הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מטבוליזם אינפוגרפיק האם תדירות הביקורים בשירותים מעידה על חילוף החומרים שלנו?

Yuval Maimon

דיאטן קליני ותזונאי ספורט
1,073
1,433
מנהל
נק' מוניטין:
2,005
1,073
1,433
"דיאטות הורסות את חילוף החומרים", "ביקורים תכופים בשירותים בהכרח מעידים על חילוף חומרים מהיר יותר" ו"אנשים רבים משמינים בגלל חילוף חומרים איטי". כל המשפטים המוכרים הללו הן טענות נפוצות שנוגעות לחילוף החומרים. במקרה הטוב הן עיוות של המציאות, במקרה הרע הן פשוט המצאה מוחלטת. הכנו לכם אינפוגרפיק שעונה על השאלות הנפוצות בנושא חילוף חומרים:

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png

כן, מי שחבר בפורום כנראה כבר מכיר את התשובות. ניסינו להרחיב גם מעבר לשאלה בכותרת כדי לתת מעט יותר ערך לפוסט. מקווה שזה עבד 😃

_________

רפרנס: Obesity Energetics: Body Weight Regulation and the Effects of Diet Composition - PubMed

חילוף חומרים במנוחה לא משתנה בהתאם למסת השריר?
ז"א, אם אני אעלה מסת שריר, אני אשרוף יותר קלוריות במנוחה?

אז לא ניתן להסיק מתדירות גבוהה של כניסות לשירותים על המטבוליזם, אבל ניתן להסיק מהמטבוליזם על תדירות גבוהה של כניסות לשירותים.

לי נראה שפשוט יש כאן קשר בכיוון אחד, לא שאין קשר בכלל.

• פותח/ת השרשור
אכן משתנה בהתאם למסת השריר בעיקר (אבל לא רק).

לא הבנתי למה אתה מתכוון
אני חושב שהוא התכוון שלא ניתן לקבוע כי כל אחד שהולך הרבה לשירותים ביום הוא בעל מטובילזם גבוה
אבל כן ניתן לקבוע שאדם בעל מטבוליזם גבוה ילך לשירותים יותר מאדם בעל מטבוליזם איטי

או לפחות ככה הבנתי ממנו, בכל מקרה האם זה נכון?

חילוף חומרים במנוחה לא משתנה בהתאם למסת השריר?
ז"א, אם אני אעלה מסת שריר, אני אשרוף יותר קלוריות במנוחה?
מדובר על סה"כ 13 קלוריות לק"ג שריר ביממה במנוחה. זה מאוד זניח. בפעילות זה סיפור אחר, תלוי אבל בסוג, עצימות ונפח הפעילות.

או לפחות ככה הבנתי ממנו, בכל מקרה האם זה נכון?
לא, זה שגוי מהיסוד. מטבוליזם מתקיים ברמת התאים. שירותים מתקיים ברמת המעיים. אדם יכול לשמור צואה במעי גם ימים ולא ללכת לשירותים, בזמן שחילוף החומרים התבצע ברמה של אלפי קלוריות בטווח זמן הזה. וההפך גם נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית