נק' מוניטין:
4,629
- 6,100
- 4,617
- בבית
לא חשבתי שדווקא אתה תרשום שטות כזאתיותר חלבון = יותר תוצאות
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא חשבתי שדווקא אתה תרשום שטות כזאתיותר חלבון = יותר תוצאות
מצד שני המחקרים המדוברים בוצעו על "אוכלוסיה כללית" - מתאמן ממוצע, לא? לא על אנשים שמתאמנים 10+ שעות בשבוע עם עשרות סטים עצימים של תרגילים מורכבים במשקלים של 200+ קילולדעתך
אבל לפי המחקרים אין סיבה לעבור את ה2 גרם חלבון פר משקל גוף..
מצד שני המחקרים המדוברים בוצעו על "אוכלוסיה כללית" - מתאמן ממוצע, לא? לא על אנשים שמתאמנים 10+ שעות בשבוע עם עשרות סטים עצימים של תרגילים מורכבים במשקלים של 200+ קילו
אתה רציני? ברור שהייתי קופץ.אם אלוהים היה אומר לך לקפוץ מהגג, היית קופץ?
תראה לי אחד בטופ שאוכל 1.8 גרם חלבון, אם אין חיה כזאת, זאת כנראה לא הדרך האידאלית.אין טעם כל הזמן להתייחס לאותם אנשים שהם בטופ כי כנראה שהכמות חלבון שהם אוכלים אין קשר להישגים שלהם
חחח...כל מי שבטוף בכלל צריך ערבון מוגבל להקשיב לו בגלל שהם פריקים גנטיים
תפתח את המחקר עצמו עם הקישור שם.
אתה רציני? ברור שהייתי קופץ.
תראה לי אחד בטופ שאוכל 1.8 גרם חלבון, אם אין חיה כזאת, זאת כנראה לא הדרך האידאלית.
איך מוכיחים אם משהו קשור להישגים? מנסים ורואים.
ואם זה מה שכולם עושים, סביר להניח שזה לא סתם.
מילא היה לך מה להפסיד, אבל אין לך, אז למה לא?
אני לא אנסה לשכנע אותך, אבל זה סתם תמוה לי העיוורון לנסיונם של אחרים.
חחח...
קודם כל, אני לא מסכים עם הטיעון הגנטי ברוב המקרים.
דבר שני, היתרון הגנטי (אם יש בכלל), הוא נגיד נותן לך עוד 20 ק"ג על המוט. אם כן, גם אם טיילור אטווד נתן סקוואט של 270 ק"ג כששקל 75 ק"ג עדיין היה עלינו לקחת את ניסיונו כהוכחה מסוימת (הוא נתן 303 ק"ג סקוואט).
דבר נוסף, מה הסיכוי שלך להגיע לטופ אם רק תיקח עיצות ממי שלא שם?
לא יודע מי מדריך אותך, אבל לעניות דעתי הגישה שלך מגבילה מאוד. עם שינוי גישה בלבד אני מאמין שנראה עוד כמה ק"ג על המוט שלך.
תפתח את המחקר עצמו עם הקישור שם.
הנה ציטוט קטן
Though protein supplementation may slightly augment changes in 1RM (~9%), which may be important for those competing in powerlifting or weightlifting, it is pragmatic to advocate that if an increase in 1RM is the objective of an RET programme, a sufficient amount of work and practice at or around the 1RM is far more influential than protein supplementation.
היה תרומה לכוח עם עוד חלבון, אבל בעיני החוקרים זה פחות משמעותי מתוכנית אימונים טובה.
זה לא צורם לך? אם תוכנית אימונים טובה, פלוס יותר חלבון נשיג אץ התוצאות הכי טובות. איך מסיקים שאין יתרון ביותר חלבון בגלל שזה פחות משמעותי מתוכנית טובה.
זה כמו שאגיד שתוכנית אימונים זה יותר חשוב משינה טובה, אז עכשיו נגיד ששינה לא חשובה לאימונים?
אולי קצת אופטופיקלא בהכרח דיברתי על כח. אין לי מושג מה הולך שם מבחינת גנטיקה אבל גם שם קשה לי להאמין שמדובר ב 20 קילו הבדל.
אולי קצת אופטופיק
גנטיקה זה נחמד אבל אתה חושב שאותו עילוי גנטי, אם הוא לא היה מבקר מתחת למוט של הסקוואט 2-3 פעמים בשבוע שהוא בכלל היה מתקרב למספרים האלה
גנטיקה זה נקודת פתיחה יפה אבל כדי למצות אותה צריך תנאים טובים שזה אומר אימונים חלבון והתאוששות
לך תדע כמה שחורים באפריקה עם גנטיקה יותר טובה משל ת'ור אבל לא תשמע עליהם אף פעם כי אין להם מים בברז, אינטרנט או כסף
איזה בדיקות גנטיקה עשית?לא בהכרח דיברתי על כח.
אי אפשר לדעת מה ההבדל, אבל זה לא משנה, כל אחד יכול להגיע רחוק מאוד עם עבודה קשה בלי קשר לגנטיקה.אין לי מושג מה הולך שם מבחינת גנטיקה אבל גם שם קשה לי להאמין שמדובר ב 20 קילו הבדל.
איך אתה יודע שהם עובדים טוב ונכון אם הם רחוקים מהטופ? ולמה שתקשיב להם אם הם רחוקים מהטופ?אני לא מסתכל על זה ככה. אני מדבר שיש אנשים שעובדים קשה ונכון ועדיין לא יהיו קרובים לאלה שהגיעו לטופ, אתם אומרים שאמור להיות הבדל של 20 קילו בניהם?
למאמנים שלהם אולי.. כנראה לא להם.איזה בדיקות גנטיקה עשית?
גם בפיתוח גוף, ההבדלים לא משמעותיים.
אי אפשר לדעת מה ההבדל, אבל זה לא משנה, כל אחד יכול להגיע רחוק מאוד עם עבודה קשה בלי קשר לגנטיקה.
ולכן יצא לך שטות בכתיבה שלך, כשכתבת שצריך פחות להקשיב למי שבטופ עם גנטיקה מיוחדת.
איך אתה יודע שהם עובדים טוב ונכון אם הם רחוקים מהטופ? ולמה שתקשיב להם אם הם רחוקים מהטופ?
בקיצור, אם הצלחה אישית זאת לא הוכחה, אז מה כן? איך אתה מחליט למי להקשיב?
אם אתה מקדיש את החיים שלך לזה, כן.ל 480 דדליפט במילים אחרות
בוא נסכים שכל יכול להגיע גם לתגליות של איינשטיין רמתו וזהו.. כמו שיש יכולות שכליות יש גם יכולות גופניות והם משמעותית שונות בין איש אחד לאחראם אתה מקדיש את החיים שלך לזה, כן.
וכדי להגיע למספרים כאלה אתה חייב peds ואתה חייב לקחת אותם נכון
כולם אלופים בלדבר אבל אלופי עולם הם אנשים שבלי קשר לגנטיקה שלהם מגיל 7 נותנים את הכל כשזה נוגע לזה
ציטטתי את המאמנים.למאמנים שלהם אולי.. כנראה לא להם.
לאדי הול יש הגבלות בכל מה שנוגע לדדליפט, הידיים שלו קצרות, המשקל גוף שלו מקשה על התנועה, והטכניקה שלו לא הכי יפה. אם הוא הצליח, אני בטוח שעוד רבים יכולים.אתה טוען בערך שכל מי שלא אדי הול ומתאמו יכול להגיע ל 480 דדליפט במילים אחרות? אפילו נזרום ונגיד שהם באותו משקל
ברור שיש לאנשים יכולות שונות, אבל אתה לא ציינת בכמה, ואיך מאבחנים את זה.בוא נסכים שכל יכול להגיע גם לתגליות של איינשטיין רמתו וזהו.. כמו שיש יכולות שכליות יש גם יכולות גופניות והם משמעותית שונות בין איש אחד לאחר
אין מה להקשיב למי שבטופ כי בדרך כלל הוא לא מאמן מנוסה בעצמו ואין מה לחפש עצות אחרי מה שהוא עושה ואיך שהוא מתאמן שאפילו יש הבדלים גדולים בינו לבין מתאמן מתקדם אחרציטטתי את המאמנים.
לואי סימונס ובוריס שייקו הם המאמנים כנראה הכי מפורסמים בעולם.
ואת אליהו הנקין שהוא המאמן שהוציא את האנשים הכי חזקים בארץ.
לאדי הול יש הגבלות בכל מה שנוגע לדדליפט, הידיים שלו קצרות, המשקל גוף שלו מקשה על התנועה, והטכניקה שלו לא הכי יפה. אם הוא הצליח, אני בטוח שעוד רבים יכולים.
אני כותב את זה כמחמאה לאדי, הוא עשה משהו שהיה לו לדעתי חיסרון בו שהיה גנטית בחלקה.
אני מכיר הרבה שהגוף שלהם מתאים לדדליפט חזק הרבה יותר מאדי, אבל רובם לא מוכנים לקחת את החומרים, וללבוש את הציוד עזר שלו, ואפילו לא להשקיע את מה שהוא השקיע.
ברור שיש לאנשים יכולות שונות, אבל אתה לא ציינת בכמה, ואיך מאבחנים את זה.
אתה רק קבעת שתי עובדות מטומטמות,
1. שגנטיקה תורמת הרבה מאוד עד כדי הבדלים הזויים, בלי לבסס.
2. שאין מה להקשיב למי שבטופ, כי הגנטיקה שלהם כל כך טובה, עד כדי שהידע שלהם פחות מחברי הפורום כאן עם 60 ק"ג בנץ'.
הוא רק בטעות חזק.אין מה להקשיב למי שבטופ כי בדרך כלל הוא לא מאמן מנוסה בעצמו ואין מה לחפש עצות אחרי מה שהוא עושה ואיך שהוא מתאמן שאפילו יש הבדלים גדולים בינו לבין מתאמן מתקדם אחר
ממש לא אומר את זה. אני פשוט חושב שאין למתאמן ממוצע מה לחפש מידע אצל רוני קולמן שיש מאמנים מנוסים שיענו יותר על הצרכים של מתאמנים טבעיים הממוצעים של המתאמן לצורך הנקודההוא רק בטעות חזק.
הוא לא יודע איך להרכיב תוכנית, כי המאמן החנון מהארוורד תמיד עושה את זה בשבילו.
הוא אפילו לא יודע כמה חלבון הוא אוכל, כי השף הפרטי מסין מחשב לו הכל.
הוא לא יודע מה זה טסטוסטרון כי הרופא שלו דואג לחומרים שלו.
ואת כל זה הוא מממן בזכות התחרויות הרבות שמשלמות על כל זה.
תצא מהבועה שלך שוויקפדיה וסרטי קפטן אמריקה וסופרמן הם המידע שאתה צריך כדי להיות חזק.
הלכת רחוק.ממש לא אומר את זה. אני פשוט חושב שאין למתאמן ממוצע מה לחפש מידע אצל רוני קולמן שיש מאמנים מנוסים שיענו יותר על הצרכים של מתאמנים טבעיים הממוצעים של המתאמן לצורך הנקודה
ברור שמי שהגיע לטופ לא הגיע לזה סתם ויש הרבה מה לדעת ממנו. זה עדיין לא אומר שאידיאלי להקשיב לעצות ממנו להתפתחות אישית.הלכת רחוק.
יש מה להקשיב לרוני קולמן, כי הוא הגיע לאן שהגיע לא במקרה.
זה לא אומר שהוא תמיד צודק ולא עושה טעויות.
אם יש לך מתאמן בטופ טבעי או מאמן כזה, תקשיב לניסיון שלהם גם בלי מחקר. הם בני אדם, הם יכולים לטעות, אבל לדעה שלהם יש משקל.
נחזור לדיון, אם מתאמנים שבטופ ומאמנים אומרים שיותר חלבון מועיל, כדאי לנסות.
וזה שהם בטופ לא הופך אותם לדפוקים.
הפרש של 10% הוא נמוך ואף זניח ולכן חשבו שאין יתרון משמעותי לצריכה של 40 גרם לעומת 20 גרם חלבון בארוחה.
אז אם ככה בוא תתחיל להזריק גרמים שלמים של טסט ועוד חומרים כאלה ואחריםאיך אתה יודע שהם עובדים טוב ונכון אם הם רחוקים מהטופ? ולמה שתקשיב להם אם הם רחוקים מהטופ?
אז אם מישהו שבטופ מזריק מעל גרם של טרן כי זה הניסיון שלו, אתה תקשיב לו ?תקשיב לניסיון שלהם גם בלי מחקר