הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מזון שנאכל בלילה וגורם לעליית המשקל בבוקר

ג'ינג'י צהוב

משתמש קבוע
1,459
263
נק' מוניטין:
376
1,459
263
ידוע לי שאכילת נתרן גבוה ופחמימות בערב יגרמו לעליית משקל בבוקר ותוצאה לא מדוייקת בשל נוזלים.

איזה מזונות אני יכול לאכול בלי לחשוש לעלייה בנוזלים בבוקר כדי להשלים קלוריות, חלבון ושומן למסה בערב?

1. ממה יש לחשוש? נוזלים יורדים
אם אתה אוהב מזון מסוים, תכניס את זה במסגרת הקלורית ותהנה
3. אם אתה במסה צפה לעליה במשקל בלי קשר
2. בשר, גבינות, יוגורטים, אגוזים למינהם..

• פותח/ת השרשור
אני נשקל כל יום ומנסה להעריך את המשקל שלי. לא מצליח.

• פותח/ת השרשור
במבה, אדממה, פופקורן?

ידוע לי שאכילת נתרן גבוה ופחמימות בערב יגרמו לעליית משקל בבוקר ותוצאה לא מדוייקת בשל נוזלים.

לא רק בערב, זה נכון גם לבוקר של יום לפני או יומיים לפני.
במילים אחרות, זה חסר טעם לבחור מזונות לפי היכולת שלהם להשפיע על אגירת נוזלים, תאכל מה שטעים ומה שבא לך.

כמובן שמוזמן לפרט על תיעוד השקילות שלך ולהסביר מדוע העניין מפריע לך לעקוב אחר ההתקדמות.

• פותח/ת השרשור
לא רק בערב, זה נכון גם לבוקר של יום לפני או יומיים לפני.
במילים אחרות, זה חסר טעם לבחור מזונות לפי היכולת שלהם להשפיע על אגירת נוזלים, תאכל מה שטעים ומה שבא לך.

כמובן שמוזמן לפרט על תיעוד השקילות שלך ולהסביר מדוע העניין מפריע לך לעקוב אחר ההתקדמות.
תשובה טובה. תודה רבה. הלכה למעשה, אני רואה עלייה משמעותית בבוקר שלאחר אכילה משמעותית בערב.

אני משתדל כמה שיותר לדייק בספירת הקלוריות (מסה, 2850) ולעמוד תמיד ב-170 גרם חלבון ומעלה.

שישי 77.3 - לא חושב שהייתה חריגה. רוב האכילה הייתה בערב.
שבת 77.8 - קיזזתי 500 קלוריות
ראשון 76.9 - קיזזתי 700 קלוריות
שני 77.1 - ערב חג. מאמין שהייתה חריגה כלשהי. רוב האכילה בערב, כולל קינוחים.
שלישי 78.6 - קיזזתי 500 קלוריות
רביעי 78.1 - נופש, אבל לא חושב שהייתה חריגה כלשהי
חמישי 79.1

השינויים גדולים מאוד, כמו שאפשר לראות. אם אני מבין נכון.

יכול להיות שזה לא בגלל נוזלים אלא בגלל אוכל שעדיין לא ירד בשירותים בבוקר ונשאר לך בבטן? תסתכל על הבטן שלך כשהיא ממש מרוקנת, זה אותו מצב כמו בבוקר או שהבטן קצת נפוחה בבוקר?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שזה לא בגלל נוזלים אלא בגלל אוכל שעדיין לא ירד בשירותים בבוקר ונשאר לך בבטן? תסתכל על הבטן שלך כשהיא ממש מרוקנת, זה אותו מצב כמו בבוקר או שהבטן קצת נפוחה בבוקר?
העלייה במשקל מרגישה לי גדולה מידי בשביל זה. מדובר בשש שעות שינה אחרי האכילה, לפחות. ברוב המקרים גם אחרי שירותים.

אני רואה עלייה משמעותית בבוקר שלאחר אכילה משמעותית בערב.

השינויים לא גדולים, הם טבעיים לחלוטין. זו רזולוציה שאתה לא צריך להיכנס אליה כ"כ.
כדאי קצת לשחרר לחץ מהניסיון לשלוט בדיאטה שלך עד לרמה כזו כי בטווח הארוך זה רק יתיש אותך. אני מתכוון לקיזוזים ולהתייחסות לשקילות.

קיזוזים לרוב מיותרים - אם מדובר באירוע חד פעמי פשוט תמשיך כרגיל, לא קרה שום דבר ואין לזה השפעה על התהליך שלך. ההתעסקות בזה סתם גוזלת ממך אנרגיה. אם מדובר בחריגה חוזרת שבגללה אתה מקזז - סימן שמשהו בתפריט או בהרגלים שלך דורש שינוי ולכן לקזז משהו לא יפתור את זה, זה רק פלסטר. יש לך תזונאי אם אני זוכר נכון, תנצל אותו כדי לעשות את ההתאמות האלה.

לגבי תנודות יומיות במשקל - קח לדוגמה את השקילות שלך מראשון ועד שבת ותעשה להן ממוצע.
שבוע לאחר מכן תעשה זאת שוב וכך הלאה, אחרי 2-3 שבועות אתה תקבל תמונה טובה של איפה אתה מבחינת עלייה במסה.

ראית עלייה בממוצע? סימן שאתה בעודף קלורי ועולה במשקל.
האם העלייה בממוצעים בין שבוע לשבוע היא (בערך) בין 0.5%-1% ממשקל הגוף שלך? אם כן, סימן שאתה כנראה בנתיב הנכון. אם לא - תשאל את התזונאי שלך למה והאם כדאי להוסיף או להוריד קלוריות.

• פותח/ת השרשור
השינויים לא גדולים, הם טבעיים לחלוטין. זו רזולוציה שאתה לא צריך להיכנס אליה כ"כ.
כדאי קצת לשחרר לחץ מהניסיון לשלוט בדיאטה שלך עד לרמה כזו כי בטווח הארוך זה רק יתיש אותך. אני מתכוון לקיזוזים ולהתייחסות לשקילות.

קיזוזים לרוב מיותרים - אם מדובר באירוע חד פעמי פשוט תמשיך כרגיל, לא קרה שום דבר ואין לזה השפעה על התהליך שלך. ההתעסקות בזה סתם גוזלת ממך אנרגיה. אם מדובר בחריגה חוזרת שבגללה אתה מקזז - סימן שמשהו בתפריט או בהרגלים שלך דורש שינוי ולכן לקזז משהו לא יפתור את זה, זה רק פלסטר. יש לך תזונאי אם אני זוכר נכון, תנצל אותו כדי לעשות את ההתאמות האלה.

לגבי תנודות יומיות במשקל - קח לדוגמה את השקילות שלך מראשון ועד שבת ותעשה להן ממוצע.
שבוע לאחר מכן תעשה זאת שוב וכך הלאה, אחרי 2-3 שבועות אתה תקבל תמונה טובה של איפה אתה מבחינת עלייה במסה.

ראית עלייה בממוצע? סימן שאתה בעודף קלורי ועולה במשקל.
האם העלייה בממוצעים בין שבוע לשבוע היא (בערך) בין 0.5%-1% ממשקל הגוף שלך? אם כן, סימן שאתה כנראה בנתיב הנכון. אם לא - תשאל את התזונאי שלך למה והאם כדאי להוסיף או להוריד קלוריות.
לגזור ולשמור. תודה רבה.

השאלה שנותרה לי לא ברורה - השבוע, למשל, הוא ממש חריג. מדובר על ערב חג + נופש.
סביר מאוד שהממוצע השבועי יהיה גבוה יותר והממוצע של השבוע הבא יהיה נמוך יותר, למרות העלאת מסה, כתוצאה משינויי המשקל בגלל הנוזלים (לא?). דרך הפעולה הנכונה היא להשוות בין הממוצע של השבוע שעבר לזה של השבוע הבא? תודה שוב על ההתייחסות העניינית. זה עוזר מאוד.

החלטתי להפסיק עם קיזוזים החל מאחרי הנופש. זה באמת לא בריא לנפש.

אם אתה יודע שזה נופש וחג ואתה לרוב בשליטה אין לך מה לדאוג מעלייה גדולה יותר בממוצע, אלא להמשיך לעקוב ולראות מה קורה שבוע ושבועיים אחר כך. אם גם בשבועות האלו אתה עולה יותר ממה שאתה רוצה הפתרון הוא להוריד קצת קלוריות. אם עלית בסדר בשבועות האלה אז הממוצע פשוט שיקף לך את זה שנהנית בחג ובנופש... לא סיבה לדאגה.

חוץ מלשרוט את עצמך על כל תנודה למעלה/למטה במשקל אין לזה תועלת.
תישקל פעם-פעמיים בשבוע.
תלוי איך אתה מתייחס לשקילות היומיות האלה, צריך לא לתת להן יותר מדי חשיבות אלא רק לממוצע השבועי.
אני נגיד נשקל לאחרונה כל יום (חיטוב) וחופשי יכולות להיות לי תנודות של קילו~ גם כאשר הערכים היומיים זהים, תלוי מה וכמה אכלתי בערב בעיקר. אם הייתי נשקל פעם-פעמיים בשבוע הייתי יכול לראות תמונה לא נכונה לגבי הירידה במשקל במצב כזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית