הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
גם אתה מחלק כספים לנכים?
אני טכנית עדיין נכה, אפשר לקפוץ לבקר?
בעזרת ה נגיע גם לשם
אני מתוך אמונה שהכסף שיש לנו כאן בעולם הוא רק אמצעי והוא לא באמת שלנו אז חקרתי קצת על הנושא והחלטתי לעשות שותפות עם הבחור שם למעלה, 20 אחוז מהרווח הנקי מכל דבר יהיה אשר יהיה הולך לצדקה, כמובן זה נסיון גדול כי לפעמים היצר גובר ומעגלים פינות ומחשבים את האחוזים לטובתך אבל זה השאיפה. לחלק כספים לנכים? בעזרת ה נגיע למצב כלכלי אשר יאפשר לנו לפעול גם בצורה שכזאת.

קצבאות מיוחדות לחרדים זה דבר אחד שהוא כנראה אכן שולי (יחסית לאיך שמציגים אותו), אבל המדינה נותנת עוד הרבה שירותים שעולים כסף וכולנו צורכים בלי לחשוב שאנחנו "מקבלים שקל": חינוך, בריאות, בטחון, רווחה וכו'. על כל אלה משלמים אזרחי המדינה. כאשר קבוצה משלמת משמעותית פחות מיסים לעומת שאר האוכלוסיה, אך מקבלת שירותים כמו כולם, המשמעות היא שכסף עובר משאר האוכלוסיה אל הקבוצה הזו. כאשר מדובר בקבוצה מאוד גדולה, יחסית הומוגנית, גדלה בקצב מהיר משאר האוכלוסיה וחיה כך מבחירה למשך שנים רבות מחיי הפרט - אז המצב הזה הוא לא בר קיימא ופוגע בשאר האוכלוסיה.
וזה לא משנה אם אתה או כל המכרים שלך מתאימים לפרופיל הזה או לא וזה גם לא משנה אם אתה אישית ביקשת שיתנו לך את השירותים האלה. האנקדוטות האלה הן טיפה בים. במציאות הנוכחית הפער מובהק והנציגים הרלוונטים בכנסת לא מביעים רצון לשנות משהו (ובאופן קצת עצוב גם נציגים של קבוצות אחרות פועלים להחמרת המצב למשל ע"י סבסוד פעוטונים).

באמת שהכסף על החיסונים ואפילו הכסף לערבים זה צ'יפס לעומת הדבר הזה שהוא הרי מתמשך וצפוי להחמיר.
עזוב סיסמאות דבר עובדות , תחכים אותנו .
מה הם מקבלים שאתה לא מקבל .

בעזרת ה נגיע גם לשם
אני מתוך אמונה שהכסף שיש לנו כאן בעולם הוא רק אמצעי והוא לא באמת שלנו אז חקרתי קצת על הנושא והחלטתי לעשות שותפות עם הבחור שם למעלה, 20 אחוז מהרווח הנקי מכל דבר יהיה אשר יהיה הולך לצדקה, כמובן זה נסיון גדול כי לפעמים היצר גובר ומעגלים פינות ומחשבים את האחוזים לטובתך אבל זה השאיפה. לחלק כספים לנכים? בעזרת ה נגיע למצב כלכלי אשר יאפשר לנו לפעול גם בצורה שכזאת.
אלוף אמיתי אתה

שארץ ישראל שייכת לעם ישראל
רש"י ראשון בתורה

"בְּרֵאשִׁית" – אמר רבי יצחק: לא היה צריך להתחיל את התורה אלא מ"הַחֹדֶשׁ הַזֶּה לָכֶם" (שמות יב ב), שהיא מצוה ראשונה שנצטוו ישראל. ומה טעם פתח בבראשית? משום (תהלים קיא ו) "כֹּחַ מַעֲשָׂיו הִגִּיד לְעַמּוֹ לָתֵת לָהֶם נַחֲלַת גּוֹיִם". שאם יאמרו אומות העולם לישראל: "לסטים אתם שכבשתם ארצות שבעה גוים", הם אומרים להם: "כל הארץ של הקב"ה היא; הוא בראה ונתנה לאשר ישר בעיניו. ברצונו נתנה להם, וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו".

"בְּרֵאשִׁית בָּרָא" – אין המקרא הזה אומר אלא דרשני, כמו שדרשוהו רבותינו ז"ל: בשביל התורה שנקראת (משלי ח כב) "רֵאשִׁית דַּרְכּוֹ", ובשביל ישראל שנקראו (ירמיהו ב ג) "רֵאשִׁית תבואתו".

כן. אבל זאת לא הפואנטה.
אני לא בא בטענות לאנשים שמקבלים, אלא למדינה שנותנת להם (לא רק לחרדים)

ובכלל שים לב ממה התחלתי את הנושא - הגבתי לאמירה הזאת:

ואמרתי את זה:

גם אם אתה אומר שבזכות התורה יש את מדינת ישראל, הנה יש לך המון אנשים דתיים שלומדים תורה, מתפללים 3 פעמים ביום, שומרים מצוות והם לא אוכלי חינם אלא מכלכלים את עצמם/משפחותיהם. אז בוא, זה פשוט שקר להגיד שבגלל שאתה צריך ללמוד תורה מישהו צריך לממן אותך.
שבט לוי .... ? עוד במצרים הם לא עבדו בפרך בשביל ללמוד כל היום , הגמרא אומרת לא לגור בעיר שאין שם 10 בטלנים , שבטלים ממאלכה ולומדים תורה .
נכון רשום 10 , זה המינימום לא דיברו על הכמות דיברו על המינימום שצריך .

איפה אני טועה?
אתה טועה בזה שמבחינתי זה לא:
החרדים אוכלי חינם שחיים מהמיסים שלך צריכים לצאת לעבוד.
אלא:
אוכלי חינם שחיים מהמיסים שלך צריכים לצאת לעבוד.
רואה את ההבדל? השמטתי מילה אחת
יותר נכון שהייתי שמח אם המדינה הייתה מפסיקה להאכיל אותם כי זה מובן שמי שנונים לו ייקח. אני מדבר על חרדים, חילונים, יהודים, ערבים, סטרייטים, הומואים, גברים, נשים וכל השאר.
ולא אני לא מדבר על נכים או על אלה שבאמת לא יכולים לפרנס את עצמם.

אתה רציני שואל מה ההבדל בין נכה שמקבל קצבה למי שלומד תורה ומקבל קצבה?
ההבדל שמי שלא יכול הוא לא יכול והוא ימות מרעב פשוט.
אני לא משווה בין נכה ללומד תורה , אבל מה דעתך על דבר שנקרא עמידר ? שאנשים עם 3 ילדים חוסר תקציב בעליל , מביאים עוד ילד בשביל שבעתיד יקבלו דירה , או שצריך 5 ילדים לא יודע , הרוב מימה שידוע לי שעושה זאת , זה החילונים .
זה קיים בכל מגזר , ידוע לי שבעבר בן גוריון כמדומני אמר שמי שיהיה לו 10 ילדים יקבל סכום כספי , שוב פעם אני לא מדבר עכשיו על מי מקבל ומה , הדיון התחיל בזה שהחרדים "מקבלים" משהו אז כל התקשורת וכולם קופצים , לעומת זאת שאחרים מקבלים זה עובר בשקט בשקט .

שלא נדבר כמה חילונים הודיעו על פיטורים ועבדו בשחור וגם קיבלו חל"ת ועוד ועוד דרכים שאנשים מוציאים כסף מהמדינה מכל המגזרים .

בכלל החל"ת שהמדינה חילקה , מזה בעיה שלי שאנשים לא עבדו ? כמה אנשים יתלוננו שלא רוצים להחליף את המקום עבודה שלהם או את המקצוע , זמרים / שחקנים וכדו' וביקשו כסף .
יש יותר עלוקות מחילונים בשנה האחרונה ?

אתה טועה בזה שמבחינתי זה לא:

אלא:

רואה את ההבדל? השמטתי מילה אחת
יותר נכון שהייתי שמח אם המדינה הייתה מפסיקה להאכיל אותם כי זה מובן שמי שנונים לו ייקח. אני מדבר על חרדים, חילונים, יהודים, ערבים, סטרייטים, הומואים, גברים, נשים וכל השאר.
ולא אני לא מדבר על נכים או על אלה שבאמת לא יכולים לפרנס את עצמם.
אני מבין אותך, אבל אם היינו נותנים לכל אחד מה לעשות עם כספי המדינה מה שהם רוצים, אחד לא ישחרר לחרדים, השני לא לערבים, השלישי לא לנכים, ולך תדע לאן נגיע, לכן הדימוקרטיה קובעת.

בתור מדינה שהאזרחים שלה עניים, הדמוקרטיה לוקחת הרבה מהעשירים בשביל העניים, תשמח שיש לך את הפריווילגיה להזמין משלוח מעל 75$.

אנשים עם 3 ילדים חוסר תקציב בעליל , מביאים עוד ילד בשביל שבעתיד יקבלו דירה
חרא של דבר והלוואי ואפשר היה למנוע מאנשים לעשות ילדים מעבר למה שהם יכולים לעמוד בו. ושוב:
אני מדבר על חרדים, חילונים, יהודים, ערבים, סטרייטים, הומואים, גברים, נשים וכל השאר.

מאחל לך לא לעבור ''מטכנית נכה'' לנכה מלא כדיי שאלוהים לא ילמד אותך לקח על הדברים שיוצאים לך מפה בנושא
זה איום?
כי זה לא הכי מוצלח.
חשבתי שרק חרדים מאיימים בעזרת אלוקים.

אתם מבזבזים את הזמן על פאנטים שטופי מוח שמשווים נכים ומעוטי יכולת ללומדי תורה
כן, גם במגזר החילוני יש פרזיטים. זה עדיין לא מתקרב כמותית למגזר החרדי ועדיין לא מצדיק את התקצוב.
הדבר היחיד הנכון שנאמר פה זה שזה דמוקרטיה ויש פה מאות אלפים שמאמינים בדרך מסויימת ויש להם יצוג בכנסת, הכסף לא נופל עליהם מהשמיים. מי שלא טוב לו צריך להגר מפה, או להתמודד עם העובדה שזה לא נתון לשינוי

זה איום?
כי זה לא הכי מוצלח.
חשבתי שרק חרדים מאיימים בעזרת אלוקים.
לא זה בכנות הצורה שאתה מדבר על הנכים מחליא והשוואה שלך נוראית זה פשוט מגעיל אותי לראות אותך מדבר ככה על קבוצה שצריכה להחליט כול בוקר בין תרופות לאוכל.
גם טיעונים שלך לא מוצלחים במיוחד כי הקפיצות הלוגיות שלך זה מפה עד לשמיים

חרא של דבר והלוואי ואפשר היה למנוע מאנשים לעשות ילדים מעבר למה שהם יכולים לעמוד בו. ושוב

אני מדבר על חרדים, חילונים, יהודים, ערבים, סטרייטים, הומואים, גברים, נשים וכל השאר.

:
אז שוב כמו כולנו גם אתה בנאדם , וגם אני (למרות שאני חרדי) אבל הדיון היה אחר מימה שהוא יתפתח , אם מפריע לנו שאוכלוסיה / אדם מקבל כסף כשלא מגיע לו , או עושה תרגיל למדינה בשביל לקחת כסף , ויש לא מעט כאלה מכל מגזר .

למה זה נשמע בכל מקום שזה קורה רק עם הציבור החרדי ? הרי אם המעשה מפריע לי ולא הציבור שעושה את המעשה , למה המעשה הזה נשמע שזה קורה רק בציבור החרדי ?
אתם מבזבזים את הזמן על פאנטים שטופי מוח שמשווים נכים ומעוטי יכולת ללומדי תורה
כן, גם במגזר החילוני יש פרזיטים. זה עדיין לא מתקרב כמותית למגזר החרדי ועדיין לא מצדיק את התקצוב.
הדבר היחיד הנכון שנאמר פה זה שזה דמוקרטיה ויש פה מאות אלפים שמאמינים בדרך מסויימת ויש להם יצוג בכנסת, הכסף לא נופל עליהם מהשמיים. מי שלא טוב לו צריך להגר מפה, או להתמודד עם העובדה שזה לא נתון לשינוי
עוד תופעה ידועה , שמדברים עם כמה חרדים אז כבר זה הופך להיות פאנטים שטופי מוח

לא זה בכנות הצורה שאתה מדבר על הנכים מחליא והשווא שלך נוראית זה פשוט מגעיל אותי לראות אותך מדבר ככה על קבוצה שצריכה להחליט כול בוקר בין תרופות לאוכל.
גם טיעונים שלך לא מוצלחים במיוחד כי הקפיצות הלוגיות שלך זה מפה עד לשמיים
אני הייתי נכה, אני מכיר מקרוב את ההתמודדות.
אני בעד לתת לנכים הכל, אני טוען שאנשים שחושבים שהרצונות האישיות שלהם צריך לקבוע לאן כספי המדינה ילכו על סמך מי תורם למדינה, יכולים גם לנסות למנוע מנכים כסף, כי הם טכנית לא תורמים למדינה.

אם אין לך את הכוח המנטלי והריגשי להתמודד עם דיון על הפליות נגד מגזרים, אל תגיב.
אם מרגיש לך לגיטימי להרעיב חרדים אבל לא נכים, זה מחליא.

אני כאן נגד הפליה לאף קבוצה, תחשוב... אני חרדי נכה. אבל אתה משום מה מצדיק אפליה חרדית.
אתם מבזבזים את הזמן על פאנטים שטופי מוח שמשווים נכים ומעוטי יכולת ללומדי תור
אני היחיד שעשיתי את ההשוואה, אם כך, רק יכולת להתכוון שאני פאנטי שטוף מוח.

אני מאתגר אותך למצוא את הפירוש של המילה פנאטי, מה ההגדרה של המילה הזאת? ולראות אם אני עומד בקריטריון של זה.

ואני גם מאתגר אותך למצוא את הפירוש של שטוף מוח, ולראות אם זה נוגע אלי.

אם תצטרך, אקדים ואומר שהדעות שלי לא מגיעים מהמגזר שלי, מכיוון שכולם מחוסנים, ורוב האנשים שאני מכיר אינם נכים.

תבסס משהו שאתה כותב.
גם במגזר החילוני יש פרזיטים. זה עדיין לא מתקרב כמותית למגזר החרדי ועדיין לא מצדיק את התקצוב.
כי ללמוד תורה 7 שעות כל יום תמורת פחות מ700 ש"ח בחודש זה פרזיטיות? אתה רוצה שאסדר לך תקציב כזה?
עשית סטטיסטיקה כמה מבני הזוג החילונים עובדים ביחס לחרדים?

אני הייתי נכה, אני מכיר מקרוב את ההתמודדות.
אני בעד לתת לנכים הכל, אני טוען שאנשים שחושבים שהרצונות האישיות שלהם צריך לקבוע לאן כספי המדינה ילכו על סמך מי תורם למדינה, יכולים גם לנסות למנוע מנכים כסף, כי הם טכנית לא תורמים למדינה.

אם אין לך את הכוח המנטלי והריגשי להתמודד עם דיון על הפליות נגד מגזרים, אל תגיב.
אם מרגיש לך לגיטימי להרעיב חרדים אבל לא נכים, זה מחליא.

אני כאן נגד הפליה לאף קבוצה, תחשוב... אני חרדי נכה. אבל אתה משום מה מצדיק אפליה חרדית.
נכשלתה במשפט הראשון מצד אחד ''הייתה נכה'' מצד שני אתה עדיין נכה מה?
הנכים לא ''תורמים'' לפי הגדרה הגרועה של כי הם לא יכולים כי קשה ללכת לעבודה עם כיסא גלגלים ועם גז חמצן מחובר עליך.
אין באמת שום דבר שעוצר חרדים מלעבוד, אם אתם פוחדים מהפיתוי של העולם החילוני אז סורי נכשלתם במבחן האולמטיבי של אלוהים וזה לא אשמתנו,אף אחד מאיתנו לא בא'נדנה להמיר אותכם. אתה חמוד שאתה חושב שהכסף הזה מרצון אישי חוק קצבת הנכות נכנס מתוך המחשבה המאוד האגוסיטסית שיום אחד כול אחד מאיתנו יכול להיכנס למצב הזה וזה חלק מביטוח לאומי(בבקשה תחזור על שיעורי אזרחות)
אין שום קשר לנכים למה שאמרתה.
ודרך אגב הסיבה לכך שאין כוח להכינס לוויכוח הזה איתך כי אתה מראה חוסר ידע שאפילו ילד שרק היום סיים תיכון היה מתייבש בו

נכשלתה במשפט הראשון מצד אחד ''הייתה נכה'' מצד שני אתה עדיין נכה מה?
הנכים לא ''תורמים'' לפי הגדרה הגרועה של כי הם לא יכולים כי קשה ללכת לעבודה עם כיסא גלגלים ועם גז חמצן מחובר עליך.
אין באמת שום דבר שעוצר חרדים מלעבוד, אם אתם פוחדים מהפיתוי של העולם החילוני אז סורי נכשלתם במבחן האולמטיבי של אלוהים וזה לא אשמתנו,אף אחד מאיתנו לא בא'נדנה להמיר אותכם. אתה חמוד שאתה חושב שהכסף הזה מרצון אישי חוק קצבת הנכות נכנס מתוך המחשבה המאוד האגוסיטסית שיום אחד כול אחד מאיתנו יכול להיכנס למצב הזה וזה חלק מביטוח לאומי(בבקשה תחזור על שיעורי אזרחות)
אין שום קשר לנכים למה שאמרתה.
ודרך אגב הסיבה לכך שאין כוח להכינס לוויכוח הזה איתך כי אתה מראה חוסר ידע שאפילו ילד שרק היום סיים תיכון היה מתייבש בו
זה ממש לא העניינים שלך, אבל אני עדיין נכה, רק בלי קיצבה.

מעניין לי את הת... האג'נדה הדמוקרטית לתת כסף לקבוצה מסוימת, אני לא מתערב בכסף שנזרק על דברים שאני לא מאמין בהם כמו חיסונים, אתה אל תתערב בכסף שנזרק על דברים שאתה לא מאמין.
לא מתאים לך? תפסיק להצביע ש"ס.
אני נתקלתי בסרטון שלך עושה 200 ק"ג סקוואט בחליפת חרדים
ללא ספק אתה עונה להגדרה
ההגדרה של אדון גוגל לפאנט
a person filled with excessive and single-minded zeal (great energy or enthusiasm in pursuit of a cause or an objective), especially for an extreme religious or political cause.
"religious fanatics"

אם אתה עצמאי שמרוויח מעל 100 בשנה, ובחרת להרוויח כזה כמות, אתה משלם מיסים למדינה שאתה חי בה, לא לאזרחים.
המדינה קובעת את הכללים על פי בחירת האזרחים, זאת דמוקרטיה.
המדינה יכולה לקבוע שרק חילונים צריכים לעבוד, וחרדים יכולים לעשות ככל העולה על רוחם, אם הקול הדימוקרטי קבע את זה, כל מה שתוכל לעשות זה לחפש מדינה אחרת שבה האזרחים רוצים את מה שאתה רוצה.

מה יקרה למדינה? כנראה תקרוס. אבל זה לא הנקודה, תתבאס על זה שאתה חי במדינה דמוקרטית שהאנשים שחיים בה הם חרדים, דתיים, ערבים, נוצרים, חילונים ולא הכל הולך לפי מה שאתה או אני רוצים.

אנחנו מדינה מגוונת שנותנת כספים לחיסונים, לומדי תורה, ערבים, אירועי ספורט, סלילת כבישים ואין ספור דברים שחלקנו מרגישים שמיותרים.

מי שבוחר לא לעבוד ולחיות בצמצום, זאת זכותו. אתה מקנה בו? תחיה כמוהו.

מי שרוצה, מוזמן שאני אדאג לו אישית להירשם לישיבה לקבל 700 ש"ח בחודש בערך תמורת 7 שעות לימוד תורה כל יום עם שיעורים. מי שלא עומד בזמנים האלו, בקוד הלבוש, או מבין את החומר הנלמד, לא יקבל שקל.

בבקשה, תעמדו בתור.

אבל, איך זה רלוונטי?
אתה טענת שלמעשה חרדים לא מקבלים כזה הרבה כסף מהמדינה ועדיף להתמקד בדברים אחרים. אז הראיתי לך שזה לא נכון, חרדים כן מקבלים כזה הרבה כסף ושעדיף, כלכלית, להתמקד בהם. לא התייחסתי בכלל לסוגיה של סיבות או פתרונות.

מעבר לזה, אני חושב שאתה סתם מנסה להסיט את הדיון לאיזו פינה מצתדקת. הרי הדיון יכול להיות על התנהלותה של המדינה במנותק מהשיטה שמתווה את הפעולות. תאר לך שהיו מחוקקים חוק שאוסר על חבישת שטריימל וכל אדם שהיית מביע מולו את הזעם שלך היה אומר לך "זו השיטה, אם לא טוב לך תלך". גם מעצבן כי ברור שזה נאמר מחוסר הבנה הדדית וגם תוקע את הדיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית