הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביספנול a ושימורים

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
קראתי המלצה של משרד הבריאות שמומלץ להמעיט את הצריכה של מזון מקופסאות שימורים, בגלל שהחומרים שבקופסה כמו בסיפנול a יכולים להגיע למזון והחומרים האלה יכולים לשבש את הפעילות ההורמונלית ולפגוע בפוריות. אני אוכל בערך קופסה או שתיים ביום של שימורים, האם זאת בעיה?

קראתי המלצה של משרד הבריאות שמומלץ להמעיט את הצריכה של מזון מקופסאות שימורים, בגלל שהחומרים שבקופסה כמו בסיפנול a יכולים להגיע למזון והחומרים האלה יכולים לשבש את הפעילות ההורמונלית ולפגוע בפוריות. אני אוכל בערך קופסה או שתיים ביום של שימורים, האם זאת בעיה?

אין שום בעיה עם צריכה מקופסאות שימורים.

BPA זה נושא רציני, אבל אני לא יודע למה התעקבת על קופסאות שימורים, זה הרבה יותר נפוץ בפלסטיק.
טוב יותר תעשה עם תימנע מפלסטיק עם המזון.

תקרא שוב את ההמלצות
Screenshot_20210801-172441_Drive.jpg

אין שום בעיה עם צריכה מקופסאות שימורים.

לא נכון.ֿ משרד הבריאות לא מרבה להוציא המלצות שכאלה, אז אם כבר הוציא (באיחור) אולי רצוי לבדוק לעומק...

BPA זה נושא רציני, אבל אני לא יודע למה התעקבת על קופסאות שימורים, זה הרבה יותר נפוץ בפלסטיק.

תקרא שוב את ההמלצות
צפה בקובץ המצורף 69093

להוסיף, גם ניירות קבלה (אלה של הסופר) מכילים כמות יפה של ביספנול (שיכול לעבור דרך העור למחזור הדם) ורצוי להימנע מלשחק איתם בידיים.

• פותח/ת השרשור

תקרא שוב את ההמלצות
צפה בקובץ המצורף 69093
תקרא בהמשך, אני זוכר שכתוב שם שפנים קופסאות שימורים מכיל bpa

נכון, וכדאי להמעיט, אבל זה רק בגלל שיש פלסטיק בקופסאות שימורים. פלסטיק זה הבעיה.

השימוש בביספנול בקופסאות שימורים זה בחלק הפנימי, בעיקר בדופן ובתחתית. למיטב ידעתי בשביל שהמזון יחליק/לא יהיה במגע עם המתכת (אולי זה גם קשור לתהליכי ייצור) ומה שאני לוקח מזה זה אולי לא לאכול ישירות מהקופסת שימורים (או לא לגרד משם את האוכל)

אם יש פה חיילים אז מומלץ בחום שלא לעשות טונה מטוגנת בתוך קופסאת השימורים שלה. פנים הפחית מצופה בשכבת סיליקון שלי השרשור פה מכיל גם ביספנול ולהרתיח בו שמן זה לא הכי טוב עבורכם..

בדקתי, ואכן הרבה מהיצרנים מוסיפים ציפוי אפוקסי (שמכיל BPA) בחלק הפנימי של הקופסת שימורים בשביל למנוע קורוזיה עם הפחית (אלומיניום)

בגלל שהמודעות בנוגע לזה עולה יש יצרנים מעטים (אני לא בטוח שבארץ) שכביכול עלו עם פתרונות חלופיים.
קראתי גם שאחת הדרכים לצמצם חשיפה משמעותית לביספינול היא הימנעות ממזון של קופסאות שימורים.

אם יש פה חיילים אז מומלץ בחום שלא לעשות טונה מטוגנת בתוך קופסאת השימורים שלה. פנים הפחית מצופה בשכבת סיליקון שלי השרשור פה מכיל גם ביספנול ולהרתיח בו שמן זה לא הכי טוב עבורכם..

ואת זה חבל שלא ידעתי קודם... 🤦‍♂️
הטיגנת וגם ירשת

השימוש בביספנול בקופסאות שימורים זה בחלק הפנימי, בעיקר בדופן ובתחתית. למיטב ידעתי בשביל שהמזון יחליק/לא יהיה במגע עם המתכת (אולי זה גם קשור לתהליכי ייצור) ומה שאני לוקח מזה זה אולי לא לאכול ישירות מהקופסת שימורים (או לא לגרד משם את האוכל)
כשאני משאיר מזון משימורים למאוחר יותר, אני מיד מעביר לצנצנת זכוכית.
יאוו לא חשבתי על זה, צודק.

BPA משימורים בכמויות של צריכה של אדם רגיל הן בטוחות.

זה כמו לומר ש-K300 בכמויות שאדם משתמש בהם זה בטוח, הבעיה היחידה שזה לא בדיוק מדיד ועדיף (יש דרכים) להימנע.

כמה BPA משימורים יש בכמויות של צריכת אדם רגיל?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית