הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה אהלן כולם.

Rhastago

משתמש קבוע
1,270
2
נק' מוניטין:
9,883
1,270
2
שלום, קוראים לי ניר ואני חדש פה.
עברתי על הפוסטים השונים ונראה לי שזה באמת אחלה של פורום עם ידע טוב.

חשבתי להתחיל בשרשור כזה להערכת אחוזי שומן + קבלת עיצות למיניהן אם יש למישהו להציע.

אז כדי לסבר את האוזן, אסביר את ההיסטוריה שלי...

אני נהגתי לאכול המון ג'אנק ולשתות כמויות מטורפות של קולה, עד שהגעתי למצב שבו שקלתי 140 קילו וכמעט הכל היה שומן.. ולמרות זאת, זה לא נתן לי את ה"כאפה" שהייתי צריך - בסופו של דבר בדיקות שגרתיות אצל רופא המשפחה הראו שאני סבלתי מכבד שומני + לחץ דם גבוה, ואז הבנתי מה שאני מעולל לגוף שלי והחלטתי לשנות אורח החיים שלי בהתאם.

החל מתזונה וכלה בכושר גופני.

צירפתי תמונה שבה אפשר לקרות את השינוי שחל בי (התמונה של "לפני" הייתי כשהייתי בסביבות ה130 והתחלתי להוריד במשקל, אין לי תמונות בטווח של ה140. ולגבי האחרי, היא מלפני 3 חודשים)

השינוי שימח אותי מאוד כמובן, אך קרה משהו והייתי בחופשת מחלה בעקבות פציעה קלה בצוואר לפני כחודש וחצי ורק השבוע חזרתי להתעמל שוב.

אני איבדתי, לפי המשקל שבו אני משתמש במכון הכושר, כ3.5 קילו של משקל שריר וחצי אחוז שומן.

להלן מצורף המצב הנוכחי שלי בלינק הבא:

תמונה

השאלה שלי היא כזאת,

בהתחשב בזה שנהייתי קצת "מדלדל"
הייתי רוצה את חוות דעתכם לגבי כמה דברים:

1. אחוז השומן הנוכחי שלי, מהו לדעתכם? לפי המכשיר אני עומד על 17-18, אבל אני לא סומך עליו. 🙄

2. מה עליי לעשות קודם? לחתוך במשקל? או לעבוד על ניפוח שריר? המטרה לחזור לכח + הגודל שהיו לי קודם לכן.. אבל אחוז השומן מאוד מטריד אותי.

לפי ההגיון שלי, עדיף לנפח קודם ואח"כ לחתוך, אשמח לחוות דעת.

3. בגלל המשקל העודף הגדול שהיה לי, אני מאמין שיש לי עור עודף באזור הבטן התחתונה.
הבעיה היא שמעולם לא הייתי מאוד נמוך באחוזי השומן ולכן אין לי מושג אם אני סתם משלה את עצמי ורוצה לחשוב שזה עור עודף שאי אפשר להפטר ממנו ללא ניתוח או שמא דבר שיירד עם עבודה קשה נוספת..

לפרוטוקול אני מתעמל באופן רציני משהו כמו שנה, כל התהליך של ההרזייה החל לפני כמעט שלוש שנים.

מצטער על החפירה, אשמח לפידבק. 😃

קבצים מצורפים

• CaptureFIT.jpg
    CaptureFIT.jpg
    KB 28.8 · צפיות: 484
אני ממליץ לך להכנס לפה http://www.kilogram.co.il/
תקרא חומר בקשר לתוכניות אימונים, תזונה וכל מה שקשור.
מה שאתה עשיתה זה חיטוב. יפה מאוד וכל הכבוד על השינוי רק לא כתבתה כמה שאתה שוקל עכשיו..
תתחיל לעשות מאסה עכשיו.
ממליץ לך לקרוא על תוכנית האימונים SS ,שבפורטל.

בהצלחה בהמשך הדרך

• פותח/ת השרשור
אני שוקל 90 קילו כיום (כתוב בצד הפרופיל ולכן השמטתי כנראה)

תודה רבה על מה שכתבת וההצעות.

אשמח לשמוע עוד.

לפי התמונה הראשונה אתה נראה 18-20% לפי התמונה השנייה ב "לפני-אחרי" אתה נראה פחות, באזור ה 15-16, אולי השיער עושה את שלו 😃
בקשר לשינוי סחטיין על העבודה הקשה, מי כמוני יודע כמה זה לא פשוט :}
הייתי עושה חיטובון לאזור ה 10-12% ומשם מתחיל לעלות במסה בזהירות רבה, אולי ANABOLIC DIET (קרא בפורטל מאמרים שהביאו לך למעלה) יתאים לך יותר מדיאטות אחרות בגלל היותך שמן בעבר והרגישות (כנראה) לפחמימות [ הייתי מביא 150 גרם פחמימה לפחות ביומיום, אבל זה תלוי אם אתה מאמין במחקרים על אוגרים או לא].
בקשר לסעיף 3, אם אתה ממש רוצה לדעת אתה צריך לרדת ל % שומן חד סיפרתי מה שידרוש ממך השקעה מרובה בגלל ה SET POINT הגבוה (כנראה) שלך (קרא בפורטל מאמרים).
כשתגיע ל 12% לערך אתה יכול להתחיל את הפרוטוקולים לשומן העיקש (ראה פורטל).
אם אתה מתקשה לחטב ורוצה קצת "קיק" אתה יכול להעיזר בתוספים כגון אפדרין, קלן וכו' אבל תקרא טוב טוב לפני שאתה מתחיל לקחת משהו, כנ"ל לגבי מינונים, השפעות, העבר הרפואי שלך שאולי לא יתאים לחומרים הללו וכו', בגדול לאדם בריא החומרים הללו (לפחות אפדרין) אינם מזיקים (קלן לא מזיק אם אתה מאמין למחקרים על סוסים/חולי לב).
בהצלחה בהמשך.

כן דיי נוזלי, יותר לכיוון ה 16% אני מדבר על התמונה עם השיער...
אבל יכול להיות כמובן שאני טועה, זו הדעה שלי.

תלוי אם אתה מכניס את הבטן/לוחץ אותה
זה יכול לשנות גם 2-3% בעין

בכל מקרה תתחיל להתאמן SS רק תאכל יחסית מעט פחמימות ותראה איך אתה מתקדם

• פותח/ת השרשור
WTF
זה נראה יותר כמו שינוי מאיזה 25 אחוז שומן ל13

זו ירידה של 50 קילו אחרי הכל P:

==

ומשה, תודה רבה על התגובה המושקעת.
אני רק אסביר שאני יחסית מבין בכל הנוגע לתזונה ותרגילי קומפאונד (אני לא עושה תרגילי איסולציה בכלל עם מכונות, עובד רק עם מוט ודאמבלס) ככה שאפשר להגיד שאני עושה סוג של SS.
(4X8)

בנוגע לקלן, קראתי הרבה על זה ואני מתפתה מצד אחד כי אנשים גורמים לזה להשמע כמו תרופת פלא שגורמת לשומן לנשור ממך. (בתנאי שהתזונה מאפשרת זאת, והתזונה שלי די מאוזנת לדעתי.. אוכל להעלות תפריט דוגמא אם תרצו)
אבל מצד שני אני די 'חנון' בכל אספקט אחר אז נראה לי מוזר להתעסק בזה. (לא שותה, לא מעשן, לא מחשש, אז פתאום תרופות וסטרואידים? 😃 )

אז בהתחשב במה שאמרתי עכשיו, ההמלצות עדיין עומדות בעינן? (לא חלילה שאני מזלזל בהצעות, רק מוסיף מידע כדי שהכל יהיה מדויק)

תודה חברים! 😉

נ.ב

הוספתי תמונה של הגב שלי (UNFLEXED) בדיוק מלפני הפציעה.
סתם כדי שאראה טיפה יותר "תלת מימדי" למי שרואה את זה.

קבצים מצורפים

• IMG_0251.JPG
    IMG_0251.JPG
    KB 39.8 · צפיות: 244
אתה לא עושה סוג של SS, אתה עושה תוכנית משל עצמך שהייתי אומר גם שכנראה לא אידאלית אבל החלטה שלך.
קלן אני לא אוהב אבל עם אפדרין הייתי אומר אפשר לרוץ שנים לפי המחקרים האחרונים גם בטוח לעומת חוסר במחקר על קלן. הקטע באפדרין שאפשר לעשות אירובי של שעה בהרגשה של 10 דקות ממש ככה.
לגבי הקלן והשומן נושר ממך זה זיוני מוח, כל התוספים הללו אולי יעשו את ההבדל של 5-10% וגם זה בספק, מקום ראשון תזונה, מקום שני אימונים, מקום שלילי התאוששות/שינה מקום רביעי תוספים.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, מצויין.

אז תוכל לעזור לי להגיע למה שהכי אידיאלי בהתחשב במבנה שלי?
הכוונה היא לעשות SS + אירובי על מאזן קלוריות שלילי?
זה לדעתך יהיה אידיאלי?

בנוגע לאפידרין, זה בכלל חוקי? 🙄 (כדי שאני אדע אם אפשר לשאול עוד פה בנושא)

ואני אעלה את לוג התזונה.. אני יחסית נמוך בפחמימות (פחות מ150)

אם זה לא המקום, אני אערוך את התגובה ואעתיק לסקשן המתאים בפורום.

דגני בוקר ``פייבר 1`` 50 גרם 103 קלוריות בוקר
דגני בוקר ``אול בראן`` 50 גרם 133 קלוריות
חלב תנובה פלוס מועשר בסופר סידן 1% קערית 126 קלוריות
אבקת חלבון סקופ 130 קלוריות
יוגורט 1.5% 150 גרם 77 קלוריות ארוחת עשר
גרנולה 30 גרם 147 קלוריות
יוגורט 1.5% 150 גרם 77 קלוריות צהריים
גרנולה 30 גרם 147 קלוריות
חזה עוף (ללא עור) 250 גרם 252 קלוריות אחה"צ (לפני אימון)
שקדים 50 גרם 314 קלוריות
מטבוחה 30 גרם 20 קלוריות
קשיו (אגוזים) 30 גרם 177 קלוריות ערב (אחרי אימון)
בוטנים ללא קליפה 30 גרם 175 קלוריות
תפוזים ללא קליפה תפוז בינוני 75 קלוריות
אגס שלם אגס בינוני 64 קלוריות
אבקת חלבון סקופ 130 קלוריות
קוטג' 1% תנובה 250 ג' 120 קלוריות לילה

תחשב קלוריות, פחמימה, חלבון ושומן.
לגבי ה SS, היא תוכנית שלא מתאימה כשאתה בחיטוב.
אף אחד לא יגיד לך מה לעשות חיטוב או מסה, זה תלוי בך ובהרגשה שלך, אם מפריע לך השומן ואתה רוצה לרדת עוד קצת אז תעשה את זה, תחליף את התוכנית ל FBW שלוש פעמים בשבוע כל הגוף או רוטציות, יש לך פה בפורום אין ספור דוגמאות של אנשים לתוכניות חיטוב תריץ חיפוש או שתקח אחת מהפורטל מאמרים.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שבדקתי בזמנו (לא זוכר ב100 מדויק כי נעלמה לי הרשימה) עמדתי על 185ג' חלבון, 130 ומשהו פחמימה
וכמות דומה של שומן.

מה שיצא בסופו של דבר משהו כמו 40 אחוז חלבון 30\30 שומן\פחמימה שאמור להיות אידיאלי.

(ומשהו כמו 2300~ קלוריות)

אני אבדוק את הפורטל לגבי חיטוב בהחלט.

ואומנם לא חיפשתי שמישהו יגיד לי אם לעשות מסה או חיטוב לפי מה שנראה להם - אלא יותר מה נכון לעשות לאחר פציעה.

שוב, תודה על העזרה

• פותח/ת השרשור
שם בדקתי במקור, אבל זה לא שומר את התפריט עם המשתנים שהוספתי (כמו אבקת חלבון וקוטג' 1 אחוז שלא קיימים במאגר..)

אבל בבדיקה והוספת הדברים הנ"ל שוב הנתונים הם:

סה"כ קלוריות: 2247 קלוריות
סה"כ חלבון: 176.3 גרם
סה"כ שומן: 95.9 גרם
סה"כ פחמימות: 160.1 גרם
סה"כ כולסטרול: 215.3 מ"ג
סה"כ סיבים תזונתיים: 35.8 גרם

נראה סבבה, אם אתה רוצה מסה תוסיף 500 קלוריות בעיקר משומן וחלבון
אם אתה רוצה חיטוב תוריד באזור ה 300 בעיקר משומן ופחמימה.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאני אלך על מאסה קודם כל, כדי להחזיר כל שריר שאיבדתי בתקופת הפציעה.

בבוקר:
6 ג' קריאטין + משקה חלבון + גלוקוזמין + HMB + ויטמין D

ארוחת עשר:
6 ג' קריאטין + HMB

אחה"צ (לפני אימון):
HMB + מולטי + גלוקוזמין + ויטמין D

ערב (אחרי אימון):
6 ג' קריאטין + משקה חלבון

לילה:
6 ג' קריאטין + HMB + ZMA + ויטמין D

איך זה בשביל השבוע הראשון למאסה מבחינת תוספי תזונה?

הויטמין D שיש לי אגב זה 400IU, לכן 3 פעמים ביום.
וכמות הקריאטין היא ככה רק לשבוע הראשון בשביל ההעמסה, והכל מחושב בעקבות המאמר כאן:
http://www.gain-weight-muscle-fast.com/creatine-dose.html

תפסיק לקרוא מאמרים מאתרים מטומטמים.
HMB - מיותר
גלוקוזמין - לא עובד
העמסה של קריאטין עושים 20 גרם למשך 5 ימים ואז מתחזקים ב 5 גרם ליום.
ויטמין D תקח 5 כדורים ותקנה כדורים נורמאלים של 2000IU לכדור (או שתבקש לעשות בדיקת דם ואל תקח בכלל אם הכל תקין)

• פותח/ת השרשור
אבל אני אוהב מאמרים :(

את רוב היום אני מבלה בקריאת מאמרים בנושאי פיתוח גוף וכד'.

HMB - http://www.bodybuilding.com/fun/beast10.htm
דווקא שיכנע אותי, ולא איכפת לי לנסות במיוחד כשאני מתאושש מפציעה.

גלוקוזמין - באמת שלא בדקתי על זה יותר מידי, נסיים את מה שנשאר וניפטר מזה אני מניח.

קריאטין - זה בערך מה שאני עושה, רק ב4 גרם יותר ליום ממה שרשמת בגלל המשקל שלי.
התיחזוק נמשך לחודש לפי כל מה שקראתי.. אתה ממליץ להמשיך עם זה בלי סייקל? (תחזוק של 5 ג' נראה כמו הרבה בכל מקרה, אני חשבתי על תחזוק של 2.5 ג' ליום לאור המאמר שקישרתי)

5 כדורים של 2000IU? זה לא עלול לגרום להרעלה?

וחסר לי ויטמין D לפי בדיקות דם, אני לא רואה מספיק אור יום כנראה. 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית