הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אנשים שלמדו תכנות לבד ועובדים בזה?

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך

Elfom

משתמש מתחיל
267
38
נק' מוניטין:
41
267
38
בן 32 עורך דין שמאס די מהר במקצוע ולומד כרגע web developing ביודמי. קורס שהעיקר בו הוא גאווה סקריפט. מתכנן לאחכ גם פייתון.

אנשים חסרי רקע שלמדו את זה ויכולים לשתף לגבי השתלבות בתעשייה אחכ?

נערך לאחרונה:
אני אשתף בקטנה סיפור של חבר בגילי שהצליח.
למד לבד תכנות מגיל 13, לא התגייס לצבא בגלל בעיות רפואיות מה שגרם לו להשקיע יותר בתכנות. מצא בעיה באיזה אתר ממש פופולרי ועשה הרבה דברים באתר מסוים שחברות מבקשות מאנשים למצוא בעיות בדברים כאלה ואחרים והם יקבלו פרס למי שמצליח(bounty)זה יכול להיות כסף או כל מיני.
בגיל 21 אם אני לא טועה, הגיש קורות חיים לחברת הייטק ובראיון עצמו פירט על הדברים שעשה והכי חשוב את הפרצה או בעיה באתר הפופולרי הזה, הראה לאנשים שראיינו אותו את הדברים האלו ובגדול הבנינו שיש לו ידע ויש לו ניסיון. התקבל לחברה בלי בעיה, עבד שם קצת זמן והוא בדיוק לפני כמה חודשים חתם אצל חברה אחת שיש לה אפליקציה ממש פופולרית(לא זוכר את השם שלה) והוא מרוויח יפה מאוד + מענק חתימה יפה מאוד.
כמובן שהוא במשך הזמן למד עוד שפות/דברים חדשים לבד בישביל להתקדם ולהתקבל לחברה שהוא נמצא כרגע.
הכל אפשרי לפי המון אנשים ברדיט ולפי חבר שלי. ברדיט יש מספיק סיפורים של אנשים בני 30-50 שעזבו את העבודה שלהם והמקצוע שלהם בישביל ללמוד תכנות, בין אם זה לבד או קורס וכו והצליחו להתקבל לחברות הייטק + משרות חשובות.

זה לא קל לעשות את זה אבל זה אפשרי.

בעבודה הראשונה שלי המפתח הוותיק יותר למד לפתח לבד והתקבל לעבודה.

כמה נקודות חשובות -
1) קח בחשבון שהדבר שהכי חשוב זה למצוא עבודה ראשונה, ברגע שתמצא ותתחיל לצבור ניסיון יהיה לך יותר קל להתקדם במקצוע, אז אני ממליץ לעשות את זה גם אם זה אומר להתפשר מאוד על שכר.
2) חבל לבזבז את הזמן ללמוד מלא שפות, תתמקד בשפה אחת או שתיים לכל היותר, ותשקיע את רוב הזמן שלך בללמוד אלגוריתמים, מבני נתונים, צורת חשיבה ושיטות עבודה שרלבנטיות לתחום שאליו תרצה להכנס
3) את הדברים שלמדת תדגים בהמון פרויקטים בגיטהאב שאותם תוכל להציג בקו"ח ובראיונות

אמנם לא חסר רקע לחלוטין, אבל עובד בתעשייה וכמה דברים:
אתה יכול ללמוד לבד, להרים פרוייקטים מרשימים ולהתקבל ללא ספק..אבל זה קשה מאד(!), והנה כמה המלצות שיעזרו לך -

יש לך תואר. תנסה להתקבל לבוטקאמפים של Experis ו Infinity, רמה אחרת מכולם, אתה יוצא משם בנאדם עם ניסיון שווה ערך לשנה - שנתיים בתעשייה, אבל זה פחות עולמות הווב.

אם לא, אישית הייתי הולך על בוטקאמפ של קודינג אקדמי..3 חודשים של התמקדות בעולמות הווב, מקום ברמה גבוהה יותר מכל הבוטקאמפים ה"רגילים", ולא מעט מוצאים עבודה אחרי הבוטקאמפ שם

בנוגע לאקספריס ואינפיניטי, אם אתה מתקבל אליהם ומסיים את ההכשרה כנראה שבאמת תכנס לתחום בסוף, אבל קח בחשבון שזה יכלול עבודה של שנתיים שלוש כעובד קבלן דרכם בשכר נמוך
על אותו עקרון אבל ברמה קצת פחות גבוהה ועם טכנולוגיות קצת פחות מפתות אתה יכול ללכת על מכללת סלע

בנוגע לבוטקמפים של ווב, באופן אישי, יצא לנו לגייס מישהו שסיים בוטקאמפ מהסגנון בחברה הקודמת שעבדתי בה והוא גם ישב ולמד לבד אחרי הקורס, לא יכול להגיד שהרשים אותי לטובה (הוא התקבל נטו בגלל נפוטיזם והנהלה מטומטמת)
יש לי בעיה גדולה עם הקורסים האלו שכאילו מלמדים אותך פיתוח ווב בצורה אינטנסיבית אבל בפועל הם נותנים אפס בסיס, אפס מבני נתונים ואלגוריתמיקה ובעיקר ידע מאוד ספציפי וגנרי שלטעמי לא מעביר אותך ראיונות עבודה ולא עושה אותך מפתח טוב בטווח הארוך

יודמי = לימוד עצמי.

את אף אחד לא מעניין אם סיימת 50 קורסים ביודמי, אתה צריך לבנות פרוייקט מורכב משל עצמך כדי להתבלט מעל השאר.

יודמי יעזור לך לקבל את הכלים לבנייה של הפרוייקט

יש לי בעיה גדולה עם הקורסים האלו שכאילו מלמדים אותך פיתוח ווב בצורה אינטנסיבית אבל בפועל הם נותנים אפס בסיס, אפס מבני נתונים ואלגוריתמיקה ובעיקר ידע מאוד ספציפי וגנרי שלטעמי לא מעביר אותך ראיונות עבודה ולא עושה אותך מפתח טוב בטווח הארוך
ולמה חשוב מבני נתונים ואלגוריתמיקה? מעבר למעבר ראיונות עבודה אותי אישית זה קצת מעציב שבעבודה עצמה אין התעסקות בזה... (עובד במשרת סטודנט במחלקת פיתוח בחברה גדולה ומוכרת)

ולמה חשוב מבני נתונים ואלגוריתמיקה? מעבר למעבר ראיונות עבודה אותי אישית זה קצת מעציב שבעבודה עצמה אין התעסקות בזה... (עובד במשרת סטודנט במחלקת פיתוח בחברה גדולה ומוכרת)

אנחנו עובדים עם מבני נתונים כל הזמן, לפעמים גם בלי לשים לב, אז בתור התחלה חשוב להכיר אותם ולהבין איזה מבנה מתאים לאיזו משימה.
מעבר לזה, גם אם זה לא הכי נפוץ, יש מקומות שעושים התאמות מסוימות במבני נתונים לצרכים שלהם, התראיינתי לחברה שרשמה פטנט על איזה סוג של עץ שהם הנפיצו שתכלס שימושי בעיקר להם.
בראיון שלהם נשאלתי כל מיני שאלות על עצים ואחת מהשאלות שעסקה גם בביצועים ביקשה ממני לשפר אותן וכאן מתחיל הנושא הבא שלנו של אלגוריתמיקה.
למזלי אני ידעתי שאפשר ליעל פתרונות רקורסיבים (שהם הפתרונות הטריוויאלים לעצים) בפתרונות איטרטיביים וזה קריטי למקומות שאשכרה עובדים עם עצים למשל כי עבור עצים בסדר גודל מספיק גדול רקורסיה פשוט תשבר (המחסנית תתמלא).
אז לדעת דברים כאלו, תכנות דינמי, חמדני, מיון, חיפוש, אלו דברים שצריך להכיר, ולדעתי גם אם לא תתעסק בהם בכל משרה, הם בונים צורת חשיבה.

אנחנו עובדים עם מבני נתונים כל הזמן, לפעמים גם בלי לשים לב, אז בתור התחלה חשוב להכיר אותם ולהבין איזה מבנה מתאים לאיזו משימה.
מעבר לזה, גם אם זה לא הכי נפוץ, יש מקומות שעושים התאמות מסוימות במבני נתונים לצרכים שלהם, התראיינתי לחברה שרשמה פטנט על איזה סוג של עץ שהם הנפיצו שתכלס שימושי בעיקר להם.
בראיון שלהם נשאלתי כל מיני שאלות על עצים ואחת מהשאלות שעסקה גם בביצועים ביקשה ממני לשפר אותן וכאן מתחיל הנושא הבא שלנו של אלגוריתמיקה.
למזלי אני ידעתי שאפשר ליעל פתרונות רקורסיבים (שהם הפתרונות הטריוויאלים לעצים) בפתרונות איטרטיביים וזה קריטי למקומות שאשכרה עובדים עם עצים למשל כי עבור עצים בסדר גודל מספיק גדול רקורסיה פשוט תשבר (המחסנית תתמלא).
אז לדעת דברים כאלו, תכנות דינמי, חמדני, מיון, חיפוש, אלו דברים שצריך להכיר, ולדעתי גם אם לא תתעסק בהם בכל משרה, הם בונים צורת חשיבה.
זה חשוב בעיקר לעבור את הראיון, בעבודה עצמה זה לא וגם ממה שכתבת רואים שזה לא
אשמח אם תמצא לי משרות/תחומים שמתעסקים בהם בתכנות דינאמי או באלגו' חמדני שאכיר, אני פריק של אלגו ולצערי הרב אין את זה בעבודה עצמה, בראיונות לכל משרה אולם יש על זה דגש חזק (חולה על שאלות ליטקוד)

זה חשוב בעיקר לעבור את הראיון, בעבודה עצמה זה לא וגם ממה שכתבת רואים שזה לא
אשמח אם תמצא לי משרות/תחומים שמתעסקים בהם בתכנות דינאמי או באלגו' חמדני שאכיר, אני פריק של אלגו ולצערי הרב אין את זה בעבודה עצמה, בראיונות לכל משרה אולם יש על זה דגש חזק (חולה על שאלות ליטקוד)
לא כל כך מסכים שבכל משרה יש על זה דגש חזק מאוד
זה מאוד תלוי חברה ומשרה, לרוב אלו החברות הגדולות יותר שאוהבות את השאלות האלו
מניסיוני בחברות קטנות וסטארט אפים השאלות יהיו יותר ממוקדות שפת תכנות אם הן משרות שדורשות ניסיון
משרות לג'וניורים זה קצת יותר רנדום כי אנשים לא ממש יודעים על מה לבחון אותם, אני אישית בגישה שצריך לבחון צורת חשיבה והתמודדות עם שינויים ואילוצים בקוד

בכל מקרה, אם המטרה שלך היא לעסוק באלגוריתמיקה רוב הסיכויים שאת המשרות שאתה רוצה מאיישים מתמטיקאים עם תואר שני

לא כל כך מסכים שבכל משרה יש על זה דגש חזק מאוד
זה מאוד תלוי חברה ומשרה, לרוב אלו החברות הגדולות יותר שאוהבות את השאלות האלו
מניסיוני בחברות קטנות וסטארט אפים השאלות יהיו יותר ממוקדות שפת תכנות אם הן משרות שדורשות ניסיון
משרות לג'וניורים זה קצת יותר רנדום כי אנשים לא ממש יודעים על מה לבחון אותם, אני אישית בגישה שצריך לבחון צורת חשיבה והתמודדות עם שינויים ואילוצים בקוד

בכל מקרה, אם המטרה שלך היא לעסוק באלגוריתמיקה רוב הסיכויים שאת המשרות שאתה רוצה מאיישים מתמטיקאים עם תואר שני
אני חיפשתי הסימסטר משרת סטודנט אז התראיינתי בעיקר בחברות הגדולות אז יש מצב שאתה צודק... בכל מקרה הלוואי והיה בעבודה שלי התמודדות עם שאלות ליטקוד כי אני ממש פריק של זה

אתה בטוח שתואר שני במתמטיקה יפתח לי את הדלתות הללו? כי אני שוקל להמשיך לתואר שני במדמח בתל אביב אבל ספק אם אני אתקבל(אני לומד באוניברסיטה אחרת, אסיים בהצטיינות אבל לא מצטיין דיקן והבנתי שצריך להיות קרוב לאזור ההצטיינות דיקן כדי להתקבל, יש הרבה ביקוש)
במתמטיקה מאמין שאתקבל, השאלה אם "אזכה" לעשות תזה שרלוונטית לשוק (באיזשהו תחום שחופף למדמח ומתמטיקה כמו עיבוד תמונה או משהו עם דטא)

האמת שראיתי אצלי בחברה את המשימות בג'ירה של הצוות אלגו וזה לא נראה מרתק/חשיבה עמוקה במיוחד
סליחה על ההתפרצות לאשכול

תשמע אני אנסה לזרוק את השתי סנט שלי, אבל לפני כן- אני מאז ומתמיד אהבתי את התחום והתעסקתי בו מאיזה גיל 15-16, ולכן צברתי ניסיון מאז גם בלינוקס שהתעניינתי אז, גם בתכנות, ועם הזמן עשיתי פרילנס לחברות מהצד תוך כדי הצבא, עבדתי על פרוייקט שלי, ולבסוף (לפני חצי שנה) מצאתי עבודה בתור Senior DevOps Cloud Engineer בחברה גדולה במרכז.

לדעתי, הדבר שהכי חשוב בלהתקבל לעבודה זה באמת לדעת מה אתה עושה, ואני אסביר למה אני אומר את זה. יש ביקוש ענק למתכנתים ואנשים בתחום, ואין מספיק היצע טוב (!), בדגש על הטוב. לא חסר אנשים שעברו קורסים בג'ון ברייס, ביודמי, בטינזאבי, שלא באמת אוהבים את התחום ובין היתר בגלל זה גם לא באמת יודעים מה הם עושים מעבר ללהיות Code Monkies. אני במקומך הייתי משקיע גם בלהבין מעבר לאיך הדברים שאני עושה עובדים, לשאול את עצמך תמיד למה משהו מתבצע בצורה הזאת וכשאתה פותר דברים תמיד תחשוב על למה משהו אחד עדיף על השני ותעשה weigh out לכל האפשרויות ככה שתדע לבחור את ה"lesser evil" כי לכל פתרון יש יתרונות וחסרונות.

גם מהניסיון שלי בראיונות עבודה, ומחבר שעובד בתחום וראיין לא מעט אנשים, מה שמחפשים בעיקר זה את היכולת לפתור בעיות ולהתמודד איתם, ואת איך שאתה חושב ולמה אתה עושה משהו. איזה טכנולוגיות אתה יודע זה גם חשוב, אבל בסופו של יום טכנולוגיה ושפה זה רק עוד כלי שאפשר ללמוד בקלות.

בנוסף, חשוב שיהיה לך איזשהו פרוייקט גדול שעשית מראש, בעיקר כדי שיוכלו לדבר איתך עליו בראיון ולהיכנס לעומק של הדברים וככה להבין איך אתה חושב ולהבין את העומק של הניסיון שלך.

בקצרה, תשקיע ב:
1. להיות יותר מCode Monkey.
2. תיצור לעצמך פרוייקט או כמה פרוייקטים שתהיה מוסגל לדבר עליהם בראיונות עבודה כדי להוכיח את הניסיון והיכולות שלך.

תשמע אני אנסה לזרוק את השתי סנט שלי, אבל לפני כן- אני מאז ומתמיד אהבתי את התחום והתעסקתי בו מאיזה גיל 15-16, ולכן צברתי ניסיון מאז גם בלינוקס שהתעניינתי אז, גם בתכנות, ועם הזמן עשיתי פרילנס לחברות מהצד תוך כדי הצבא, עבדתי על פרוייקט שלי, ולבסוף (לפני חצי שנה) מצאתי עבודה בתור Senior DevOps Cloud Engineer בחברה גדולה במרכז.

לדעתי, הדבר שהכי חשוב בלהתקבל לעבודה זה באמת לדעת מה אתה עושה, ואני אסביר למה אני אומר את זה. יש ביקוש ענק למתכנתים ואנשים בתחום, ואין מספיק היצע טוב (!), בדגש על הטוב. לא חסר אנשים שעברו קורסים בג'ון ברייס, ביודמי, בטינזאבי, שלא באמת אוהבים את התחום ובין היתר בגלל זה גם לא באמת יודעים מה הם עושים מעבר ללהיות Code Monkies. אני במקומך הייתי משקיע גם בלהבין מעבר לאיך הדברים שאני עושה עובדים, לשאול את עצמך תמיד למה משהו מתבצע בצורה הזאת וכשאתה פותר דברים תמיד תחשוב על למה משהו אחד עדיף על השני ותעשה weigh out לכל האפשרויות ככה שתדע לבחור את ה"lesser evil" כי לכל פתרון יש יתרונות וחסרונות.

גם מהניסיון שלי בראיונות עבודה, ומחבר שעובד בתחום וראיין לא מעט אנשים, מה שמחפשים בעיקר זה את היכולת לפתור בעיות ולהתמודד איתם, ואת איך שאתה חושב ולמה אתה עושה משהו. איזה טכנולוגיות אתה יודע זה גם חשוב, אבל בסופו של יום טכנולוגיה ושפה זה רק עוד כלי שאפשר ללמוד בקלות.

בנוסף, חשוב שיהיה לך איזשהו פרוייקט גדול שעשית מראש, בעיקר כדי שיוכלו לדבר איתך עליו בראיון ולהיכנס לעומק של הדברים וככה להבין איך אתה חושב ולהבין את העומק של הניסיון שלך.

בקצרה, תשקיע ב:
1. להיות יותר מCode Monkey.
2. תיצור לעצמך פרוייקט או כמה פרוייקטים שתהיה מוסגל לדבר עליהם בראיונות עבודה כדי להוכיח את הניסיון והיכולות שלך.
למה בראיונות שואלים שאלות אלגו אבל בעבודה עצמה אין את זה? אני חושב שאני הרבה יותר טוב בשאלות האלה מאשר בעבודה עצמה, למעשה אני חושב שאני דוגמה לזה שזה מדד סינון גרוע... אולי זה בגלל שאני אוהב את זה הרבה יותר כבר כמה שנים ועושה טורנירים בליטקוד כשלא נרדם

למה בראיונות שואלים שאלות אלגו אבל בעבודה עצמה אין את זה? אני חושב שאני הרבה יותר טוב בשאלות האלה מאשר בעבודה עצמה, למעשה אני חושב שאני דוגמה לזה שזה מדד סינון גרוע... אולי זה בגלל שאני אוהב את זה הרבה יותר כבר כמה שנים ועושה טורנירים בליטקוד כשלא נרדם
תראה בגדול באמת רוב העבודה לא דורשת להיות חכם באופן מיוחד, אבל המעסיקים רוצים לדעת שיש להם בידיים מישהו שיודע להתמודד עם בעיות מסובכות כשהם יופיעו.

וגם, איך אתה היית "מציץ" לתוך המוח של מתראיין שאתה לא מכיר ב30 דקות לשעה וחצי כשיש לך כמה עשרות בשבוע?

תראה בגדול באמת רוב העבודה לא דורשת להיות חכם באופן מיוחד, אבל המעסיקים רוצים לדעת שיש להם בידיים מישהו שיודע להתמודד עם בעיות מסובכות כשהם יופיעו.

וגם, איך אתה היית "מציץ" לתוך המוח של מתראיין שאתה לא מכיר ב30 דקות לשעה וחצי כשיש לך כמה עשרות בשבוע?
אני מסכים שבהינתן שני מועמדים שלא מכירים את השאלה השאלות האלה אכן בודקות יכולות חשיבה וIQ אבל בעבודה עצמה כמו שאני רואה את זה זה יותר להיות מרוכז ולהשקיע ולדעת לעבוד קשה ולחפש בגוגל, אולי החברות האלה רוצות אנשים כמה שיותר חכמים אבל זה לא הכי קורלטיבי לתכנות

אני מסכים שבהינתן שני מועמדים שלא מכירים את השאלה השאלות האלה אכן בודקות יכולות חשיבה וIQ אבל בעבודה עצמה כמו שאני רואה את זה זה יותר להיות מרוכז ולהשקיע ולדעת לעבוד קשה ולחפש בגוגל, אולי החברות האלה רוצות אנשים כמה שיותר חכמים אבל זה לא הכי קורלטיבי לתכנות
תראה, בגדול אתה צודק, לא חסר מראיינים שאוהבים להתפלפל וזה גם לדעתי אחת הסיבות.

אני יכול להגיד לך שבראיונות עבודה שלי, בגלל שהמקצוע שלי הוא לא מתכנת, אלא משהו קצת אחר (DevOps), אני בעיקר התראיינתי על ארכיטקטורה, פתרון בעיות למיניהם שהמראיינים העלו, ומשימת בית של לעשות X, Y, Z ולשמור את הקוד בגיטהאב ולהראות למראיין. זה ספציפית היה בCheckpoint שאני חושב שהם כבר הבינו שזאת הדרך היותר חכמה לבחון מתראיינים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית