נק' מוניטין:
87
- 545
- 78
חלב? זירו? שעועית? או שהכל ניסוי וטעייה
אני כן רוצה לדעת ממה להיזהר בכלל מקרה (המלצה כללית)
אני כן רוצה לדעת ממה להיזהר בכלל מקרה (המלצה כללית)
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין לא מומלץ יש תיעדוף לפחמימות פשוטות לפני האימון.
כשאני אוכל טונה לפני אימון בבוקר, אני מרגיש איכשהו שאני מתעורר
לטונה יש נטייה להעלות היסטמין (histamine), מה שיכול לגרום לאפקט המעורר (להוציא פחית XL מהמשוואה)
הפריוורקאווט שלי אם צריך זה בדרך כלל פירות ועובד לי מעולה. כמובן שיש הבדל אם זה נניח תפוח או תמר, תלוי כמה אני עייף.אתה אומר שאם אני נניח אוכל בננה, או תמר, או אפילו חטיף חלבון שיש בו קצת סוכר, לפני אימון, נניח 40 דקות לפני, זה יכול להיות מורגש באימון בקטע חיובי? (אני אנסה)
וואלה?!
חזק
כשאני אוכל טונה לפני אימון בבוקר, אני מרגיש איכשהו שאני מתעורר. אולי בכלל בגלל הפחית XL.
* לא מדובר על מקרה קיצון כמו הרעלה, אבל כמעט כל טונה בשימורים מכילה כמות מסוימת של היסטמין.וואלה?!
חזק
הכל אינדיבידואלי.
אם תאכל 1 גרם של כל דבר שלא יהיה לפני אימון(לא ציאניד וכאלה כן?) אז לא יקרה לך כלום אז טכנית אין שום התוויה(למעט רגישויות או אלרגיות כמובן) ואז השאלה הופכת למה מומלץ או לא מומלץ. ובאיזה מינון לפני אימון.
קיים מלא חרטא בשוק כמו "אל תאכל x לפני אימון! זה יעצור לך את הגיינז!" ובדרך כלל מדובר באמירות שנועדו למשוך את תשומת הלב שלך דרך טכניקת הפחדה זולה שתגרום לך לחשוב ש-"בגלל שאתה לא יודע את הדבר הזה אז אתה עלול לעשות טעול ולהיפגע ולכן כדאי שתקשיב לנו כדי שנוכל להעביר לך את המסר השיווקי שלנו!"
אל תאכל קילו סטייק לפני אימון סקוואטים.
אל תאכל עוגת שוקולד שלמה לפני אימון ספרינטים.
אל תאכל בשר בקר ברוטב שזיפים שעושה סמטוחה בבטן חושרמוטה משהו כמו 12 שעות לפני אימון כי אתה תבלה בשירותים יותר מאשר ב-Rack.
עוזר?
ובנימה יותר רצינית - אל תעסיק את עצמך בדברים שלא צריכים להפריע/להשפיע.
אם זה עוזר לך אז יכול להיות שיהיה לך אחלה אימון אם תשתה קפה לפני או תאכל 2 תמרים או משהו שיקפיץ לך את הקפאין או הסוכר בדם לפרק זמן קצר כי אז יהיו לך מאגרי גליקוגן זמינים יותר בשרירים ואתה תרגיש יותר alive(לא מובטח, תלוי בעוד מלא דברים כמו השינה שלך ורמת הסטרס וכל מיני דברים).
תימנע מכל מה שעושה *לך* גזים/חרא מטורף/שילשולים/בחילות/צרבות נוראיות.
יכול להיות שמישהו אחד מסוגל לאכול חצ'אפורי לפני אימון ולעשות PR ואחד אחר יאכל חצ'אפורי ויהיו לו גזים שהוא יחנוק את עצמו באימון.
תחשוב שאתה פתאום עושה מתח ותוקע נאד מסריח מוות כשאתה בלמעלה בסוף הקונצנטרי ואז באקסצנטרי אתה יורד לתוך עננת נאד שיכולה לשלוח אותך לגיהינום.
אז אם יש משהו כזה שיכול לגרום לך לזה - תימנע ממנו 😛
היסטמין אכן מעורר, ולכן תרופות אנטי היסטמניות מרדימות.* לא מדובר על מקרה קיצון כמו הרעלה, אבל כמעט כל טונה בשימורים מכילה כמות מסוימת של היסטמין.
אישית, שאני אוכל טונה משימורים בביסים הראשונים אני מקבל סוג של צמרמורת קלה ותחושת חום. כל פעם. זאת תחושה מוזרה. זה רגעי בלבד ואני כמעט בטוח שזה מההיסטמין.
האפקט של העוררות זה תופעת לוואי מוכרת של היסטמין. לא הייתי בונה על זה כפרה וורקאוט או משהו. אבל שאלת לסיבה של העוררות אחרי טונה, אז יש מצב שזאת הסיבה
וגם סתם ככה לאכול כמות יפה של חלבון אחרי צום של הלילה יכול לעורר אותך. בכ״זאת מדובר במזון עשיר
תנסה פעם רק עם טונה ותראה אם משהו משתנה בהרגשה.