עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בגדול, הייתי ממליץ על הבייסיק, אומגה 3+מולטי ויטמין...במה הם תורמים לגוף?
איזה הבדלים אני צריך לראות אחרי שאני לוקח? וממה אפשר להשיג אומגה שלוש וכמה צריך לאכול כדי להגיע לכמה שצריך?אומגה 3 בדרכ אתה לא תגיע מתזונה בלבד אז מתספים...מולטי ויטמין אם יש לך חסרים מסויימים בויטמינים.. אם אין אתה לא תראה איזה הבדל מזה
אין המלצה גורפת לצרוך תוספי ויטמינים ומינרלים – זה משתנה מאדם לאדם בהתאם לתזונה האישית ולמצב הבריאותי כפי שמשתקף בבדיקות הדם.אם כן איזה?
מזיק לכיס ולפעמים אפילו לבריאות...מולטי ויטמין לא מזיק לאף אחד גם למי שיש מספיק, אם לקנות או לא זה עניין של גישה. כך או כך זה לא מזיק
just saying
יאחמזיק לכיס ולפעמים אפילו לבריאות...
Vitamin and Mineral Supplements: Do We Really Need Them? - PMC
In the United States, 40 – 50% of the men and women 50 years of age or older regularly use multivitamin/mineral (MVM) supplements, making the annual sales of these supplements over $11 billion. However, the question remains whether using MVM ...pmc.ncbi.nlm.nih.gov
אני מסכים איתך במובן מסויים.יאח
אני מדבר ספציפית על מולטי ויטמין
ברור שויטמינים בכמויות עודפות יכול להזיק
אבל וזה אבל גדול....... במולטי ויטמין המינונים שאתה מקבל בכלל לא מגיעים לכמויות האלה ומהסיבה הזאת גם בטוחים לצריכה
עזוב לא אתה ולא אני מכירים מישהו שקנה מולטי ויטמין ולקח יותר ממה שכתבו לו..אני מסכים איתך במובן מסויים.
אבל לצערי הרבה אנשים ובני נוער עושים שימוש לא מושכל בויטמינים ותוספי תזונה בגלל שאיזה יוטיובר/דוגמן פיטנס ''ממליצים''...
יש לכתוב/לומר ייתכן ש*אין המלצה גורפת לצרוך תוספי ויטמינים ומינרלים – זה משתנה מאדם לאדם בהתאם לתזונה האישית ולמצב הבריאותי כפי שמשתקף בבדיקות הדם.
למשל, לאדם שלא אוכל דגים בכלל, ייתכן ונמליץ לצרוך תוסף אומגה 3. לאדם שלא אוכל בשר או טופו, ייתכן ונמליץ על תוסף ברזל.
ברוב המקרים, מי שניזון מתפריט מגוון ובדיקות הדם שלו תקינות, לא יזדקק לתוספים.
פעמים רבות אנשים צורכים תוספי תזונה שאינם נחוצים להם, לרוב זה סתם בזבוז כסף, ובחלק מהמקרים זה עלול גם לגרום לנזק.
לפני שמתחילים לצרוך תוסף מסוים, כדאי לבדוק האם ניתן לקבל את אותו הרכיב בכמות מספקת דרך התזונה, או להתייעץ עם דיאטנ/ית קליני/ת שיוכלו לעשות לך סדר בנושא.