הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש סיכוי גדול יותר לדייט שני אם אנחנו משתפים מזון בדייט הראשון?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
מעודכן טו באב לפתוחה פייסבוק.png

שיתוף מזון הוא התנהגות אנושית שטבועה בנו. עוד מהימים בהם היינו ציידים-לקטים, בני אדם חלקו אחד עם השני את המזון שהשיגו. את מנהג שיתוף המזון ניתן לראות גם בבעלי חיים בטבע כאקט של חיזור, והוא עוזר לנקבות לבחור את בני הזוג שלהן.

המחקר הנוכחי בחן שיתוף מזון כאקט של חיזור במסגרת תוכנית ריאליטי בה מצולמים דייטים ראשונים, הכוללים ארוחה משותפת במסעדה. בסך הכול בוצע מעקב אחר 800 דייטים.

הזוגות שהופגשו בתוכנית עברו התאמה לפי העדפות ותחומי עניין. הגיל הממוצע של הנשים היה 26 והגיל הממוצע של הגברים היה 28. מצלמות נסתרות ברחבי המסעדה תיעדו את הדייטים כדי לראות האם לשיתוף מזון, למשל על ידי נטילתו והגשתו לאחר, ישנה השפעה על הצלחת הדייט ועל קיום דייט שני (במסגרת התוכנית המשתתפים החליטו לאחר הדייט האם ברצונם להמשיך לדייט שני).

מתוך כלל הדייטים שצולמו נבחרו דייטים על פי שתי קטגוריות:

1. דייטים שבהם הזוגות האכילו אחד את השני (58 זוגות).
2. דייטים שבהם לא נראה אקט של האכלה – קבוצת ביקורת (49 זוגות).

תוצאות:
1. ב-65% מהדייטים בהם הזוגות האכילו אחד את השני, הנשים האכילו את הגברים (38 מתוך 58 דייטים).

2. ב-41 מתוך 58 דייטים שבהם האוכל שותף, הזוגות בחרו לשתף את הקינוח. ב-15 מהדייטים הייתה זו המנה העיקרית ובשני דייטים המנה הראשונה.

3. במקום הראשון מבין המאכלים ששותפו היה זה השוקולד, בו הזוגות התחלקו ב-22 דייטים.

4. ב-93% מהדייטים שבהם נראתה האכלה (54 דייטים מבין 58), הפרטנרים הביעו רצון להמשיך לדייט שני, לעומת 43% מבין הדייטים בהם לא נראתה האכלה (21 דייטים מתוך 49).

לסיכום:
הנתונים מצילומי תוכנית הטלוויזיה הראו כי מבין הדייטים בהם נראתה האכלה, לרוב היו אלו הנשים שהאכילו את הגברים. המנה שממנה האכילו הכי הרבה הייתה הקינוח (בעיקר שוקולד) וכי רוב הזוגות שהאכילו אחד את השנייה הביעו רצון להמשיך לדייט שני לעומת פחות ממחצית מהמשתתפים שלא האכילו אחד את השנייה במהלך הדייט.
הנתונים הללו תומכים בכך, שפעולת ההאכלה היא אכן אקט של חיזור. בנוסף, מחקרים קודמים מראים שהאכלה הדדית קשורה לאינטימיות ולרומנטיקה. ייתכן שהרצון לייצר אינטימיות הוא שמוביל צד אחד לשתף מזון, ושיתוף הפעולה מהצד שני נותן סוג של אישור להעמקת הקשר.
חומר למחשבה לדייטים ראשונים

רפרנס: Courtship-feeding in the 'First Dates' restaurant is highly predictive of a second date - PubMed

מעניין איך החרדים עושים את זה, תשכח מלהאכיל אחד את השני בדייט חרדי.
הנה מחקר הפוך:sarcastic:

יאללה מגניב למה לא, אבל קחו טיפ לחיים: בחיים לא לחלוק אוכל!!

מחקרים גם הוכיחו שהסיכוי לדייט שני עולה אם הגבר או האישה נראים טוב

זה מה שקרה לי
היינו חולקים מנות במסעדות וכו
ותמיד היה לי שאיפה לאכול ״קצת יותר בריא״
והייתי נגרר אחריה
שילמתי בזה שהייתי נראה כמו פיל

היום הצלחות שלנו שונות מקצה לקצה,ואני מאוזן יותר ולא נגרר למנות ריקות מתוכן,ומי אמר שחייבים קינוח בסיום כל ארוחה??!!
פרי זה גם קינוח

בכלל אוכלים בדייטים במגזר?
פה הטעות

מי חולק?

מזמין לגברת את כל התפריט
אם סיימה הכל מהצלחת,יש קיו להמשיך
אם לא,שתטעין את הרב קו
כי תכף האוטובוס יוצא

בכלל אוכלים בדייטים במגזר?
דייט ראשון, שותים אולי מים.
רגע... אני זוכר בדייט הראשון שאישתי שתתה מהמים שלי... לכן התחתנו??? הכל מובן עכשיו.

יש כאלו שלא יאכלו יחד באף דייט, ויש כאלו שכבר בדייט השני או השלישי.

אבל תכלס, אכלתי את האוכל של אישתי בדייטים, מה אעשה, אני רעב אחרי אימון, היא הזמינה כל טוב ומתרגשת מידי לאכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית