הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש מאכלים כללים שלא מומלצים לפני אימון?

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
חלב? זירו? שעועית? או שהכל ניסוי וטעייה
אני כן רוצה לדעת ממה להיזהר בכלל מקרה (המלצה כללית)

הכל אינדיבידואלי.
אם תאכל 1 גרם של כל דבר שלא יהיה לפני אימון(לא ציאניד וכאלה כן?) אז לא יקרה לך כלום אז טכנית אין שום התוויה(למעט רגישויות או אלרגיות כמובן) ואז השאלה הופכת למה מומלץ או לא מומלץ. ובאיזה מינון לפני אימון.

קיים מלא חרטא בשוק כמו "אל תאכל x לפני אימון! זה יעצור לך את הגיינז!" ובדרך כלל מדובר באמירות שנועדו למשוך את תשומת הלב שלך דרך טכניקת הפחדה זולה שתגרום לך לחשוב ש-"בגלל שאתה לא יודע את הדבר הזה אז אתה עלול לעשות טעול ולהיפגע ולכן כדאי שתקשיב לנו כדי שנוכל להעביר לך את המסר השיווקי שלנו!"

אל תאכל קילו סטייק לפני אימון סקוואטים.
אל תאכל עוגת שוקולד שלמה לפני אימון ספרינטים.
אל תאכל בשר בקר ברוטב שזיפים שעושה סמטוחה בבטן חושרמוטה משהו כמו 12 שעות לפני אימון כי אתה תבלה בשירותים יותר מאשר ב-Rack.

עוזר?

ובנימה יותר רצינית - אל תעסיק את עצמך בדברים שלא צריכים להפריע/להשפיע.

אם זה עוזר לך אז יכול להיות שיהיה לך אחלה אימון אם תשתה קפה לפני או תאכל 2 תמרים או משהו שיקפיץ לך את הקפאין או הסוכר בדם לפרק זמן קצר כי אז יהיו לך מאגרי גליקוגן זמינים יותר בשרירים ואתה תרגיש יותר alive(לא מובטח, תלוי בעוד מלא דברים כמו השינה שלך ורמת הסטרס וכל מיני דברים).

תימנע מכל מה שעושה *לך* גזים/חרא מטורף/שילשולים/בחילות/צרבות נוראיות.

יכול להיות שמישהו אחד מסוגל לאכול חצ'אפורי לפני אימון ולעשות PR ואחד אחר יאכל חצ'אפורי ויהיו לו גזים שהוא יחנוק את עצמו באימון.

תחשוב שאתה פתאום עושה מתח ותוקע נאד מסריח מוות כשאתה בלמעלה בסוף הקונצנטרי ואז באקסצנטרי אתה יורד לתוך עננת נאד שיכולה לשלוח אותך לגיהינום.
אז אם יש משהו כזה שיכול לגרום לך לזה - תימנע ממנו 😛

תאכל מה שאתה רוצה לפני אימון, הכל תלוי בתזמון הארוחה וגודל הארוחה.
אני למשל יודע כבר לתזמן איזה ארוחה ואת גודל הארוחה לפני האימון.
למשל - אם אני רוצה מספיק אנרגיה לאימון קשה אני יאכל 100 גרם שיבולת, 2 סקופים של חלבון, 250 מ"ל חלב ואתאמן אחרי שעתיים שסיימתי לאכול
אם יש אימון סביר או קל - כל דבר למרות שבדרכ במסה אני יאכל 50 גרם עם או בלי חלבון וחלב כמובן

אפשר גם לומר שזה תלוי מתי האימון שלך קורה בכל יום. למשל, אני למשל:
  • קם ב-05:05.
  • מתאמן ב-6 בבוקר רוב הזמן.
  • אז אני קם, שותה כוס מים כדי להחזיר נוזלים לגוף.
  • אוכל קופסת טונה או קופסת קוטג' או משהו ממש בקטנה, לפעמים סתם פרי כדי להכניס סוכר קצת.
  • שותה פחית XL TEN או חצי פחית Monster ZERO כי אני לא שותה קפה.
  • דופק חירבון להתרוקנות ושלא יפריע לי באמצע האימון.
  • מטייל עם הכלבה.
  • מתחיל אימון בשעה 05:50-06:00 - כ-40 דק' לפחות אחרי ההתעוררות (כדי להיות יותר רענן).
אם אתה מתאמן ב-17:00 אחה"צ אז יכול להיות שארוחת צהריים ענקית ב-12:00 בצהריים תפריע לך כי אתה תרגיש עייפות רעה אחרי ארוחה גדולה באמצע היום וזה יכביד עליך, ויכול להיות שזה בכלל לא יזיז לך ואפילו יעשה לך ההיפך - יכניס בך אנרגיה.

אישית, אני יחסית קל משקל ואוכל משפיע עליי מאוד חזק בקטע של עייפות, אז אני מתזמן את היום שלי ככה שאם אני יודע שיש לי אימון בשעה X, אז כל התזונה שלי עד אותו אימון תהיה של ארוחות קטנות, סנדוויץ' פה, קופסת טונה שם, חטיף חלבון פה, קופסת קוטג' שם, כדי להרגיש קל ולא להכביד על מערכת העיכול שלי, ואז אני מרביץ אימון ואחרי האימון אני כבר "מתחרע" על ארוחה יותר גדולה כי "וואלה על הזיבי כבר סיימתי את האימון ועכשיו אפשר להתמלא".

אבל שוב, זה אני, וכל אחד עובד אחרת. תאמץ את מה שעושה לך טוב, ולפעמים רק ניסוי וטעייה יתנו את התשובה.

אין לא מומלץ יש תיעדוף לפחמימות פשוטות לפני האימון.

זה קטע מעניין.
כשאני אוכל טונה לפני אימון בבוקר, אני מרגיש איכשהו שאני מתעורר. אולי בכלל בגלל הפחית XL.
כשאני אוכל משהו שוקולדי, אני מרגיש הרבה פעמים מעין נפילת מתח כזו ולפעמים רעידות כזה בגוף אחרי סט קשה.

הנחת העבודה שלי היא שזה נטו פסיכולוגי ואינדיבידואלי.
ואולי בגלל שאני מתאמן בבוקר אז פשוט יש אפקט טבעי של זה שאני טיפוס של בוקר שמתעורר ומרגיש חזק יותר בשעתיים הראשונות מהיקיצה.

אתה אומר שאם אני נניח אוכל בננה, או תמר, או אפילו חטיף חלבון שיש בו קצת סוכר, לפני אימון, נניח 40 דקות לפני, זה יכול להיות מורגש באימון בקטע חיובי? (אני אנסה)

אתה אומר שאם אני נניח אוכל בננה, או תמר, או אפילו חטיף חלבון שיש בו קצת סוכר, לפני אימון, נניח 40 דקות לפני, זה יכול להיות מורגש באימון בקטע חיובי? (אני אנסה)
הפריוורקאווט שלי אם צריך זה בדרך כלל פירות ועובד לי מעולה. כמובן שיש הבדל אם זה נניח תפוח או תמר, תלוי כמה אני עייף.

וואלה?!
חזק

לא כל כך חזק, היסטמין זה לא משהו שהוא בריא וצריך לצרוך ולמיטב ידיעתי אין שום סיבה שבטונה לא מקולקלת ובלי פגם יהיו רמות היסטמין שמסכנות / יכולות להוביל להרעלה, כבר קרה בארץ כמה פעמים ותמיד היה ריקול למוצרים.

מצרף פה מאמר מארגון הבריאות העולמי בנושא,
http://www.fao.org/fileadmin/user_upload/agns/pdf/Histamine/Histamine_AdHocfinal.pdf

כשאני אוכל טונה לפני אימון בבוקר, אני מרגיש איכשהו שאני מתעורר. אולי בכלל בגלל הפחית XL.

תהיה סמוך ובטוח שזה בגלל פחית XL ולא בגלל הטונה.
תנסה פעם רק עם טונה ותראה אם משהו משתנה בהרגשה.

נערך לאחרונה:
וואלה?!
חזק
* לא מדובר על מקרה קיצון כמו הרעלה, אבל כמעט כל טונה בשימורים מכילה כמות מסוימת של היסטמין.

אישית, שאני אוכל טונה משימורים בביסים הראשונים אני מקבל סוג של צמרמורת קלה ותחושת חום. כל פעם. זאת תחושה מוזרה. זה רגעי בלבד ואני כמעט בטוח שזה מההיסטמין.

האפקט של העוררות זה תופעת לוואי מוכרת של היסטמין. לא הייתי בונה על זה כפרה וורקאוט או משהו. אבל שאלת לסיבה של העוררות אחרי טונה, אז יש מצב שזאת הסיבה

וגם סתם ככה לאכול כמות יפה של חלבון אחרי צום של הלילה יכול לעורר אותך. בכ״זאת מדובר במזון עשיר

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הכל אינדיבידואלי.
אם תאכל 1 גרם של כל דבר שלא יהיה לפני אימון(לא ציאניד וכאלה כן?) אז לא יקרה לך כלום אז טכנית אין שום התוויה(למעט רגישויות או אלרגיות כמובן) ואז השאלה הופכת למה מומלץ או לא מומלץ. ובאיזה מינון לפני אימון.

קיים מלא חרטא בשוק כמו "אל תאכל x לפני אימון! זה יעצור לך את הגיינז!" ובדרך כלל מדובר באמירות שנועדו למשוך את תשומת הלב שלך דרך טכניקת הפחדה זולה שתגרום לך לחשוב ש-"בגלל שאתה לא יודע את הדבר הזה אז אתה עלול לעשות טעול ולהיפגע ולכן כדאי שתקשיב לנו כדי שנוכל להעביר לך את המסר השיווקי שלנו!"

אל תאכל קילו סטייק לפני אימון סקוואטים.
אל תאכל עוגת שוקולד שלמה לפני אימון ספרינטים.
אל תאכל בשר בקר ברוטב שזיפים שעושה סמטוחה בבטן חושרמוטה משהו כמו 12 שעות לפני אימון כי אתה תבלה בשירותים יותר מאשר ב-Rack.

עוזר?

ובנימה יותר רצינית - אל תעסיק את עצמך בדברים שלא צריכים להפריע/להשפיע.

אם זה עוזר לך אז יכול להיות שיהיה לך אחלה אימון אם תשתה קפה לפני או תאכל 2 תמרים או משהו שיקפיץ לך את הקפאין או הסוכר בדם לפרק זמן קצר כי אז יהיו לך מאגרי גליקוגן זמינים יותר בשרירים ואתה תרגיש יותר alive(לא מובטח, תלוי בעוד מלא דברים כמו השינה שלך ורמת הסטרס וכל מיני דברים).

תימנע מכל מה שעושה *לך* גזים/חרא מטורף/שילשולים/בחילות/צרבות נוראיות.

יכול להיות שמישהו אחד מסוגל לאכול חצ'אפורי לפני אימון ולעשות PR ואחד אחר יאכל חצ'אפורי ויהיו לו גזים שהוא יחנוק את עצמו באימון.

תחשוב שאתה פתאום עושה מתח ותוקע נאד מסריח מוות כשאתה בלמעלה בסוף הקונצנטרי ואז באקסצנטרי אתה יורד לתוך עננת נאד שיכולה לשלוח אותך לגיהינום.
אז אם יש משהו כזה שיכול לגרום לך לזה - תימנע ממנו 😛

תודה:37mv:

* לא מדובר על מקרה קיצון כמו הרעלה, אבל כמעט כל טונה בשימורים מכילה כמות מסוימת של היסטמין.

אישית, שאני אוכל טונה משימורים בביסים הראשונים אני מקבל סוג של צמרמורת קלה ותחושת חום. כל פעם. זאת תחושה מוזרה. זה רגעי בלבד ואני כמעט בטוח שזה מההיסטמין.

האפקט של העוררות זה תופעת לוואי מוכרת של היסטמין. לא הייתי בונה על זה כפרה וורקאוט או משהו. אבל שאלת לסיבה של העוררות אחרי טונה, אז יש מצב שזאת הסיבה

וגם סתם ככה לאכול כמות יפה של חלבון אחרי צום של הלילה יכול לעורר אותך. בכ״זאת מדובר במזון עשיר
היסטמין אכן מעורר, ולכן תרופות אנטי היסטמניות מרדימות.

מבדיקה קטנה, באמת בטונה יש היסטמינים, וגם במזון שעבר תסיסה, האם זה צריך להפריע לאדם בריא? לא יודע.

לא הייתי בונה על טונה להעיר אותי, כמו שלא הייתי מסתמך על בוטנים למי שאלרגי אליהם להתעורר מזה.

הדבר היחיד שאני נמנע לפני אימון זה הרבה שומן. קשה לי להתאמן עם שומן בעיכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית