הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט - כאבים בצלע

פנקייק

משתמש פעיל
989
1,077
נק' מוניטין:
4,023
989
1,077
במהלך סט חימום בדדליפט (140 קילו, בלי חגורה), באמצע המשיכה הראשונה, הרגשתי שמשהו קורה בצלע (בסחוס, קרוב לסטרנום). בערך במיקום המסומן באדום:

ribcage-and-spine.jpg

זה הרגיש שמשהו קטן זז שם, אפשר לתאר את זה כמו "קנאק" ואני חושב שגם שמעתי את זה.

התחושה הייתה מאוד מקומית ונקודתית, בערך בגודל שסימנתי בתמונה. זה לא כאב במיוחד (2/10), אז המשכתי לשלושה סטים כבדים יותר.

כשהגיע הזמן לסטים של נפח במשקל נמוך, הכאב החריף (8/10). בשלב הזה הפסקתי את הדדליפט והמשכתי לתרגילים שלא הכאיבו לי.

אין סימנים חיצוניים בכלל (בליטות, שינוי צבע) והכאב עכשיו קל מאוד, קצת מתגבר כשנוגעים באזור.

קרה למישהו?

מה זה יכול להיות?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שבר או שריר. הדרך היחידה לדעת זה צילום חזה.

תודה..
שבר בסחוס? יש כזה?
איך זה יכול להיגרם אם לא הייתה כפיפה של הסחוס (לא היה לחץ חיצוני על המקום) וגם לא היה הלם מכני (מכה או נפילה..)?

שריר אתה מתכוון מתיחה/קריעה? רואים את זה ברנטגן?

בריאות אחי
תוך כדי הברייס זה קרה?
אני חושב שכדי שתיגש לבטרם(כדי להיות רגוע)
תעשה צילום

מקרים כאלה גורמים לי לחשוש מהמשקלים האלה!

• פותח/ת השרשור
בריאות אחי
תוך כדי הברייס זה קרה?
אני חושב שכדי שתיגש לבטרם(כדי להיות רגוע)
תעשה צילום

מקרים כאלה גורמים לי לחשוש מהמשקלים האלה!

תודה אחי

זה קרה תוך כדי התיישרות.

תודה..
שבר בסחוס? יש כזה?
איך זה יכול להיגרם אם לא הייתה כפיפה של הסחוס (לא היה לחץ חיצוני על המקום) וגם לא היה הלם מכני (מכה או נפילה..)?

שריר אתה מתכוון מתיחה/קריעה? רואים את זה ברנטגן?

הכל יכול להיות. אבל רק צילום יענה על השאלה 😃

בכל מקרה הטיפול יהיה זהה בשני המקרים וזה נוגדי כאבים. אופטלגין במקרה של שבר מאמץ או וולטרן במקרה של שריר.

במהלך סט חימום בדדליפט (140 קילו, בלי חגורה), באמצע המשיכה הראשונה, הרגשתי שמשהו קורה בצלע (בסחוס, קרוב לסטרנום). בערך במיקום המסומן באדום:

צפה בקובץ המצורף 67949

זה הרגיש שמשהו קטן זז שם, אפשר לתאר את זה כמו "קנאק" ואני חושב שגם שמעתי את זה.

התחושה הייתה מאוד מקומית ונקודתית, בערך בגודל שסימנתי בתמונה. זה לא כאב במיוחד (2/10), אז המשכתי לשלושה סטים כבדים יותר.

כשהגיע הזמן לסטים של נפח במשקל נמוך, הכאב החריף (8/10). בשלב הזה הפסקתי את הדדליפט והמשכתי לתרגילים שלא הכאיבו לי.

אין סימנים חיצוניים בכלל (בליטות, שינוי צבע) והכאב עכשיו קל מאוד, קצת מתגבר כשנוגעים באזור.

קרה למישהו?

מה זה יכול להיות?

אתה עושה עם חגורה? זה יכול לקרות ממנה אם אני לא טועה

מה המשקל?
וכמה המקסימום שלך?
אני רוצה להבין מה היחס עבודה למקסימום שלך.
כמה סטים וחזרות?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה המשקל?
וכמה המקסימום שלך?
אני רוצה להבין מה היחס עבודה למקסימום שלך.
כמה סטים וחזרות?

זה קרה בחימום עם 140 לפני שני סטים של 160X5 שזה המקסימום השבועי (בסוף עשיתי שתי חמישיות עם 155ֹ וזה היה לי מאוד קל ולא כואב, הלכתי על עוד חמישיה קלה שלא כאבה עם 140. כשרציתי לעשות אחר כך 120X8 הפסקתי כבר בחזרה הראשונה כי כאב לי בצלע).

רקע: לא עשיתי דדליפט כבר כמה שנים עקב פציעת גב וחזרתי לדדלפט מאפס לפני 13 שבועות בתקווה לשחזר משקלי עבודה ישנים (כבר היה לי כמעט רבע טון על המוט אבל זה היה לפני עשר שנים).

אני קורא עכשיו בפורומים על RIB POPPING ומגלה שזה די שכיח אצל מתאמנים.

זה קרה בחימום עם 140 לפני שני סטים של 160X5 שזה המקסימום השבועי (בסוף עשיתי שתי חמישיות עם 155ֹ וזה היה לי מאוד קל ולא כואב, הלכתי על עוד חמישיה קלה שלא כאבה עם 140. כשרציתי לעשות אחר כך 120X8 הפסקתי כבר בחזרה הראשונה כי כאב לי בצלע).

רקע: לא עשיתי דדליפט כבר כמה שנים עקב פציעת גב וחזרתי לדדלפט מאפס לפני 13 שבועות בתקווה לשחזר משקלי עבודה ישנים (כבר היה לי כמעט רבע טון על המוט אבל זה היה לפני עשר שנים).

מה נשמע אח
איך אתה היום?
הגוף מתנהג כרגיל? יש כאבים משו?

• פותח/ת השרשור
מה נשמע אח
איך אתה היום?
הגוף מתנהג כרגיל? יש כאבים משו?

תודה אחי, בסה"כ בסדר.
מרגיש קצת את המקום כשמתהפך במיטה, כואב קצת כשנוגע בו.

אני משער שהייתה לי פריקה קוסטוכונדרלית (כשהסחוס נפרד מהעצם של הצלע), בגלל זה שמעתי קנאק. אני אמשיך לקרוא על זה.

Screenshot from 2021-07-09 08-44-20.jpeg

יכול להיות שיהיה טוב יותר לעלות תדירות אימונים לדדליפט ל3 פעמים בשבוע, להשוות את העצימות של כל האימונים, ולעלות נפח כדי שיהיה פחות משקל.

או בקיצור, כמו שאני תמיד מציע, אולי 5×5 שלוש פעמים בשבוע עם משקל יותר קל.

האימון שלך מאוד עצים, יותר נפח ופחות עצימות יאפשר לך להתקדם עם משקל הרבה יותר נמוך על המוט, לחזור ולתרגל טכניקה, ולהתקדם לאט ובטוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית