הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
לא יודע. באיטליה וצרפת הרבה יותר טעים לדעתי. גם החלב והביצים
השאלה אם אנחנו מדינה או כל אחד פרטי לעצמו , האם צריך את המוצר הכי טוב או שעדיף את המוצר גם אם הוא 80 אחוז "יכולת" אבל השכן שלי מרוויח מזה וזה תורם למדינה.

להגיע למצב שכל הסופר , המזון והאוכל שלנו לא תלוי בנו ? זה טעות !

השאלה אם אנחנו מדינה או כל אחד פרטי לעצמו , האם צריך את המוצר הכי טוב או שעדיף את המוצר גם אם הוא 80 אחוז "יכולת" אבל השכן שלי מרוויח מזה וזה תורם למדינה.

להגיע למצב שכל הסופר , המזון והאוכל שלנו לא תלוי בנו ? זה טעות !

אלו טיעונים קומוניסטים. אני לא קומוניסט. אני רוצה מוצר טוב במחיר זול. אם המוצר שבארץ הוא 80% מהאיכות של המוצר באיטליה, אני לא רואה סיבה למה אני צריך לשלם עליו 80% יותר ולא 20% פחות.

אף אחד לא אמר לבטל את החקלאות בארץ, אלא לפתוח לתחרות. ואז אתה מוזמן להמשיך לקנות מוצר יקר ובאיכות ירודה אם מבחינתך זה תורם למדינה. שכל אחד יעשה מה שבא לו

אלו טיעונים קומוניסטים. אני לא קומוניסט. אני רוצה מוצר טוב במחיר זול. אם המוצר שבארץ הוא 80% מהאיכות של המוצר באיטליה, אני לא רואה סיבה למה אני צריך לשלם עליו 80% יותר ולא 20% פחות.

אף אחד לא אמר לבטל את החקלאות בארץ, אלא לפתוח לתחרות. ואז אתה מוזמן להמשיך לקנות מוצר יקר ובאיכות ירודה אם מבחינתך זה תורם למדינה. שכל אחד יעשה מה שבא לו
מוצר טוב במחיל זול שווה ערך מה שטוב לי אני עושה וכל אחד אדם פרטי .
אם נשקול לפי משתלם לי או לא , ולא לפי משתלם לנו זה מתכון לאסון.
דרך אגב דביל מי שמתגייס לצה"ל אם זה ככה , לא ?

בכל מיקרה זאת דעתי .

מוצר טוב במחיל זול שווה ערך מה שטוב לי אני עושה וכל אחד אדם פרטי .
אם נשקול לפי משתלם לי או לא , ולא לפי משתלם לנו זה מתכון לאסון.
דרך אגב דביל מי שמתגייס לצה"ל אם זה ככה , לא ?

בכל מיקרה זאת דעתי .

לא יודע... בכל העולם קיימת תחרות וייבוא מוצרים ואני לא רואה קריסה של מדינות. זאת דמגוגיה "ציונית"
ולגבי גיוס לצה"ל, אולי לא דביל, אבל במצב הנוכחי ללא ספק פראייר

לא יודע... בכל העולם קיימת תחרות וייבוא מוצרים ואני לא רואה קריסה של מדינות. זאת דמגוגיה "ציונית"
ולגבי גיוס לצה"ל, אולי לא דביל, אבל במצב הנוכחי ללא ספק פראייר
אין מדינה בעולם שהיא כמו מדינת ישראל , אנחנו שונים מכל המדינות , זאת מדינת היהודים היחידה בעולם , וזה העם הכי שנוא בעולם , אתה מדינה יחידה שיכולה להיות מועילה למדינות אחרות והם לא ירצו לעבוד איתנו בגלל שאנחנו יהודים , יהיה טעות לפתח תלות במדינות אחרות.
מה גם ששוב לדעתי זה חשוב מאוד לדאוג גם לסביבה ולשכנים שלך , שגם להם יהיה טוב , ואם עולה לי 40 שקל ומישהו מאיטליה מתפרנס עדיף לי לשלם 45 שמישהו מישראל יתפרנס.

אין מדינה בעולם שהיא כמו מדינת ישראל , אנחנו שונים מכל המדינות , זאת מדינת היהודים היחידה בעולם , וזה העם הכי שנוא בעולם , אתה מדינה יחידה שיכולה להיות מועילה למדינות אחרות והם לא ירצו לעבוד איתנו בגלל שאנחנו יהודים , יהיה טעות לפתח תלות במדינות אחרות.
מה גם ששוב לדעתי זה חשוב מאוד לדאוג גם לסביבה ולשכנים שלך , שגם להם יהיה טוב , ואם עולה לי 40 שקל ומישהו מאיטליה מתפרנס עדיף לי לשלם 45 שמישהו מישראל יתפרנס.

אנחנו לא כאלה מיוחדים. והפחד השואתי שלנו (שמגיע בחלקו מאירועי העבר ובחלקו משטיפת מוח שאנחנו עוברים מילדות לגבי כמה כולם נגדנו) הוא מגוחך.
וכמו שאמרתי, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה. לפתוח לתחרות זה אחלה וככה אתה תוכל באמת בצורה פעילה לתמוך בחלקאי הארץ כי שלא כמו היום שאין תחרות אמיתית ואתה "נאלץ" לקנות תוצרת חלקאית ישראלית, לאחר מכן אתה באמת תוכל להראות כמה חשוב לך לתרום לחלקאות הישראלית. אתה אמור להיות בעד הקלת הייבוא

שלא כמו היום שאין תחרות אמיתית ואתה "נאלץ" לקנות תוצרת חלקאית ישראלית, לאחר מכן אתה באמת תוכל להראות כמה חשוב לך לתרום לחלקאות הישראלית. אתה אמור להיות בעד הקלת הייבוא

טיעון רע לדעתי. ההבדל אם הוא קונה תוצרת חקלאית ישראלית מתוך אילוץ או לא מתוך אילוץ לא קשור לתמורה שלו בתור צרכן לחקלאות (במקרה הזה - סוג של הכרת תודה) אם כבר בדיוק ההפך, ׳פתיחה לתחרות׳ במצב הנוכחי בטוח לא ישרת את האינטרסים של הצרכן שרוצה להביע הכרת תודה ובטח שלא את של החקלאי. כי לעיתים המחאה היא לא כי הוא מחפש על מה למחות אלא כי הוא רוצה לתמוך ורוצה שאחרים יתמכו בתוצרת המקומית.

מה שאתה אומר זה לא בהכרח רעיון רע, אבל בשביל לא לרסק את המקומיים אולי גם צריך לשנות את המתכונת הנוכחית (של גוזרי העמלות למיניהם בדרך לסופר) ורק אז לפתוח לתחרות.ֿ

אני חולק על דעתך בנוגע לפחד השואתי (בהיבט של שטיפת מוח) כי אירועים כאלו ואחרים מראים לנו אחרת.
*גם אני מעדיף לשלם כמה ש״ח יותר בשביל לקבל גידול מקומי מעוטף עזה ולא לממן בטעות איזשהו תת-ארגון של BDS. אז אפשר לומר שפירות וירקות מוציאים מחוץ לפולטיקה, אבל לצערי המציאות מראה לנו אחרת

נערך לאחרונה:
צריך לשנות את המתכונת הנוכחית (של גוזרי העמלות למיניהם בדרך לסופר).

בגדר חובה !
אני יכול להגיד לך שבתור בחור חרדי לא האמנתי שבאתי לקנות נוקיה שאני חושב שהיו כאלה מלפני 20 שנה שעולה מעל 500 ש"ח . יש דברים בארץ שבאמת המחירים לא נורמלים והשאלה היא למה .
אבל לא מקבל את זה שהפיתרון יהיה למוטט את אלה שעובדים פה ולפרנס אנשים מחו"ל.

אני מבין שכוח אדם ישראלי יקר יותר מאשר כוח אדם בחו"ל, אבל עדיין יש יותר מידי עמלות בדרך שזה לרוב מה שמייקר את המחיר , מה גם שיש כאלה שנהנים מהמונופול , צריך לטפל בנושא הזה שכל הצדדים יהיו מרוצים.

ישראל בכל מקרה תלויה בשאר העולם בשביל: דלק, נפט, חיטה, מזון בע"ח, זרעים, עובדי חקלאות, מכשור חקלאי, עובדי בניין, מכוניות, מתכות, כימיקלים ו... מזון. כן, החקלאות פה בכל מקרה לא מספיקה.
בנוסף, מה הקטע עם הטענה שיבוא יהרוס פה את החקלאות? זו הנחת המבוקש. חקלאים טובים ויעילים ימשיכו לשגשג יופי, חקלאים גרועים שתלויים בפרוטקציות פחות (בכל זאת, עדיין יהיה סבסוד ישיר). מה כל החקלאים בישראל כל כך גרועים?

לכל חובבי הפירות גרתי בארה"ב כשנתיים רוב הפירות והירקות על הפנים מלבד האננס והתפוזים עד שהבנתי לקנות את הפירות מיבוא ישראלי בחיים לא אכלתי כאלה פירות ולא ראיתי בארץ כזאת סחורה למרות שחיפשתי ועדיין מחפש. מסתבר שאת הסחורה הטובה של הארץ מייצאים לחו"ל ואת הזבל ומה שמגיע מעזה משאירים כאן.

נערך לאחרונה:
לכל חובבי הפירות גרתי בארה"ב כשנתיים רוב הפירות והירקות על הפנים מלבד האננס והתפוזים עד שהבנתי לקנות את הפירות מיבוא ישראלי בחיים לא אכלתי כאלה פירות ולא ראיתי בארץ כזאת סחורה למרות שחיפשתי ועדיין מחפש. מסתבר שאת הסחורה הטובה של הארץ מייצאים לחו"ל ואת הזבל ומה שמגיע מעזה משאירים כאן.
תלוי איפה אתה קונה , לך לאיזורי יוקרה , בדר"כ יש שם חנויות קטנות של פירות ירקות שכל פרי מעדן .
הירקן מביא בהתאם לאוכלוסייה כי הוא צריך להתאים את המחיר.

• פותח/ת השרשור
דיברו כאן על טעם של ירקות פירות ישראליים לעומת אלה מייבוא. אם אני עוזב רגע מחירים בצד, מההרגשה האישית שלי והטעם שאני חוויתי בעגבניות (ספציפית, לא שמתי לב לאחרים פשוט) היה שהעגבניות הישראליות דווקא הרבה יותר טעימות לי מאשר ייבוא טורקי שבאמת הרגיש גועל נפש במלוא מובן המילה ושמתי לב שסחורה מיובאת נרקבת מהר יותר (מאמין כי עובר יותר זמן עד הרגע שאני קונה את הייבוא).

הפירות והירקות שגדלים בישראל הם מהטובים ביותר בעולם.
הבעיה היא שהישראלים לא אוכלים אותם כי כל הירקות סוג א' נשלחים לייצוא והשאר מוצע למכירה כאן, אולי כשהשוק ייפתח לייבוא והחקלאים לא ירשו לעצמם להשאיר פה את הבררה האיכות של הפירות והירקות על המדפים בישראל תשתפר ואם לא יש אלטרנטיבה שתכאב פחות בכיס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית