הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שינוי משקל קיצוני

• פותח/ת השרשור Pinky
  • פורסם בתאריך

Pinky

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
היי, רציתי להתייעץ.
בת 26, גבוה 1.57.
כרגע בחיטוב.
אני שומרת על גירעון קלורי, אוכלת בין 800 ל1000 קלוריות ביום.
התחלתי במשקל 80 וירדתי ל71.4 בכמה חודשים.
היה לי קצב ירידה יציב של 2.5 קילו בחודש.
לרוב הייתי משלבת עם הגירעון קלורי אימוני כוח, ולאחרונה התחלתי לשלב גם אירובי וראיתי ירידה מהירה יותר.
כל מה שאני אוכלת, אני שוקלת ומכניסה לאפליקצית מעקב (מיי פיטנס פאל), כדי לחשב כמה שיותר במדוייק.
כשאני אוכלת 800 קלוריות, אני לא מרעיבה את עצמי, אני פשוט אוכלת מאכלים דלים בקלוריות אבל עם נפח גדול, בערב אוכלת חלבונים ומשתדלת להמעיט בפחמימות.
ואני ישנה כמו שצריך.
הבעיה שלפעמים אני אוכלת קצת יותר, בסביבות ה1300 קלוריות, וזה גורם למשקל שלי לזנק בצורה מטורפת.
לדוגמא אתמול הייתי בקולנוע, אכלתי פופקורן, בחישוב כולל אכלתי 1300 קלוריות (הבאתי לפופקורן 450 קלוריות) והעלתי מעל קילו בלילה.
לפני שבועיים הייתי באל האש, כנראה שעברתי את ה1200 בקצת, ובום עליה של קילו.
אני לא מבינה איך אפשר להעלות מעל קילו משקל בגלל ארוחת "צ'יט" אחת וכשסך הקלורי לאותו היום לא עולה על 1200-1300.
אשמח לתובנות.
תודה.

היי, השינוי במשקל יום לאחר החריגה נובע משינויי נוזלים. לא עלית קילו, הכל בסדר כל עוד את חוזרת למסלול.
יום אחרי "צ'יט" שכזה עדיף שלא להישקל מאחר שהוא לא מהווה אינדיקציה טובה לתהליך/מגמה.

מכיוון שהתפריט שלך מאוד דל בקלוריות אז כל חריגה קלה היא לכאורה משמעותית ואני מקווה שאת צורכת את כל הנוטריאנטים להם זקוק הגוף.

מכל מקום, לא הייתי יורד מ1200 קלוריות בשום מצב, ולדעתי יהיה נכון עבורך להוסיף קלוריות לתפריט. יש לזה כמה יתרונות, אם זה בהתייעלות חילוף החומרים ואם זה להגיע יותר בקלות (פחות חישובים) לכמות מספקת של נוטריאנטים, ועל הדרך פחות לרדוף אחרי כל מה שנכנס לפה וליהנות יותר מאוכל.

לא יודע בדיוק לגבי הקלוריות אבל פחממה ומלח משפיע על המשקל בגלל ספיחת נוזלים . היום קמתי 1.7 קילו יותר כי אתמול הירשתי לעצמי יותר מידי כנראה... בסוף את ממשיכה לרדת במשקל וזה מה שחשוב 😛
סליחה על הדאבל פוסט (תופס טרמפ חח )
למה הכוונה בהתייעלות מהבחינה של החילוף חומרים ?
תתקנו אותי אם אני טועה אבל אם מוסיפים קלוריות אז אמורים לעלות במשקל.. מה אני מפספס??

סליחה על הדאבל פוסט (תופס טרמפ חח )
למה הכוונה בהתייעלות מהבחינה של החילוף חומרים ?
תתקנו אותי אם אני טועה אבל אם מוסיפים קלוריות אז אמורים לעלות במשקל.. מה אני מפספס??

ברגע שמעלים קלוריות, בתוך הגוף יש יותר אנרגיה, כשבתוך הגוף יש יותר אנרגיה - יותר אנרגיה גם תצא מהגוף (בהשוואה לכמות האנרגיה שיצאה מלפני ההוספה) - ההוצאה הקלורית עולה

כלומר, כשמעלים קלוריות גם כמות הקלוריות שהגוף צריך כדי להישאר סטטי עולה.
בנוסף, פירוק מזון גם צורך אנרגיה, ולא רק זאת. כשמשקל הגוף עולה - כל תזוזה צורכת יותר אנרגיה.

ברגע שמעלים קלוריות, בתוך הגוף יש יותר אנרגיה, כשבתוך הגוף יש יותר אנרגיה - יותר אנרגיה גם תצא מהגוף (בהשוואה לכמות האנרגיה שיצאה מלפני ההוספה) - ההוצאה הקלורית עולה

כלומר, כשמעלים קלוריות גם כמות הקלוריות שהגוף צריך כדי להישאר סטטי עולה.
בנוסף, פירוק מזון גם צורך אנרגיה, ולא רק זאת. כשמשקל הגוף עולה - כל תזוזה צורכת יותר אנרגיה.

סבבה אני מבין את זה , אבל אם נוסיף קלוריות גם נעלה במשקל.. לא?

סבבה אני מבין את זה , אבל אם נוסיף קלוריות גם נעלה במשקל.. לא?

לא תמיד, אם תוסיף לאדם מסויים 100 קל בכל יום ייתכן והוא יעלה במשקל קצת ואז ייעצר. הניטרלי שלו הסתגל למצב החדש וכעת הוא אוכל ״בניטרלי״ החדש שלו.

הוספת קלורית תגרור עלייה במשקל רק כאשר היא מביאה למאזן קלורי חיובי

לא תמיד, אם תוסיף לאדם מסויים 100 קל בכל יום ייתכן והוא יעלה במשקל קצת ואז ייעצר. הניטרלי שלו הסתגל למצב החדש וכעת הוא אוכל ״בניטרלי״ החדש שלו.

הוספת קלורית תגרור עלייה במשקל רק כאשר היא מביאה למאזן קלורי חיובי

אני מנסה שתרד לסוף דעתי ..
למה בן אמר לה שכדאי להוסיף קלוריות שתגיע ל 1200 קלוריות אם היא רוצה לרדת במשקל ?

( @Pinky תתקני אם אני טועה )

אני מנסה שתרד לסוף דעתי ..
למה בן אמר לה שכדאי להוסיף קלוריות שתגיע ל 1200 קלוריות אם היא רוצה לרדת במשקל ?

( @Pinky תתקני אם אני טועה )
כי לרדת מ1000 קלוריות זה לא הגיוני בכלל
לא אמורים להגיע למצב כזה

ברור אחי זה קצת מידי אבל אם היא תוסיף קלוריות היא תעלה גם קצת במשקל גוף.. בגלל זה פחות מסתדר לי
בהתחלה היא כנראה תעלה, אבל עם עליה בקלוריות מגיע שינה עריבה, חשק מיני, אושר בחיים, יותר קל להתרכז ולחשוב, ויש יותר חשק להתאמן ולזוז (כמה שאני שונא חיטוב).

לכן אחרי תקופה קצרה שהיא תעלה במשקל הגוף יתחיל להתאזן על המצב, לזוז ולחיות, והניטרלי כבר לא 1200, אלא 1600, והנה ב1200 נרד במשקל כמו שירדנו מקודם על 800.

בהתחלה היא כנראה תעלה, אבל עם עליה בקלוריות מגיע שינה עריבה, חשק מיני, אושר בחיים, יותר קל להתרכז ולחשוב, ויש יותר חשק להתאמן ולזוז (כמה שאני שונא חיטוב).

לכן אחרי תקופה קצרה שהיא תעלה במשקל הגוף יתחיל להתאזן על המצב, לזוז ולחיות, והניטרלי כבר לא 1200, אלא 1600, והנה ב1200 נרד במשקל כמו שירדנו מקודם על 800.

אהבתי את התשובה אחי , מעריך אותך.
מעניין מאיזה נקודה (כמות של הקלוריות בערך) זה כבר לא עובד כמו שתיארת שהניטרלי עולה ביחד עם הקלוריות\

מעניין מאיזה נקודה (כמות של הקלוריות בערך) זה כבר לא עובד כמו שתיארת שהניטרלי עולה ביחד עם הקלוריות\

אני אוהב למצוא את הנקודה הגבוהה ביותר ולשבת עליה כמה שיותר זמן
אני אוהב למצוא את הנקודה הגבוהה ביותר ולשבת עליה כמה שיותר זמן.

במאמר מוסגר, ככל שתעלה קלוריות הניטרלי יעלה, כלומר אין כמות קלוריות שבה הניטרלי נעצר. הניטרלי תמיד עולה בהתאם לקלוריות.

קשה לדעת, זה דורש ניסוי וטעיה.

שאלה יפה, ואני אסביר.
במצב של תזונת כאסח עם הזמן קצב חילוף החומרים יורד, הגוף מתייעל ולומד לשמור לעצמו את האנרגיה,
כלומר בקושי שורף קלוריות, מפני שזו האנרגיה שהוא צריך על מנת להתקיים.
במקרה כזה, לא תתרחש ירידה במשקל, על אף (או - דווקא בגלל) מספר הקלוריות המועט.
הפתרון הפשוט והיעיל הוא להוסיף קלוריות.
כן, אתה קורא טוב, להוסיף קלוריות לתפריט יביא לירידה במשקל במקרה כזה.
יש לי גם דוגמה מהחיים שיכול לספר לך מהניסיון ומההיכרות שלי עם המצב

שאלה יפה, ואני אסביר.
במצב של תזונת כאסח עם הזמן קצב חילוף החומרים יורד, הגוף מתייעל ולומד לשמור לעצמו את האנרגיה,
כלומר בקושי שורף קלוריות, מפני שזו האנרגיה שהוא צריך על מנת להתקיים.
במקרה כזה, לא תתרחש ירידה במשקל, על אף (או - דווקא בגלל) מספר הקלוריות המועט.
הפתרון הפשוט והיעיל הוא להוסיף קלוריות.
כן, אתה קורא טוב, להוסיף קלוריות לתפריט יביא לירידה במשקל במקרה כזה.
יש לי גם דוגמה מהחיים שיכול לספר לך מהניסיון ומההיכרות שלי עם המצב

הבנתי תודה רבה!

וכן אם בא לך לספר אז אשמח .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית