הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקות דם

• פותח/ת השרשור Newbie1
  • פורסם בתאריך

Newbie1

משתמש מתחיל
165
26
נק' מוניטין:
26
165
26
אחרי שנים של הזנחה תזונתית וחוסרים, שיניתי מקצה לקצה את התפריט שלי לפני חודש וחצי כשהתחלתי להתאמן (מסה). אוכל בריא, נקי ומאוזן מאוד, אבל אני רוצה מתישהו ללכת לבדיקות דם כדי לראות אם חסר/צריך/כדאי משהו נוסף (או אולי אפילו אם יש עודפים של משהו), כי אני באמת רוצה להביא את הגוף שלי לפיק האפשרי שלו מבחינת תזונה ובריאות כדי לייעל למקסימום את כל התהליכים השונים.

1. מישהו יכול להמליץ לי מתי? כלומר כמה זמן אחרי שינוי התזונה והתפריט לעשות את הבדיקה, אפשר כבר עכשיו כשעבר חודש+, או לחכות עוד זמן לקבלת תוצאות אמינות יותר? (בכל זאת זה שינוי שעשיתי אחרי שנים)
ואם אני בודק גם טסטוסטרון, כמה זמן יספיק כדי לראות השינוי ההתנהגותי שעשיתי מתבטא בבדיקה?

2. יש משהו ספציפי שאני צריך לבקש במיוחד מרופא המשפחה או שבדיקות דם רגילות וכלליות יספיקו למה שאני רוצה?

נערך לאחרונה:
הי
בן כמה אתה?
אם אתה מדבר על שינוי של תזונה מתקופה של תיכון / צבא שבה אכלת סוכרים, עוגות שתייה מתוקה ולא ספרת בכלל חלבונים קלוריות פחמימות וירק , או שאתה בשנות ה 30 וחיית סגנון חיים לא בריא ואתה עושה שינוי עכשיו?
זה מאוד משנה מבחינת הגוף וההסתגלות שלו לשינוים

בגדול מבחינת בדיקות דם, תמיד כדאי לעשות. מבקשים מרופא משפחה בדיקות דם מקיפות (כולל ויטמינים וברזל, כמות חלבון בתא)
ואחרי שיהיה לך מושג כללי באיזה מצב הגוף שלך עכשיו, תדע לפנות עם בדיקות הדם לרופא מומחה בתזונה, לבנות תפריט בהתאם לגוף ולכוונות שלך עם ספורט וכו...
בהצלחה תן בראש

• פותח/ת השרשור
לא יודע למה לא כתבתי את זה האמת, טעות שלי. אני בן 19. עד עכשיו (כשהתחלתי להתאמן) לא באמת הקפדתי על אבות מזון או שום דבר כזה, רק מאזן קלורי.

אם אתה מדבר על שינוי של תזונה מתקופה של תיכון / צבא שבה אכלת סוכרים, עוגות שתייה מתוקה ולא ספרת בכלל חלבונים קלוריות פחמימות וירק

בדיוק.

אז תיאורטית אני יכול ללכת כבר ממחר ולראות תוצאות ״מעודכנות״ אחרי השינוי המשמעותי שעשיתי בתפריט ובאורח החיים? כי אם אני אצטרך לעשות שינויים בעקבות התוצאות (כמו לקחת תוספים), ארצה לדעת מראש שהן היו תקפות לתפריט הנוכחי שלי ולא הושפעו בכלל ישירות מכל השנים שלא הקפדתי על כלום.

נערך לאחרונה:
אתה בן 19 ללא שום בעיה. אין שום סיבה לבצע בדיקות דם תקופתיות בגילאים האלה.

מלבד בי 12 וויטמין d, הבדיקות דם לא יראו לך אילו תוספים עליך לקחת.
עוד משהו, שינוי בבדיקות אפשר לראות גם אחרי שבוע משינוי תזונה וכולי.

הבדיקות דם הקודמות שלך תקינות? אתה דואג לצרוך b12 וויטמין d מהתזונה או תוספים?
אם ענית כן על זה ואין לך תסמינים של מחסור בויטמינים או מינרליים סביר להניח שהבדיקה לא תגלה לך שום דבר חדש. בהתחשב בעובדה שחלק מהמינרלים לא ניתן למדוד בצורה מדוייקת או שהבדיקה יקרה, כמו מגנזיום למשל.
ובכל זאת אם אתה רוצה ללכת לבדיקות דם כדי להיות רגוע לך על זה תמיד טוב לדעת על מצבך אבל אל תצפה שתוצאות יעזרו לך להפוך לסופר מן.
בדיקות טסטוסטרון הן די יקרות ולכן הרופא משפחה לא ירשום אותם אם אין חשד למחסור, וגם אז בדרך כלל נמדד טסט חופשי שפחות רלוונטי אליך, אז כל עוד אתה לא חושד למחסור בטסטורון אולי שווה לוותר על הבדיקה, מה גם שאם אתה טבעי אם התוצאה בטווח התקין אבל יחסית נמוכה אין לך דרך לשנות את זה בצורה משמעותית.
לגבי בדיקות אחרות, אם אתה מבקש בדיקות דם תבקש מהרופא משפחה הפנייה לספירת דם וכימיה בדם.
זה אמור להספיק

לא יודע למה לא כתבתי את זה האמת, טעות שלי. אני בן 19. עד עכשיו (כשהתחלתי להתאמן) לא באמת הקפדתי על אבות מזון או שום דבר כזה, רק מאזן קלורי.

בדיוק.

אז תיאורטית אני יכול ללכת כבר ממחר ולראות תוצאות ״מעודכנות״ אחרי השינוי המשמעותי שעשיתי בתפריט ובאורח החיים? כי אם אני אצטרך לעשות שינויים בעקבות התוצאות (כמו לקחת תוספים), ארצה לדעת מראש שהן היו תקפות לתפריט הנוכחי שלי ולא הושפעו בכלל ישירות מכל השנים שלא הקפדתי על כלום.

בעיקרון אדם בריא, בBMI תקין לא אמור להיות שום חריגות בבדיקות דם תקופתיות, בטח שלא בגיל 19. אבל! וזה אבל גדול, בדיקות דם כן יכולות להראות דברים שמעידים על אורח חיים לא בריא. סוכר לדוגמה (ניתן לעשות בדיקת סוכר בתא שמציגה 3 חודשים אחורה כמה עומס של סוכר יש בתא) וכך לדעת לדוגמה האם אתה "מגזים" עם צריכת הסוכר או שאתה תקין (וזה בלי קשר לבדיקת הסוכר המיידית שעושים בבדיקות דם.

בנוסף, בדיקות של שומנים בתא ובדם זה חשוב מאוד בכל גיל, וגם לראות שהכל תקין זה חשוב.

בנוגע לאורח חיים בריא, צריך לאכול ולעשות ספורט תקופה של כמה חודשים כדי לראות שינוים במדדים של ויטמינים, סוכר, שומן וחלבונים בתא. בהצלחה 😃

בעיקרון אדם בריא, בBMI תקין לא אמור להיות שום חריגות בבדיקות דם תקופתיות, בטח שלא בגיל 19. אבל! וזה אבל גדול, בדיקות דם כן יכולות להראות דברים שמעידים על אורח חיים לא בריא. סוכר לדוגמה (ניתן לעשות בדיקת סוכר בתא שמציגה 3 חודשים אחורה כמה עומס של סוכר יש בתא) וכך לדעת לדוגמה האם אתה "מגזים" עם צריכת הסוכר או שאתה תקין (וזה בלי קשר לבדיקת הסוכר המיידית שעושים בבדיקות דם.

בנוסף, בדיקות של שומנים בתא ובדם זה חשוב מאוד בכל גיל, וגם לראות שהכל תקין זה חשוב.

בנוגע לאורח חיים בריא, צריך לאכול ולעשות ספורט תקופה של כמה חודשים כדי לראות שינוים במדדים של ויטמינים, סוכר, שומן וחלבונים בתא. בהצלחה 😃

מה אלה הערכים של "סוכר בתא" שאתה מדבר עליהם? איך אפשר למדוד חלבון בתא? או סוכר בתא (אני מאמין שאתה מתכוון לבדיקת המוגלובין מסוכרר שלא מראה חודשים אחורה אלא יותר אמין לגבי מאזן הסוכר ואינו מושפע משינויים אקוטים בתזונה כמו גלוקוז סתם)

מה אלה הערכים של "סוכר בתא" שאתה מדבר עליהם? איך אפשר למדוד חלבון בתא? או סוכר בתא (אני מאמין שאתה מתכוון לבדיקת המוגלובין מסוכרר שלא מראה חודשים אחורה אלא יותר אמין לגבי מאזן הסוכר ואינו מושפע משינויים אקוטים בתזונה כמו גלוקוז סתם)

אני בוודאי כן מדבר על בדיקת המוגלובין מסוכרר והיא בהחלט מראה את פעילות הסוכר בתא לכמה חודשים לאחור( שלושה חודשים לאחור ליתר דיוק!)
באופן כללי, אם אתה לא יודע משהו אתה מוזמן ללמוד יותר על הנושא במקום להטעות ועוד לכתוב לאחרים כאן בפורום שהם טועים, כשבעצם אתה טועה.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20210802-084908_Chrome.jpg
    Screenshot_20210802-084908_Chrome.jpg
    KB 145.4 · צפיות: 40
אני בוודאי כן מדבר על בדיקת המוגלובין מסוכרר והיא בהחלט מראה את פעילות הסוכר בתא לכמה חודשים לאחור( שלושה חודשים לאחור ליתר דיוק!)
באופן כללי, אם אתה לא יודע משהו אתה מוזמן ללמוד יותר על הנושא במקום להטעות ועוד לכתוב לאחרים כאן בפורום שהם טועים, כשבעצם אתה טועה.

אתה מטעה כי אין כזה דבר "רמת סוכר בתא". מדובר בבדיקה לחולי סכרת בעיקר והיא אינדיקציה לשליטה על רמות הסוכר. והממוצע הוא 3 חודשים כי בודקעם את ההמוגלובין על תאי הדם האדומים שחיים בממוצע 120 יום. אין לבדיקה הזו שום ערך לבנאדם בריא.
אתה רופא/ביוכימאי/ביולוג? כי זה לא נראה לפי ההגדרות שלך למה אלו הבדיקות האלה ונה מטרתן

2. יש משהו ספציפי שאני צריך לבקש במיוחד מרופא המשפחה או שבדיקות דם רגילות וכלליות יספיקו למה שאני רוצה?

בדיקות דם שגרתיות אמורות להספיק.
בדיקת המוגלובין מסוכרר והיא בהחלט מראה את פעילות הסוכר בתא לכמה חודשים לאחור

תיקון: עבור רוב האנשים (יש יוצאי דופן) ניתן להעריך איתה את רמות הסוכר בדם שהיו ב-3 החודשים האחרונים, בממוצע.
רמות סוכר בתא לא ממש ריאלי להעריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית