הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים בשביל Health & Longevity?

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך

Cobb

משתמש פעיל
941
38
נק' מוניטין:
1,021
941
38
אז ככה עם המעבר של גיל 30, ואחרי הרבה שנים של אימונים כבדים, המון חלבון ועומס על הגוף אני מחפש לשנות קצת פאזה ולמקד את המטרה של האימונים והתזונה בעבור בריאות ואורח חיים, תוך פחות פוקוס על משקלי עבודה או חיטובים למיניהם. עשיתי חיפוש זריז באינטרנט ויש מיליון ואחת כתבות ודעות בנושא, תהיתי האם למישהו יש מקורות אמינים כלשהם בנושא, גם לגבי אימונים וגם לגבי תזונה (אני לא זוכר כבר מה אוכלים אם זה לא במטרה של להגיע ל-200+ גרם חלבון ביום), אשמח לשיתופים.
תודה.

אז ככה עם המעבר של גיל 30, ואחרי הרבה שנים של אימונים כבדים, המון חלבון ועומס על הגוף אני מחפש לשנות קצת פאזה ולמקד את המטרה של האימונים והתזונה בעבור בריאות ואורח חיים, תוך פחות פוקוס על משקלי עבודה או חיטובים למיניהם. עשיתי חיפוש זריז באינטרנט ויש מיליון ואחת כתבות ודעות בנושא, תהיתי האם למישהו יש מקורות אמינים כלשהם בנושא, גם לגבי אימונים וגם לגבי תזונה (אני לא זוכר כבר מה אוכלים אם זה לא במטרה של להגיע ל-200+ גרם חלבון ביום), אשמח לשיתופים.
תודה.

מה ההגדרה שלך לבריאות?

בדיקות דם תקינות?

סבולת לב ריאה?

שימור צפיפות עצם, מסת שריר וכו'

לפני שאתה מחפש מידע על מונחים כל כך כלליים אתה צריך להגדיר בצורה מדויקת מה המטרות שלך, בצורה שניתנת למדידה. אם לא תקבל המון בלבולי שכל שאולי "בריאים" אבל לא בצורה שמעניינת אותך (למשל עבודה על שיווי משקל אמנם נחמדה, אבל להפוך את כל האימונים שלך לעבודה על כדור בוסו לא הדבר הכי חכם למטרת שיפור צפיפות עצם ומסת שריר)

• פותח/ת השרשור
מה ההגדרה שלך לבריאות?

בדיקות דם תקינות?

סבולת לב ריאה?

שימור צפיפות עצם, מסת שריר וכו'

לפני שאתה מחפש מידע על מונחים כל כך כלליים אתה צריך להגדיר בצורה מדויקת מה המטרות שלך, בצורה שניתנת למדידה. אם לא תקבל המון בלבולי שכל שאולי "בריאים" אבל לא בצורה שמעניינת אותך (למשל עבודה על שיווי משקל אמנם נחמדה, אבל להפוך את כל האימונים שלך לעבודה על כדור בוסו לא הדבר הכי חכם למטרת שיפור צפיפות עצם ומסת שריר)

גם המטרה עצמה היא די כללית. בגדול, כל מה שאמרת. בדיקות דם תקינות, סיבולת לב ריאה, שמירה על מסת שריר "נאותה" (לא אכפת לי לרדת במשקלי עבודה), הימנעות מפציעות ועומסים על הגוף, ביצועים טובים (גמישות, מהירות, קאורדינציה וכו'). כל מה שיגרום לי להיות בריא, חסר כאבים, שמח ובכושר.

כל כך כללי,

תאכל טוב

תעשה מתיחות

תרים משקולות

תעשה אימוני סבולת לב ריאה, אינטרולים

המנעות מפציעות - תקפיד על בקרת עומסים נכונה.

• פותח/ת השרשור
כל כך כללי,

תאכל טוב

תעשה מתיחות

תרים משקולות

תעשה אימוני סבולת לב ריאה, אינטרולים

המנעות מפציעות - תקפיד על בקרת עומסים נכונה.

שוב, כן זה כללי. אין לי מטרה להוסיף 40 קילו לדדליפט ב-10 שבועות, וגם לא לסיים ריצת 2 ק"מ בפחות מ-6 דקות.
המטרה היא לנהל אורח חיים בריא, להבין מה דרוש מבחינת תזונה ואימונים לשימור הביצועים, בלי להעמיס על הגוף כפי שקרה בשנים האחרונות עקב רדיפה אחרי מסת שריר, משקלי עבודה וחיטובים. ולא, לא נפצעתי גם, אבל הגוף עדיין מרגיש מותש. אם באמת הייתי צריך לסדר את זה בנקודות:
  • יותר אנרגיה, לא רק באימונים אלא ביום יום.
  • פרפורמנס - יותר דגש על יכולות של הגוף מאשר נטו כוח (מה שצויין קודם - מהירות, גמישות, קאורדינציה, סיבולת לב ריאה).
  • שמירה על משקל "תקין", להיות בשייפ.
  • תזונה יותר "חופשית", פחות חלבון בתפריט, מתוך מטרה המקדמת אג'נדה של בריאות כללית של הגוף, בדיקות דם תקינות וכל היוצא בזה.
אני בטוח שיש מקורות שמקדמים אורח חיים שעליו אני מדבר, אני מנסה למצוא את האחד הנכון.

@Cobb
אני בגיל 30 ++
ומת מפחד להפסיק או לבלום
אני מזה מבין אתך אבל!

לכן אני מחפש להתקדם אך לא להרוג את עצמי
לראייה,הזמנתי תור לבדיקת ארגומטריה...

לשאלתך
לגבי אימונים: הייתי עושה משקל קל/בינוני חזרות גבוהות, משלב אירובי לא עצים.
בודק את רמת התאוששות..
לגבי תזונה:
לך על מספר הקסם חלבון 1.6 לקילוגרם משקל

שוב, כן זה כללי. אין לי מטרה להוסיף 40 קילו לדדליפט ב-10 שבועות, וגם לא לסיים ריצת 2 ק"מ בפחות מ-6 דקות.
המטרה היא לנהל אורח חיים בריא, להבין מה דרוש מבחינת תזונה ואימונים לשימור הביצועים, בלי להעמיס על הגוף כפי שקרה בשנים האחרונות עקב רדיפה אחרי מסת שריר, משקלי עבודה וחיטובים. ולא, לא נפצעתי גם, אבל הגוף עדיין מרגיש מותש. אם באמת הייתי צריך לסדר את זה בנקודות:
  • יותר אנרגיה, לא רק באימונים אלא ביום יום.
  • פרפורמנס - יותר דגש על יכולות של הגוף מאשר נטו כוח (מה שצויין קודם - מהירות, גמישות, קאורדינציה, סיבולת לב ריאה).
  • שמירה על משקל "תקין", להיות בשייפ.
  • תזונה יותר "חופשית", פחות חלבון בתפריט, מתוך מטרה המקדמת אג'נדה של בריאות כללית של הגוף, בדיקות דם תקינות וכל היוצא בזה.
אני בטוח שיש מקורות שמקדמים אורח חיים שעליו אני מדבר, אני מנסה למצוא את האחד הנכון.
סורי לא יכול לעזור לך. אם אתה מבקש משהו כללי צפה לתשובות בהתאם.

• פותח/ת השרשור
סורי לא יכול לעזור לך. אם אתה מבקש משהו כללי צפה לתשובות בהתאם.

היי, זה השם של הפורום. די בטוח שעשיתי את זה נכון.

@Cobb
אני בגיל 30 ++
ומת מפחד להפסיק או לבלום
אני מזה מבין אתך אבל!

לכן אני מחפש להתקדם אך לא להרוג את עצמי
לראייה,הזמנתי תור לבדיקת ארגומטריה...

לשאלתך
לגבי אימונים: הייתי עושה משקל קל/בינוני חזרות גבוהות, משלב אירובי לא עצים.
בודק את רמת התאוששות..
לגבי תזונה:
לך על מספר הקסם חלבון 1.6 לקילוגרם משקל

הרבה זמן כבר שאני חושש לאבד משקלי עבודה, מסת שריר וכו', כשזה לא באמת מעניין אותי כ"כ יותר. מבין גם את הפחד.
האמת בדיקת ארגומטריה זה גם משהו שאני מחפש לקבוע בזמן הקרוב, לאחרונה אני מקבל חרדות לקבל התקף לב בזמן מאמץ למרות שלא ידוע לי על שום היסטוריה קודמת של בעיות בנושא הזה. לגבי האימונים והתזונה, כיוון טוב, תודה.

@Cobb
בנינו,לעשות בדיקות זה סבבה..
בעיות לב חלילה,יכולות להפתיע פתאום

הכל עניין של ניהול עומסים והקשבה לגוף

באופן אישי החלפתי את המטרות לאחת- להרגיש טוב עם עצמי ובכללי
שחררתי מהגדרות של חיטוב, מסה, כמות חלבון, קלוריות, משקל
ממשיכה להתאמן, איך שמרגיש באותו יום מבחינת משקלי עבודה, ונהנית מזה, לשקט ולבריאות הפיזית והנפשית
אפילו מתקדמת
התזונה מותאמת לתאבון והחשקים שלי עם מודעות לצריכת חלבון, מהניסיון. לפעמים יותר לפעמים פחות אבל סביר שלמינימום מגיעה
דואגת להישאר פעילה, מבחינת אירובי נהנית מהליכות עם מוזיקה שאני אוהבת
וזהו בסך הכל .. אורח חיים..

באופן אישי החלפתי את המטרות לאחת- להרגיש טוב עם עצמי ובכללי
שחררתי מהגדרות של חיטוב, מסה, כמות חלבון, קלוריות, משקל
ממשיכה להתאמן, איך שמרגיש באותו יום מבחינת משקלי עבודה, ונהנית מזה, לשקט ולבריאות הפיזית והנפשית
אפילו מתקדמת
התזונה מותאמת לתאבון והחשקים שלי עם מודעות לצריכת חלבון, מהניסיון. לפעמים יותר לפעמים פחות אבל סביר שלמינימום מגיעה
דואגת להישאר פעילה, מבחינת אירובי נהנית מהליכות עם מוזיקה שאני אוהבת
וזהו בסך הכל .. אורח חיים..
מוניטין

אני אישית מבצע תרגילים רק לשרירים שמעניין אותי שיגדלו. לא מתכוון להתחרות או לשבור PRים. בנוסף הולך לא מעט. אבל בעיקרון מתאמן בצורה שכייפית לי.
לגבי אורח חיים בריא, תשמור על משקל תקין

אימוני כח ככלל ופיתוח גוך בפרט הם כנראה מקצרי חיים, בכך שהם גורמים לאנבוליות והפעלת mTor באופן מואץ עיי סינתוז חלבון ובניית שריר, כרגע המודל היחיד בו הצליחו להאריך חיים אצל עכברים הוא אינהיבציה של mTor 1 complex עיי rapamycin

לכל מה שקשור לLongevity , כנראה משקל גוף נמוך וצום כלשהו לסירוגין שיעודד Autophagy הוא הדרך(לא יודעים כמה צריך לצום בידיוק כדי לגרום לזה לקרות, 16 שעות ביום? יום בשבוע? שבוע בחודש? לא ברור ) , בוודאי לא פימפום בחדכ, צריכת 200 גרם חלבון ובניית שריר

בקיצור, הקשר בין פיתוח גוף ופאוורליפטינג לאריכות חיים הוא כזה של ניגודיות, אם תרצה להאריך חיים מבחינת מספר שנים אבל לקצר אותם מבחינת התוכן וההנאה, זה כמובן זכותך וזו כבר שאלה פילוסופית, אני באופן אישי בוחר להמשיך להתאמן בידיעה שזה כנראה מתנגש באופן ישיר עם כל התפיסות הכי עדכניות של אריכות חיים במחקר כרגע

בהצלחה

נערך לאחרונה:
תודה.
מה זה 30, אתה ילד.
לרגע עשית לי משבר, אני חששתי שאני מזדקן וצריך לדאוג לבריאות שלי. כולה 30, ממה אתה עושה עסק?

להנות עוזר לבריאות, תעשה ספורט שכיף לך ונותן לך סיפוק.
רוגע אומרים עוזר, תעשה ספורט שמאפשר לך להרגיש רגוע יותר אחר כך.
אף אחד לא מכיר את כל רזי העולם ואריכות חיים, אבל תנסה להשתמש בכמה עקרונות נפוצים לבריאות.
כמו עקרונות של תזונה, הרגלי שינה, חברים טובים, לעבוד על קשרים טובים במשפחה ועוד.

פאוורליפטינג בשבילי נותן סיפוק ואושר, זה נותן לי בריאות. אתה יכול לקרוא אם תרצה
מה זה כוח, ולמה זה חשוב? - פשוט פאוורליפטינג
פאוורליפטינג בשבילי זה כלי שעוזר לי לנתב את הבריאות שלי, אני ישן כמו שצריך כדי להצליח באימונים, אוכל בריא, שותה הרבה נוזלים. זה הזמן שלי עם עצמי שאני צריך, אני רגוע יותר אחרי אימון.

בשנים שלי בישיבה, הצלחתי ללמוד יותר זמן באינטסביות מאוד גבוה בזכות שהתאמנתי שעה כל יום. אימונים זה לא רק יעזור לך פיזית, אבל מנטלית זה יעצב אותך.

לי פעם היה מחשבה שיש אנשים שחיים הרבה זמן רק בגלל שהם רוצים לחיות, לעומת אחרים שפשוט בתוך תוכם נמאס לחיות. אני מאמין שדברים שיתנו לך סיפוק גם יתרמו לאורך חיים.

לי אישית פאוורליפטינג מעולם לא היה המטרה והתכלית, זה אמצעי לדברים האחרים והחשובים יותר בחיי, לזוגיות שלי, לדת שלי, למטרות בחיים ועוד.

אתה צעיר, תשקיע במליון דברים נפשיים ורוחניים בחיים שלך שיכולים לתרום לבריאות שלך לא פחות מדברים פיזיים.

מדהים בעניי.
כל אחד לוקח את ההגדרה של אורח חיים למקום אחר...

*קח קצת מכל אחד כאן,ו..בום תחיה עד 120

מדהים בעניי.
כל אחד לוקח את ההגדרה של אורח חיים למקום אחר...

*קח קצת מכל אחד כאן,ו..בום תחיה עד 120

לא בידיוק, הוא שאל על Longevity שזה אריכות ימים, יש מחקר ומדע מצד אחד ומצד שני ויש כל מני תחושות של אנשים ומשאלות לב לאיך שהם רוצים שדברים יהיו בלי קשר לאיך שהם באמת

ואם ההגדרה של "אורח חיים בריא" הוא כלי למטרת אריכות ימים, הרי שמה שבריא צריך לשרת את המטרה של אריכות ימים ולא להיות "כיף"

(אגב, לרדוף אחרי "כיף" זו דרך מאד מהירה לא להגיע לשום מקום בחיים, לתקוף מה שדווקא לא כיף בכלל ומאתגר הוא מה שבסופו של דבר מביא לסיפוק והתקדמות, אבל זה כבר דיון אחר)

זה לא כזה מסובך, תעשה קצת מחקר, תקרא ספרים, תקשיב להרצאות. בגדול תדאג לשינה איכותית כל יום. תתרגל מדיטציה ויוגה. שמור על משקל תקין ביחס לגובה עם אחוז שומן סביר. תעשה לפחות 150 דקות אירובי מתון בשבוע. תתחזק כוח בלי להגזים. תאכל בריא ותמעיט בג'אנק. תבנה מעגל של חברים אמיתיים. טפח מערכות יחסים טובות. תחייך, תצחק. תעשה יותר מהדברים שנותנים לך משמעות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית