הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חריגה קלורית בסופ"ש - כדאי לעשות משהו כדי לתקן?

Lidor172003

משתמש מתחיל
52
17
נק' מוניטין:
17
52
17
היי,
אם חרגתי בסופש בכ1000 קלוריות.
האם יש לזה משמעות רבה? כדי להוסיף עוד אירובי שבוע הבא או להורעד קצת בקלוריות?
תודה. 😃

• פותח/ת השרשור
היי,
לפי בחירה אפשר לקצץ קצת למחרת ו/או להוסיף יותר אירובי.
זה לא משמעותי כל עוד את חוזרת למסלול, ככה שבמקרה הרע זה עיכב לך קצת את התהליך.

זכרי,
זה מרתון, לא ספרינט.
תודה רבה. 😃

אני בכלל שמעתי שמה שמשנה זה המאזן הקלורי השבועי פשוט הולכים על יומי כי יותר קל לחשב , אם ב6 ימים היית על מינוס 2000 ואז ביום ב+1000 אז עדיין תרדי במשקל רק פשוט יותר לאט

אני בכלל שמעתי שמה שמשנה זה המאזן הקלורי השבועי פשוט הולכים על יומי כי יותר קל לחשב , אם ב6 ימים היית על מינוס 2000 ואז ביום ב+1000 אז עדיין תרדי במשקל רק פשוט יותר לאט

הסתכלות שבועית יכולה לפעמים להיות דרך לחזור לשגרה אחרי חריגות, מעבר לזה מאזן קלורי שבועי לאורך זמן או על בסיס קבוע הוא לא מומלץ

אתה יכול להיות גם במאזן קלורי שנתי ותרד במשקל, הגוף לא יודע לפי מה אתה מחשב, כל מה שהוא יודע שחסר לו קלוריות.
מחשבים יומית כי זה הכי נוח ומדויק.

בכול אופן לא להוריד להישאר בתפריט הנוכחית אם כבר להוסיף אירובי , אבל את נמצאת בתוכנית ותפריט מותאמת וקפדנית אז זה יסתדר מעצמו שתמשיכי רגיל

קודם כל זה נורא תלוי על כמה קלוריות את עכשיו אבל באופן כללי לא הייתי נוגעת,לפעמים ההתעסקות המיותרת הזו או הרדיפה אחרי קיזוז של החריגה במהלך השבוע סתם מושכת נפילה גדולה יותר מלהמשיך הלאה כיאילו כלום לא קרה.

כן הייתי מנצלת את האנרגיות לאימון חזק יותר או יותר אירובי אם את מרגישה שיש לך כוח

אם אני מסתכל על המאזן השבועי מהבחינה של הקלוריות אז מה הבעיה עם זה ?
הסתכלות שבועית יכולה לפעמים להיות דרך לחזור לשגרה אחרי חריגות, מעבר לזה מאזן קלורי שבועי לאורך זמן או על בסיס קבוע הוא לא מומלץ

למה לא מומלץ ?

למה לא מומלץ ?
כי זה הרבה יותר קשה לעקוב ככה לרוב האנשים. מה גם שנגיד אכלתי הרבה בשני והגעתי לסף הקלוריות השבועיות ברביעי כבר, אז בחמישי שישי שבת אני לא אוכל כלום?
אם נוח לך יותר לעקוב שבועית, תעקוב שבועית. לרוב האנשים זה פשוט לא מתאים.

למה לא מומלץ ?
אני אחדד את התשובה.

בהיבט של משקל הגוף בלבד, המאזן הקלורי הוא שבועי.
בהיבט של הרכב הגוף, בעיקר עבור מתאמנים ו/או אנשים שמסת השריר חשובה להם, המאזן הקלורי היומי הוא קריטי יותר ועם מתן דגש על ערכים.
בסופו של דבר זה גם בא לידי ביטוי בקלוריות כי ערכים מתורגמים לקלוריות, שבסוף הן חלק ממאזן קלורי שבועי.

לשאלה למה הסתכלות שבועית לא מומלצת:

- מעודד אכילה בלתי מבוקרת.

- בחלק מהימים הגוף עלול שלא לקבל מספיק נוטריאנטים (למשל מספיק חלבון / ויטמינים),
מפני שצריכת נוטריאנטים נמדדת פר יום ואלה גם ההמלצות (לדוגמה פי 1.6 חלבון ביום, 1000 מ"ג סידן וכו')/

- בימים של גרעון גבוה מדי או צום ממושך מסת השריר עלולה להיפגע.

כמו שאתה מבין, למסה הרזה זה לא אידיאלי.
אבל אם עושים את זה חכם, והצריכה השבועית היא פחות או יותר מתונה, זה יכול להצליח.

אם אתה בחיטוב נגיד אתה יכול להיות בפלוס במשך 6 ימים וביום השביעי לרוץ מרתון ולהיות בגירעון של 5000 כך שבמאזן השבועי אתה בגירעון, לא נשמע רעיון טוב.
או לגבי חלבון, בוא נגיד שאתה אמור לאכול 150 גרם חלבון ביום, שזה 1050 בשבוע, יהיה רחוק מאידיאלי לאכול 350 גרם ליום במשך 3 ימים ואז 4 ימים לא לאכול בכלל.

א. הרגל נוראי
ב. יותר קשה למעקב
ג. הרבה יותר קשה לספור קלוריות
ד. ידפוק לך את הממוצע השבועי בשקילות
ה. לא על כל מעידה צריך לכרות את הרגל

יאח 😃

אני אחדד את התשובה.

בהיבט של משקל הגוף בלבד, המאזן הקלורי הוא שבועי.
בהיבט של הרכב הגוף, בעיקר עבור מתאמנים ו/או אנשים שמסת השריר חשובה להם, המאזן הקלורי היומי הוא קריטי יותר ועם מתן דגש על ערכים.
בסופו של דבר זה גם בא לידי ביטוי בקלוריות כי ערכים מתורגמים לקלוריות, שבסוף הן חלק ממאזן קלורי שבועי.

לשאלה למה הסתכלות שבועית לא מומלצת:

- מעודד אכילה בלתי מבוקרת.

- בחלק מהימים הגוף עלול שלא לקבל מספיק נוטריאנטים (למשל מספיק חלבון / ויטמינים),
מפני שצריכת נוטריאנטים נמדדת פר יום ואלה גם ההמלצות (לדוגמה פי 1.6 חלבון ביום, 1000 מ"ג סידן וכו')/

- בימים של גרעון גבוה מדי או צום ממושך מסת השריר עלולה להיפגע.

כמו שאתה מבין, למסה הרזה זה לא אידיאלי.
אבל אם עושים את זה חכם, והצריכה השבועית היא פחות או יותר מתונה, זה יכול להצליח.

תודה רבה מעריך מאוד 👑
אם אתה בחיטוב נגיד אתה יכול להיות בפלוס במשך 6 ימים וביום השביעי לרוץ מרתון ולהיות בגירעון של 5000 כך שבמאזן השבועי אתה בגירעון, לא נשמע רעיון טוב.
או לגבי חלבון, בוא נגיד שאתה אמור לאכול 150 גרם חלבון ביום, שזה 1050 בשבוע, יהיה רחוק מאידיאלי לאכול 350 גרם ליום במשך 3 ימים ואז 4 ימים לא לאכול בכלל.

לא קיצוני בכלל חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית