הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה דיי מורכבת לגביי מאסה בתזונת AD

מצב
השרשור נעול

yotamy6

משתמש מתחיל
211
0
נק' מוניטין:
-223
211
0
אוקיי אז שאלה:
מאסה בתזונת AD גורמת לזה שתראה חטוב כמו שיותר ובאותו זמן תעלה גם במאסת שריר?
אם כן אז צריך לעשות בערך 12 יום של AD ואז יומיים של העמסת פחמימות?
זה נכון שאם למשל אני אוכל 200 גרם חלבון אז בערך120 מזה הופך לפחמימה?! (גלוקוז)
מה הקורה אם אני בתפריט AD שזה אומר הרבה שומן ואני גם לוקח יהומבין ועושה פרוטוקול 3/4 אבל עדיין נימצא על גירעון חיובי, יש מצב שאני אוכל לשרוף שומן ככה?
תודה לעוזרים! 😃

קרא את הספר. לא בעיה למצוא אותו. בקשר לשאלה האחרונה אז לא בדיוק.

שומן תוכל לשרוף דרך פעילות אירובית עצימה נניח. בקשר לאם זה אפשרי? תאורתית אולי, מעשית לא יודע. תנסה. אני בAD כרגע. מרגיש מעולה. לא מרגיש בעיה בלהתקדם במשקלים. צריך להתרגל לאכול בשר על הבוקר אבל תכלס זה כיף :-P
מבחינת תוצאות? קשה להגיד כרגע. מה שבטוח שלא עליתי באחוזי שומן, ולא ירדתי יותר מדי. ירדתי ממש קצת, או נוזלים. אני ככה בערך חודש. אני אנסה להוסיף ביום רביעי וחמישי אירובי בסמוך להעמסה כדי לנצל את המצב של החוסר בגליקון ולראות אם יש ירידה באחוזי שומן.

אישית מעדיף ככה. לא אהבתי את המראה המנופח בדיאטה מלאת פחמימות.

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר לי שעכשיו שאתה עושה מאסה בAD אתה מרגיש שאתה אשכרה עולה נקי?
מאוד מעניין אותי לדעת אם יש מצב לשרוף שומן שאני עושה את זה...
דבר שלישי- כדאי לקחת קריאטין תוך כדי זה?
אה ועוד משהו- איזה אימון אתה עושה? SS? AB? ABC?
תודה על התשובה אחי 😃

---------- התגובה התווספה ב 00:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:49 ----------

אהה ויש מצב שאתה מפרסם את התפריט שלך אחי?
זה יכול לעזור לי הרבה 😃

אני באמצע הספר כרגע, מת להתחיל את הדיאטה, כרגע אני בחיטוב ואהיה עם הפרוטוקולים של השומן עיקש בדיוק כשאני אתחיל את ה AD
אני מסוקרן במאסה אם באמת עולים יחסית נקי ולא נראים כמו בלון מהפחמימות...
בכל מקרה עוד לא הגעתי לחלק את התוספים בתכנית הזאת, מה ההמלצות ? הכותב מאורו פסקוואל כותב שהוא ממליץ על דברים מסוימים שלו שהוא פיתח וכל מיני שטויות
מה אתם לוקחים ? אני מתאר שאומגה 3, שזה הוא אומר שמכריע לקחת וממש חשוב

כתבתי פה תגובה יותר מפורטת בקשר לתפריט אבל זה נמחק.
בקיצור:
אין לי תפריט מסודר לידי אבל אם ננסה לשחזר ארוחות אז:

בהנחה ויש לי זמן אני משתדל שכל ארוחה תיהיה לפחות 500 קלוריות. זה תלוי כמובן כמה ארוחות את אוכל ביום, אבל נניח ופספסת כמה, אז יצא שהגתע ל2000 בערך, שאצל רוב האנשים זה באיזור התחזוקה, אולי קצת מעל.
בכל מקרה, אני אוכל בעיקר בשר אדום, קוטג 9 אחוז, גבינה צהובה, ממרח שקדים טבעי, שמן זית, שמן פשתן, טונה, ביצים, אבוקדו, וירקות בשביל הסיבים, אגוזים אם יש לידי.

מה אני לא אכול שיכול להטעות: יוגורט, יש בו יחסית לא מעט פחמימות בשביל הAD.

זה האוכל הבסיסי. אם רוצים להתפרע אז יש דג סלומון אבל זה יקר בארץ. אין לי בעיה עם האוכל אז לא קורה מצב שאני חייב משהו אחר.

ארוחה יכולה להיות נניח 4 קבבים (עדיף בשר טחון טרי אבל יוצא מנקודת הנחה שאין זמן לכל אחד לבשל ולהכין). אני שם על גריל טוסטר כזה. מעדיף להמנע מטיגון מיותר. 2 ביצים קשות, אבוקדו, כף שמן זית, כף שמן פשתן. זו ארוחה יחסית גדולה אצלי.

אולי אין לה ממש נפח אבל אני לא מרגיש שאני רעב.

ארוחת ביניים, או במקרה ואין לך זמן לאכול או משהו כזה, יכולה להיות 100 גרם גבינה צהובה, ועוד תוספת של שמן זית נניח. בכלל את התוספת של השומן אם אני מרגיש שלא לקחתי מספיק ביום אני לוקח משמן זית.

בקשר לקריאטין והתוספים: אני לא חושב שיש בעיה לקחת קריאטין. ובספר הוא ממליץ אם אני זוכר נכון בעיקר על חומצות אמינו ועל קריאטין.

בכללי מבחינה בריאותית לא בדקתי איך זה משפיע, מה שבטוח שאין לי כבר מיגרנה. הייתי סובל פעם ממיגרנה, זה עבר עם השנים אבל משום מה כשהייתי מפספס ארוחת 12 (שהייתה מכילה מן הסתם פחמימות) הייתי מקבל כאב ראש שיכל לדפוק לי את כל היום (ממש מיגרנה - והדגש זה על צריכת הפחמימות). היום אין לי את זה, אני יכול בערך לאכול מתי שבא לי. מבחינת אימונים קשה להגיד כרגע. אני לא חושב שאני יורד בשומן, אני לא ממש מנסה לרדת. כלומר הוא נשאר לפי מראית העין די קבוע, אבל לא עשיתי אימוני אירובי עצימים כדי לנסות לממש את מה שהוא כותב בספר. אני אנסה השבוע, נראה אם זה מזרז משהו. מבחינת משקלים וכוח אין בעיה מיוחדת. קשה להגיד אם אני מרגיש כביכול יותר חזק או משהו כזה, אלה דברים שיכולים להטעות ויכולים להיות גם פסיכולוגים.

מה שבטוח שצריך להתרגל אליה. פעם אחת ניסיתי להתחיל עם הAD והרגשתי ממש על הפנים ביום הראשון. אחרי כמה ימים הפסקתי. תקופה אחרי זה, קיבלתי שפעת, אז בלי שום קשר בקושי אכלתי בגלל המחלה ןהצלחתי לנצל את זה בהמשך.

שורה תחתונה? כמו כל דבר הAD זה לא קסם. הייתי אומר שצריך להיות על זה לפחות 3 חודשים וגם זה קצת יחסית. אם זה דורש יותר מדי מהמתאמן (אורך חיים, כספית או כל דבר אחר) הייתי מחפש משהו אחר.

סלח לי על השאלה, אבל מה ההיגיון במאסה בAD?

בחיטוב זה עוד מובן
אבל למה במאסה.... פחמימה זה אוכל זול וזמין - קל וכיף לאכול אותו. למה לא להינות מהמאסה?

לפי דעתי גם בחיטוב זה די מיותר הדיאטה הזאת אולי רק לאנים שממש קשה להם לרדת.

סך הכל מאזן שלילי בחיטוב לאורך כמה חודשים והתוצאות ניכרות לעין.

למה להיכנס לתפריטים קשים, יקרים, ומי יודע עד כמה טובים ובריאים לגוף.

פחמימה זה דבר טוב גם עבור החיטוב המסאה והאימונים בכלל סרט ליהיות בלי פחמימה

• פותח/ת השרשור
לא כזה משמעותי לי להיות בלי פחמימה...
למה אני רוצה לעשות מאסה בAD? זה פשוט מאוד- קיץ עכשיו ולא באלי להראות כמו בלון שאני הולך לים 😃
גם נחמד לעלות מאסה ולהישאר על אותו אחוז שומן פחות או יותר...
Kman, אתה רואה שאתה עולה במאסה ובמשקל גוף וגם במשקלי עבודה?
חשבתי שחומצות אמינו זה חרטא...זה באמת עוזר?

אחי נראה לי שעלייה במסה עם מאזן חיובי גדול של קלוריות אפילו של AD יהיה עלייה בשומן.

אולי שוה לך לבצע תזונה רגילה מאוזנת במאזן ניטראליי אם שינויים לפי הפעילות שלך

לא כזה משמעותי לי להיות בלי פחמימה...
למה אני רוצה לעשות מאסה בAD? זה פשוט מאוד- קיץ עכשיו ולא באלי להראות כמו בלון שאני הולך לים 😃
גם נחמד לעלות מאסה ולהישאר על אותו אחוז שומן פחות או יותר...
Kman, אתה רואה שאתה עולה במאסה ובמשקל גוף וגם במשקלי עבודה?
חשבתי שחומצות אמינו זה חרטא...זה באמת עוזר?

אז ככה. בהתחלה אחרי שעשיתי SS ושתיתי מלא חלב, וגם ככה התחלתי עם אחוז שומן לא קטן (אחרי צבא) קצת נמאס לי כל השומן שהצטבר בצדדים. יכול להיות שזה היה נוזלים ולא שומן כמו שחשבתי, אבל המראה הזה הפריע לי.

אתה לא חייב להראות כמו בלון. אפשר לאכול פחמימות ולעשות את זה מסודר מחושב וזה יצמצם עליה מיותרת בשומן. כמובן שזה דורש דברים אחרים וזה לא כזה כיף, אבל לכל דבר יש שני צדדים.

התחלתי לעשות דיאטה רגילה. , אכלתי מעט פחמימות ודווקא ירדתי לא רע. בערך כל שבוע -400200 גרם. ירדתי מ87 ל83 בערך עד היום. התחלתי לעשות אנבוליק דיאט ונעצרתי. לא ממש עולה במשקל גוף. הבעיה שאין לי עצבים לחשב כל מה שאני אוכל, אז יש מצב שאני תקוע על איזור התחזוקה. מבחינת משקלי עבודה כן יש עליה כרגיל. בכל מקרה אני לא כל כך דוגמא להסתכל עליה. אני אוכל לתת חוות דעת אישית אולי עוד חודש חודשיים ובתנאי באמת שאני אכניס יותר קלוריות ואשלב פעילות עצימה כלשהיא לראות מה נסגר עם השומן ולראות אם באמת יכול להיות מצב של ירידה ועליה או עליה עם מראה יותר חטוב. זה נשמע קצת לא מציאותי אבל שווה לבדוק. לא מצאתי ברשת כמעט שום התייחסות של מישהו שבאמת ניסה את הדיאטה לאורך זמן חוץ מאחד מ bb.com שהתחיל כאדם שמן.

בקשר לחומצות אמינו סביר להניח שזה חארטה. זה שהוא ממליץ לא אומר חייבים לקנות את זה..

מוןלייט: יכול להיות שאתה צודק, אני לא חסיד AD או משהו. בודק את זה, נראה מה יהיה.

• פותח/ת השרשור
אבל אתה רואה שאתה עולה במאסת שריר ואתה ממשיך להעלות משקלי עבודה ואתה לא עולה באחוזי שומן?

אבל אתה רואה שאתה עולה במאסת שריר ואתה ממשיך להעלות משקלי עבודה ואתה לא עולה באחוזי שומן?

אמרתי.
משקלי עבודה, כן עולה.
שומן, לפי מראית העין לא עולה. שומן עולה יותר מהר משריר, יותר קל להבחין בזה.
שריר, לא יודע. בכל מקרה כתבתי שאני על הדיאטה הזו רק חודש+. כמה שריר כבר מעלים בחודש? אז כרגע אין לי תשובה בשבילך.

• פותח/ת השרשור
אבל אתה אומר שאתה יותר מבסוט מהדיאטה הזאת מאשר לעשות מאסה אם כמות אדירה של פחמימות?

בכללי כן, יותר מרוצה לאו דווקא מהתוצאות באימונים אלה שאין תופעות לוואי (שלפחות לי יש) בדיאטה מלאת פחמימות כמו נפיחות, גזים, התקפי רעב גם אם אכלתי סיר של פסטה וכו..

עם יותר שומנים אני מרגיש שהכל יותר מאוזן.

AD זו דרך טובה לקבל את היתרונות של תזונה דלת פחמימה מבחינה בריאותית ותפקודית, בלי לפגוע (אם לא להוסיף) לביצועים הספורטיביים. אנחנו משחקים עם הMacronutrients: לוקחים את הX קלוריות שאתה חושב שאתה צריך, אוכלים אותם במהלך השבוע בעיקר מחלבון ומשומן מה שעוזר לנו עם הרגישות לאינסולין ועושה אותנו Fat-Depended, ובהעמסה אוכלים אותה כמות קלורית (אפשר ומומלץ גם יותר) בעיקר מפחמימות. הרגישות לאינסולין הגבוהה (יחסית) והגליקוגן המרוקן (גם כן יחסית) עוזרים לנו וזה היתרונות העיקריים על פני חלוקה "רגילה" של המזון במהלך השבוע.

זה מעלה אצלי שאלה.

המצב שבו למעשה הגוף מנצל את השומן נקרא קטוזיס. תופעת לוואי היא למשל ריח של אציטון.
התופעת לוואי הזו, היא מדד להאם הגעתי לקטוזיס? או שזה לא מחייב?

AD זו דרך טובה לקבל את היתרונות של תזונה דלת פחמימה מבחינה בריאותית ותפקודית, בלי לפגוע (אם לא להוסיף) לביצועים הספורטיביים. אנחנו משחקים עם הMacronutrients: לוקחים את הX קלוריות שאתה חושב שאתה צריך, אוכלים אותם במהלך השבוע בעיקר מחלבון ומשומן מה שעוזר לנו עם הרגישות לאינסולין ועושה אותנו Fat-Depended, ובהעמסה אוכלים אותה כמות קלורית (אפשר ומומלץ גם יותר) בעיקר מפחמימות. הרגישות לאינסולין הגבוהה (יחסית) והגליקוגן המרוקן (גם כן יחסית) עוזרים לנו וזה היתרונות העיקריים על פני חלוקה "רגילה" של המזון במהלך השבוע.

כבר יש לך 3 פלטות בסקוואט?

זה מעלה אצלי שאלה.

המצב שבו למעשה הגוף מנצל את השומן נקרא קטוזיס. תופעת לוואי היא למשל ריח של אציטון.
התופעת לוואי הזו, היא מדד להאם הגעתי לקטוזיס? או שזה לא מחייב?
לא בהכרח, ואתה גם לא מגיע לקטוזיס ב5 ימים

דאוס מה קורה ?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית