עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
דברים שאני הייתי עושה במקומך ואתה לא חייב לעשות:
משנה סדר של התרגילים רגליים > חזה\גב > כל השאר
עושה מתח במקום פולי עליון, עושה כתפיים במשקל חופשי (flyes או press) במקום המכונה ומוסיף בידוד לכתף אחורית
אם החתירה זה במכונה אז עושה pendlay או bent over במקום
אגב אתה יכול להוריד נפח ולשאר בAB
אתה אוכל טוב? בפלוס? מכניס כל מה שאתה צריך?
למה אתה חושב שהנפח תוקע אותך?בן 21 עובד עם משקלים נמוכים
בנץ 50
סקוואט 55
גב פולי 50
והנפח שאני מתאמן בו תוקע אותי
קח בחשבון שלא תמיד משקל גבוה על המוט מעיד על שריר יותר גדול.שאוכל להעלות משקלים מהר יותר. דעות?
לגבי התוכנית אני אסתכל נטו על התרגילים וטווחי החזרות ולא על הנפח, כי אין לי מושג מה היא כמות הנפח שאתה צריךאשמח שתגידו לי אם זה מתכון לאסון
למה אתה חושב שהנפח תוקע אותך?
קח בחשבון שלא תמיד משקל גבוה על המוט מעיד על שריר יותר גדול.
לגבי התוכנית אני אסתכל נטו על התרגילים וטווחי החזרות ולא על הנפח, כי אין לי מושג מה היא כמות הנפח שאתה צריך
1.בחירת תרגילים
בהרבה מחקרים מצאו שלמטרות היפרטרופיה יותר תרגילים יכולים לגרום להיפרטרופיה יותר טובה, כי תרגילים שונים נותנים דגש על חלקים שונים. בשריר (אני אצרף קישור למטה). הייתי מחלק את זה לסוג של A1 ו-A2 כדי להוסיף תרגילים אחרים, ולא רק מבצע את אותם תרגילים כול פעם.
לצורך העניין (סתם דוגמא שתבין את העניין)
ביום 1
דדליפט רומני
לאנגים
ביום 2
סקוואט
כפיפות ברכיים
Login • Instagram
אפשר לראות שהקבוצה שהשתמשה ביותר תרגילים קיבלה היפרטרופיה יותר טובה, ברוב הבדיקות גם בפלג הגוף העליון וגם בתחתון.
(זה לא אומר להשתמש בכול תרגיל אפשרי שקיים בחדר כושר, אלא פשוט לא לבצע רק תרגיל אחד כול פעם, 3 פעמים בשבוע.)
2.טווחי חזרות:
אל תבצע רק סטים של עשיריות ושמיניות ובמיוחד לא לקבוע טווח חזרות של 3X10 או 3X8.
מכיוון שעובדים קרוב לכשל, התשישות גורמת לחזרות לרדת בין סט לסט. לצורך העניין לסיים 3 סטים של בנץ פרס על
10,8,6 חזרות זה הגיוני לגמרי ובסדר גמור. ברגע שאתה קובע מספר קבוע של חזרות הסיכוי היחידי שאפשר להשלים את זה הוא
או להשתמש במשקל מאוד קל, ולעבוד רחוק מכשל (ברוב המקרים). או להשתמש בצ'יטינג כדי להשלים את החזרות הנוספות.
לצורך העניין תקבע טווח של 10 - 5 חזרות או 20 - 10 חזרות, ותעבוד בו, וזה בסדר גמור שהחזרות שלך ירדו בין הסטים.
בהנחה ואתה לא שולט בטכניקה הייתי נצמד ברוב המוחלט לטווח של 10 - 5, כי זה טווח מושלם ללמוד טכניקה,
המשקל כבד מספיק, ויש הרבה חזרות, בהנחה ואתה שולט בטכניקה הייתי עובד גם בטווח של 20 - 10.
3.סדר התרגילים
הייתי יום אחד מתחיל מגב ויד קדמית, יום אחד מרגליים, ויום אחד מחזה ויד אחורית (סתם דוגמא, תחלק את זה איך שבא לך).
תמיד מה שתאמן ראשון יהיה יותר גדול וחזק, מאשר מה שתאמן אחרון.
כי בסוף האימון אתה יותר עייף וחלש, מה שלא קורה בתחילת האימון.
(או להתחיל ממה שאתה רוצה יותר לעבוד עליו יותר)
1.בחירת תרגילים
בהרבה מחקרים מצאו שלמטרות היפרטרופיה יותר תרגילים יכולים לגרום להיפרטרופיה יותר טובה, כי תרגילים שונים נותנים דגש על חלקים שונים. בשריר (אני אצרף קישור למטה). הייתי מחלק את זה לסוג של A1 ו-A2 כדי להוסיף תרגילים אחרים, ולא רק מבצע את אותם תרגילים כול פעם.
2.טווחי חזרות:
אל תבצע רק סטים של עשיריות ושמיניות ובמיוחד לא לקבוע טווח חזרות של 3X10 או 3X8.
מכיוון שעובדים קרוב לכשל, התשישות גורמת לחזרות לרדת בין סט לסט. לצורך העניין לסיים 3 סטים של בנץ פרס על
10,8,6 חזרות זה הגיוני לגמרי ובסדר גמור. ברגע שאתה קובע מספר קבוע של חזרות הסיכוי היחידי שאפשר להשלים את זה הוא
או להשתמש במשקל מאוד קל, ולעבוד רחוק מכשל. או להשתמש בצ'יטינג כדי להשלים את החזרות הנוספות.
לצורך העניין תקבע טווח של 10 - 5 חזרות או 20 - 10 חזרות, ותעבוד בו, וזה בסדר גמור שהחזרות שלך ירדו בין הסטים.
בהנחה ואתה לא שולט בטכניקה הייתי נצמד ברוב המוחלט לטווח של 10 - 5, כי זה טווח מושלם ללמוד טכניקה,
המשקל כבד מספיק, ויש הרבה חזרות, בהנחה ואתה שולט בטכניקה הייתי עובד גם בטווח של 20 - 10.
3.סדר התרגילים
הייתי יום אחד מתחיל מגב ויד קדמית, יום אחד מרגליים, ויום אחד מחזה ויד אחורית (סתם דוגמא, תחלק את זה איך שבא לך).
תמיד מה שתאמן ראשון יהיה יותר גדול וחזק, מאשר מה שתאמן אחרון.
כי בסוף האימון אתה יותר עייף וחלש, מה שלא קורה בתחילת האימון.
(או להתחיל ממה שאתה רוצה יותר לעבוד עליו יותר)
בסך הכל נראה בסדר, השאלה איך הטכניקה ואיזה התקדמות במשקלים או בחזרות שתעשה, כי זה מה שיעשה את ההבדל.ואני מסכים איתם.
בן 21 עובד עם משקלים נמוכים
בנץ 50
סקוואט 55
גב פולי 50
והנפח שאני מתאמן בו תוקע אותי, לכן חשבתי לעבור לתכנית פול באדי 3 פעמים בשבוע כדי שאוכל להעלות משקלים מהר יותר. דעות?
צפה בקובץ המצורף 68619
אשמח שתגידו לי אם זה מתכון לאסון
ואני מסכים איתם.
בנץ 50
סקוואט 55
גב פולי 50
והנפח שאני מתאמן בו תוקע אותי, לכן חשבתי לעבור לתכנית פול באדי 3 פעמים בשבוע כדי שאוכל להעלות משקלים מהר יותר. דעות?
צפה בקובץ המצורף 68619
Does Performing Different Resistance Exercises for the Same Muscle Group Induce Non-homogeneous Hypertrophy? - PubMedמה ששלחת זה אפילו לא 10% מחקר, אשמח לראות אחד אמיתי ומלא.
ואני מוצף בברו סיינסאגב,
מעל 6 חזרות הגוף כבר לא לומד טכניקה אלא עובד על אוטומט.
התשישות או הטווחי חזרות/טכניקה?מאיפה הבאת את כל המסקנות האלה ואיפה הן מבוססות?
אז בעצם אתה אומר שלצורך העניין עם עשיתי בנץ פרס וביצעתי 100 קילו ל-10 חזרות בתחילת האימון.וואו, תשמע אתה מוצף בברו סיינס.
בתור אחד שממש לא נשען על מחקרים, ואוכל למצוא יותר חורים מרשת דייגים ברוב המחקרים הקיימים על ספורט, אני חייב להתיחס לטענה בניתוק מוחלט למחקר.הרבה מחקרים?
מה ששלחת זה אפילו לא 10% מחקר, אשמח לראות אחד אמיתי ומלא.
מסכים, זה צריך להיות שיקול, ולא רק מה יביא מקסימום היפרטרופיה.מעל 6 חזרות הגוף כבר לא לומד טכניקה אלא עובד על אוטומט.
1.בחירת תרגילים
לצורך העניין (סתם דוגמא שתבין את העניין)
ביום 1
דדליפט רומני
לאנגים
ביום 2
סקוואט
כפיפות ברכיים
ואני מוצף בברו סיינס
אז בעצם אתה אומר שלצורך העניין עם עשיתי בנץ פרס וביצעתי 100 קילו ל-10 חזרות בתחילת האימון.
אני אבצע אותו בסוף אימון אחרי שעשיתי לפני קוואדס,המאסטרינג,גב,יד קדמית,כתפיים,יד אחורית אחרי שאני מותש, ואני אצליח להרים את אותו משקל ל-10 חזרות?
הייתי יום אחד מתחיל מגב ויד קדמית, יום אחד מרגליים, ויום אחד מחזה ויד אחורית (סתם דוגמא, תחלק את זה איך שבא לך). העיקר שלא תתחיל כול פעם מאותו שריר ותסיים על אותו שריר.
בתור אחד שממש לא נשען על מחקרים, ואוכל למצוא יותר חורים מרשת דייגים ברוב המחקרים הקיימים על ספורט, אני חייב להתיחס לטענה בניתוק מוחלט למחקר.
העיקרון שגיוון וריבוי תרגילים לטובת פחות סטים לתרגיל, ומתבטא בפחות תדירות עם פאמפ והיפרטרופיה טובה מובא בספר ובשיטה של לואי סימונס. ואמנם הוא פאוורליפטר, אבל העיקרון זהה.
שמע, זה נראה בגדול אחלה, שמח שהקשבת לביקורות.ואני מסכים איתם.
בנץ 50
סקוואט 55
גב פולי 50
צפה בקובץ המצורף 68619
איזה איש נעים אתה.שמע, זה נראה בגדול אחלה, שמח שהקשבת לביקורות.
כן הייתי משנה טיפה את הטווחי חזרות, לא להתקע על 8 ו10. והייתי מחליף את הפולי במתח והלחיצת כתפיים ללחיצה חופשית ולא במכונה. חוץ מזה בגדול זה נראה שתצליח להתקדם עם זה אחלה תקופה.
ולגביי תכנון התקדמות, אם אתה זוכר את מה ש @BeN35 ייעץ לך בנוגע לבנץ פרס בנושא הקודם שפתחת, הייתי עושה את אותו דבר רק בכל קבוצת שרירים בוחר תרגיל מורכב (בנץ, מתח וכו) ומתקדם בו בצורה הזאת, ובתרגיל השני הייתי מתקדם רק אם אני מרגיש שהוא ממש קל לי, לא קצת קל, ממש.
בהצלחה.
המחקר מציג שגיוון בתרגילים יגרום להיפרטרופיה יותר טובה, ואני טענתי שאם הוא יגוון בתרגילים תהיה לו היפרטרופיה יותר טובה.מה שכתבת פה וה"מחקר" שצירפת (שהוא מוגבל ולא ניתן לקריאה מלאה) לא מדברים על אותו דבר.
אין טעם לשנות כי אתה החלטת לא לשנות?אין טעם לעשות אותו דבר לאורך זמן אבל לשנות את התרגילים שלך כל אימון
לא טענתי לרגע לבצע כול אימון תרגיל אחר מחדש, תקרא את מה שרשמתי לו עוד פעם.כל אימון
מחדש
באמת? זאת הטענה הכי טובה שלך. אתה יודע חשבתי שתציג מחקר\מידע שיסתור את מה שרשמתי ושאולי טעיתי.ותן לי להגיד לך בוודאות שגם כנראה יהיה לך קשה ליישם פרוגרסיב אוברלואד לאורך זמן
כי האימונים שלך לא מדידים.
זה לא מבוסס מחקרית. זה מידע שלקחתי ממייק ישראטל. ואני מנסה אותו על עצמי עדיין וזה עובד לי מעולה.בוא תגיד לי איפה הגעת למסקנה ש5-10 זה טווח מעולה ללמוד טכניקה?
זה סתם טווח, ההיפרטרופיה האידאלית תהיה בין 85% - 30% מה-RM1, שזה יוצא בין 30 - 5 חזרות.ועוד נתת טווח של פי 2,
איפה טענתי לא לעבוד לפי RIR? (אתה ממשיך להכניס לי מילים לפה בלי סוף). זה ברור לך שבין הסטים (בהנחה ואתה באמת מתאמן קרוב לכשל) הכוח שלך ירד (הכוונה למספר החזרות)אני אומר שכל עוד אתה עובד לכשל זה לא רלוונטי, אתה צריך לקחת משקל ולכוון ל10 חזרות.
תעבוד לפי RIR ולא לפי טווח חזרות של 10-20.
מה איפה דיברתי על הידיים (פעם שלישית שאתה מכניס לי דברים לפה)אין שום קשר לגודל השריר, על מה אתה מדבר לעזאזל?
לפי מה שאתה אומר הידיים מפספסות מלא פוטנציאל גדילה (ברור לכל אחד שמבין משהו בתחום שזה לא נכון)
זה שתעשה גב לפני חזה או חזה לפני גב לא יתן לאף אחד יתרון על השני.
כנ"ל כל שריר שלא עובד קשה בתרגילים הראשונים.
ועוד לא דיברתי על השטות הזו שכתבת.