הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קינוח הערב החג

ג'ינג'י צהוב

משתמש קבוע
1,459
263
נק' מוניטין:
376
1,459
263
אני קורא בשבוע האחרון המון עצות בנוגע לערב החג ורובן נעות בין לא לאכול קינוחים לבין טעימה מכל אחד. מעניין אותי לדעת מה ההתנהלות בנושא של חברי הפורום, שהם מבינים מאוד בתחום, במיוחד שמדובר בשתי ארוחות ערב חג רצופות.

(קצת נתונים, נמצא במסה, כ-2,700 קלוריות ביום, שוקל בממוצע 77.4)

קורא בתקווה למצוא את התשובה האבסוליטית למה לעשות בנידון?

יש היאכלו ויחשבו,
יש היאכלו ולא יחשבו,
יש הלא יאכלו ורוצים,
יש הלא יאכלו ולא רוצים,
יש הלא ירצו ויאכלו,
יש, ויש, ויש.

תסגל לעצמך פילוסופיה.
או יותר קשה, תחיה לפיה.

אני עכשיו בחיטוב אז גם ככה הכמות קלוריות שלי נמוכה יחסית. מה שעשיתי זה אתמול ושלשום אכלתי פחות קלוריות ממה שהקצבתי לעצמי, משהו כמו 600-700 קלוריות פחות ביומיים האלה ביחד, היום מתכוון לאכול פחות מהרגיל במשך היום בשביל שבארוחת חג אוכל לאכול ולהעמיס כמה שבא לי מכל דבר שבא לי.
אם ארגיש שהגזמתי יותר מדי גם עם מה שקיצצתי אז מקסימום אקצץ עוד קצת ביום אחרי החג או משהו

אפשר להוריד ארוחה גדולה אחת, לקחת ארוחה גדולה אחרת, לקחת יותר חלבון על מנת לשבוע ולקזז עם הפחמימה רק בשביל שלא תהיה רעב עד ארוחת החג.

אבל אם אתה מזרחי, אני מצטער גם להיות בצום לא יכפר על זה

• פותח/ת השרשור
אפשר להוריד ארוחה גדולה אחת, לקחת ארוחה גדולה אחרת, לקחת יותר חלבון על מנת לשבוע ולקזז עם הפחמימה רק בשביל שלא תהיה רעב עד ארוחת החג.

אבל אם אתה מזרחי, אני מצטער גם להיות בצום לא יכפר על זה
אפשר דוגמא כללית לתפריט עד ארוחת החג בבקשה?
חטיף חלבון חצי שעה לפני, יעשה את העבודה?

חטיף חלבון חצי שעה לפני, יעשה את העבודה?
חטיף חלבון זה לא משהו משביע

2,700 קלוריות ביום
ב2700 קלוריות אתה לא יכול לדחוף ארוחת חג? נשמע קצת מוזר

בכל אופן דעתי האישית שלספור קלוריות או בכלל להחשבן עם אוכל באירועים כמו חגים חו"ל וכו' גובל בשיגעון ועובר את הגבול בין אורח חיים טוב לקיצוני.
אם אתה בכל זאת רוצה לשים לעצמך גבולות, פשוט אל תתחזר.

אני כבר הרבה זמן לא כזה עוקב אחרי מה שאני אוכל כי זה היה אותו דבר, ובזמן האחרון היו המון המון יציאות מהשגרה (לצד המאזן החיובי כמובן).
עכשיו עוד יותר מזה, הלוז שלי מאוד צפוף וקצת קשה לתזמן את האוכל כמו שצריך אז פשוט כשיש לי הזדמנות אני אוכל.

לכן במצב שלי, עם כל החריגות וכולי, אני רוצה קצת להרגיע את המצב, אז כנראה שאוותר על הקינוח.
אבל אם אתה במסה מתונה ובאמת עוקב אחרי מה שאתה אוכל, אני לא רואה סיבה באמת שתוותר על זה כי חריגה אחת לא תשפיע.
לי פשוט היו קצת יותר מדי.
ולגבי איך שהתכוננתי מבחינת האוכל היום - היה לי אימון די מאתגר וידעתי שהוא יהיה ככה מראש, אז אכלתי כמה שהייתי צריך בשביל להרגיש בנוח בזמן האימון ולבצע כמו שצריך.
אחרי האימון פשוט אכלתי קצת חלבון ואז מחכה עד הערב

זו לא פעם ראשונה שאתה שובר את הראש על כלום. תבין שגם מתחרים ברמה הכי גבוהה לא עושים הכל 100% ושתכלס אין באמת דבר כזה 100% ותפסיק לתפוס את עצמך על קטנות. תשתחרר קצת, קודם עם המתכון לשייקים ועכשיו עם זה, תבין גם שברמתך (אם אני צודק שאתה לא מתחרה מוזרק ברמה גבוהה) זה לא ישפיע כל כך אם תיתן 100 או 70. כנראה שתתקדם אותו דבר גם אם תיתן 70% אז תפסיק להיות כזה פרפקציוניסט, מניסיון, זה לא בריא.

כמו כל דבר בחיים,מוותרים על משו בשביל משו
אני היום ״צם״
בשביל לשתות עוד כוס לחיים!

• פותח/ת השרשור
איך אתה מתנהל תזונתית בד"כ? מדוע החשש מארוחת החג?
אני עובד עם תזונאי שנותן לי תפריט. המרתי אותו ל-2,700 קלוריות שזה הערך שלו, ואני עוקב ב-myfitnesspal daily.

חושש בעיקר מ"בינג' " קינוחים ולחם לבן.

עדיין לא הבנתי איפה הבעיה להכניס את זה כחלק מהסך היומי אם אתה על 2700 קלוריות?

ואפילו אם תגיע איכשהו ל-3,000 ומעלה כי זה יום מיוחד אז לא קרה כלום... אתה במסה גם ככה, עודף חד פעמי של יום אחד לא יהרוג אותך

בוא נלך רגע הפוך.....

בנאדם שאוכל מה שבא לו כל הזמן ומנהל אורך חיים הרסני מה שנקרא - אם יצא לו לאכול 2 ארוחות בריאות יום אחרי יום - הוא הרי לא יהפוך להיות בריא חזק וחטוב מזה.
לא יורגש שום שינוי בעקבות זה הרי...

אותו הדבר לאדם ששומר על משטר תזונה נכון... 2 ארוחות לא מאוזנות לא יהפכו אותו לגרוטאה.

מסקנה :

אפשר לאכול קינוח 2 ימים ברצף .
לא תהיה יותר חטוב ולא תהיה יותר שמן.
בתנאי שזה רק 2 ארוחות פעם בה ...
ופעם בה... זה פעם פה.... ולא פעם ביום

אלא אם כן אתה מתחרה תחתרותי שרודף אחרי משקל מסויים ואתה קרוב למועד התחרות - אז תאכל מה שצריך לפי הספר !

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית