הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
א.אתה ועוד אחד מייללים בלי הפסקה. אתה לא מוחא, אתה רק מטריל ומוריד את הרמה של הדיון.
ב.יש לך הוכחה או שזאת דעה אישית שלך?
ג.הממשלה הוקמה, עוד מעט עובר תקציב. אז בגלל שהיא לא מתאימה לך אין לה לגיטמציה?שמע, אתה יכול להיות פחות מביך?
ד.אתה סתמת את הפה טוב מאוד 13שנה, אחרת היית מוחא.
ה.זאת דעתך או עובדה?
בוא נקצר אני לא מתווכח עם הכתות ביבי או רלב, מאמין שתסתדרו לבד.

בכל אופן לא תצליח לסתום את הפיות כאן למחאה

או שאתה כמו כל רלב שמנסה לסתום פיות ורק לריב לאובסיסה שלך ולא אתן לך את התענוג.
אתה ממשיך לטעון טענות, ללא שום ביסוס. כמו כל ביביסט ממוצע.
בוא תגבה את המילים שלך במקום לברוח כמו כלבכלב קטן.

אתה ממשיך לטעון טענות, ללא שום ביסוס. כמו כל ביביסט ממוצע.
בוא תגבה את המילים שלך במקום לברוח כמו כלבכלב קטן.
הכי פשוט הנה הביסוס: שאתה ממשיך וממשיך בלי לשחרר כמו רלב ממוצע. לכן, לשיטתך מי כעת הכלבלב?

יאללה נקסט

עדיף שתדונו על כך שממשיכים כרגיל לנתב את כספי המיסים שלכם למקומות הלא נכונים. הפעם תוספת פנסיה לאנשי קבע בכירים:sarcastic: פשוט מדינה שעורירייה.

עדיף שתדונו על כך שממשיכים כרגיל לנתב את כספי המיסים שלכם למקומות הלא נכונים. הפעם תוספת פנסיה לאנשי קבע בכירים:sarcastic: פשוט מדינה שעורירייה.
אחי אני לא מבין מה הבעיה , במה זה מפריע ? הרי כל עוד זה לא הולך לחרדים זה בסדר.

לא שאני בעד אבל לפחות הכסף הזה.. הולך לאנשים שתרמו למדינה 🙄
כן, רק שמתוכם נמצאים לא מעט אנשי קבע שלא עושים כלום ומקבלים כסף, בדיוק כמו אותם חרדים שמקבלים קצבאות חינם. רק נחש מי מהם מקבל פי 20.
וזה עדיף על אלה שבזכותם יש מדינה ?

מדינת היהודים , בלי תורה אין יהדות.
טענה נהדרת אחי.

מדינת היהודים
קודם דרך ארץ, אחר כך להיות יהודים
דרך ארץ קדמה לתורה

אתה יכול להיות התלמיד חכם הכי גדול שיש ועדיין גם הוא מצווה: גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני השכינה
@elchonon שאלה לרב של הפורום, מאיפה ניתן ללמוד בתורה הלכות אלו ומה המקור שלהם בספרות היהודית

וזה עדיף על אלה שבזכותם יש מדינה ?
מה עם האנשים שעושים צבא, לומדים מקצועות/תארים, עובדים, בונים קריירה, משלמים מיסים ומתפללים, שומרים מצוות ולומדים תורה במקביל? המדינה לא בזכותם? רק בזכות אלה שהם אוכלי חינם?

קודם דרך ארץ, אחר כך להיות יהודים
דרך ארץ קדמה לתורה

אתה יכול להיות התלמיד חכם הכי גדול שיש ועדיין גם הוא מצווה: גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני השכינה
@elchonon שאלה לרב של הפורום, מאיפה ניתן ללמוד בתורה הלכות אלו ומה המקור שלהם בספרות היהודית
אין ברצוני להיכנס לדיון הזה, אז רק אגיב למה שלשמו צוטטתי.
יש פרשנויות שונות מה זה דרך ארץ, יש אומרים התנהגות מכבדת, ויש אומרים מקצוע. לפי כל הפרשנויות, אין הכוונה שדרך ארץ חשוב יותר מתורה.

האם לאכול בריא חשוב יותר מלהיות אבא טוב? לא. אבל אדם שלא דואג לבריאות שלו, יש חשש שלא יהיה הרבה זמן בעולם כדי להיות אבא טוב.

אותו רעיון עם דרך ארץ, אם זה מקצוע, אדם בלי כסף שמסרב לקבל מקצוע נמצא בסיכון להיות עני ולמות ברעב, אז חז"ל ממליצים לעבוד במקצוע כדי להתקיים, למרות שתורה נחשבת חשובה יותר, אבל במקרה כזה, המקצוע קודם.

כנ"ל לפי הפרשנות של התנהגות, אמנם תורה חשובה יותר, אבל בשביל שאנשים יסבלו אותו, ושלא יעבור עבירות חמורות, התורה אומרת תתנהג בדרך שאנשי הארץ יסבלו אותך, אחרת אתה בבעיה קיומית.

דרך ארץ = התנהגות העולם.
או שזה מקצוע, שהרי כך העולם מתקיים, בלי מקצוע לא נפוץ להתקיים.
או שזה התנהגות, איך שאנשי העולם מתנהגים שגורמת להם להיות נאהבים על ידי אחרים.

לגבי הכנסת אורחים גדולה מקבלת שכינה, זה פחות קשור לנושא הקודם. אבל מאברהם אבינו שהתנצל לאלוקים שיש לו אורחים והוא צריך לטפל בהם, נלמד שכבוד גדול לה' שיהודי דואג לאדם אחר, אפילו על חשבון שיחה חשובה שהיה אמור להתקיים בינהם.
מה עם האנשים שעושים צבא, לומדים מקצועות/תארים, עובדים, בונים קריירה, משלמים מיסים ומתפללים, שומרים מצוות ולומדים תורה במקביל? המדינה לא בזכותם? רק בזכות אלה שהם אוכלי חינם?
אין כמעט אוכלי חינם אצל החרדים, זה כבר די מיתוס בשלב הזה.
יש אחוז חילוני שלא משרת בצבא, לא משלם מיסים. ויש גם חרדים כאלו.
איך נראה לך אנשים מגדלים 8 ילדים? האישה עובדת, ולפעמים גם הבעל, או שהוא לומד תורה. האישה עשתה תואר, משלמת מיסים והכל.

גם אצל חילונים יש לפעמים שני בני זוג שעובדים, לפעמים רק אחד.
הקטע כאן, שלא מפריע לאנשים שאחד מבני הזוג לא עובד, מפריע שהוא לומד תורה, ומקבל כסף עבור זה.
אני גם לומד תורה רוב היום, ואני לא לוקח שקל מהמדינה, והרבה מאוד חרדים לא רוצים את המתנות של המדינה.
אדם שלומד מקבל פחות כסף מדמי אבטלה, אני לא חושב שהסכום הזעום שהמדינה נותנת ללומדי התורה שעושים משהו שבאמת היה נחשב שיא החשוב לא מזמן, זה משהו שצריך להדאיג אותך.
תתמקדם בכסף שמעבירים לפלסטינים, לחיסונים (שמשלמים עליהן יותר מכל מדינה אחרת) וגונבים מאיתנו בסגרים מטומטמים.

הגבתי על המשפט של @דברים1 על אלה "שהמדינה קיימת בזכותם" שמקבלים כסף, מעניין אותי למה לדעתו רק אלה שלומדים תורה ולא עושים שום דבר אחר נחשבים בקטגוריה הזאת ואלה שכתבתי (עושים צבא, עובדים וכו' וגם שומרים מצוות) לא נחשבים.
מפריע שהוא לומד תורה, ומקבל כסף עבור זה.
בדיוק, זה מפריע לי.
אין כמעט אוכלי חינם אצל החרדים, זה כבר די מיתוס בשלב הזה.
אני באמת לא יודע כמה יש כאלה אז לא אכנס לזה.
יש אחוז חילוני שלא משרת בצבא, לא משלם מיסים. ויש גם חרדים כאלו.
אם הם מקבלים קיצבאות/תשלומים מהמדינה אז הם אוכלי חינם, לא משנה אם זה חילונים/חרדים/יהודים/ערבים...
גם אצל חילונים יש לפעמים שני בני זוג שעובדים, לפעמים רק אחד.
לא משנה מבחינתי כמה מבני הזוג עובדים או לא, משנה שאם הכסף לא מספיק להם אז במקום שהגבר יילך להתפרנס המדינה צריכה לתת לו.
אני גם לומד תורה רוב היום, ואני לא לוקח שקל מהמדינה, והרבה מאוד חרדים לא רוצים את המתנות של המדינה.
אין לי מושג ממה אתה מתפרנס אבל אם יש לך אפשרות כלכלית ללמוד תורה רוב היום בלי להיות תלוי בכסף שנותנים לך זה לא עניין שלי, אני יכול רק לקנא כי אני צריך לעבוד רוב היום בשביל לפרנס את המשפחה שלי.
תתמקדם בכסף שמעבירים לפלסטינים, לחיסונים (שמשלמים עליהן יותר מכל מדינה אחרת) וגונבים מאיתנו בסגרים מטומטמים.
לא אמרתי שאין בעיות אחרות במדינה ולא מפזרים כספים במקומות שלא הייתי רוצה לראות שמפזרים כספים...

תוספת הפנסיה זאת אחת הגניבות הגדולות ביותר שידעה המדינה. ולצערי אנשים זןרמים עם זה כי הרי "מדובר באנשים שתורמים למדינה!"
רק שלא ידעתי שתרומה זה אומר לקבל פנסיה שלמה ומשכורת חודשית מגיל 45 בזמן שאתה יכול להמשיך לעבוד

תוספת הפנסיה זאת אחת הגניבות הגדולות ביותר שידעה המדינה. ולצערי אנשים זןרמים עם זה כי הרי "מדובר באנשים שתורמים למדינה!"
רק שלא ידעתי שתרומה זה אומר לקבל פנסיה שלמה ומשכורת חודשית מגיל 45 בזמן שאתה יכול להמשיך לעבוד
זורמים עם זה כי התקשורת הנפלאה והלא מוטה שלנו העבירה את זה חלק כחלק מההתגייסות שלהם נגד נתניהו
האנשים שתורמים למדינה מקבלים כבר פנסיה של 6 ספרות

עמית סגל קורע את גנץ: "ישראל הראשונה לפני הכל"

זורמים עם זה כי התקשורת הנפלאה והלא מוטה שלנו העבירה את זה חלק כחלק מההתגייסות שלהם נגד נתניהו
האנשים שתורמים למדינה מקבלים כבר פנסיה של 6 ספרות

עמית סגל קורע את גנץ: "ישראל הראשונה לפני הכל"

ביבז היה רה"מ 13 שנה ולא טיפל בדבר הזה. הוא גרוע בדיוק כמו גנץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית