הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית הערכת התקדמות בטקסס

GreenApe

משתמש מתחיל
58
27
נק' מוניטין:
42
58
27
שלום לכולם,
אני מתאמן לפי טקסס מטוד' פעם ראשונה בחיים כ-8 שבועות ואשמח לדעת האם ההתקדמות סבירה לשלב הזה. בנוסף אשמח להשוות מהניסיון שלכם מתי הגיע שלב המיצוי מהתוכנית, כולל כל מידע שיכול להיות רלוונטי להשוואה (גיל, וותק, משקל, סגנון חיים / עבודה וכו').
המטרה העיקרית שלי באימונים כרגע היא להחזיר את הכוח המירבי והמשקלי עבודה בתרגילים המרכזיים (כולל פרס) שנאבדו בגלל תקופת הקורונה. כמובן שאם אצליח להתחזק מעבר לכך, זה מבורך.

קצת על עצמי: בשנות ה-30 המאוחרות, ~75 ק"ג, מתאמן כ-4 שנים עם הפסקה בכל הסגרים של הקורונה. אני עובד בעבודה לא מאמצת פיזית ואוכל מסודר.
סינגלים לפני הקורונה:
squat - 140, deadlift - 170, bench press - 100, overhead press - 70

אני אחרי שלב ראשוני של כ-6 שבועות בSS שהגעתי בסיומו למשקלים הבאים:
squat 5x127.5, deadlift - 5x145, bench press - 3x82.5 , overhead press - 5x55

אני כרגע בשבוע העבודה ה-8 בטקסס, בתבנית של פרס ובנץ' לסירוגין באותו שבוע באימוני נפח והתאוששות, כלומר, ההתקדמות של שניהם היא שבועית. התחלתי את הטקסס עם ריסט קטן של כ-5% מהשיא ב-SS.
בחודש האחרון היה לי עומס במילואים אז האטתי קצת את קצב ההתקדמות בתוכנית.השבוע לראשונה לא הצלחתי לסגור חמישיות לדדליפט ופרס. יכול להיות שזה בגלל התאוששות לקויה מהמילואים ויכול להיות שאני פשוט מתחיל להתקרב למיצוי של התוכנית.
משקלים נוכחיים:
squat - 5x137.5, deadlift - 4x155, bench press - 5x95, overhead press - 2x65
אני מרגיש שמאז החזרה לאימונים משהו נפתח לי בסקאווט וההתקדמות שם טובה. ובטוחה.

אשמח לדעת מהניסיון שלכם האם לדעתכם יש לי עוד הרבה למשוך עם התוכנית. האם יש מניפולציות מסוימות שאולי כדאי לשלב, לדוגמה: התקדמוות אחת לשבועיים בדדליפט, לוותר על הפרס ולהגדיר אותו כתרגיל עזר וכו'.
אשמח לשמוע מהניסיון שלכם כמה זמן אתם הצלחתם למשוך עם התוכנית.

אין דרך לדעת אם אתה קרוב למיצוי הפוטנציאל בלי להכיר אותך, ופוסט כזה לא באמת מספיק.

טקסס מתהוד היא תבנית שמתפתחת לאט לאט ואפשר למשוך אותה עם שינויים קטנים לאורך שנים במקרים מסויימים (כן, שנים).

חמישיות לא ממשיך לעד, אז אתה יכול לשנות לשלשה כבדה + שלשה בק אוף. גם זה לא ימשיך לנצח, ואז צריך עוד שינוי קטן.

בפרס אתה גם תצטרך לרדת בחזרות ולדעתי גם לא לעבוד עם הרוטציה אלא או לבצע את שתי ההרמות פעמיים בשבוע או להתמקד יותר באחת שתמיד תתבצע פעמיים בשבוע.

טקסס מתהוד באופן המקורי שלה תצליח לרוץ משהו כמו כמה שבועות, אבל מתישהו זה יפסיק ולאט לאט נצטרך להוסיף נפח. זה לא אומר שזה כבר לא "טקסס מתהוד", זה העניין בשלב המתאמן הבינוני, שכבר אין דברים גנרים כל כך.

אם היית מתאמן שלי סיכוי קלוש שהייתי שם מתאמן שנושק ל40 במשקל 75 ק"ג על משהו בסגנון טקסס מתהוד, ויותר הייתי מכוון ל4 day split.

בכל מקרה, כתבתי קצת על טקסס מתהוד פה:
Facebook

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית