עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
החיסרון הקטן הזה, הוא מה שעושה אותו מה שהוא.לדדליפט רגיל אין טווח תנועה גדול יותר (לא בכל הטראפ בארס יש ידיות צד, וגם אם יש, לא צריך להשתמש בהן) וזו ממש לא הסיבה שאפשר להרים בו יותר משקל אלא העבודה שבדדליפט הרגיל יש חיסרון מובנה עם הmoment arm בין הגב תחתון לגב שהופך אותו לפשוט תרגיל נחות יותר ומעמיס באופן מיותר מאד על הגב תחתון מה שבאמת פוגע בהתאוששות
לא אמרתי שהטראפ באר לא משתמש בהאמסטרינגס, אבל משמעותית פחות.כאילו אתה לא יודע קינזיולוגיה בסיסית, בגלל שמוט נמצא על השוקה הקדמית ולא בקו העקב, יש לך פחות כיפוף התחלתי בברך אז הquads פחות דומיננטים בדדליפט רגיל, ובטראפ באר אתה יכול להתחיל את התנועה עם כיפוך ברך משמעותי יותר אז העומס מתחלק יותר טוב עם הQuads, אבל ההמסטרינג הן עדיין שריר מרכזי בתרגיל
בכל מקרה הם עובדים על שרירים זהים , רק שבtrap bar חלוקת העומס היא טובה יותר ופחות מעמיסה בלי פרופורציה על הגב תחתון (עדיין עובדת עליו, לא מעמיסה עליו) , זה כל הסיפור, ואין פה בכלל מקום להשוואה עם סקוואט, אם כבר סומו דדליפט קרוב הרבה יותר לסקוואט מהשתיים שאנחנו מדברים עליהם
אתה אמרת בידיוק את זה:לא אמרתי שהטראפ באר לא משתמש בהאמסטרינגס
ואם כבר עושים משהו דומה לדדליפט, נרצה לעבוד על האמסטרינגס, מה שהטראפ באר לא עושה.
הטראפ באר מידי דומה לסקוואט בכדי שאראה בו תועלת, הוא פשוט מכיל חסרונות שאין בסקוואט. אם הייתי רוצה תנועה כמו הטראפ באר, הייתי עושה פין סקוואט לרבע תנועה.
אתה לא מבדיל בין "עומס" לחיסרון מכני מובנה אבל אין מה לחזור על עצמי כברמה רע בעומס על הגב? זה עוד סיבה שהתאהבנו בדדליפט, זה כלי יעיל במניעת פציעות גב.
אני לא בטוח לאילו הערות אתה מתכוון, במיוחד בכל דיון? אבל פה אתה מדבר ההערה/פליאה שאתה לא יודע קיניזיולוגיה בסיסית אחרי שטענת שההמסטרינג לא עובד בטראפ באר, אני מקווה שאתה מבין שלעצור דיון ולקטוע אותו על דבר שהוא אפילו לא טיעון לגופו של אדם אלא סך הכל הערה (מיותרת ככל שתיהיה) הוא חטא גדול בהרבה במקרה הרע, במקרה הטוב קטנוניותנ.ב. אני לא מחבב את ההערות האישיות שאתה זורק בכל דיון, זה חלק מהסיבה שאני בדרך כלל לא מגיב לך גם כשאני לא מסכים איתך.
האמסטרינגס גם עובד בבנץ'.אתה אמרת בידיוק את זה:
סליחה, לא שמתי לב שיש טבלה מפורשת שאומרת שהיא לא דומה לסקוואט (זה ציני).הוא לא דומה מדי לסקוואט, הוא אפילו רחוק מאד מהסקוואט, אתה פשוט טועה ומתווכח עם עובדות
החיסרון המכאני יוצרת יותר עומס על השרשרת האחורית.אתה לא מבדיל בין "עומס" לחיסרון מכני מובנה אבל אין מה לחזור על עצמי כבר
אין טעם, תמשיך להיות אתה, ואני אמשיך ל:🤦♂️: כשאני קורא את ההודעות שלך.אני לא בטוח לאילו הערות אתה מתכוון, במיוחד בכל דיון? אבל פה אתה מדבר ההערה/פליאה שאתה לא יודע קיניזיולוגיה בסיסית אחרי שטענת שההמסטרינג לא עובד בטראפ באר, אני מקווה שאתה מבין שלעצור דיון ולקטוע אותו על דבר שהוא אפילו לא טיעון לגופו של אדם אלא סך הכל הערה (מיותרת ככל שתיהיה) הוא חטא גדול בהרבה במקרה הרע, במקרה הטוב קטנוניות
-טראפ אפשר לעשות גם Low Handle,דדליפט קונבנציונלי לדעתי אידיאלי יותר כי יש לו תנועה גדולה יותר בזכות שהיא מעמיסה יותר על השרשרת האחורית.
הטראפ באר עם טווח תנועה קצר יותר, ולכן מצליחים להרים בו יותר משקל, פחות אידיאלי גם מבחינת פיתוח שריר, וגם מבחינת תשישות מיותרת.
תמיד אעדיף תרגיל יותר קשה עם פחות משקל לטובת התאוששות.
ובפועל עשיתי כבד 100% כמו האימון הקודם.
הייתי מחושגז,מה אני יעשה
119x5x5כמה חזרות בכמה משקל
אימונים קשים לגוף, הם דורשים יותר שינה והתאוששות.מנצל את הפוסט 😃
האם טעיתי בניהול העומסים..?
אתמול הייתי אמור לעשות דדליפט 80% מהטוטאל
הייתי מחושגז,מה אני יעשה 🤦♂️
היום עשיתי בנץ כבד 5x5
וזהו
הכל עבר בסדר גמור(פשוט הייתי צריך לנוח קצת יותר בין הסטים) כמובן נעזרתי בשכן/חבר שלי
ולעניין!
כרגע אני מרגיש עייף ותשוש כזה...
ודווקא אתמול ישנתי 7 שעות ואכלתי נהדר
מנצל את הפוסט 😃
האם טעיתי בניהול העומסים..?
אתמול הייתי אמור לעשות דדליפט 80% מהטוטאל
הייתי מחושגז,מה אני יעשה 🤦♂️
היום עשיתי בנץ כבד 5x5
וזהו
הכל עבר בסדר גמור(פשוט הייתי צריך לנוח קצת יותר בין הסטים) כמובן נעזרתי בשכן/חבר שלי
ולעניין!
כרגע אני מרגיש עייף ותשוש כזה...
ודווקא אתמול ישנתי 7 שעות ואכלתי נהדר
כל מי שהתחרה אי פעם.תודה רבה
בהחלט אשים לב לזה
עוד נקודה חשובה!
הייתם עושים/עשיתם בנץ כבד ודדליפט כבד באותו האימון?
אם כן שרדתם כדי לספר?
הסבר?לsbd.
ראשי תיבות לסקוואט, בנץ' ודדליפט.הסבר?
שאלה כללית מאוד. משתנה מסיטואציה אחת לאחרת. מה שכן, אם אתה עוד מתקדם לינארית מאימון לאימון אני חסיד של ss, אז במקרה כזה של התקדמות מאימון לאימון 3 סטים של 5 חזרות.אגב מהיא משנתך,בעבור 3 כפול 5
או 5 כפול 3?
וכאשר יש תקיעה? או שנצטרך זמני מנוחה גדולים יותר?שאלה כללית מאוד. משתנה מסיטואציה אחת לאחרת. מה שכן, אם אתה עוד מתקדם לינארית מאימון לאימון אני חסיד של ss, אז במקרה כזה של התקדמות מאימון לאימון 3 סטים של 5 חזרות.
שוב, אני חסיד של ss, והתוכנית שם אומרת לעשות ריסטים. (עד שגם הם לא מועילים לדדליפט).וכאשר יש תקיעה?
בפאוורליפטינג אם אתה צריך זמני מנוחה גדולים יותר, קח זמני מנוחה גדולים יותר. זאת הגישה שלי לפחות. אני כן סופר זמנים כי אני רוצה להיות עקבי, אבל אני מפרגן לעצמי בזמנים כדי כן להצליח.או שנצטרך זמני מנוחה גדולים יותר?
כשמעלים משבוע לשבוע אני אוהב 5*5 ביום נפח (בשלב הזה אני אוהב טקסס).וכאשר נעלה משקל,משבוע לשבוע האופציה של 3 חזרות תיהיה טובה יותר?