הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון ראשון

אנ1נימי

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
היי, עשיץי היום אימון ראשון בחדר כושר והמאמן שם נתן לי תוכנית ולדעתי היא קצרה מידי מה דעתכם, יש מה להוסיף/לשנות?
חימום 10-15 דקות על הליכון
לחיצת חזה במכשיר
משיכה עליונה במכשיר
לחיצות כתפיים במכשיר
כפיפות מרפק במכשיר
פשיטת מרפק במכשיר
לחיצת רגליים במכשיר
כפיפות בטן במכשיר
3 סטים בכל דבר 12-15 חזרות
לדעתכם התוכנית טובה?

לאימון ראשון זה בסדר גמור.

תנצל את התקופה הזו של ההתחלה ותציב לעצמך מטרות, ככה תוכל בעתיד הקרוב להתאים את התוכנית לצרכיך.

אתה תתקדם איתה יפה בתקופה הקרובה. והיא לא קצרה מידי.
הבעיה אבל לדעתי בתוכנית הזאת היא שלא תלמד טכניקות חשובות בתרגילים חשובים. אולי תוסיף קצת עבודה טכנית בסוף האימון עם תרגילים מרכזיים כמו סקוואט וחבריו עם משקל מאוד מאוד קל שלא מאתגר אותך בכלל. לא בשביל ההתקדמות כרגע, אלא בשביל ללמוד את הטכניקה עכשיו. ובכל מקרה אתה יכול להוסיף את זה בהמשך רק אם מוט ריק מאתגר אותך עדיין.

הבעיה אבל לדעתי בתוכנית הזאת היא שלא תלמד טכניקות חשובות בתרגילים חשובים. אולי תוסיף קצת עבודה טכנית בסוף האימון עם תרגילים מרכזיים כמו סקוואט וחבריו עם משקל מאוד מאוד קל שלא מאתגר אותך בכלל. לא בשביל ההתקדמות כרגע, אלא בשביל ללמוד את הטכניקה עכשיו. ובכל מקרה אתה יכול להוסיף את זה בהמשך רק אם מוט ריק מאתגר אותך עדיין.

צודק! לדעתי אפשר בהחלט להתחיל ללמוד טכניקות עם מוט ריק. זה חלק חשוב מאוד. לדעתי המכונות טובות להתחלה כדי להתחיל להרגיל את השריר לעומסים, אבל הבסיס האמיתי הוא לימוד טכניקה של הרמות משקלים חופשיים כמו סקוואט ודדליפט למשל, ואז במקום לעבוד בצורה מבודדת אפשר להתחיל לעבוד על המון שרירים במכה.
אגב, אני חושב שאפשר להתחיל להתאמן על תרגילי משקל גוף כמו פושאפס מתח שלילי (לתפס על ספסל, להתלות ולשלוט בירידה) או חתירה עם משקל גוף. אלו תרגילים שעובדים על מספר קבוצות שירים, ועושים קרדיו לא רע, בעצימויות נמוכות. אך גם באלו יש טכניקות שחשוב לשמור עליהם. אם יש לך מאמן טוב הוא יראה לך.
שני הסנטים שלי בעניין 😁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית