הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חושש ממסה מבחינה פסיכולוגית

מתאמן שזקוק לעצות

משתמש מתחיל
31
5
נק' מוניטין:
17
31
5
אז ככה, ירדתי בשנה ושמונה חודשים האחרונים כ 40 ק"ג בלי יותר מדי ספורט, ריצות פעם ב..
בארבעה חודשים האחרונים התחלתי ממש חיטוב עם תזונאי, אני מתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע אימוני כוח, פעם בשבוע רץ 10 ק"מ, מקפיד על כמות צריכת חלבון נכונה, גירעון קלורי והמשכתי לרדת עוד במשקל והגעתי למשקל היעד. אני כרגע שוקל 64 ק"ג, גובה 1.67 ס"מ ו 9% שומן.

רוצה להתחיל מסה כדי באמת להתחזק אבל פוחד מעלייה במשקל. אני יודע שזאת עלייה שברובה בשריר ומעטה בשומן ושאחר כך אפשר לעשות חיטוב שוב ואני מבין את זה אבל חושש שברגע שאעלה על המשקל ואראה את המספרים עולים ארגיש שאני משמין חזרה והורס את כל התהליך שעברתי.
זה בגלל שכל החיים הייתי שמן (105 ק"ג בהתחלה) ואני כל כך אוהב את איך שאני נראה עכשיו וחרד חס וחלילה להרוס.
מה אתם אומרים?
איך אפשר להתגבר על המחסום הפסיכולוגי הזה?

אז ככה, ירדתי בשנה ושמונה חודשים האחרונים כ 40 ק"ג בלי יותר מדי ספורט, ריצות פעם ב..
בארבעה חודשים האחרונים התחלתי ממש חיטוב עם תזונאי, אני מתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע אימוני כוח, פעם בשבוע רץ 10 ק"מ, מקפיד על כמות צריכת חלבון נכונה, גירעון קלורי והמשכתי לרדת עוד במשקל והגעתי למשקל היעד. אני כרגע שוקל 64 ק"ג, גובה 1.67 ס"מ ו 9% שומן.

רוצה להתחיל מסה כדי באמת להתחזק אבל פוחד מעלייה במשקל. אני יודע שזאת עלייה שברובה בשריר ומעטה בשומן ושאחר כך אפשר לעשות חיטוב שוב ואני מבין את זה אבל חושש שברגע שאעלה על המשקל ואראה את המספרים עולים ארגיש שאני משמין חזרה והורס את כל התהליך שעברתי.
זה בגלל שכל החיים הייתי שמן (105 ק"ג בהתחלה) ואני כל כך אוהב את איך שאני נראה עכשיו וחרד חס וחלילה להרוס.
מה אתם אומרים?

להיות בפלוס קלורי קטן, לא להסתכל על התהליך כספרינט אלא כמרתון.

אין אף אדם שישאר באותו מצב פיזיק לכל החיים.

אני אני יודע מה הניטרלי שלי? לפי bmr כפול 1.2?
כן. ואז אחרי שקיבלת את התוצאה של המחשבון, תאכל את אותה כמות קלוריות בדיוק במשך שבועיים, ובשבועיים האלה תישקל כל בוקר אחרי שירותים ולפני אוכל ומים. תעשה ממוצע שבועי של המשקל שיצא לך כל יום וככה תראה מה ההבדל בין השבוע הראשון לשני, והנה, ראית כמה משקל גוף ירדת/עלית/נשארת אותו דבר. ככה אתה יודע בדיוק מה הניטרלי, כי המחשבון הוא לא מדויק ולא מותאם לך אישית, אחרי שגילית מה הניטרלי שלך אתה יכול לעשות התאמות לפי המאזן שאתה רוצה.
מן הסתם לתזונאי שעבדת איתו יש את הניטרלי שלך, אחרת אני לא רואה דרך להגיע ל9 אחוז שומן.
פשוט ללכת על זה לא משנה מה. כשיש משהו שאני מהסס לעשות אותו למרות שאני יודע שהוא טוב לי, אני פשוט עושה אותו ולא משאיר להיסוסים מקום.

יש כל מיני דרכים. אתה יכול לדבר עם התזונאי שלך על זה, אתה יכול לעבור לניטרלי לכמה שבועות עד שתרגיש שם נוח. אולי העלייה הקטנה של הנוזלים בניטרלי אולי תשמש כסוג של טסט עבורך לראות איך אתה מגיב לקילו-שניים שעולים. זה לא שאתה לא יכול להתחזק ולהתקדם במאזן ניטרלי, זה לא שזה יהיה זמן מבוזבז. כשתרגיש שם מספיק בנוח ומספיק בטוח במיומנויות התזונתיות שרכשת לשמירה על המשקל תוכל לשקול אם לעבור למסה או לא.

אני חושב שאתה גם צריך לשאול את עצמך למה אתה פוחד? הרי אתה תשים לב לעלייה במשקל אם היא תתרחש. אתה חושש שלא תצליח לבלום אתה ו/או שתאבד שליטה?
לדעתך אתה חושב שרכשת מספיק הרגלים לשימור המשקל? כמה תהליך הירידה וכל המסביב (בישול, אימונים, ספירת קלוריות וכד') היה לך קשה? האם אתה צופה קשיים בטווח הארוך?

____

אני אני יודע מה הניטרלי שלי? לפי bmr כפול 1.2?
הערכה מאוד גסה. יש לך תזונאי שיעשה את זה עבורך...

דרך יותר יעילה, אם אתה יודע כמה אתה אוכל עכשיו, היא להוסיף/להוריד קלורית בקפיצות קטנות (100-200 קל') עד שממוצעי השקילות נשארים סטטיים במשך שבועיים-שלוש (משמע ללא מגמה אחידה). ברגע שזה קרה - מצאת את הניטרלי שלך.

זה קשה, אפילו מאוד. אני פשוט מתרכז בביצוע. אני יודע שזה באיזשהו מקום נחוץ.
אני מתנחם בזה שהמשקל על המוט עולה.

מה אתם אומרים?

תשמע אני לא יכול לתת לך טיפים, רק יכול להזדהות ולהגיד לך שמה שאתה כותב קולע כל כך למה שהרגשתי ואני ממש מבין אותך.

• פותח/ת השרשור
יש כל מיני דרכים. אתה יכול לדבר עם התזונאי שלך על זה, אתה יכול לעבור לניטרלי לכמה שבועות עד שתרגיש שם נוח. אולי העלייה הקטנה של הנוזלים בניטרלי אולי תשמש כסוג של טסט עבורך לראות איך אתה מגיב לקילו-שניים שעולים. זה לא שאתה לא יכול להתחזק ולהתקדם במאזן ניטרלי, זה לא שזה יהיה זמן מבוזבז. כשתרגיש שם מספיק בנוח ומספיק בטוח במיומנויות התזונתיות שרכשת לשמירה על המשקל תוכל לשקול אם לעבור למסה או לא.

אני חושב שאתה גם צריך לשאול את עצמך למה אתה פוחד? הרי אתה תשים לב לעלייה במשקל אם היא תתרחש. אתה חושש שלא תצליח לבלום אתה ו/או שתאבד שליטה?
לדעתך אתה חושב שרכשת מספיק הרגלים לשימור המשקל? כמה תהליך הירידה וכל המסביב (בישול, אימונים, ספירת קלוריות וכד') היה לך קשה? האם אתה צופה קשיים בטווח הארוך?

____

הערכה מאוד גסה. יש לך תזונאי שיעשה את זה עבורך...

דרך יותר יעילה, אם אתה יודע כמה אתה אוכל עכשיו, היא להוסיף/להוריד קלורית בקפיצות קטנות (100-200 קל') עד שממוצעי השקילות נשארים סטטיים במשך שבועיים-שלוש (משמע ללא מגמה אחידה). ברגע שזה קרה - מצאת את הניטרלי שלך.

היי יובל, אשמח לייעוץ שלך בתור איש מקצוע.
לאחרונה עברתי מתקופת החיטוב למסה. מתפריט של 1650 קלוריות עברתי ל 2250 קלוריות.
אוכל יותר פחמימות ומתאמן בחדר כושר ארבע פעמים בשבוע.
שמתי לב שעודפי העור שנותרו לי בבטן הרבה יותר בולטים ו "יוצאים החוצה" מאז השינוי בתפריט לעומת התקופה שלפני. התזונאי שלי טוען שמדובר בנפיחות, מה אתה חושב בעניין? מסכים איתו?
עברתי ללחם ללא גלוטן כי אני יודע שגלוטן ולקטוז הם התוספות המשמעותיות לתפריט ואני לא רואה שינויים גדולים בעודפי העור.
אשמח לייעוצך.
תודה.

היי יובל, אשמח לייעוץ שלך בתור איש מקצוע.
לאחרונה עברתי מתקופת החיטוב למסה. מתפריט של 1650 קלוריות עברתי ל 2250 קלוריות.
אוכל יותר פחמימות ומתאמן בחדר כושר ארבע פעמים בשבוע.
שמתי לב שעודפי העור שנותרו לי בבטן הרבה יותר בולטים ו "יוצאים החוצה" מאז השינוי בתפריט לעומת התקופה שלפני. התזונאי שלי טוען שמדובר בנפיחות, מה אתה חושב בעניין? מסכים איתו?
עברתי ללחם ללא גלוטן כי אני יודע שגלוטן ולקטוז הם התוספות המשמעותיות לתפריט ואני לא רואה שינויים גדולים בעודפי העור.
אשמח לייעוצך.
תודה.
אתה יכול לאכול לחם עם גלוטן, אין סיבה לאכול ללא גלוטן אלא אם יש לך בעיה רפואית שלא מאפשרת לך
והאם עשית שבועיים על נייטרלי? האם העלתם קל' מה1600 כל יום 100 קל עד שהגעת לנייטרלי?
אם לא עשית שום דבר מזה אז זה כנראה השפיע על המראה+משקל

מתפריט של 1650 קלוריות עברתי ל 2250 קלוריות.
תוך כמה זמן?

התזונאי שלי טוען שמדובר בנפיחות, מה אתה חושב בעניין? מסכים איתו?
לא יודע, אבל נשמע הגיוני שאם הוספת 600 קלוריות בתקופת זמן קצרה תצבור קצת נוזלים. פשוט שים לב לקצב העלייה שלך בשבועות הקרובים ותראה שהוא לא גבוה מדי. וסמוך על התזונאי שלך 😃

עברתי ללחם ללא גלוטן כי אני יודע שגלוטן ולקטוז הם התוספות המשמעותיות לתפריט
לא הבנתי אותך. אתה נמנע מגלוטן ולקטוז? אם אתה לא רגיש / סובל מצליאק אין סיבה לעשות כך.

• פותח/ת השרשור
תוך כמה זמן?

לא יודע, אבל נשמע הגיוני שאם הוספת 600 קלוריות בתקופת זמן קצרה תצבור קצת נוזלים. פשוט שים לב לקצב העלייה שלך בשבועות הקרובים ותראה שהוא לא גבוה מדי. וסמוך על התזונאי שלך 😃

לא הבנתי אותך. אתה נמנע מגלוטן ולקטוז? אם אתה לא רגיש / סובל מצליאק אין סיבה לעשות כך.

האמת שעשיתי את זה מהיום למחר, כך הורה לי התזונאי. יש בעייתיות עם זה?

הייתי אומר שזה נשמע קצת מוזר.
לפי דעתי נכון יותר למצוא את הניטרלי לאט יותר, לא להעריך אותו ולעלות לשם בבת אחת. אני מניח שיש אנשים שיחלקו עליי וזה בסדר.
בסופו של דבר אם קצב העלייה בהמשך יהיה תקין זה לא אמור לשנות יותר מדי.

כאן הבעיה.
אתה אמור לעלות 100 קל' כל יום עד שאתה מגיע לנייטרלי. נשאר על נייטרלי שבועיים או שלושה שבועות ואח"כ לעלות 100 קל שוב עד הפלוס קלורי שאתה צריך.

כאן הבעיה.
אתה אמור לעלות 100 קל' כל יום עד שאתה מגיע לנייטרלי. נשאר על נייטרלי שבועיים או שלושה שבועות ואח"כ לעלות 100 קל שוב עד הפלוס קלורי שאתה צריך.
לדעתי לטווח הארוך זה מיותר. בסוף זה מתאזן מהר מאוד ובשתי הדרכים תראה את אותן תוצאות בערך באותו פרק זמן. זה כן נוח יותר למי שלא אוהב להתחיל לחפש את הניטרלי שלו, וגם למי שחשוב לו הטווח הקצר.

לדעתי לטווח הארוך זה מיותר. בסוף זה מתאזן מהר מאוד ובשתי הדרכים תראה את אותן תוצאות בערך באותו פרק זמן. זה כן נוח יותר למי שלא אוהב להתחיל לחפש את הניטרלי שלו, וגם למי שחשוב לו הטווח הקצר.
אני חושב שישר לקפוץ כ"כ הרבה קלוריות יביא לעלייה גדולה יותר במשקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית