגילי עזר שאבחר עבורו יהיו בהתאם למה שיאפשר לו להרים יותר, ולא בהכרח יותר "יפה". הטכניקה האופטימלית עבורו זה לא גב ישר פלס בדדליפט, או בצורה שג'ף ניפרד או אהרון מSquat University אוהבים להדגים. גוף שונה דורש טכניקה שונה.

ואוסיף עוד סרטון, מתאמן שלי אריאל בן 16 עשה דדליפט רבע טון, שיא ישראל פסיכי עם עקמת גדולה. וכמו עם צבי, הבנץ' היה הרבה יותר מאתגר עבורו.

קישור לצפייה: https://www.instagram.com/p/CnH2H3dKR-E/?igshid=NTdlMDg3MTY=

• פותח/ת השרשור
יש לי כמה מתאמנים עם עקמת.
הנה סרטון של מתאמן בן 19 שוקל בערך 67 ק"ג עם 240 ק"ג דדליפט.

קישור לצפייה: https://www.instagram.com/reel/CmMcWkuMgmn/?igshid=NTdlMDg3MTY=
הרבה במכון ניגשים אליו לספר לו כמה שזה מסוכן איך שהוא מרים, ושהוא צריך ליישר את הגב ולהרים ישר. אני עובד איתו כמעט שנתיים, לא זכור לי שהוא סבל מאף כאב באימונים (הוא עבר שבר ביד בתהליך, אבל זה היה מחוץ למכון), והתכנון שלי עבורו בדיוק כמו התכנון שלי לכל מתאמן אחר.

מה שכן, בבנץ' קשה לו לייצב את הכתפיים ולהשיג לג דרייב טוב, בעיה שאני חושב שהיא כללית לעקמת. והתרגילי עזר שאבחר עבורו יהיו בהתאם למה שיאפשר לו להרים יותר, ולא בהכרח יותר "יפה". הטכניקה האופטימלית עבורו זה לא גב ישר פלס בדדליפט, או בצורה שג'ף ניפרד או אהרון מSquat University אוהבים להדגים. גוף שונה דורש טכניקה שונה.

ואוסיף עוד סרטון, מתאמן שלי אריאל בן 16 עשה דדליפט רבע טון, שיא ישראל פסיכי עם עקמת גדולה. וכמו עם צבי, הבנץ' היה הרבה יותר מאתגר עבורו.

קישור לצפייה: https://www.instagram.com/p/CnH2H3dKR-E/?igshid=NTdlMDg3MTY=

מספרים נהדרים לכל גיל וסוג גוף. תודה על התגובה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית