הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אתם מרגישים שאתם לא באמת התאוששתם מהאימון ?

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
הרבה אני שואל את עצמי איך בן אדם מחליט שהוא לא התאושש מה הוא מרגיש?
מרגיש תפוס מהאימון הקודם ?
הברכיים קצת כואבות מהאימון הקודם ?

הרבה מדברים פה על התאוששות ובצדק אבל מצד אחד אף פעם לא הבנתי את הקטע אני כרגע עושה טקסס ואני אולי אחרי האימון מרגיש את הרגליים כמובן
אבל בואו נגיד שביום אחרי אני מרגיש בסדר גמור אולי טיפה תפוס

בקיצור השאלה שמסקרנת אותי איך אתם מרגישים שאת לא התאוששתם ואתם מספיק בוגרים עם עצמכם להבין זאת ?

אני כמעת ולא תפוס מאימונים

מה שכן אני מסתמך על כמה גורמים

קודם כל נפילה בביצועים - שבוע 1 עשיתי 200 קילו דדליפט 5 חזרות בRIR 4, שבוע 2 נכשלתי ב4 חזרות למשל

לאחר מכן שינויים בהתנהגות - חרדה לפני אימון, במהלך - חוסר מוטיבציה, קושי לשמור על מיקוד, בעיות שינה

וכאבים כרוניים אחרון חביב, שריר X כואב כמה שבועות, מפרק Y כואב, וכו' וכו' וכו'

כל זה מאוד אישי ומשתנה מאדם לאדם. אם אתה רוצה לראות בעצמך מה זה אומר, פשוט תוסיף נפח, תוסיף עצימות ואתה תראה מתי שהוא שאתה פשוט לא מצליח להתקדם ואפילו נופל בביצועים.

• פותח/ת השרשור
אני כמעת ולא תפוס מאימונים

מה שכן אני מסתמך על כמה גורמים

קודם כל נפילה בביצועים - שבוע 1 עשיתי 200 קילו דדליפט 5 חזרות בRIR 4, שבוע 2 נכשלתי ב4 חזרות למשל

לאחר מכן שינויים בהתנהגות - חרדה לפני אימון, במהלך - חוסר מוטיבציה, קושי לשמור על מיקוד, בעיות שינה

כל זה מאוד אישי ומשתנה מאדם לאדם. אם אתה רוצה לראות בעצמך מה זה אומר, פשוט תוסיף נפח, תוסיף עצימות ואתה תראה מתי שהוא שאתה פשוט לא מצליח להתקדם ואפילו נופל בביצועים.

אני לדוגמא התחלתי טקסס שבועות ראשונים הכל טוב ויפה אחר כך התחילו קצת כאבים במפרקים וברכיים ( הגיוני בסך הכל )
שמתי קרח וקצת מסאז עם אקדח מסאזים ( לא קצת הרבה האמת ) והכאב עבר כלא היה
למרות שנכשלתי ב1x5 סקוואט וב2x3 בנץ ( בחזרה האחרונה בשניהם ) אני לא יודע אם הכשל הזה היה קשור אבל קשה לי להאמין פשוט לא הייתי חזק מספיק

אני לדוגמא התחלתי טקסס שבועות ראשונים הכל טוב ויפה אחר כך התחילו קצת כאבים במפרקים וברכיים ( הגיוני בסך הכל )
שמתי קרח וקצת מסאז עם אקדח מסאזים ( לא קצת הרבה האמת ) והכאב עבר כלא היה
למרות שנכשלתי ב1x5 סקוואט וב2x3 בנץ ( בחזרה האחרונה בשניהם ) אני לא יודע אם הכשל הזה היה קשור אבל קשה לי להאמין פשוט לא הייתי חזק מספיק

שמע זה לא אומר הרבה בסופו של יום אם נגיד זה תכנית שבה אתה מתקדם לינארית מאימון מאימון(לא מבין בטקסטבכלל) . יכול להיות באותה מידה שאתה לא מסוגל להתקדם בקצב הזה פשוט. כמו שאם תנסה להרים 300 קילו סקואט ותכשל זה לא שלא התאוששת מספיק.

אם זה מקרה חד פעמי אז סבבה לא סוף העולם, אם אתה רואה שאתה לא מצליח נגיד אפילו לעשות משקלי עבודה שעשית בעבר מספר אימונים זה עניין אחר

מרגישים יותר כאב במפרקים מאשר בשרירים, אין חשק למאמץ גופני, עייפות והאחיזה במוט חלשה (מבחן האחיזה המפורסם).
בקיצור, ההפך המוחלט מאיך שאתה אמור להרגיש.

שינויים בהתנהגות - חרדה לפני אימון, במהלך - חוסר מוטיבציה, קושי לשמור על מיקוד, בעיות שינה

עייפות(גם אם ישנתי 7-8 שעות)
חרדה לקראת האימון הבא
לא בפוקוס
עצבני
רעב יתר על המידה

מרגישים יותר כאב במפרקים מאשר בשרירים, אין חשק למאמץ גופני, עייפות והאחיזה במוט חלשה (מבחן האחיזה המפורסם).
בקיצור, ההפך המוחלט מאיך שאתה אמור להרגיש.
מה שאתם מתארים זה כבר תסמינים של אימון יתר, או חוסר התאוששות שנגרר לאורך זמן (שזה בעצם אימון יתר) לא?
לדוגמה בנאדם עושה אימון נפח של טקסס ואחרי יומיים במקום אימון התאוששות הוא בא לעשות אימון עצימות, אז הוא ירגיש ירידה בביצועים אבל לא את כל שאר הדברים שאמרתם כנראה
בקיצור השאלה שמסקרנת אותי איך אתם מרגישים שאת לא התאוששתם ואתם מספיק בוגרים עם עצמכם להבין זאת ?
כלל אצבע שידוע לי, אם יש לך ירידה בביצועים זה אומר שיש לך יותר מדי עומס שאתה לא מצליח להתאושש ממנו כראוי, אם הביצועים נשארים אותו דבר זה אומר שיש לך מעט מדי עומס כך שאין מספיק גירוי לגרום לגוף להסתגל ולהתקדם. אם תמשיך לא להתאושש לאורך זמן תרגיש כנראה את הדברים שתיארו כאן

מה שאתם מתארים זה כבר תסמינים של אימון יתר, או חוסר התאוששות שנגרר לאורך זמן (שזה בעצם אימון יתר) לא?
לדוגמה בנאדם עושה אימון נפח של טקסס ואחרי יומיים במקום אימון התאוששות הוא בא לעשות אימון עצימות, אז הוא ירגיש ירידה בביצועים אבל לא את כל שאר הדברים שאמרתם כנראה
פחות או יותר,בסופו של יום לא מכיר דרך לדעת בוודאות בטווח הקצר אם התאוששת מספיק מאימון, אם היה לא היינו מתעסקים כל כך בתקופות deload וכל זה. להתחיל בלהתעסק בהתאוששות אופטימלית לפי תחושה ברמת האימון אימון אולי רעיון על הנייר נחמד אבל בפועל פותח דלת להתבכיינות ותת אימון.

מעבר לכך אני ציינתי את הגורמים שאני מתייחס אליהם, אישית. לא בהכרח הכל צץ ביחד. למשל היו תקופות שהמשקלי עבודה שלי היו פח, אז נחתי.

היו כאלו שהיה לי אפס מוטיביציה, נחתי

היו כאלו שהכל כואב אז נחתי ולא בהכרח ביחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית