Rotator cuff long time injury (4-5years)

אנוניממ

משתמש מתחיל
60
3
נק' מוניטין:
3
60
3
מה הולך?
אז אחרי פיזיותרפיה של חצי שנה (פציעת כתף) חזרתי להתאמן בהדרגתיות לפני כמה חודשים טובים התחלתי fbw ועברתי לAB

בן 19
משקל 74
גובה 185

רוב התרגילים שאני מבצע אני מצליח לבצע אבל חלקם אני מבצע במשקלים נמוכים שלא באמת מבצעים גירוי כל-כך על השריר (כמו בנץ פרס, שולדר פרס, וחתירה כלשהי לגב עדיין יש כאבים.. אני מנסה למצוא תחלופה אולי לעבור לchest press machine אז אשמח לעצה בנוגע לזה) שאר התרגילים (דדליפט, מתח, פולאובר, יד קדמית, יד אחורית, רגליים, גם פרפר לחזה מבצע בלי בעיה) עושה בלי בעיה ככה שזה לא שיקומי.

אני מתלבט אם כדאי לי באמת לאכול לפי תפריט ואם באמת אעלה במשקל ובמסת גוף בצורה מאוזנת. האם כדאי לי לאכול לפי תפריט או שאני אעלה בשומן בגלל שבחלק מהאזורים אני לא מגרה את השריר? תודה חברים!

אז אני מבין שאתה מתלבט אם להיכנס לתפריט מסה קבוע, ובמקביל חושש שלא תעלה מספיק מסת שריר בכתף ובשאר השרירים הדומיננטיים בתרגילי הבסיס מאחר והכתף לא החלימה לגמרי.

וזו חשיבה נכונה לגמרי.

אך אולי במקום השיקולים הללו, מה דעתך על לחכות עם התפריט, לסיים את השיקום הפיזותרפי ואז לחזור להתאמן במלוא הכוח?

אני בטוח שאתה מבין שזו החלטה נבונה ונכונה יותר, אחרת אתה סתם מבזבז לעצמך את הזמן ועלול לפגוע בכתף שנית.

• פותח/ת השרשור
אז אני מבין שאתה מתלבט אם להיכנס לתפריט מסה קבוע, ובמקביל חושש שלא תעלה מספיק מסת שריר בכתף ובשאר השרירים הדומיננטיים בתרגילי הבסיס מאחר והכתף לא החלימה לגמרי.

וזו חשיבה נכונה לגמרי.

אך אולי במקום השיקולים הללו, מה דעתך על לחכות עם התפריט, לסיים את השיקום הפיזותרפי ואז לחזור להתאמן במלוא הכוח?

אני בטוח שאתה מבין שזו החלטה נבונה ונכונה יותר, אחרת אתה סתם מבזבז לעצמך את הזמן ועלול לפגוע בכתף שנית.
עשיתי כבר המון פיזיותרפיה וזה פשוט שחיטה של כסף אבל הגעתי לשלב שהוא אמר לי שאני יכול להסתדר לבד עם הכלים שנתן לי.. לא יכולתי לעשות הרבה דברים לפני כמו מתח, אפילו יד קדמית ויד אחורית ועוד כמה דברים.. עכשיו אני מצליח את הרוב רק בנץ או צ'סט פרס כואבים לי, חתירה, ושולדר פרס אני עדיין עובד אליו. אני יכול לנסות להשתמש בכלים שנתן לי כדי להתקדם כי הבנץ' פרס כאב לי עם מוט ריק עכשיו הוא כואב רק עם מוט ו10 ק"ג בכל צד.. אז יש התקדמות. השאלה אם בחלק התרגילים האימון יהיה שיקומים יהיה מספיק גירוי כדי לא להעלות בשומן?

(אגב אתה היחידי שענית תודה רבה!)

מציע להתמקד במשקלים ווריאציות שנוחות לך ולא מעוררות כאב חריג.
ייתכן שלמטרות היפרטרופיה תצטרך לבצע הרבה חזרות לסט במשקלים נמוכים בשלב זה.
בהצלחה, ניר, פיזיו' ספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית