הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Rotator cuff, מתי קרח ומתי חום

אנוניממ

משתמש מתחיל
60
3
נק' מוניטין:
3
60
3
אהלן יש לי שאלה קטנה אני כבר אחרי המון זמן של פיזיותרפיה ואני עושה אימונים קלים, אני כבר הרבה זמן שם קרח על הכתף כל יום , במיוחד אחרי פיזיותרפיה כי זה מעלים את הכאב אבל מצד שני קראתי שאומרים שלפעמים צריך להשתמש בחום ולא בקרח. אשמח להסבר, מתי להשתמש בחום מתי בקרח. תודה!

קרח הוא טוב רק מיד אחרי פציעה, הוא עוזר למנוע נפיחות ודלקת במיידי, כל שאר הזמן לא להשתמש בקרח כי זה יעשה בידיוק את ההפך וימנע החלמה

• פותח/ת השרשור
קרח הוא טוב רק מיד אחרי פציעה, הוא עוזר למנוע נפיחות ודלקת במיידי, כל שאר הזמן לא להשתמש בקרח כי זה יעשה בידיוק את ההפך וימנע החלמה
תודה.. אני כבר חודשיים שלמים שם קרח כול יום.. אפילו יותר. אז לשים חום על הכתף ואם כן כל כמה זמן? אחרי אימון או לפני אימון? כמה פעמים ביום? תודה שוב

תודה.. אני כבר חודשיים שלמים שם קרח כול יום.. אפילו יותר. אז לשים חום על הכתף ואם כן כל כמה זמן? אחרי אימון או לפני אימון? כמה פעמים ביום? תודה שוב
חום אולי יכול לעזור, אבל בגדול אין צורך לא בזה ולא בזה, פשוט להמשיך עם השיקום

מה שכתבת לא מדויק. קירור משפיע בעיקר ולעיתים רק על תחושת הכאב ולא על מדדים דלקתיים או רפואיים.
השימוש בקרח יעיל לאלחוש כמו חימום, וזה תלוי בעיקר בהעדפה אישית.

בשלב של דלקת אקוטית שמתבטאת בנפיחות, חום, אדמומיות וכו נהוג שלא לשים חימום כדי לא להגביר את החום שבלאו הכי נמצא שם. אבל יש מצבים שגם בדלקת מים חמימים מסייעים להפחית כאב.

בקיצור, זה לא מדע מדויק ויש שונות גדולה בין מטופלים, וגם האפקט של זה לא כזה משמעותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית