הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כדאי להתחיל לצרוך ויטמינים?

אורי_

משתמש מתחיל
50
3
נק' מוניטין:
1
50
3
אם כן איזה?
ושמעתי שיש על זה מאמר באתר אם מישהו יודע על זה משהו ויכול לשלוח לי אשמח

אומגה 3 בדרכ אתה לא תגיע מתזונה בלבד אז מתספים...מולטי ויטמין אם יש לך חסרים מסויימים בויטמינים.. אם אין אתה לא תראה איזה הבדל מזה

• פותח/ת השרשור
אומגה 3 בדרכ אתה לא תגיע מתזונה בלבד אז מתספים...מולטי ויטמין אם יש לך חסרים מסויימים בויטמינים.. אם אין אתה לא תראה איזה הבדל מזה
איזה הבדלים אני צריך לראות אחרי שאני לוקח? וממה אפשר להשיג אומגה שלוש וכמה צריך לאכול כדי להגיע לכמה שצריך?

אם כן איזה?
אין המלצה גורפת לצרוך תוספי ויטמינים ומינרלים – זה משתנה מאדם לאדם בהתאם לתזונה האישית ולמצב הבריאותי כפי שמשתקף בבדיקות הדם.
למשל, לאדם שלא אוכל דגים בכלל, ייתכן ונמליץ לצרוך תוסף אומגה 3. לאדם שלא אוכל בשר או טופו, ייתכן ונמליץ על תוסף ברזל.
ברוב המקרים, מי שניזון מתפריט מגוון ובדיקות הדם שלו תקינות, לא יזדקק לתוספים.
פעמים רבות אנשים צורכים תוספי תזונה שאינם נחוצים להם, לרוב זה סתם בזבוז כסף, ובחלק מהמקרים זה עלול גם לגרום לנזק.
לפני שמתחילים לצרוך תוסף מסוים, כדאי לבדוק האם ניתן לקבל את אותו הרכיב בכמות מספקת דרך התזונה, או להתייעץ עם דיאטנ/ית קליני/ת שיוכלו לעשות לך סדר בנושא.

נערך לאחרונה:
מולטי ויטמין לא מזיק לאף אחד גם למי שיש מספיק, אם לקנות או לא זה עניין של גישה. כך או כך זה לא מזיק

just saying
מזיק לכיס ולפעמים אפילו לבריאות...

מזיק לכיס ולפעמים אפילו לבריאות...

יאח
אני מדבר ספציפית על מולטי ויטמין
ברור שויטמינים בכמויות עודפות יכול להזיק
אבל וזה אבל גדול....... במולטי ויטמין המינונים שאתה מקבל בכלל לא מגיעים לכמויות האלה ומהסיבה הזאת גם בטוחים לצריכה

יאח
אני מדבר ספציפית על מולטי ויטמין
ברור שויטמינים בכמויות עודפות יכול להזיק
אבל וזה אבל גדול....... במולטי ויטמין המינונים שאתה מקבל בכלל לא מגיעים לכמויות האלה ומהסיבה הזאת גם בטוחים לצריכה
אני מסכים איתך במובן מסויים.
אבל לצערי הרבה אנשים ובני נוער עושים שימוש לא מושכל בויטמינים ותוספי תזונה בגלל שאיזה יוטיובר/דוגמן פיטנס ''ממליצים''...

אני מסכים איתך במובן מסויים.
אבל לצערי הרבה אנשים ובני נוער עושים שימוש לא מושכל בויטמינים ותוספי תזונה בגלל שאיזה יוטיובר/דוגמן פיטנס ''ממליצים''...
עזוב לא אתה ולא אני מכירים מישהו שקנה מולטי ויטמין ולקח יותר ממה שכתבו לו..

אם בן אדם לוקח יותר מההמלצה אז הוא הבעיה וזה נכון לכל דבר כנראה

גם מים בהגזמה יכול להזיק

אין המלצה גורפת לצרוך תוספי ויטמינים ומינרלים – זה משתנה מאדם לאדם בהתאם לתזונה האישית ולמצב הבריאותי כפי שמשתקף בבדיקות הדם.
למשל, לאדם שלא אוכל דגים בכלל, ייתכן ונמליץ לצרוך תוסף אומגה 3. לאדם שלא אוכל בשר או טופו, ייתכן ונמליץ על תוסף ברזל.
ברוב המקרים, מי שניזון מתפריט מגוון ובדיקות הדם שלו תקינות, לא יזדקק לתוספים.
פעמים רבות אנשים צורכים תוספי תזונה שאינם נחוצים להם, לרוב זה סתם בזבוז כסף, ובחלק מהמקרים זה עלול גם לגרום לנזק.
לפני שמתחילים לצרוך תוסף מסוים, כדאי לבדוק האם ניתן לקבל את אותו הרכיב בכמות מספקת דרך התזונה, או להתייעץ עם דיאטנ/ית קליני/ת שיוכלו לעשות לך סדר בנושא.
יש לכתוב/לומר ייתכן ש*
ייתכן ו.. אינו תקין חיים שלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית