דדליפט ממולכד

לדדליפט רגיל אין טווח תנועה גדול יותר (לא בכל הטראפ בארס יש ידיות צד, וגם אם יש, לא צריך להשתמש בהן) וזו ממש לא הסיבה שאפשר להרים בו יותר משקל אלא העבודה שבדדליפט הרגיל יש חיסרון מובנה עם הmoment arm בין הגב תחתון לגב שהופך אותו לפשוט תרגיל נחות יותר ומעמיס באופן מיותר מאד על הגב תחתון מה שבאמת פוגע בהתאוששות
החיסרון הקטן הזה, הוא מה שעושה אותו מה שהוא.
משקל כבד פוגע בהתאוששות בלי קשר לגב.
כאילו אתה לא יודע קינזיולוגיה בסיסית, בגלל שמוט נמצא על השוקה הקדמית ולא בקו העקב, יש לך פחות כיפוף התחלתי בברך אז הquads פחות דומיננטים בדדליפט רגיל, ובטראפ באר אתה יכול להתחיל את התנועה עם כיפוך ברך משמעותי יותר אז העומס מתחלק יותר טוב עם הQuads, אבל ההמסטרינג הן עדיין שריר מרכזי בתרגיל

בכל מקרה הם עובדים על שרירים זהים , רק שבtrap bar חלוקת העומס היא טובה יותר ופחות מעמיסה בלי פרופורציה על הגב תחתון (עדיין עובדת עליו, לא מעמיסה עליו) , זה כל הסיפור, ואין פה בכלל מקום להשוואה עם סקוואט, אם כבר סומו דדליפט קרוב הרבה יותר לסקוואט מהשתיים שאנחנו מדברים עליהם
לא אמרתי שהטראפ באר לא משתמש בהאמסטרינגס, אבל משמעותית פחות.
וחוץ מזה, מה רע בעומס על הגב? זה עוד סיבה שהתאהבנו בדדליפט, זה כלי יעיל במניעת פציעות גב.
הטראפ באר מידי דומה לסקוואט בכדי שאראה בו תועלת, הוא פשוט מכיל חסרונות שאין בסקוואט. אם הייתי רוצה תנועה כמו הטראפ באר, הייתי עושה פין סקוואט לרבע תנועה.

כשיש יותר עומס על הגב, יש יותר עבודה על הגב, וכנ"ל להאמסטרינגס.

ולא דיברנו על סומו דדליפט, ברור שזה תרגיל די מיותר לבנות כוח לא תחרותי.

נ.ב. אני לא מחבב את ההערות האישיות שאתה זורק בכל דיון, זה חלק מהסיבה שאני בדרך כלל לא מגיב לך גם כשאני לא מסכים איתך.

לא אמרתי שהטראפ באר לא משתמש בהאמסטרינגס
אתה אמרת בידיוק את זה:
ואם כבר עושים משהו דומה לדדליפט, נרצה לעבוד על האמסטרינגס, מה שהטראפ באר לא עושה.

הטראפ באר מידי דומה לסקוואט בכדי שאראה בו תועלת, הוא פשוט מכיל חסרונות שאין בסקוואט. אם הייתי רוצה תנועה כמו הטראפ באר, הייתי עושה פין סקוואט לרבע תנועה.
upload_2021-7-1_12-11-55.png

הוא לא דומה מדי לסקוואט, הוא אפילו רחוק מאד מהסקוואט, אתה פשוט טועה ומתווכח עם עובדות
מה רע בעומס על הגב? זה עוד סיבה שהתאהבנו בדדליפט, זה כלי יעיל במניעת פציעות גב.
אתה לא מבדיל בין "עומס" לחיסרון מכני מובנה אבל אין מה לחזור על עצמי כבר

נ.ב. אני לא מחבב את ההערות האישיות שאתה זורק בכל דיון, זה חלק מהסיבה שאני בדרך כלל לא מגיב לך גם כשאני לא מסכים איתך.
אני לא בטוח לאילו הערות אתה מתכוון, במיוחד בכל דיון? אבל פה אתה מדבר ההערה/פליאה שאתה לא יודע קיניזיולוגיה בסיסית אחרי שטענת שההמסטרינג לא עובד בטראפ באר, אני מקווה שאתה מבין שלעצור דיון ולקטוע אותו על דבר שהוא אפילו לא טיעון לגופו של אדם אלא סך הכל הערה (מיותרת ככל שתיהיה) הוא חטא גדול בהרבה במקרה הרע, במקרה הטוב קטנוניות

בכל מקרה, מיצינו פה upload_2021-7-1_12-11-55.png

אתה אמרת בידיוק את זה:
האמסטרינגס גם עובד בבנץ'.
אבל יש עובד, ויש עובד.
הוא לא דומה מדי לסקוואט, הוא אפילו רחוק מאד מהסקוואט, אתה פשוט טועה ומתווכח עם עובדות
סליחה, לא שמתי לב שיש טבלה מפורשת שאומרת שהיא לא דומה לסקוואט (זה ציני).
ברור שזה שונה מסקוואט, אפילו לתרגיל שהוא דומה הוא מידי שונה מכדי להרוויח ממנו.
אתה לא מבדיל בין "עומס" לחיסרון מכני מובנה אבל אין מה לחזור על עצמי כבר
החיסרון המכאני יוצרת יותר עומס על השרשרת האחורית.
אני לא בטוח לאילו הערות אתה מתכוון, במיוחד בכל דיון? אבל פה אתה מדבר ההערה/פליאה שאתה לא יודע קיניזיולוגיה בסיסית אחרי שטענת שההמסטרינג לא עובד בטראפ באר, אני מקווה שאתה מבין שלעצור דיון ולקטוע אותו על דבר שהוא אפילו לא טיעון לגופו של אדם אלא סך הכל הערה (מיותרת ככל שתיהיה) הוא חטא גדול בהרבה במקרה הרע, במקרה הטוב קטנוניות
אין טעם, תמשיך להיות אתה, ואני אמשיך ל:🤦‍♂️: כשאני קורא את ההודעות שלך.

דדליפט קונבנציונלי לדעתי אידיאלי יותר כי יש לו תנועה גדולה יותר בזכות שהיא מעמיסה יותר על השרשרת האחורית.
הטראפ באר עם טווח תנועה קצר יותר, ולכן מצליחים להרים בו יותר משקל, פחות אידיאלי גם מבחינת פיתוח שריר, וגם מבחינת תשישות מיותרת.

תמיד אעדיף תרגיל יותר קשה עם פחות משקל לטובת התאוששות.
-טראפ אפשר לעשות גם Low Handle,
-תמיד אפשר לעבוד מדפיציט.
-דווקא לדדליפט יש פוטנציאל להגבלה של טווחים ואופציות, מעצם זה שיש תנאי קשה - אנחנו לא "קספר", והמוט לא יכול לעבור לנו דרך הרגליים.

אני לא יודע מה הסיבות לשמן המאמנים שציינת סולדים מטראפ בר, אבל אני חושב שלהציג את הטראפ באר כנחות מטעמים של טווחים ותנועה זה מופרך - אלו דווקא יתרונותיו!

מנצל את הפוסט 😃
האם טעיתי בניהול העומסים..?
אתמול הייתי אמור לעשות דדליפט 80% מהטוטאל
ובפועל עשיתי כבד 100% כמו האימון הקודם.
הייתי מחושגז,מה אני יעשה 🤦‍♂️
היום עשיתי בנץ כבד 5x5
וזהו

הכל עבר בסדר גמור(פשוט הייתי צריך לנוח קצת יותר בין הסטים) כמובן נעזרתי בשכן/חבר שלי

ולעניין!
כרגע אני מרגיש עייף ותשוש כזה...
ודווקא אתמול ישנתי 7 שעות ואכלתי נהדר

מנצל את הפוסט 😃
היום עשיתי בנץ כבד 5x5
וזהו

הכל עבר בסדר גמור(פשוט הייתי צריך לנוח קצת יותר בין הסטים) כמובן נעזרתי בשכן/חבר שלי

ולעניין!
אימונים קשים לגוף, הם דורשים יותר שינה והתאוששות.

מנצל את הפוסט 😃
היום עשיתי בנץ כבד 5x5
וזהו

ולעניין!

נחשפת לעצימות חדשה, אם העייפות ממשיכה ומתגברת תעשה חושבים.

תודה רבה
בהחלט אשים לב לזה

עוד נקודה חשובה!
הייתם עושים/עשיתם בנץ כבד ודדליפט כבד באותו האימון?
אם כן שרדתם כדי לספר?

תודה רבה
בהחלט אשים לב לזה

עוד נקודה חשובה!
הייתם עושים/עשיתם בנץ כבד ודדליפט כבד באותו האימון?
אם כן שרדתם כדי לספר?
כל מי שהתחרה אי פעם.
כל מי שעשה טקסס סטייל אי פעם.
לא כזה לא הגיוני לעשות גם בתוכניות אחרות, זה די נורמלי לעשות יום עצימות לsbd.

יפה מאוד!
אהבתי

*לעבוד עצימות באותו אימון עם שלושתם,זה בגדר חלום.

אגב מהיא משנתך,בעבור 3 כפול 5
או 5 כפול 3?

אגב מהיא משנתך,בעבור 3 כפול 5
או 5 כפול 3?
שאלה כללית מאוד. משתנה מסיטואציה אחת לאחרת. מה שכן, אם אתה עוד מתקדם לינארית מאימון לאימון אני חסיד של ss, אז במקרה כזה של התקדמות מאימון לאימון 3 סטים של 5 חזרות.

שאלה כללית מאוד. משתנה מסיטואציה אחת לאחרת. מה שכן, אם אתה עוד מתקדם לינארית מאימון לאימון אני חסיד של ss, אז במקרה כזה של התקדמות מאימון לאימון 3 סטים של 5 חזרות.
וכאשר יש תקיעה? או שנצטרך זמני מנוחה גדולים יותר?
וכאשר נעלה משקל,משבוע לשבוע האופציה של 3 חזרות תיהיה טובה יותר?

וכאשר יש תקיעה?
שוב, אני חסיד של ss, והתוכנית שם אומרת לעשות ריסטים. (עד שגם הם לא מועילים לדדליפט).
או שנצטרך זמני מנוחה גדולים יותר?
בפאוורליפטינג אם אתה צריך זמני מנוחה גדולים יותר, קח זמני מנוחה גדולים יותר. זאת הגישה שלי לפחות. אני כן סופר זמנים כי אני רוצה להיות עקבי, אבל אני מפרגן לעצמי בזמנים כדי כן להצליח.
וכאשר נעלה משקל,משבוע לשבוע האופציה של 3 חזרות תיהיה טובה יותר?
כשמעלים משבוע לשבוע אני אוהב 5*5 ביום נפח (בשלב הזה אני אוהב טקסס).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית