הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שינויים בגוף במעבר מחיטוב לניטרלי - האם הגיוני ?

Davidos

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
היי,

בן 32, 1.70, משקל 59 ק"ג.
מטרה - עליה במסת שריר ומראה אסתטי.

מתאמן משקל גוף, קליסטניקס.
התחלתי במשקל של 65 ק"ג, רזה אבל עם 22% שומן - סקיני פאט, שלב ראשון - חיטוב עד ל 15% שומן בעזרת תפריט של 1,500 קלוריות ביום, הגעתי למצב שאני מרוצה מהגוף שלי, רואים את הבטן שטוחה ועם קוביות, מרוצה מהנראות שלי סה"כ - אבל רוצה להגדיל מסת שריר ומעוניין לעבור למסה (למרות שהמליצו לי להוריד עוד אחוזי שומן, אבל החלטתי להתחיל מסה כבר כאן).

משם עברתי לשלושה שבועות לתפריט ניטרלי - 2,000 קלוריות ( זה הניטרלי שלי)
והכוונה לעבור לתפריט של מסה 2,500 קלוריות.

הבעיה :
שינוי מראה בגוף שלי בתפריט ניטרלי - כשלא עיליתי במשקל - הגיוני ?
מאז השינוי תפריט לניטרלי אני עדיין על 59 ק"ג כבר 3 שבועות מבלי לזוז, אבל נראה שהגוף לא אותו דבר מבחינה ויזואלית, אני מתאמן אותו דבר, אפשר להגיד שאוכל קצת יותר צ'יט פה שם אבל עדיין נשאר צמוד לתפריט.

אבל למה הגוף שלי נראה פתאום עם הרבה אחוזי שומן כשהמשקל לא זז ?
הקוביות נעלמו כמעט לגמרי, לא נראה שיש עליה כלשהי במסת שריר.

אשמח להסבר מה אני עושה לא בסדר ? או האם זה הגיוני ואני סתם בלחץ.

• פותח/ת השרשור

תודה רבה,
תגיד ביחס לנתונים שרשמתי :
הגיוני שבחיטוב : 1,500 קלוריות, ניטרלי, 2,000 קלוריות ומסה : 2,500 קלוריות ?

אני שואל כי בכמה אתרים שחיפשתי תפריט - היה רשום שתפריט 2,500 קלוריות למסה - הוא לגברים ששוקלים 90 ק"ג בעוד אני שוקל 60 ק"ג ...
אז רוצה לראות שאני לא טעיתי בחישוב כלשהו ופתאום אגזים ויעלה מעבר לרצוי (סתם היה נראה לי לא הגיוני אז אני שואל).

תודה רבה,
תגיד ביחס לנתונים שרשמתי :
הגיוני שבחיטוב : 1,500 קלוריות, ניטרלי, 2,000 קלוריות ומסה : 2,500 קלוריות ?

אני שואל כי בכמה אתרים שחיפשתי תפריט - היה רשום שתפריט 2,500 קלוריות למסה - הוא לגברים ששוקלים 90 ק"ג בעוד אני שוקל 60 ק"ג ...
אז רוצה לראות שאני לא טעיתי בחישוב כלשהו ופתאום אגזים ויעלה מעבר לרצוי (סתם היה נראה לי לא הגיוני אז אני שואל).

לא יודע אני לא מכיר אותך, הגוף עובר אדפטציות מטאבוליות ככה שתשובה אחת נכונה בטוח שאין.

תנסה פשוט ותראה איך הגוף מגיב.

• פותח/ת השרשור
לא יודע אני לא מכיר אותך, הגוף עובר אדפטציות מטאבוליות ככה שתשובה אחת נכונה בטוח שאין.

תנסה פשוט ותראה איך הגוף מגיב.
אם אני שוקל 60 ק״ג - כמה משקל אני צריך להעלות כל שבוע/זמן רלוונטי אחר - כדי שיחשב תקין לעליה במסה ולא מוגזם שסתם אעלה שומן ?

יש חישוב כלשהו של כמות עליה מומלצת ?

אתה יכול לשלב אירובי (עדיף ריצה) כדי להיפטר מרוב הנוזלים.
אני לא יודע מה הרכב התזונה שלך, אבל אם תמעיט בפחמימות הויזואליות של הקוביות יחסית תחזור.
לרוב לוקח 3-4 ימים לנוזלים לצאת מהגוף, לכן יש לך אפשרות של אירובי.
לפי הנתונים שלך אתה במצב מצויין.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לשלב אירובי (עדיף ריצה) כדי להיפטר מרוב הנוזלים.
אני לא יודע מה הרכב התזונה שלך, אבל אם תמעיט בפחמימות הויזואליות של הקוביות יחסית תחזור.
לרוב לוקח 3-4 ימים לנוזלים לצאת מהגוף, לכן יש לך אפשרות של אירובי.
לפי הנתונים שלך אתה במצב מצויין.
אני כרגע במסה - אירובי משמע שריפת עוד קלוריות.
אתה בטוח במה שאתה אומר ?

אני כרגע במסה - אירובי משמע שריפת עוד קלוריות.
אתה בטוח במה שאתה אומר ?
עוד קלוריות? עוד אוכל. מה הבעיה?
או שתחליף חלק מהקלוריות הרגילות למשהו דחוס יותר.
המלצתי על אירובי כדי להיפטר מנוזלים

אם אני שוקל 60 ק״ג - כמה משקל אני צריך להעלות כל שבוע/זמן רלוונטי אחר - כדי שיחשב תקין לעליה במסה ולא מוגזם שסתם אעלה שומן ?

יש חישוב כלשהו של כמות עליה מומלצת ?
תעלה בערך אחוז מהמשקל גוף שלך בחודש (כמובן שאפשר קצת יותר ואפשר קצת פחות אבל אחוז בגדול)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית