הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים בשביל Health & Longevity?

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך
מדהים בעניי.
כל אחד לוקח את ההגדרה של אורח חיים למקום אחר...

*קח קצת מכל אחד כאן,ו..בום תחיה עד 120

השימוש המופרז שלך ב- ״....״ בסיומת משפטים מאוד מעניין, גורם לתהות האם יש קשר בין התופעה הזאת לבין פרמטרים אחרים שמאפיינים את האישיות שלך.

נתקלתי בתופעה הזו לא פעם ברשת, ותמיד הרגשתי שהם כולם חולקים איזשהו מכנה משותף אישיותי ברובד כזה או אחר.

השימוש המופרז שלך ב- ״....״ בסיומת משפטים מאוד מעניין, גורם לתהות האם יש קשר בין התופעה הזאת לבין פרמטרים אחרים שמאפיינים את האישיות שלך.

נתקלתי בתופעה הזו לא פעם ברשת, ותמיד הרגשתי שהם כולם חולקים איזשהו מכנה משותף אישיותי ברובד כזה או אחר.

וואו אתה כנראה בנאדם מאוד מוכשר אם אתה מסוגל לנתח מבנה אישיות של בנאדם לפי "..." וגם עוד בלי לראות אותו!
🤦‍♂️

כרגע אין תשובה חד משמעית במדע לתזונה הבריאה ביותר או לאימונים אידיאליים שיעודדו אריכות ימים. כל מה שהמגיבים כאן (כולל אני) יכולים להציע לך זה את תחושת הבטן שלנו שמבוססת על היגיון בריא, אינסטקטים, והדעות של מומחים/מאמרים/אסכולות שיצא לנו לקרוא והכי השפיעו עלינו.

היחיד שהסתמך כאן על מחקר הוא @Yw, אני גם שמעתי על עניין הצום כמעודד אריכות ימים, אבל זה רחוק מלהיות מובן או חד משמעי.

אז לתחושתי-

מבחינת תזונה- לאכול רק מה שצומח או יש לו עיניים (פירות, ירקות, דגים, בשר). זה אומר בין השאר לאכול רק מה שעבר עיבוד מאוד מינימלי (נגיד קמח אורז שנטחן מאורז ללא תוספים). כמובן שחטיפים/דגני בוקר/גלידות/סוכר לבן וכו' הם big no no. גם לחם נחשב למעובד.

להמעיט בדגנים.
לתעדף דגים על בשר. בעיקר דגים שומניים.
מבחינת מוצרי חלב, רק גבינות שמנות- לא יותר משתי מנות ביום. עדיף בכלל לא.
לשתות רק מים.

מבחינת אימונים- לגוון כמה שיותר. לשחות, לרכב על אופניים, לרוץ, להרים משקולות, לשחק טניס. להיות קשוב לגוף- בעיקר לכאבים "לא בריאים" (במפרקים). לא להגזים עם פעילות יתר.

ביום יום, להיות פעיל.- ללכת הרבה, לעמוד, להימתח,. ישיבה למעלה משעתיים כנראה לא תהיה בריאה.

לא בידיוק, הוא שאל על Longevity שזה אריכות ימים, יש מחקר ומדע מצד אחד ומצד שני ויש כל מני תחושות של אנשים ומשאלות לב לאיך שהם רוצים שדברים יהיו בלי קשר לאיך שהם באמת

ואם ההגדרה של "אורח חיים בריא" הוא כלי למטרת אריכות ימים, הרי שמה שבריא צריך לשרת את המטרה של אריכות ימים ולא להיות "כיף"

(אגב, לרדוף אחרי "כיף" זו דרך מאד מהירה לא להגיע לשום מקום בחיים, לתקוף מה שדווקא לא כיף בכלל ומאתגר הוא מה שבסופו של דבר מביא לסיפוק והתקדמות, אבל זה כבר דיון אחר)
מסכים איתך.
השאלה באמת מה נתפס בתור ״בריא״ ו״מאריך חיים״ ?
לא חסרים מקרים של אנשים/ספורטאים שנפטרו בטרם עת,וחיו ״לפי הספר״,ומאידך ישנו אדם שמעשן כל היום ושותה וחי שנים רבות.

האמת נושא סופר חשוב ומעניין!

Effects of ST versus stretching on ROM: no significant difference was noted between ST and stretching (ES = −0.22; 95% CI = −0.55 to 0.12; p = 0.206; I2 = 65.4%; Egger’s test p = 0.563; Figure 2). The relative weight of each study in the analysis ranged from 6.4% to 12.7% (the size of the plotted squares in Figure 2 reflects the statistical weight of each study).

....?

חוץ מזה, רוב הרפרנסים שם הם מחקרים חלקיים במקרה הטוב.

לכמה זמן בוצעו המתיחות?

Effects of ST versus stretching on ROM: no significant difference was noted between ST and stretching (ES = −0.22; 95% CI = −0.55 to 0.12; p = 0.206; I2 = 65.4%; Egger’s test p = 0.563; Figure 2). The relative weight of each study in the analysis ranged from 6.4% to 12.7% (the size of the plotted squares in Figure 2 reflects the statistical weight of each study).

....?

חוץ מזה, רוב הרפרנסים שם הם מחקרים חלקיים במקרה הטוב.

לכמה זמן בוצעו המתיחות?

המחקר השווה ספציפית בין שיפור טווח תנועה בין אימוני התנגשות למתיחות

עכשיו לא מצאו הבדל משמעותי בין שיפור בטווח תנועה בין א' לב' אבל כן היה שיפור בטווחי תנועה מביצוע מתיחות. ואם היה שיפור אז מבחינתי זה מספיק טוב. וזה מספק כדי לפחות לבסס את הטיעון שמתיחות משפרות טווח תנועה, לא אמרתי שאין אמצעים אחרים אבל

המחקר השווה ספציפית בין שיפור טווח תנועה בין אימוני התנגשות למתיחות

עכשיו לא מצאו הבדל משמעותי בין שיפור בטווח תנועה בין א' לב' אבל כן היה שיפור בטווחי תנועה מביצוע מתיחות. ואם היה שיפור אז מבחינתי זה מספיק טוב. וזה מספק כדי לפחות לבסס את הטיעון שמתיחות משפרות טווח תנועה, לא אמרתי שאין אמצעים אחרים אבל
ברור שאימון התנגדות משפר טווח תנועה, לא הבנתי למה אתה ממליץ לאדם מתאמן לעשות מתיחות כדי לשפר גמישות?

99% שזה לא ישפר לו את הגמישות אפילו לא קצת (במיוחד שהוא אומר שהוא מתאמן)

ושוב, לכמה זמן המתיחות? מתיחות של סוף אימון לא יתרמו כלום ושום דבר, וזה הוכח ממזמן.

אני מאמין בלב שלם שמי ששיפר טווח תנועה בכך שעשה מתיחות בלבד כנראה היה אדם לא מאומן.
גם במטא אנליזה שצירפת רשמו שם על כל מחקר למה הוא לא שלם ולמה יש בעיות בו, גם בחירת המשתתפים הייתה בעייתית בלשון המעטה.

כדי לשפר טווח תנועה יש צורך באימוני גמישות ולא במתיחות.
מתיחות סטטיות של 10-20 שניות כנראה שלא יתנו לך כלום ושום דבר מבחינת טווח תנועה.

Comparisons were performed between ST and stretching groups, involving eleven articles and 452 participants. Global effects on ROM were achieved pooling data from the different joints. One article did not have the data required [44], but the authors supplied it upon request. For another article [45], we also requested data relative to the goniometric evaluations, but obtained no response. Therefore, only data from the sit-and-reach test were used. For one article [46], means and SDs were obtained from 95% CIs, while in another [85], SDs were extracted from SEMs using Cochrane’s RevMan Calculator.

From the five articles, including both genders, four provided pooled data, with no distinction between genders [43,44,46,71]. One article presented data separated by gender, without significant differences between men and women in response to interventions [72]. Weighted formulas were applied sequentially for combining means and SDs of groups within the same study [47]. Two studies presented the results separated by left and right lower limbs, with both showing similar responses to the interventions [33,73]; outcomes were combined using the same weighted formulas for the means and SDs. Five articles only presented one decimal place [33,43,46,72,78], and so all values were rounded for uniformity.

קראת את המטא אנליזה לפני ששלחת אותה?

נערך לאחרונה:
ברור שאימון התנגדות משפר טווח תנועה, לא הבנתי למה אתה ממליץ לאדם מתאמן לעשות מתיחות כדי לשפר גמישות?

כי להסתמך על אימוני התנגדות כמקור יחיד לגמישות זה דבר לא בהכרח נכון, אתה לא בכל תקופה באימונים שלך עושה את אותם התרגילים, באותם טווחי תנועה, ולפעמים יש צורך לבצע מתיחות אם יש רצון לשמר טווחי תנועה מסוימים (כמו למשך רוטציה חיצונית בכתף לסקואט LB)

אבל ממש לא התכוונתי לזה, בסך הכל אמרתי משהו מאוד בסיסי, מתיחות משפרות טווחי תנועה

ורפרפתי עליה, מספיק מבחנתי להעביר את המסר. no shit יש פגמים במחקרים , תמצא לי מחקר מושלם... חפש מספיק עמוק ואתה תמצא חורים בכל מחקר, מה שכן אתה צריך להבין שהפערים האלו לא בהכרח קשורים למטרה שאני מנסה להעביר פה. שמתיחות (פאסיביות, אקטיביות, סטטי דינמי PNF מה שבאלך) משפרות טווחי תנועה.

מוזמן להאמין במה שבא לך, בסופו של יום אבל יש גיבוי מחקרי לכך. אם אתה מאמין שזה לא רלוונטי כי א ב ג ד זכותך ואין לי רצון להתווכח על זה.

"Globally, however, both ST and stretching were effective in improving ROM"

אם זה נושא שמעניין אותך אתה מוזמן לקרוא עליו אבל אותי באמת שלא...

כי להסתמך על אימוני התנגדות כמקור יחיד לגמישות זה דבר לא בהכרח נכון, אתה לא בכל תקופה באימונים שלך עושה את אותם התרגילים, באותם טווחי תנועה, ולפעמים יש צורך לבצע מתיחות אם יש רצון לשמר טווחי תנועה מסוימים (כמו למשך רוטציה חיצונית בכתף לסקואט LB)

ואז

"Globally, however, both ST and stretching were effective in improving ROM"

תמשיך לא לענות לשאלה של כמה זמן עשו מתיחות ואז להגיד אימוני התנגדות זה לא אותם תרגילים.
גם מתיחות זה לא אותם תרגילים ולא לאותו אורך זמן.

אין שום קשר לחורים במחקרים, אין שום גיבוי מחקרי לשיפור טווחי תנועה באנשים מאומנים במתיחות סטטיות / דינאמיות קצרות.

זה שאתה מצטט שגם אימוני התנגדות וגם מתיחות (שעדיין סוגן ואורכן בגדר נעלם) תורמות לשיפור טווחי תנועה לא אומר
שיש צורך לעשות מתיחות לאנשים מאומנים.

גדולים ממך חקרו את הנושא ולא מצאו שום ערך מוסף מבחינת גמישות למתיחות בסוף אימון.

קראתי על הנושא מספיק, אל תקבע עובדות לא מבוססות.
זו לא פעם ראשונה שאתה עושה את זה.

שיפור טווחי תנועה לאדם מאומן יקרה מאימוני גמישות ולא ממתיחות, זה הכל.

"בעבר היה מקובל לבצע מתיחות סטטיות לפני כל אימון אירובי או אנארובי. אך האם הן אכן משפרות את ביצועי האימון ומונעות פציעות ספורט? בשנים האחרונות נערכו מספר מחקרים אשר בדקו את הנושא של מתיחות סטטיות לפני אימון ואת תרומתם לשיפור ביצועים ולמניעת פציעות.

במחקר אשר נערך בארה"ב ובדק את ההשפעת של מתיחות סטטיות לפני אימון בהרמת משקולות על יכולת הרמת המשקל (RM1). נמצא כי במרימי המשקולת שערכו מתיחות סטטיות נרשמה ירידה ביכולת הרמת המשקל לעומת מרימי משקולות שביצעו מתיחות דינמיות.

בעבודה שנערכה בקרואטיה וריכזה 104 מחקרים אשר בדקו השפעת מתיחות סטטיות לפני פעילות גופנית. נמצא כי מתיחות סטטיות מורידות את הכח המקסימלי ששריר יכול לפתח ללא הבדל בגיל במין הנבדקים.

בעבודה שנערכה באוסטרליה ובדקה את ההשפעות של מתיחות סטטיות לפני ריצה (מעל 5 קמ"ש) נמצא שאין שיפור ביכולת האירובית (צריכת חמצן מירבית VO2) ותוצאת הריצה. מהעבודה עולה כי מתיחות ססטיות מחלישות את השריר .החלשות השרירית נגרמת ע"י פעילות עצבית אשר מובילה לכך שבמקום שטווח התנועה יתארך השריר מתכווץ כתגובה למתיחת יתר. עובדה זו יכולה להגביר את הסיכוי לפציעות הספורט.

במחקר נוסף נבדקה הטענה כי מתיחות מורידות את שיעור ההופעה של כאבי שרירים לאחר הפעילות (DOMS) ולא נמצאו הבדלים בין אנשים אשר מבצעים מתיחות לבין אנשים שאינם מבצעים מתיחות לפני פעילות גופנית.

לסיכום, ניתן לראות כי מתיחות סטטיות לפני אימון אינן יעילות בשיפור הביצועים ובמניעת פציעות ספורט,הן בפעילות אירובית והן בפעילות אנאירובית. קיימים אף מחקרים בספרות שמראים ירידה בביצועים וסיכון לפציעות לאחר מתיחות מסוג זה."

נערך לאחרונה:
ממליץ לך לשמוע את אחד הפודקאסטים של מארק בל שמארח את סטן הפרדינג

זה אחד לדוגמא שאני ממש אוהב ובכללי ממש ממליץ לעקוב אחרי מארק בל וסטן הפרדינג

ואז

תמשיך לא לענות לשאלה של כמה זמן עשו מתיחות ואז להגיד אימוני התנגדות זה לא אותם תרגילים.
גם מתיחות זה לא אותם תרגילים ולא לאותו אורך זמן.

איך זה רלוונטי.

היה שיפור בטווח תנועה במתיחות. נגמר הדיון. דקה 2 3 4 לא מעניין ברמה השטחית של הדיון הזה.

אין שום קשר לחורים במחקרים, אין שום גיבוי מחקרי לשיפור טווחי תנועה באנשים מאומנים במתיחות סטטיות / דינאמיות קצרות.

אה אין על אנשים "מאומנים"

סורי שאני לא מעוניין מספיק לספק לך מחקרים שאולי לא קיימים כי ואללה, אין תקציב לחוקרים לחרא הזה. רוב המחקר בתחום הספורט על אנשים לא מאומנים ואם מאומנים, אז זה אנשים עם נסיון של כמה חודשים בחדר כושר, ולטווח קצר בלבד.

Dynamic Stretching Has Sustained Effects on Range of Motion and Passive Stiffness of the Hamstring Muscles - PubMed (nih.gov)

The Effectiveness of PNF Versus Static Stretching on Increasing Hip-Flexion Range of Motion in: Journal of Sport Rehabilitation Volume 27 Issue 3 (2018) (humankinetics.com)

The Effect of 4 Different Durations of Static Hamstring Stretching on Passive Knee-Extension Range of Motion (researchgate.net)

Periodized versus Non-periodized Stretch Training on Gymnasts Flexibility and Performance - PubMed (nih.gov)

הנה עוד כמה מחקרים שלא באמת קראתי, ואללה לרמת הדיון הזה כן לא מעניין אותי מספיק. לא צפיתי שאני אכנס אפילו לדיון שכזה על אם מתיחות אשכרה משפרות טווחי תנועה.

תחשוב מה שתחשוב לגבי מה שאני כותב, בין אם מבוסס או לא. אני מודע לכך וזה לא ממש מעניין. המחקר ממש לא מתקדם בתחום הזה ולבוא בגישה של Evidence based לקיצון תוביל אותך לשום מקום.

היה שיפור בטווח תנועה במתיחות. נגמר הדיון. דקה 2 3 4 לא מעניין ברמה השטחית של הדיון הזה.

זה רק מראה כמה אין לך מושג.
אם אתה חושב שאין חשיבות לזמן המתיחה ולהשפעה על הגמישות באמת אין דיון.

מה שמקסים איתך שכל טענה שלך שמפריכים אתה מתחיל להתגונן ולהגיד "רמת הדיון השטחית הזו" וכל מיני
משפטים של מי ישמע מי אתה ומה אתה שבאמת בזבזתי לך את הזמן על דיון כל כך שטחי, אין לך שום רפרנס למה שאתה כותב.

מנסה לקבוע עובדות בלי שום ביסוס מאחוריהן, אתה לא מעוניין לספק רפרנסים? אל תספק "עובדות" חלקיות ולא מדוייקות.

אני הכי לא בכיוון של הקיצון, פותח הנושא שאל על אימונים ובריאות, לא רואה איך מתיחות עוזרות.
אתה חושב שיש קשר? תוכיח.

בנתיים מה שהוכחת זה שאימוני התנגדות נותנים אותו מענה כמו מתיחות בסוף אימון ככה ש-
אין שום ערך מוסף למתיחות באדם מאומן.

וגם אני לא התעמקתי במחקרים ששלחת עדיין אבל הם מדברים יותר על אימוני גמישות ולא על מתיחות סוף אימון.
תקרא משהו לפני שאתה שולח אותו, זה המינימום.

בהצלחה בדרך העקשנית שלך, כמו תמיד.
במקום לקבל דעות אחרות- להתבצר בעמדה ולהגיד "הדיון לא לרמתי".

ואני עוד מתאמץ לענות לך ולקרוא את הרפרנסים שלך, לא יאמן לאיזו רמה אפשר להגיע. 🤦‍♂️

נערך לאחרונה:
אני זוכר כשהייתי לפני ניתוח גינקומסטיה (כריתה של בלוטת שד מאחורי הפטמה),
הייתי מדבר עם בנאדם שבעצמו עבר את הניתוח.

"אני מבזבז חודש שלם(של עבודה בלבד) מהחיים שלי לטובת הניתוח", אמרתי.
"אבל תחשוב על איך החיים שלך יראו לאחר מכן", הוא ענה.

.................................................................................

אתמול הייתי בארוחה, ומישהי הראתה לי שיר שהיא כתבה. לפני שהראתה, היא הסבירה לי שהשי הוא על התקופה בה אביה עבר אירוע כלשהו,
וסבל המון,
והיא בשיר כתבה משהו בערך כזה:
"מה שווה אריכות הימים אם אחרי הימים מגיעים הלילות? שנזכה לאריכות הרגעים המאושרים."

.................................................................................

בהצלחה חבוב, עשה מה שעושה לך טוב,
אך קודם תגדיר טוב טוב מהו טוב.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית