הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אטנט\ריטלין וכדומה

ידידופלצת

משתמש מתחיל
144
43
נק' מוניטין:
17
144
43
לקחתי אטנט לאחרונה,
ואני מרגיש שהחיים קצת השתנו.
אבל עם הזמן התופעות לוואי (החיוביות של האופוריה והשליליות של ההפרעות שינה) חלפו,
ועכשיו אני קצת מבולבל איך לשלב את זה בחיים.
מצד אחד יש לו המון יתרונות, שזה יהיה טיפשי להתעלם ממנו.
מצד שני, יש לו חסרונות מעבר לתופעות לוואי וגם הרבה הרבה יותר ממה שכתוב בעלון לצרכן.
אשמח לשמוע את נסיונכם,
או פורום מפורסם בנושא (אנגלית או עברית) או עדויות אמיתיות של אנשים אמיתיים ולא מחקרים משמימים שאומרים אותו דבר כל הזמן.
תודה!

נזק מוחי ארוך טווח? (מוזמן לחפש מחקרים)
לא רואה סיבה לקחת את הזבל הזה זה סם קשה מאוד

• פותח/ת השרשור
לא מצאתי מחקרים כאלה
אז לא חיפשת טוב ואין לי זמן לחפש כרגע, בזמנו כשחיפשתי ראיתי דעה על סף החד משמעית מהעולם המחקרי על נזק מוחי ארוך טווח(לא יודע למה זה מפתיע בכלל?) מה שהזוי זה שנותנים את זה לילדים ויש עדויות חותכות על פגיעה באייקיו ובמבנה המוח דפוק לגמרי

זה סם קשה מאוד...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז לא חיפשת טוב ואין לי זמן לחפש כרגע, בזמנו כשחיפשתי ראיתי דעה על סף החד משמעית מהעולם המחקרי על נזק מוחי ארוך טווח(לא יודע למה זה מפתיע בכלל?) מה שהזוי זה שנותנים את זה לילדים ויש עדויות חותכות על פגיעה באייקיו ובמבנה המוח דפוק לגמרי

זה סם קשה מאוד...
חבר בלי לזלזל, אני ביקשתי בפוסט חוויות אישיות מהשימוש, לא זיבולי של "זה חרא דופק תמוח" ובלי שום גיבוי מאמרי, מה גם שאתה טוען שיש וחיפוש מקיף שעשיתי לא מצא שום דבר שמבסס את הטענות שלך.
שבוע טוב

• פותח/ת השרשור
מה אתה רוצה לדעת?
בגדול מה הניסיון שלך עם הכדור.
בקטן, יתרונות, חסרונות דברים ששמת לב שקוראים שלא נמצאים בעלון "תופעות לוואי", האם אתה פוחד להתמכר איזה חששות יש לך ? או שאתה על אוטומט כבר? בקיצור, כל דבר שאתה חושב שרלוונטי שהייתה אומר לקרוב משפחה שלך ששוקל לקחת. זהו.

בקטן, יתרונות, חסרונות דברים ששמת לב שקוראים שלא נמצאים בעלון "תופעות לוואי", האם אתה פוחד להתמכר איזה חששות יש לך ? או שאתה על אוטומט כבר? בקיצור, כל דבר שאתה חושב שרלוונטי שהייתה אומר לקרוב משפחה שלך ששוקל לקחת. זהו.
תראה אני הייתי צורך רטלין, אבל התפועות די דומות, השאלה אם אטנט הוא באמת מה שאתה צריך, אנשי הקשב וריכוז שונים אחד מהשני מבחינת הצריכה של הכדורים, אם לאחד יתאים X לשני לא יתאים, אז זה הרבה ניסוי וטעייה עד שמגיעים לכדור "המושלם" בשבילך.
כמו לכל צריכה של משהו חיצוני יש חסרונות ויתרונות, הייתי מטורף עם הכדור, אבל זה גרם לי לתת משקל וחוסר תאבון פסיכי, לפעמים תחווה נימנום, אבל שוב כל תופעת לוואי גם משתנה מאדם לאדם ולפעמים אצל מישהו אחר זה יהיה שונה או שגם לא יהיה משהו רציני במיוחד.

אני יכול לרשום לך פסקאות, באמת, אבל אני ארצה לתת לך כמה דגשים בלי קשר.
זה בסדר לחיות עם הכדור, אבל גם יש חשש של התמכרות (יותר פסיכולוגית)
אני מאוד מאמין שאסור לנו להיות תלויים בדברים חיצוניים אז הייתי גם ממליץ לך בתור התחלה לקחת מידי פעם, שאתה באמת זקוק לזה,
פגישה חשובה, עסקה, לא יודע כל דבר שהכדור יכול לתרום לך.
לדעת ולהבין שעם הADHD החיים יפים מאוד, עם כל החסרונות שקיבלנו, יש המון יתרונות שאין לאחרים, יצירתיות, 50 צעדים קדימה, אובר פוקס.
אל תתרגש מאנשים שלא מבינים אותנו אנשי הקשב, יזרקו לך הערות של "לכולם יש חוסר ריכוז" "תתרכז יותר" הכל טוב תמשיך בשבילך ותחייך.

עצה אחרונה, יש קבוצה בפייסבוק מאוד רצינית של ADHD
Facebook Groepen

בעלת העמוד עושה מחקרים, מביאה המון מחקרים עלינו, הרבה נעזרים בקבוצה בחיים האמיתיים, המודעות שלך תעלה ברגע שתיכנס לשם,
אולי תחווה "כאפה" אבל זה ישפר לך את מהלך היום, אל תתבייש להתעייץ שם, יש מידי פעם פודקסטים.

דרך אגב היום אני כבר לא צורך טיפול תרופתי, כן חושב לעשות אבחון מבוגרים שזה חשוב.

ההצעה שלי היא שתשקול את זה בכובד ראש.
כל אחד מגיב אחרת לאמפטינים, ובשימוש ממושך תופעות הלוואי הן קטלניות עד כדי הרס מוחלט.
לרוב בהתחלה תופעות הלוואי זניחות, וככל שהזמן עובר כך הסיכוי להופעתן של תופעות לוואי אחרות וקשות יותר גובר.

הסיכון להתמכרות לאדרל גבוה מאוד וגם טריקי ביותר - בהרבה מקרים אנשים לא הבינו ולא הצליחו לתפוס שהם מכורים, בכל פעם שהם רצו להפסיק מתופעת לוואי כזו או אחרת הם מצאו את עצמם שוב בשימוש בגלל תלות כזו או אחרת שמוסוות במעטפת של אשליות שהמוח מייצר, בדיוק כמו אצל סמים מאותה המשפחה, למשל מתאמפטימינים.

בניגוד למתאמפטמינים, התלות באדרל היא איננה תלות פיזית אלא אם כן נעשה בו שימוש חולני שיביא לידי דבר כזה, אבל זה לא משנה, משום שלאדרל אפשר וסביר בשימוש ממושך לפתח תלות פסיכולוגית חזקה מאוד שמתבססת על התפיסה העצמית שלך. לאחר תקופה של שימוש האדם מתחיל להתקשות בלהזכר כיצד הוא תפקד לפני שהתחיל להשתמש בכדור, איך הוא למד, עבד, כל אחד ועיסוקו.
יש גם כאלו שלא מבינים איך הם קמו בבוקר, שלא נדבר על לעבוד או ללמוד.
פריצה של המחסום הזה באופן עצמאי היא קשה מאוד ובאלפי מקרים דורשת התערבות מקצועית, שיקום, ליווי והדרכה.

פראנויה חזקה, חרדות, קשיים חברתיים, קשיי שינה, בעיות בקשר הזוגי, דופק לב מהיר, ירידה דרסטית במשקל, כל אלה תופעות לוואי נפוצות מאוד מאוד ולא נדירות בכלל ואם הן הופיעו פעם אחת הן יופיעו תמיד ויתחזקו עם הזמן.

וזאת רק ההתחלה, בשימוש ממושך החרדות הופכות לקשות יותר, רמות הלחץ והפראנויה מחמירים וזה יכול להגמר גם בפסיכוזה.

יש סבירות שיתחילו תופעות לוואי פיזיות כמו נשירת שיער פתאומית בקצב הרבה יותר מהיר מהנורמל, נשירה מאסיבית.

בנוסף לכך, את רוב היתרונות שהזכרת המוח שלך תופס באופן סובייקטיבי, כלומר אתה לא באמת יכול לאמוד את היתרונות האלה פרט למה שאתה מרגיש אישית, וכמו שאתה יודע בחיים התחושות האישיות שלנו זה דבר נחמד, אך לפעמים רחוק מן המציאות.
יש לא מעט מחקרים עדכניים שמתחילים לנפץ את האשליה הזו.

נכון הרבה חווים יתרונות מיידים, אבל לכמה זמן היתרונות האלה נשמרים באופן מלא? ובמצטבר עד כמה התפקוד של האדם משתפר ובמה? הוא לא משתפר בכלום בטווח הארוך והוא רק יכול להנזק, יש מחקרים עדכניים שמצביעים על ירידה בתפקוד הקוגנטיבי אצל מטופלי אדרל לאורך טווח.

היתרון שמיוחס לו החשיבות הרבה ביותר הוא מן הסתם הריכוז.
גם כאן זה לא חד משמעי, עם הריכוז הזה מגיע גם הרבה פעמים מה שנקרא ״מחסום קוגנטיבי״ (ייתכן והמינוח לא מדויק), מי שלקח פעם אדרל לאורך זמן יבין את המינוח גם אם הוא לא מדוייק.
אתה מרוכז, אבל היצירתיות שלך דועכת והיכולת שלך לחשיבה אבסטרקטית יורדת משמעותית.
לא תבצע טוב יותר משימות שדורשות לגשת במוח למקומות אבסטרקטיים או שדורשות יצירתיות, להפך, לרוב אתה תבצע אותן גרוע יותר.

אתה כן תהיה מצויין בלקרוא הוראות, אבל בשביל זה אתה לא צריך אדרל ובטח שלא תסכן את עצמך באפשרות לחוות את כל מה שרשמתי.

היו לי איזה שלוש שנים על ריטלין וקונצרטה ללימודים (תואר, מדמח)
זה בוודאות עזר לי אבל לקראת סוף התואר בהחלט הרגשתי הרבה יותר תופעות לוואי
לדעתי אם אתה לוקח כדורים למטרות לימודים (תואר/בגרויות) תעשה את זה אבל במידה ובעיקר למבחנים ומטלות
אם זה לא למטרת לימודים אלא לעבודה ותפקוד שוטף, תתרחק מהחרא הזה
אני מסכים עם האמירה שזה ממכר במידה מסוימת, במיוחד בפן הפסיכולוגי שאתה לפעמים חושב שאתה אידיוט בלי זה
לגבי תופעות לוואי שאני חוויתי -
כאבי בטן כשהכדור מתחיל להשפיע (ביליתי איז חצי שעה בשירותים)
זה גם הוביל לתופעות אחרות של ישיבה ממושכת בשירותים
תופעות לוואי של התיבשות כי הכדורים מייבשים וכי אתה שוכח לשתות יום שלם, זה הגיע לרמה של כאבי ראש, כאבי שרירים ובחילות
בימים שאחרי שהייתי לוקח ולא לקחתי בהם הייתי בדאון, לא מאופס, ישנוני ואפילו קצת מדוכדך במצב רוח
כשהייתי על הכדורים הייתי במידה מסוימת זומבי ופשוט יושב ובוהה בסיטואציות חברתיות
זה לפחות מה שאני זוכר

היו לי איזה שלוש שנים על ריטלין וקונצרטה ללימודים (תואר, מדמח)
זה בוודאות עזר לי אבל לקראת סוף התואר בהחלט הרגשתי הרבה יותר תופעות לוואי
לדעתי אם אתה לוקח כדורים למטרות לימודים (תואר/בגרויות) תעשה את זה אבל במידה ובעיקר למבחנים ומטלות
אם זה לא למטרת לימודים אלא לעבודה ותפקוד שוטף, תתרחק מהחרא הזה
אני מסכים עם האמירה שזה ממכר במידה מסוימת, במיוחד בפן הפסיכולוגי שאתה לפעמים חושב שאתה אידיוט בלי זה
לגבי תופעות לוואי שאני חוויתי -
כאבי בטן כשהכדור מתחיל להשפיע (ביליתי איז חצי שעה בשירותים)
זה גם הוביל לתופעות אחרות של ישיבה ממושכת בשירותים
תופעות לוואי של התיבשות כי הכדורים מייבשים וכי אתה שוכח לשתות יום שלם, זה הגיע לרמה של כאבי ראש, כאבי שרירים ובחילות
בימים שאחרי שהייתי לוקח ולא לקחתי בהם הייתי בדאון, לא מאופס, ישנוני ואפילו קצת מדוכדך במצב רוח
כשהייתי על הכדורים הייתי במידה מסוימת זומבי ופשוט יושב ובוהה בסיטואציות חברתיות
זה לפחות מה שאני זוכר

כנראה לא צרכת את הכדור הנכון בשבילך, קרה לי בכדורים הראשונים שצרכתי, לוקח זמן עד שמוצאים את מה מתאים.

כנראה לא צרכת את הכדור הנכון בשבילך, קרה לי בכדורים הראשונים שצרכתי, לוקח זמן עד שמוצאים את מה מתאים.

אני מצטער אבל אתה קצת מושפע ADHD.

אתה מדבר כאילו שה״מחלה״ הזאת הגיעה עם סט כדורים מוכן לטיפול.

אתה אפילו לא יכול לדעת אם באמת יש לך ADHD או לכל אחד אחר, צורת האבחנה של הדבר הזה נתונה לפרשנות אישית.

נערך לאחרונה:
אני מצטער אבל אתה קצת מושפע ADHD.

אתה מדבר כאילו שה״מחלה״ הזאת הגיעה עם סט כדורים מוכן לטיפול.

אתה אפילו לא יכול לדעת אם באמת יש לך ADHD או לכל אחד אחר, צורת האבחנה של הדבר הזה נתונה לפרשנות אישית.

ומאיפה אתה כזה בטוח מהאמירות האלה?
יש לך ריפרנס או שאתה בדרך כלל אוהב לבלבל תשכל?
איך עד עכשיו לא שאלו אותך, יאללה איזה בזבוז של זמן.

אתה יודע ממה נגרם בכלל ADHD?
כן, מתפקוד לקוי של מוליכים עצביים.
זה גם תורשתי.

ומאיפה אתה כזה בטוח מהאמירות האלה?
יש לך ריפרנס או שאתה בדרך כלל אוהב לבלבל תשכל?
איך עד עכשיו לא שאלו אותך, יאללה איזה בזבוז של זמן.

כן, מתפקוד לקוי של מוליכים עצביים.
זה גם תורשתי.
יפה אז תחשוב בהיגיון איך זה שיש לך לקוי במוליך יגרום לך להיות יותר יצירתי או כל שטות אחרת?
במיוחד שהכדורים "מסדרים" את זה
אז בלי כדורים אתה יצרתי ועם לא?

אטנט וריטלין שני דברים מאוד מאוד שונים.
ריטלין, קונצרטה, ובעצם כל תרופה שהחומר הפעיל שלה הוא מתילפנידאט - יכולים להחשב כטיפול ראוי יחסית ל-ADHD. הם בטוחים, לא גורמים ליותר מדי תופעות לוואי ברוב האנשים, לא ממכרים, לא גורמים לתלות ניכרת, ובכללי - בטוחים למדי.

אטנט וחבריו זה מלחי אמפטמין על סוגיהם. הם כן ממכרים, הם פועלים בצורה מאוד שונה מריטלין - הם עושים כל מה שריטלין עושה + המרצה מסיבית מאוד של כל מערכת העצבים. לאטנט וחבריו כן יש פוטנציאל לתלות והתמכרות, וכן יש להם "גמילה". לאטנט יש גם תופעות לוואי הרבה יותר משמעותיות, בין השאר אגב - הוא משפר ביצועים פיזיים בצורה משמעותית ואסור בכל סוגי הספורט.

אין שום סיבה בעולם להשתמש באטנט ל-ADHD. זה סיכון מיותר. כי בפן הלימודי כל מה שהוא עושה - גם ריטלין ונגזרותיו יעשו. ומה שנותר זה רק התופעות לוואי של ההמרצה.

כל מה שרשמתי מגובה מבחינה מחקרית. שני החומרים נחקרו די הרבה שנים. ריטלין עם מחקרים הרבה יותר רווים באנשים אבל. המסקנות הם ברורות - ריטלין משמעותית בטוח יותר, מכל בחינה, ואיך שלא תסתכל על זה. והסיבה היחידה להשתמש באטנט וחבריו - היא אי סבילות לריטלין (ברמה של תופעות לוואי בלתי נסבלות).

ב-long term, לא הייתי ממליץ להתעסק עם אטנט. רק עם ריטלין וחבריו.
ובנימה אישית. אני לוקח קונצרטה 54 מ"ג כבר שנתיים+. (ריטלין בשחרור מושהה). אני לא חווה תופעות לוואי משמעותיות מלבד קצת רצון לשירותים בבוקר ושיתוק תיאבון קל. הסוד בריטלין וקונצרטה זה המינון. מינון נכון לא ישנה לך את ההרגשה בכלל, אבל כן יטפל לך בבעיה. לוקח זמן להגיע לזה, וזה די טריקי. כל אחד והמינון שלו.
במינון שאני לוקח הכל בעצם אותו דבר - אני לא נהיה "זומבי". התיאבון לא מושפע משמעותית, ואין ממש תופעות לוואי. אבל זה כן משפר את הריכוז.

יצא לי לנסות אטנט וגם לשחק עם המינונים שם. זה חומר אחר לגמרי, שמרגיש שונה לגמרי. בשבילי אטנט מרגיש כמו סמים לכל דבר. הוא משנה לי את התודעה וממש משנה לי את ההתנהגות. גם במינון נמוך. לעומת ריטלין, שבמינון גבוה עשוי לשנות את ההתנהגות אבל הוא לא ממריץ באופי שלו, הוא יותר מרגיע. אטנט עשה אותי היפר-אקטיבי.

אני כן אגיד שצריך ללמוד לחיות עם ADHD. וזה לא בהכרח דבר שדורש טיפול בעיניי אלא אם כן אתה בתקופה קריטית כמו - בגרויות, פסיכומטרי, תואר וכו'. בעיניי אפשר וראוי להתרגל לא לקחת שום תרופה ל-ADHD בחיי היום-יום. אבל זה רק אני.
אימונים, במיוחד אירובי ארוך - פותרים לי את ה-ADHD לאיזור ה-8 שעות. ריטלין טבעי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית