הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
זה ממש לא העניינים שלך, אבל אני עדיין נכה, רק בלי קיצבה.

מעניין לי את הת... האג'נדה הדמוקרטית לתת כסף לקבוצה מסוימת, אני לא מתערב בכסף שנזרק על דברים שאני לא מאמין בהם כמו חיסונים, אתה אל תתערב בכסף שנזרק על דברים שאתה לא מאמין.
לא מתאים לך? תפסיק להצביע ש"ס.
תקשיב אתה מדבר שטיות מה זה האג'נדה הדמוקרטית? אתה בכלל קראתה מה כתבתי? אתה בכוח מנסה להצדיק את השוואה כי אין לך באמת ידע בנושא אז אתה נכנס לחרא תאורתי?
איפה יופי שאתה נכה בלי קצבה אתה מודע לזה שיש נכים שלא יכולים לחיות בלי קצבה נכון מה זה נוגד את כול מה שאמרתי?

אבל, איך זה רלוונטי?
אתה טענת שלמעשה חרדים לא מקבלים כזה הרבה כסף מהמדינה ועדיף להתמקד בדברים אחרים. אז הראיתי לך שזה לא נכון, חרדים כן מקבלים כזה הרבה כסף ושעדיף, כלכלית, להתמקד בהם. לא התייחסתי בכלל לסוגיה של סיבות או פתרונות.

מעבר לזה, אני חושב שאתה סתם מנסה להסיט את הדיון לאיזו פינה מצתדקת. הרי הדיון יכול להיות על התנהלותה של המדינה במנותק מהשיטה שמתווה את הפעולות. תאר לך שהיו מחוקקים חוק שאוסר על חבישת שטריימל וכל אדם שהיית מביע מולו את הזעם שלך היה אומר לך "זו השיטה, אם לא טוב לך תלך". גם מעצבן כי ברור שזה נאמר מחוסר הבנה הדדית וגם תוקע את הדיון.
מה שהוכחת זה לא רק לחרדים, זה גם סתם למי שמובטל.
תקשיב אתה מדבר שטיות מה זה האג'נדה הדמוקרטית? אתה בכלל קראתה מה כתבתי? אתה בכוח מנסה להצדיק את השוואה כי אין לך באמת ידע בנושא אז אתה נכנס לחרא תאורתי?
איפה יופי שאתה נכה בלי קצבה אתה מודע לזה שיש נכים שלא יכולים לחיות בלי קצבה נכון מה זה נוגד את כול מה שאמרתי?
איתך מזמן קלטתי שאין לי מה לדון.
אתה צודק - אני טועה.
אני לא קורא מה שכתבתה - אבל אתה זה שמתעלם ממה שכתבתי.
אם אני נכה - אני לא מספיק נכה.
אתה נאור - אני חסר השכלה.
יום טוב ידידי.

אבל, איך זה רלוונטי?
אתה טענת שלמעשה חרדים לא מקבלים כזה הרבה כסף מהמדינה ועדיף להתמקד בדברים אחרים. אז הראיתי לך שזה לא נכון, חרדים כן מקבלים כזה הרבה כסף ושעדיף, כלכלית, להתמקד בהם. לא התייחסתי בכלל לסוגיה של סיבות או פתרונות.

מעבר לזה, אני חושב שאתה סתם מנסה להסיט את הדיון לאיזו פינה מצתדקת. הרי הדיון יכול להיות על התנהלותה של המדינה במנותק מהשיטה שמתווה את הפעולות. תאר לך שהיו מחוקקים חוק שאוסר על חבישת שטריימל וכל אדם שהיית מביע מולו את הזעם שלך היה אומר לך "זו השיטה, אם לא טוב לך תלך". גם מעצבן כי ברור שזה נאמר מחוסר הבנה הדדית וגם תוקע את הדיון.
אתה יכול גם להאיר את עיני ,
כמה כסף במכלול מקבל הציבור החרדי , כמה הערבי , וכמה החילוני .
אשמח גם אם לדוגמא ,תבדוק כמה כסף המדינה מוציאה על משטרת ישראל עבור טיפול באוכלוסיות וכמה כסף מזה מושקע בטיפול בציבור החילוני , חרדי , ערבי .
כמה כסף מושקע על תיאטרון הצגות ספורט וכדו' , ועבור מיזה מיועד , ציבור ערבי / חרדי / חילוני .

ועוד ועוד.
אל תביא נתון בודד כמה כסף הולך לאברכים , כמה כסף מושקע בכל אוכלסייה אם זה במבוגרים / ילדים / נשואים / רווקים .

שלא נדבר שרוב הכסף החרדי משאיר בתחומי הארץ ולא מעט חילונים מוציאים את הכסף לחו"ל .

איתך מזמן קלטתי שאין לי מה לדון.
אתה צודק - אני טועה.
אני לא קורא מה שכתבתה - אבל אתה זה שמתעלם ממה שכתבתי.
אם אני נכה - אני לא מספיק נכה.
אתה נאור - אני חסר השכלה.
יום טוב ידידי.
אם לא תכתוב דברים מעליבים ונוראים לגבי מגזר שלם שנאבק לחיות על בסיס יומי לא תקבל תגובות חריפות
לא יודע לתמודד עם ביקורת? בעיה שלך באמת אל תעשה טעיות
ואיתך למדתי לפניי הרבה זמן שאין באמת דיון עם עובדות אלא שטיות פילסופיות שהולכות בלי סוף כדיי לנסות להאיר לרע על הצד השני
סלאמת . ובאמת שלא צחקתי ולא איימתי אמן שאלוהים לא יכריח אותך להגיע למצב של נכות שבה תזקק לקצבה מתוך איזה עונש קוסמי.

אם לא תכתוב דברים מעליבים ונוראים לגבי מגזר שלם, כל עוד אינם חרדים, שנאבק לחיות על בסיס יומי לא תקבל תגובות חריפות
הוספתי את מה שבטעות השמטת.
ובאמת שלא צחקתי ולא איימתי אמן שאלוהים לא יכריח אותך להגיע למצב של נכות שבה תזקק לקצבה מתוך איזה עונש קוסמי.
אני לא מאמין בקוסמוס ובתפיסה שלך של אלוקים.
אז האיום הלא מאיים שלך די טיפשי.

הוספתי את מה שבטעות השמטת.

תקשיב כול פעם שנותנים לך ביקורת אתה בוכה חרדים חרדים זה כבר הופך לעלוב וחסר משמעות בשלב הזה ,כמו שאמרתי אתה רוצה רק להאיר לרע על הצד השני ולהכניס לwhataboutism
תגיד דיברתי גם על ערבים? למה אתה חושב שאני חושב שאין חרדים בקבוצת הנכים הזאת? מה אם אנשים ששותים מקש ולא ישר מהבקבוק מה לא אכפת לי מהם?

הטיעון שלך דיי טיפשי אז זה משווה את העניינים.
הא ונא בננה וקקי בידך כי כנראה לשם אתה אתה רוצה לקחת הדיון

זה נכון. אם היתה אוכלוסיית מובטלים שמאופיינת בצורה הבאה: {יחסית הומוגנית, גדלה בקצב מהיר, מובטלת מבחירה למשך שנים רבות} זה היה הרסני ביותר. אם המובטלים מפוזרים בכלל האוכלוסיה בכמות קטנה, הילדים שלהם לא נוטים לאבטלה או מובטלים רק לפרקי זמן קצרים יחסית ובשאר הזמן יצרנים אז זה כנראה היה נסבל, בר קיימא. כמו שאמרת, אנחנו חיים בחברה מגוונת, אז לא ריאלי לצפות ליעילות כלכלית אבסולוטית ותמיד יהיו כאלה שיקבלו יותר משיתנו, אבל אפשר לשאוף למזער את כמות האנשים במשבצת הזו שהרי הם יוצרים עול על הציבור היצרני. אפשר לעשות זאת למשל ע"י תמרוץ לצאת לעבוד (לדוג' הורדת גיל הפטור ל-21) או הגבלת קצבאות לאנשים שאין להם ברירה אחרת (למשל נכים). אין פה שחור ולבן, זו אופטימיזציה.

אתה יכול גם להאיר את עיני ,
כמה כסף במכלול מקבל הציבור החרדי , כמה הערבי , וכמה החילוני .
אשמח גם אם לדוגמא ,תבדוק כמה כסף המדינה מוציאה על משטרת ישראל עבור טיפול באוכלוסיות וכמה כסף מזה מושקע בטיפול בציבור החילוני , חרדי , ערבי .
כמה כסף מושקע על תיאטרון הצגות ספורט וכדו' , ועבור מיזה מיועד , ציבור ערבי / חרדי / חילוני .

ועוד ועוד.
אל תביא נתון בודד כמה כסף הולך לאברכים , כמה כסף מושקע בכל אוכלסייה אם זה במבוגרים / ילדים / נשואים / רווקים .

שלא נדבר שרוב הכסף החרדי משאיר בתחומי הארץ ולא מעט חילונים מוציאים את הכסף לחו"ל .

יש את הגרף המפורסם הזה של פורום קהלת. בנוגע לשאר הדברים - אתה סתם מנסה להציף עם שאלות לא רלוונטיות ולא באמת מצפה לאיזו תובנה. הרי אין באמת סיבה להניח ששיטור עולה משמעותית פחות אצל חרדים. אין סיבה להתייחס במיוחד להוצאות קטנות כמו תרבות (או שירותי דת) כי עדיף להתייחס להוצאות גדולות שכולם צורכים. אין סיבה להתייחס לכסף שיוצא כי היבוא מתואם עם היצוא ורוב היצוא גם נעשה ע"י חילונים וכו' וכו'. ומעל הכל אלו רק whataboutism'ים שמנסים להסיט את הדיון לבעיות נוספות שיתכן שדורשות תשומת לב באופן בלתי תלוי.

upload_2021-8-23_16-36-40.png

זה נכון. אם היתה אוכלוסיית מובטלים שמאופיינת בצורה הבאה: {יחסית הומוגנית, גדלה בקצב מהיר, מובטלת מבחירה למשך שנים רבות} זה היה הרסני ביותר. אם המובטלים מפוזרים בכלל האוכלוסיה בכמות קטנה, הילדים שלהם לא נוטים לאבטלה או מובטלים רק לפרקי זמן קצרים יחסית ובשאר הזמן יצרנים אז זה כנראה היה נסבל, בר קיימא. כמו שאמרת, אנחנו חיים בחברה מגוונת, אז לא ריאלי לצפות ליעילות כלכלית אבסולוטית ותמיד יהיו כאלה שיקבלו יותר משיתנו, אבל אפשר לשאוף למזער את כמות האנשים במשבצת הזו שהרי הם יוצרים עול על הציבור היצרני. אפשר לעשות זאת למשל ע"י תמרוץ לצאת לעבוד (לדוג' הורדת גיל הפטור ל-21) או הגבלת קצבאות לאנשים שאין להם ברירה אחרת (למשל נכים). אין פה שחור ולבן, זו אופטימיזציה.

יש את הגרף המפורסם הזה של פורום קהלת. בנוגע לשאר הדברים - אתה סתם מנסה להציף עם שאלות לא רלוונטיות ולא באמת מצפה לאיזו תובנה. הרי אין באמת סיבה להניח ששיטור עולה משמעותית פחות אצל חרדים. אין סיבה להתייחס במיוחד להוצאות קטנות כמו תרבות (או שירותי דת) כי עדיף להתייחס להוצאות גדולות שכולם צורכים. אין סיבה להתייחס לכסף שיוצא כי היבוא מתואם עם היצוא ורוב היצוא גם נעשה ע"י חילונים וכו' וכו'. ומעל הכל אלו רק whataboutism'ים שמנסים להסיט את הדיון לבעיות נוספות שיתכן שדורשות תשומת לב באופן בלתי תלוי.

צפה בקובץ המצורף 70096
האמת למדתי ליבה אבל אני לא מצליח להבין את הגרף .
מה גם שלא יודע איך הגעת למסקנה ש"אין באמת סיבה להניח ששיטור עולה משמעותית פחות אצל חרדים" ובנוסף הכספים שיוצאים בתרבות ספורט וכדו' הם ממש לא הוצאות קטנות .

עכשיו אתה מתכוון בגרף שזה ההכנסות של המדינה מכל ציבור ?
אתה מודע לזה שכל אחד שהם לא מחשיבים כחרדי אוטומטי נהפך ללא חרדי , ואם יש להם כאלה אז רובם זה השוק העובד ?

בכל אופן אשמח להסבר של הגרף כי גם לא רואה את המספרים .
בוא תאיר את עיני ותחכים אותי בלי דיבור לא מכבד , נטו להבין . ושוב אני לא טוען שהציבור החרדי לא מקבל כסף ובכלל הדיון היה שכואב לאנשים שזה הולך לציבור החרדי ושזה לא הולך לדברים הרבה פחות חשובים אין פוצה פה , בתור אחד שמכיר את הציבורים בישראל , לא חושב שהחרדי מקבל משהו יותר מאחרים , אבל אשמח להסבר , לפי מה שאתה מתאר מגיע לי כסף מהמדינה ...

ברור, הרי אין כמו המאמץ להורדת יוקר המחייה אבל להתנגד לפתיחת השוק 😆 יותר מידי סוציאליסטים בכנסת.

האמת למדתי ליבה אבל אני לא מצליח להבין את הגרף .
מה גם שלא יודע איך הגעת למסקנה ש"אין באמת סיבה להניח ששיטור עולה משמעותית פחות אצל חרדים" ובנוסף הכספים שיוצאים בתרבות ספורט וכדו' הם ממש לא הוצאות קטנות .

עכשיו אתה מתכוון בגרף שזה ההכנסות של המדינה מכל ציבור ?
אתה מודע לזה שכל אחד שהם לא מחשיבים כחרדי אוטומטי נהפך ללא חרדי , ואם יש להם כאלה אז רובם זה השוק העובד ?

בכל אופן אשמח להסבר של הגרף כי גם לא רואה את המספרים .
בוא תאיר את עיני ותחכים אותי בלי דיבור לא מכבד , נטו להבין . ושוב אני לא טוען שהציבור החרדי לא מקבל כסף ובכלל הדיון היה שכואב לאנשים שזה הולך לציבור החרדי ושזה לא הולך לדברים הרבה פחות חשובים אין פוצה פה , בתור אחד שמכיר את הציבורים בישראל , לא חושב שהחרדי מקבל משהו יותר מאחרים , אבל אשמח להסבר , לפי מה שאתה מתאר מגיע לי כסף מהמדינה ...

אנסה להסביר. הבסיס, באופן מופשט - כל שנה כל אזרח משלם מס - נותן כסף למדינה. המדינה מקבצת את כל המיסים והכנסות אחרות ומחלקת בצורה שוויונית (בערך) בד"כ בצורת שירותים וקצבאות - נותנת כסף.
הגרף מציג כמה כסף מקבל כל עשירון בכל קבוצה מהמדינה כל חודש בצורת שירותי בריאות וחינוך או קצבאות (העברות ישירות) וכו'. ההעברות הן נטו, כלומר לאחר החסרת המיסים שהעשירונים עצמם משלמים (כאשר מתייחסים רק למסים שכתובים שהם העיקריים). לדוג' - העשירון העליון אצל הערבים מקבל שירותים/קצבאות בסך ממוצע של כ-(6300-) ש"ח בחודש, כלומר כל חודש המסים שכל פרט בוגר בעשירון הזה משלם גבוהים בכ-6300 ש"ח מסך החינוך, בריאות וקצבאות שהם מקבלים - הם מפסידים כי משלמים הרבה על משהו ששווה פחות. העשירון התחתון של הערבים מקבל סך ממוצע של כ-(6000) ש"ח בחודש, כלומר כל חודש המיסים שהעשירון הזה משלם קטנים בכ-6000 ש"ח ממה שהוא מקבל - הם מרוויחים כי משלמים קצת על משהו ששווה יותר. לכספים האלה קוראים תשלומי העברה.

לתיאור ופירוט יותר מדויק כולל הנתונים הרלוונטים (למשל נתונים על כמה כל קבוצה באמת מקבלת מהמדינה או איך הגדירו חרדי וכו') אתה יכול לעיין במקור, הוא כתוב בתחתית התמונה.

בקשר לשאר הטענות...
איזה סיבה יש לי לחשוב שעלות השיטור/פשיעה (צריך להתחשב גם בעלות הפשיעה שהמשטרה לא מצליחה לאכוף כדי לקבל תמונה נכונה יותר) נמוכה יותר אצל חרדים? גם אם הם מבצעים פחות פשעים אלימים, יש הרבה עבירות שמזוהות עם חרדים כמו העלמת מס (עבודה בשחור) או עריקות. צריך נתונים קונקרטיים בשביל להגיד מי יוצר יותר נזק כלכלי בעבירות שלו ולא סתם להניח הנחות כמו שעשיתי הרגע. בלי נתונים כאלה, ההשערה עם הכי מעט הטיות היא שאין הבדל.

בכל מקרה, גם במקרה של בטחון פנים וגם במקרה של תרבות - ההוצאה הממשלתית נמוכה משמעותית יחסית להוצאות העיקריות - בריאות, חינוך ורווחה (ובטחון כמובן אבל לא הכניסו לחישוב). ובכל מקרה זה פשוט אומר שיש עוד בעיות לפתור, לא מעלים את הבעיה המוצגת בגרף.

אני מאתגר אותך למצוא את הפירוש של המילה פנאטי, מה ההגדרה של המילה הזאת? ולראות אם אני עומד בקריטריון של זה.
אל תיקח את זה קשה, הסטנדט שלי לפאנטיזם כנראה שונה משלך
כי ללמוד תורה 7 שעות כל יום תמורת פחות מ700 ש"ח בחודש זה פרזיטיות? אתה רוצה שאסדר לך תקציב כזה?
עשית סטטיסטיקה כמה מבני הזוג החילונים עובדים ביחס לחרדים?
בלי ספק כן, כל מה שמעל 0 שקל למטרה הזו זה לא מוצדק. רוצה ללמוד תורה במקום להיות אזרח פרודוקטיבי שעובד עושה צבא מילואים ותורם בכך למשק ולמדינה ולחיים של כולנו? תעשה את זה על חשבונך.
מבחינתי הלימוד תורה הוא חסר תועלת בידיוק כמו לשלם למישהו 700 שקל כל חודש בשביל שהוא יעשן סמים ויראה ריק ומורטי 7 שעות כל יום, שתבין עד כמה אני דפוק

החרדים לא צריכים לקבל שקל מהמדינה בשביל לימוד תורה. סוף פסוק. החרפה הזאת לא קיימת בשום מקום ואין שום סיבה שהיא תתקיים פה. שייחיו על חשבונם בלבד תודה

מבחינתי הלימוד תורה הוא חסר תועלת בידיוק כמו לשלם למישהו 700 שקל כל חודש בשביל שהוא יעשן סמים ויראה ריק ומורטי 7 שעות כל יום, שתבין עד כמה אני דפוק
גאד הזכרתה לי עבודת מחקר שפעם מישהו הראה לי על הסבירות שבעוד אלפי שנה ילמדו את תרבות הסרטים שלנו כפילוספיות חיים כמו שלומדים תורה היום.
תאר לך שבעוד אלפי שנה יהיה לך מילוניי אנשים שמצטטים את הגו'קר כדרך להתמודדות עם הבעיות שלהם בחיים.

החרדים לא צריכים לקבל שקל מהמדינה בשביל לימוד תורה. סוף פסוק. החרפה הזאת לא קיימת בשום מקום ואין שום סיבה שהיא תתקיים פה. שייחיו על חשבונם בלבד תודה
בסופו של עניין זו אשמת הממשלה שנותנת להם את הלגיטימציה. הם בסהכ מנצלים את הזכות.
וכמובן שזה לא מוצדק.

בסופו של עניין זו אשמת הממשלה שנותנת להם את הלגיטימציה. הם בסהכ מנצלים את הזכות.
וכמובן שזה לא מוצדק.

כי יש להם כוח אלקטןראלי מטורף. וכי משום מה הם חלק מגוש הימין על אף שהם בכלל צריכים להיות מגוש הכסף

ארתור היקר , תבדוק מאיפה הגיע העניין שארץ ישראל שייכת לעם ישראל ומה הביא אותנו לבוא לפה .
הלכת לאו"ם וביקשת מדינה , ולא סתם קיבלת את ארץ ישראל , אחרי הכל ארץ האבות ... את האו"ם זה קנה , להם ידעתם להגיד את זה , אבל באותו מקום שרשום שהמדינה שייכת לנו כתוב עוד כמה מצוות שצריך לקיים ודברים שצריך להימנע מהם .
בדקתי
התנ"ך זה שקר, ספר בדיוני רב מכר. המדינה הוקמה פה בגלל שהייתה שואה לעם היהודי, והבינו שצריך להעניק להם.
האו"ם העניק לנו את המדינה, לא איזה מטורלל שלא למד ליבה ומדבר עם חבר דמיוני כל חייו.
זה ממש לא העניינים שלך, אבל אני עדיין נכה, רק בלי קיצבה.

מעניין לי את הת... האג'נדה הדמוקרטית לתת כסף לקבוצה מסוימת, אני לא מתערב בכסף שנזרק על דברים שאני לא מאמין בהם כמו חיסונים, אתה אל תתערב בכסף שנזרק על דברים שאתה לא מאמין.
לא מתאים לך? תפסיק להצביע ש"ס.

ההגדרה של אדון גוגל לפאנט
a person filled with excessive and single-minded zeal (great energy or enthusiasm in pursuit of a cause or an objective), especially for an extreme religious or political cause.
"religious fanatics"
לא מאמין בחיסונים-מדע. מאמין בחבר דמיוני, שמע אתה מביך.

בדקתי
התנ"ך זה שקר, ספר בדיוני רב מכר. המדינה הוקמה פה בגלל שהייתה שואה לעם היהודי, והבינו שצריך להעניק להם.
האו"ם העניק לנו את המדינה, לא איזה מטורלל שלא למד ליבה ומדבר עם חבר דמיוני כל חייו.
והוחלט שהוא יעניק לנו את מדינת ישראל כי ..... ?
ארץ האבות ... המדינה שלנו .
כן היא שלנו בגלל שאני יהודי , ואם לא למה אתה פה יא כובש ? אתה לא מתבייש לגנוב לאנשים שטחים ולהשתלט להם על הבית ?
אה זה לא קורה בשום מקום אחר בעולם ? צודק בואו נבטל את זה . רגע מה עוד לא קורה ? פסח / פורים / ראש השנה / כיפור גם לא חוגגים .. אפשר גם לבטל , דרך אגב לקבל שכר גבוהה בשבת אני לא בטוח שזה קורה בשאר העולם (יכול להיות שאני טועה) למה אתם לא דוגלים בלהוריד את השכר לשכר רגיל בשבת ?
הם עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב ... מה אכפת לנו מה קורה בעולם ? אנחנו אור לגויים , לא ההפך , לא מספיק התרבות , לבוש , והדיבור שמנסים לחנך פה את הנוער על פי חוקות הגויים ??
הזכרתה לי עבודת מחקר שפעם מישהו הראה לי על הסבירות שבעוד אלפי שנה ילמדו את תרבות הסרטים שלנו כפילוספיות חיים כמו שלומדים תורה היום.
תאר לך שבעוד אלפי שנה יהיה לך מילוניי אנשים שמצטטים את הגו'קר כדרך להתמודדות עם הבעיות שלהם בחיים.
כן ממש דומה לקחת אנשים שילמדו מסרט כזה או אחר ביודעין שאדם המציא אותו , לבין לקחת דת שנשמרו לנו ספרים מלפני 2000 שנה עם עדויות מפורשות על כל דבר ודבר , התגשמות של כל הנבואות ועוד ועוד .
זה לא אתה שדיבר מקודם על השוואות הזויות ולא הגיוניות בעינייך ? כי נראלי שזה מה שכבודו עשה כרגע. תחשוב על זה לפני שתמהר להגיב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית